Tim stručnjaka farmaceuta, hemičara, antropozofskih doktora i Elisabeth Sigmund, kao kozmetičarka, razvili su, kroz intenzivan rad, novu „WALA“ kozmetiku. 1967. godine je sve bilo spremno! Osnovni asortiman došao je na tržište pod imenom „Kozmetički preparati prema Elisabeth Sigmund“, a kasnije je promenio naziv u „Dr. Hauschka kozmetika“. Sastojci iz prirode, pažljivo odabrano lekovito bilje, vlastiti koncept obrade i jedinstvena misao vodilja – sve to karakteriše Dr. Hauschka kozmetiku i koncept nege na sledeći način: Koža poseduje vlastitu snagu da se hrani i regeneriše. Kozmetika je u tome mora podržati. To je ono što čini jedinstvenost Dr.Hauschka kozmetike. Aktivnost kože može biti oslabljena uticajem sunca, vetra i drugih spoljašnjih i unutrašnjih faktora. Kozmetika Dr. Hauschka je ponovo budi i aktivira, jača zdrave procese i ritmove u koži i štiti je od spoljašnjih uticaja.

Važno je istaći kako se svi segmenti uzgoja, od setve do žetve, kasnije i obrade biljnog materijala, rade ručno. Recepture i usavršavanje preparata rezultat su zajedničkog rada doktora, farmaceuta i kozmetičara.

Dr. Hauschka kozmetika poseduje dva sertifikata za organsku kozmetiku, Natrue i BDIH, kao i Demeter sertifikat za vrhunski kvalitet sirovina. Svi preparati proizvedeni su od biljaka iz biodinamičkog uzgoja, organskog uzgoja ili samoniklih biljaka sa ekološki čistih područja.