Fotografije mogu biti ilustrativnog karaktera.

Prijavite netačne informacije o proizvodu:

BIOTA intima® Vaginalni Probiotik 15 Kapsula

0 od 5
Broj ocena: 0
5
0%
4
0%
3
0%
2
0%
1
0%
gluten fre
Opis proizvoda

BIOTA intima® je vaginalni probiotik koji obnavlja i štiti vaginalnu sluznicu od infekcija, štiti i obnavlja crevnu mikrobotu, smanjuje nastanak urinarnih infekcija

 

BIOTA intima® kapsule se preporučuju ženama svih starosnih doba. Kao pomoć u uspostavljanju i održavanju vaginalnog balansa i sprečavanju nastanka i ponavljanja bakterijskih i gljivičnih vaginalnih infekcija. Biota intima kapsule pomažu u tretmanu i preveniraju nastanak urinarnih infekcija.

Jedinstvna kombinacija laktobacila koji prirodno nastanjuju vaginalnu mikrobiotu.

6 visokospecifičnih probiotskih sojeva u najvećoj koncentraciji (6 milijardi CFU). Jedini preparat sa dodatkom klinički dokazanih imunomodulatora (Vitamin D i Laktoferin) – podstiče sistemski i lokalni imuni odgovor. Sinergističko dejstvo laktobacila i imunomodulatora

 

 

Cena proizvoda:

1.410,00 RSD
+
-

Barcode:

8607000326806

Prethodno pogledano:

Laktoferin je glikoprotein sa snažnim afinitetom za vezivanje gvožđa. Dominantno se nalazi u mleku i kolostrumu sisara, kao i u telesnim tečnostima (suze, pljuvačka, semena tečnost, nosna, digestivna i vaginalna sluznica). Osim što utiče na homeostazu gvožđa u organizmu, laktoferin poseduje i druge značajne osobine:

 

Antimikrobno delovanje
Antimikrobno delovanje laktoferina se ispoljava kroz inhibiciju rasta i razvoja patogenih mikroorganizama tako što im uskraćuje gvožđe koje im je neophodno za rast. Sa druge strane, laktoferin poboljšava rast i razvoj bakterija koje nemaju veliku potrebu za gvožđem, kao što su dobre probiotske bakterije iz roda Lactobacillus i Bifidobacteria. Iz ovog razloga, itekako ima smisla sve probiotske preparate kombinovati sa laktoferinom i uzimati ih zajedno.

Dalje, laktoferin snažno deluje i na viruse, posebno na virus gripa Influence, HPV, herpes simplex, virus hepatitisa B i C, virus HIV-a i citomegalovirus. Trenutno se intenzivno ispituje njegovo dejstvo i protiv novog SARS-CoV 2 virusa. Antigljivično delovanje laktoferina ogleda se u sprečavanju rasta i razvoja gljivice Candide albicans.

Imunomodulatorno delovanje laktoferina – Kada je potrebno pojačati imuni odgovor, kao što je slučaj kod infekcija, laktoferin ima sposobnost aktivacije celokupnog odbrambenog sistema. Nasuprot tome, kada je imuni sistem preaktivan, kao u slučaju alergijskih i atopijskih reakcija, laktoferin ima sposobnost da umiri imuni odgovor – i ova sposobnost laktoferina se zove imunomodulatorni efekat.

Antiinflamatorno delovanje – laktoferin smanjuje zapaljenje smanjujući novoe inflamatornih citokina, posebno IL-6.

Antitumorsko delovanje – Danas, veliki broj kliničkih studija potvrđuje antitumorsko delovanje laktoferina. Sa jedne strane, laktoferin sam pokazuje snažan biološki efekat na sprečavanje nastanka karcinoma, pogotovo čvrstih malignih tumora. Sa druge strane, dodatak laktoferina postojećim hemioterapijama pojačava njihovo citotoksično i antitumorsko dejstvo, istovremeno pružajući zaštitu zdravim tkivima.

Laktoferin je bezbedan za korišćenje u trudnoći i tokom dojenja. Smatra se da je laktoferin učinkovitija i bolje podnošljivija zamena za preparate gvožđa u trudnoći. Preparati koji sadrže gvožđe često izazivaju vrlo neprijatna neželjena dejstva kao što su bolovi u stomaku, mučnina i opstipacija. Laktoferin, s obzirom da nosi gvožđe u sebi, je bezbedno, inovativno i dobro rešenje za tretman anemija u trudnoći, jer nema neželjenih efekata. Anemije se mogu pojaviti i tokom obilnih menstruacija, gde laktoferin takođe pronalazi svoju primenu.

Kod trudnica, zbog hormonskih i imunoloških promena, često dolazi do poremećaja vaginalne mikrobiote što pogoduje nastanku vaginalnih infekcija. Uzimanjem laktoferina tokom samo 4 nedelje dolazi do normalizacije vaginalne mikrobiote i do sprečavanja nastanka vaginalnih infekcija, koje su posebno opasne u trudnoći jer mogu dovesti do prevremenog porođaja ili spontanog pobačaja. Laktoferin poboljšava lokalni i sistemski imuni odgovor, dovodeći ženu u stanje balansa i zaštite tokom osetljivog perioda trudnoće.

Laktoferin je prirodni molekul, normalno prisutan u telu, koji ima antibakterijska, antivirusna, antigljivična, antiinflamatorna, antitumorska i imunomodulatorna dejstva. Bezbedan je za korišćenje u svim periodima života, nema neželjenih efekata tokom upotrebe, a posebno se preporučuje njegovo uzimanje tokom trudnoće jer služi kao rezervoar gvožđa i štiti ženu od nastanka urogenitalnih infekcija izazvanih raznim uzročnicima.

Izjava o odricanju odgovornosti: Napominjemo da su fotografije proizvoda date informativno i da ne možemo da garantujemo da bezuslovno verno prikazuje izgled proizvoda. Sadržaj na ovom mestu je za referentne svrhe i nije namenjen zameni saveta lekara, farmaceuta ili drugog licenciranog zdravstvenog radnika. Ne bi trebalo da koristite ove informacije kao samo-dijagnozu ili za lečenje zdravstvenog problema ili bolesti. Odmah se obratite svom lekaru ako sumnjate da imate medicinski problem. Informacije i izjave u vezi sa dijetetskim suplementima nisu procenjene od strane Agencije za lekove i medicinska sredstva i nisu namenjene dijagnozi, lečenju ili sprečavanju bilo koje bolesti ili zdravstvenog stanja. eapoteka.rs ne preuzima odgovornost za netačnosti ili pogrešne navode o proizvodima.

Komforna oralna primena, 1 kapsula dnevno između obroka tokom 4-6 nedelja.

 

 • Namenjen ženama svih starosnih dobi (devojčice, žene u reproduktivnoj dobi, trudnice, dojilje, menopauzalne žene)
 • Neophodna podrška svakoj antimikrobnoj terapiji ( antibiotik + BIOTA intima, antimikotik + BIOTA intima )
 • Obavezna upotreba nakon antimikrobne terapije
 • Preventivna primena tokom i nakon menstrualnog ciklusa u cilju sprečavanja vaginalnih, crevnih i urinarnih infekcija
 • Efikasna podrška u uspostavljanju zdrave vaginalne mikrobiote u VTO pripremi
 • Bezbezdan za primenu tokom cele trudnoće i u periodu dojenja
 • Podstiče sistmemski i lokalni imunitet zahvaljujući prirodnim imunomodulatorima ( Laktoferin i Vitamin D )

Da li se Biota intima vaginalni probiotik moze koristiti preventivno?
Apsolutno! Biota intima sadrži sve laktobacile koji se prirodno nalaze u ženskom uro-genitalnom traktu. Laktobacili oblažu vaginalnu sluznicu, održavaju normalnu vaginalnu pH vrednost i sprečavaju rast i razmnožavanje patogenih mikroorganizama – uzročnika bakterijskih i gljivičnih infekcija.

Ukoliko Vam je intimno zdravlje važno, ukoliko želite da se rešite vaginalnih infekcija, pojačanog vaginalnog sekreta i da uživate u bezbrižnoj trudnoći – Biota intima je proizvod za Vas.

Upozorenja! Dodaci ishrani se ne mogu koristiti kao zamena za raznovrsnu i uravnoteženu ishranu. Preporučene dnevne doze se ne smeju prekoračiti. Proizvod ne smeju da korist osobe preosetljive na bilo koji sastojak koji se nalazi u formulaciji.
Ako ste trudni, dojite, uzimate bilo kakve lekove ili imate zdravstveni problem, potražite mišljenje svog izabranog lekara ili farmaceuta pre nego što uzmete bilo koji dodatak ishrani. Prekinite upotrebu i obratite se svom lekaru ili farmaceutu ako se pojave neželjene reakcije. Držati van domašaja dece. Čuvati na sobnoj temperaturi. Ne koristite ako je spoljašnja ambalaža proizvoda oštećena.

1 kapsula sadrži:
Lactobacillus crispatus KS 127.1 ............................. 1x109 cfu
Lactobacillus gasseri LG050 .................................... 1x109 cfu
Lactobacillus jensenii KS121.1 .................................1x109 cfu
Lactobacillus reuteri LR92 .........................................1x109 cfu
Lactobacillus rhamnosus IMC501 ............................ 1x109 cfu
Lactobacillus paracasei IMC502 .............................. 1x109 cfu
Laktoferin ..................................................................10 mg
Vitamin D3 (u obliku holekalciferola) ......................... 5 µg

Navedeni sastojci se nalaze u poslednjim formulacijama proizvoda. S obzirom da može doći do raskoraka između proizvodnje i distribucije na određenom tržištu, savetujemo Vam da uvek pročitate listu sastojaka na samom pakovanju.

Šta je vaginalni probiotik?

Kao što u crevima živi mikrobna zajednica odgovorna za snažan imunitet, dobro varenje, sintezu vitamina i celokupno zdravlje gastrointestinalnog trakta, tako i u uro-genitalnom traktu postoji zajednica dobrih probiotskih bakterija odgovorna za dobro intimno zdravlje svake žene. Ranije se nazivala vaginalna flora, ali danas se koristi noviji naziv – VAGINALNA MIKROBIOTA.
95% vaginalne mikrobiote čine bakterije iz roda Lactobacillus (Laktobacili).

 

Na koji način laktobacili deluju?

 • Formiraju zaštitni biofilm na vaginalnoj sluznici čime sprečavaju rast i razvoj patogenih mikroorganizama
 • Produkuju mlečnu kiselinu koja je odgovorna za održavanje normalne pH vrednosti vagine (3,8-4,5)
 • Laktobacili imaju sposobnost da proizvode antimikrobne supstance (vodonik-peroksid i druge bakteriocine) koji direktno deluju na patogene mikroorganizme
 • Imaju značajnu ulogu u imunom odgovoru

Kome je namenjen vaginalni probiotik?
Vaginalni probiotici su bezbedni i korisni za primenu u svim životnim dobima. Počevši od tinejdžerskog perioda i prvih menstruacija, preko reproduktivnog perioda, kao i tokom menopauze.

 

 • Devojčice i adolescentkinje

U ovom periodu se devojčice po prvi put javljaju ginekologu i važno im je objasniti kako da pravilno održavaju svoje intimno zdravlje. Ono što najčešće pravi problem u ovom uzrastu jesu hormonske promene, upotreba agresivnih sapuna za pranje intimne regije, kao i upotreba antibiotika. U ovom uzrastu se, umesto vaginaleta, preporučuju lokalne antimikrobne kreme uz dodatak oralnih probiotskih preparata, kako bi se osigurao balans vaginalne mikrobiote.

 • Reproduktivni period

Oko 75% žena u reproduktivnom periodu pati od neke vaginalne infekcije. Ovaj period je karakterističan po spoljnim činiocima koji utiču na vaginalno zdravlje. Stres, pušenje, fizička neaktivnost, hronične bolesti kao što je dijabetes, upotreba različitih lekova, promene partnera utiču na vaginalnu mikrobiotu i često remete njen sastav dovodeći do vaginalnih infekcija. Upotreba oralnih vaginalnih probiotika – Biota Intima, štiti ženu u ovom periodu.

 • Trudnoća

Hormonske i imunološke promene koje se dešavaju tokom trudnoće doprinose razvoju vaginalnih infekcija. Svaka infekcija u trudnoći se mora lečiti, kako ne bi došlo do ugrožavanja ploda. Oralni vaginalni probiotici – Biota intima, su potpuno bezbedni za korišćenje u trudnoći i doprinose zaštiti i mame i bebe. Preporučuje se njihova upotreba tokom čitavog perioda trudnoće, a posebno u poslednjem trimestru, jer naučne studiju pokazuju da mame koje u ovom periodu uzimaju probiotike, rađaju bebe sa znatno manjim intenzitetom infantilnih kolika (grčeva).

 • Menopauza

Tokom menopauze dolazi do smanjenja nivoa estrogena, koji ima višestruke zaštitne funkcije na vaginalno i kardiovaskularno zdravlje žene. Gubitkom estrogena, dolazi do pojave neprijatnih menopauzalnih simptoma, kao i suvoće vaginalne sluznice koja je podložna razvoju infekcija. Takođe, urinarne infekcije su poseban problem u ovom životnom periodu. Biota intima sprečava pojavu vaginalnih i urinarnih infekcija u ovom životnom dobu.
 

 

Vaginalne infekcije su najčešći problem zbog koga žene posećuju ginekologe

 

Bakterijske vaginoze čine oko 50% svih vaginalnih infekcija.

 

Kako nastaju bakterijske vaginoze?
Nastaju ukoliko dođe do vaginalne disbioze, odnosno kada se smanji broj laktobacila, a poveća broj bakterija koje izazivaju infekciju. Razni su uzročnici bakterijskih vaginoza: Gardnerella vaginalis, Prevotella spp., Bacteroides spp., Streptococcus spp., Mycoplasma hominis, Ureaplasma urealyticum, Mobiluncus, Clostridiales, Fusobacterium spp.

Koji su simptomi bakterijske vaginoze?
Simptomi bakterijske vaginoze su: vodenkast, belo-sivkasti sekret, bez upale, crvenila i iritacije, neprijatnog mirisa. Ove infekcije su često ponavljajućeg karaktera, te se mogu javiti i nekoliko puta tokom godine. Leče se antibioticima, koji dodatno remete vaginalnu mikrobiotu. Stav struke je da je potrebno lečiti oba partnera, a uz antibiotsku terapiju savetuje se i uzimanje oralnih laktobacila prisutnih u Biota intima.

 

Vaginalna kandidijaza je vaginalna infekcija koju izaziva gljivica iz roda Canidida. Najčešće je uzročnik Candida albicans. Oko 20% žena ima kandidu u urogenitalnom traktu, bez ispoljavanja simptoma bolesti. Kandida je normalni stanovnik ljudskog organizma, ali kada dođe do njenog prekomernog razmnožavanja dolazi do bolesti koja se naziva kandidijaza.

 

Koji su simptomi vaginalne kandidijaze?
Simptomi vaginalne kandidijaze se razlikuju od bakterijskih vaginoza i uključuju: gust, sirast, beli sekret praćen svrabom. Dolazi do lokalne iritacije i crvenila vulve, koje je ponekad praćeno i bolom. Kandidijaza se ne smatra seksualno prenosivom bolešću, a uzroci prekomernog rasta kandide uključuju: pad imunteta, korišćenje antibiotika, kortikosteroida i oralnih kontraceptiva, hormonske promene, prisustvo nekih hroničinih bolesti (dijabetes, anemije, imunološke bolesti, karcinomi, ekcemi). Kandidjaza je česta i u trudnoći.

Kako se leči vaginalna kandidijaza?
Leči se lokalnom antimikotskom terapijom, uz dodatak i oralnih antigljivičnih lekova, ukoliko je potrebno. Oralni probiotski preparati su svakako poželjni u tretmanu vaginalne kandidijaze, jer smanjuju vaginalni pH koji ne odgovara rastu kandide. Takođe, oralni probiotici bogati laktobacilima formiraju zaštitni biofilm na vaginalnoj sluznici koji onemogućava kandidi da dođe do hrane i da se razmnožava. Oralni vaginalni probiotici – Biota intima mogu se uzimati od prvog dana pojave simtoma vaginalne kandidijaze i koristiti se zajedno sa propisanom antifungalnom terapijom.

Zemlja porekla: Srbija

Lactobacillus crispatus je vrlo značajna probiotska bakterija iz roda Lactobacillus. Prirodno se nalazi u gastrointestinalnom i uro-genitalnom traktu. Danas, nakon više godina naučnih istraživanja, L-crispatus se smatra snažnim bioterapeutskim agensom.

Od svih laktobacila, L. crispatus je najstabilniji u kiseloj sredini i produkuje najveću količinu H202 (vodonik peroksida).

80% oralno unetog probiotika prolazi nesmetano kroz gastro-intestinalni trakt. Potrebno je oko 7-14 dana da se izvrši kolonizacija vaginalnog epitela.

Vaginalna mukoza koja sadrži veliki i dominatan broj L. crispatus-a se povezuje za dobrim zdravstvenim stanjem žena. Suprotno tome, nedostatak L. crispatus-a dovodi do pojave čestih vaginalnih infekcija.

1. Ponavljajuće infekcije urinarnog trakta

 • L. crispatus smanjuje ponavljajuće infekcije urinarnog trakta za 50%


2. Efikasan u borbi protiv bakterije Chlamydia trachomatis,2-3

 • L. crispatus sprečava rast i razvoj intracelularne bakterije Chlamydia trachomatis, najčešćeg seksualno-prenosivog uzročnika bolesti.
 • L. crispatus je najaktivniji protiv hlamidije u poređenju sa drugim laktobacilima. Produkuje mlečnu kiselinu i menja lokalni pH u smeru kiselosti što dovodi do nepovoljne sredine za rast hlamidije.


3. Sprečava razvoj gljivičnih infekcija uzrokovanih Candidom albicans

 • Smanjuje rast i razvoj kandide tako što podiže odbrambene sposobnosti vaginalnog epitela. (IL-8 i β-defensive)


4. Sprečava kolonizaciju uro-vaginalnog epitela bakterijom E. coli 
 

Lactobacillus gasseri je normalni stanovnik reproduktivnog trakta žena. Ima izraženu ulogu u imunitetu, a produkuje i antibiotske supstance (laktocilin i gasericin A).

1. Helicobacter pylori infekcije 

L. gasseri smanjuje produkciju proinflamatornih citokina TNF i IL-6 kod infekcije H. pylori i time smanjuje zapaljenske procese

2. Održavanje idealne telesne težine i sprečavanje gojaznosti 

Smatra se da je L. gasseri jedan od ključnih faktora održavanja idealne telesne težine

3. Endometrioza 

Smanjuje menstrualni bol kod pacijenata sa endometriozom. Takođe, L. gasseri inhibira rast endometrioznog tkiva.

 

Lactobacillus jensenii je probiotska gram pozitivna bakterija koja nastanjuje reproduktivni i digestivni trakt. Oko 23% ukupnog vaginalnog mikrobioma čini L. jensenii. Bolja kolonizacija reproduktivnog trakta ovom bakterijom povezuje se sa smanjenim rizikom od prevremenog porođaja.

1. Inhibira rast i razvoj E. Coli onemogućavajući vezivanje za uro-vaginalni epitel 

2. Izražena aktivnost protiv patogenih Enterococcus bakterija 

 • L. jensenii produkuje Lactacin F, antimikrobnu supstancu koja snažno deluje na Enterococcus sp.

 

Lactobacillus reuteri je najrasprostanjenija probiotska bakterija u digestivnom traktu sisara. Vrlo je značajan za održavanje zdravlja digestivnog trakta jer inhibiše rast mnogih patogenih gram-pozitivnih i gram-negativnih bakterija. Ovo dejstvo ispoljava zahvaljujući produkciji potentnih antimikrobnih supstanci (reuterin, reutericin, reutericiklin).

Tokom prethodnih nekoliko decenija evidentno je smanjenje broja populacije L. reuteri zbog modernog načina života (upotreba antiobiotika, način ishrane, stres) što se odražava na zdravstveno stanje i povećanu incidencu inflamatornih bolesti.

1. Inhibira rast i razvoj Salmonella spp i E Coli. 

 • Studije na životinjama pokazuju da L. reuteri pokazuje antimikrobno dejstvo ekvivalentno gentamicinu.


2. Produkuje vitamine B12 i B9 (folna kiselina) 

3. Smanjenje intenziteta infantilnih kolika 

Majke koje uzimaju L. reuteri tokom 4 poslednje nedelje trudnoće, rađaju bebe sa značajno slabijim intenzitetom grčeva i kolika.

 

L. rhamnosusje široko rasprostanjena probiotska bakterija u ljudskom organizmu. Poseduje visok afinitet vezivanja za gastrointestinalnu i vaginalnu mukozu, a nastanjuje i uretru. Njegove koristi su mnogobrojne i uključuju:

1. Sprečava nastanak različitih vrsta dijareja (nakon upotrebe antibiotika, putnička dijareja, akutne, infektivne dijareje) 

2. Sprečava nastanak urinarnih infekcija 

 

L. paracasei je probiotska bakterija koja nastanjuje usnu duplju i gastrointestinalni trakt. Za razliku od ostalih laktobacila, karakteriše ga visoka termostabilnost. Može se pronaći u hrani i suplementima sada već 30tak godina unazad. Dobro je ispitan i naučno istražen, testiran na više hiljada ljudi. Ima značajnu ulogu u imunom odgovoru, kao i za zdravlje gastrointestinalnog i urogenitalnog trakta.

 • Sprečava urinarne i vaginalne infekcije izazvane gljivicom Candida Albicans 
 • Smanjuje incidencu infekcija gornjeg repiratornog trakta i poboljšava raspoloženje 
 • Zaštitno deluje na gastrointestinalnu sluznicu
 • Smanjuje simptome alergijskog rinitisa 


Deluje direktno na patogene uzročnike (E Coli, Staph. saprophyticus), kao i formiranjem zaštitnog biofilma na mukozi.

3. HPV infekcije  - Dugotrajna primena L-rhamnosus-a dovodi do povlačenja HPV virusa.
4. Sprečava bakterijske vaginoze 
5. Sprečava vaginalnu kandidijazu

Slični proizvodi

 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

FemiSan A Kapsule 30 Kapsula

2.100,00 RSD

FemiSan A plus Maca kapsule je prirodna formula koja doprinosi održavanju normalnih fizioloških funkcija reproduktivnih organa kod žena.

FemiSan A plus Maca kapsule doprinose:

Normalnoj plodnosti i reprodukciji, normalnoj sintezi DNK i proteina;imaju ulogu u procesu deobe ćelija. Regulaciji hormonske aktivnosti i zdravlju reproduktivnih organa. Smanjenju menstrualnih nelagodnosti. FemiSan A plus Maca kapsule su potpuno prirodni proizvod na biljnoj bazi, bez neželjenih dejstava. One balansiraju telesne funkcije i čuvaju zdravlje žena, od puberteta do menopauze. Ne sadrže hormone niti konzervanse. Ako se upotrebljavaju prema uputstvu, mogu se koristiti neograničeno dugo. Moderno doba u kome živimo nudi nam velike prednosti i udobnosti, ali ih često skupo plaćamo: stalno smo u žurbi, pod stresom, pokušavamo da balansiramo obaveze i dužnosti. Često se osećamo kao nezaustavljivi voz koji juri i nemamo vremena ni da mislimo kakve sve to posledice ostavlja na naše zdravlje, sve dok ne bude suviše kasno. Moderni tempo života naročito pogađa žene, koje su preopterećene karijerom i obavezama oko porodice. Zato su redovni ginekološki pregledi neophodni, a lekovito bilje je idealno rešenje da se umanje i spreče problemi vezani za zdravlje ženiskih reproduktivnih organa.

glutenfree
 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

SOLGAR® Evening Primrose Oil Ulje Noćurka 500 mg 30 Kapsula

1.975,00 RSD

Hladno ceđeno ulje žutog noćurka visokog kvaliteta

 

Žuti noćurak Oenothera biennis bogat je izvor gama linolenske kiseline (GLA) koja spada u kategoriju omega-6 masnih kiselina. Proizvedeno bez upotrebe hemijskih rastvarača.

 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

Ulje Žutog Noćurka sa Vitaminom E 30 Kapsula

516,00 RSD

Ulje žutog noćurka se tradicionalno koristi za ublažavanje simptoma PMS-a i menopauze. Zahvaljujući visokom sadržaju omega 6 masnih kiselina doprinosi regulisanju hormonalnog balansa, pravilnom funkcionisanju kardiovaskularnog, imunog i centralnog nervnog sistema, kao i očuvanju zdravlja kože, kose i noktiju.

Vitamin E je liposolubilni vitamin koji doprinosi očuvanju integriteta ćelijske membrane folikula dlake. Snažan je antioksidans koji štiti ulje žutog noćurka od oksidacije istovremeno doprinoseći antioksidativnom delovanju samog proizvoda.

srpski proizvod
 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

Čaj Moć Bilja EVA kod Menstrualnih Tegoba 100 g

381,60 RSD

Aktivni sastojci lekovitog bilja koje ulazi u sastav Čajne mešavine EVA povoljno deluju na stabilizaciju membrana kapilara čime se ubrzava zaustavljanje krvarenja. Takođe, deluju i spazmolitično i umirujuće na nervni sistem. Preporučuje se tokom menstruacije, u slučaju obilnog krvarenja praćenog bolovima i grčevima, kao i kod promena raspoloženja i povećane osetljivosti, nervoze i iritabilnosti.

preporuka
 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

Natural Wealth® Ulje Noćurka 1300 mg 30 Kapsula

1.690,00 RSD

Natural Wealth® ulje noćurka forte koristi se kao dopuna ishrani za žene sa predmenstrualnim sindromom i u menopauzi. Ublažava simptome osteoporoze, pomaže kod menstrualnih tegoba i predmenstrualnog sindroma PMSa i kod mastopatije.

 

Preporučuje se kod osetljive, suve i perutave kože i ekcema.

1+1 GRATIS
 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

Evecare® 30 Kapsula

1.080,00 RSD

Evecare® kapsule doprinose održavanju menstrualnog i reproduktivnog zdravlja, kao i očuvanju urogenitalnog trakta. Takođe, doprinosi zdravlju bubrega i zdravlju ženskog reproduktivnog sistema.

 

Štiti i podmlađuje ženski genito-reproduktivni sistem i doprinosi reprodukciji, pomaže održavanju komfora pre i posle menstrualnog ciklusa, kao i kod policističnih jajnika.

 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

Nexcare™ Toplo-Hladni Oblog MINI 1 Komad

570,00 RSD

Nexcare™ prirodna terapija bola bez lekova

 • Hladnoća pomaže u smanjenju otoka, upale i bola
 • Toplota pomaže da se smanji bol, smiruje i opušta
 • Pakovanje za višekratnu upotrebu sa netoksičnim gelom - bezbedno za celu porodicu
 • Nije napravljen od prirodnog lateksa
 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

FemmaBiotic 10 Kapsula

577,68 RSD

FemmaBiotic obnavlja vaginalnu floru, reguliše vaginalni pH, sprečava nastanak vaginalnih i urinarnih infekcija, ublažava simptome već postojećih infekcija i normalizuje rad creva a istovremeno pojačava lokalni imunitet u crevima.

 

Inovativna kombinacija 4 soja laktobacila: L.crispatus, L.rhamnosus, L.acidophilus i L.gasseri. 

 

Normalna vaginalna flora je od velikog značaja za kompletno zdravlje žene i predstavlja prirodnu zaštitu od vaginalnih infekcija. Vaginalnu floru čine ,,dobre“ bakterije – laktobacili, koji sprečavaju rast i razmnožavanje štetnih mikroorganizama i na taj način sprečavaju nastanak vaginalnih infekcija.

 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

Lady AVE Flaster za Menstrualne Tegobe 1 Flaster

470,00 RSD

Grejući flaster koji olakšava menstrualne tegobe, spreman za upotrebu, efikasan 8 sati

 

 

Lady AVE flaster može se koristiti bilo kad i bilo gde bez dodatnog izvora toplote. Lady AVE Patch je napravljen od materijala koji odaju toplotu među kojima se nalaze prašak gvožđa, voda, vermikulit, aktivni ugalj, so i vreća od netkanog materijala. Kada sadržaj dođe u dodir sa kiseonikom iz vazduha, dolazi do oksigenizacije i ovaj proces dovodi do oslobađanja toplote narednih 8 časovam prijatne i efikasne toplote: 60°C (maksimum) i 50°C (prosek).

Efikasnost i primena: Bolovi povezani sa menstrualnim grčevima.

Indikacije: Efikasno oslobađanje od mišićnih bolova, grčeva i ostalih nelagodnosti vezanih za menstrualne bolove. 

srpski proizvod
 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

Čaj Moć Bilja za Regulisanje Menstruacije 100 g

302,40 RSD

Aktivni sastojci lekovitog bilja koje ulazi u sastav ove čajne mešavine pokazuju antiseptični i protivupalni efekat, a svojim spazmolitičnim efektom deluju na ublažavanje grčeva i bolova tokum ciklusa. Takođe, aktivni sastojci ove čajne mešavine deluju i blago umirujuće na nervni sistem, kao i na harmonizovanje lučenja ženskih polnih hormona i regulisanje mesečnog ciklusa. Ovaj čaj može da se koristi i za ublažavanje ili potpuno otklanjanje PMSa. Preporučuje se i ženama, u slučaju neredovnih ciklusa, kod duševne napetosti, kao i kod nadutosti, bolova i grčeva u periodu pre menstrualnog krvarenja.

organic srpski proizvod
 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

ProPolisPlus® M-COMPLEX Kapsule

690,00 RSD

M-COMPLEX KAPSULE su delotvorno sredstvo za dugotrajno poboljšanje zdravlja i izdržljivosti, kao i za povećanje životne energije.

 

Dragocen prirodni preparat koji sadrži sve neophodne sastojke potrebne za normalan razvoj čovekovog organizma koji deluju u prirodnoj harmoniji i sinergiji.
 

glutenfree
 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

Imunolak Kids D3+Cink 30 Kapsula

1.896,00 RSD

IMUNOLAK Kids D3+Zn je probiotik sa imunomodularnim svojstvima koji sadrži 3 miljarde korisnih bakterija i namenjen je deci iznad treće godine da ojačaju imunitet, da unesu dovoljno vitamina D i cinka, da pobede alergije – ekcem, atopijski dermatitis, alergijski rinitis i posle antibiotske terapije.

 

Istraživanja su pokazala niz povoljnih efekata imunomodulatornih probiotskih sojeva kod dece:

 • Smanjenje simptoma alergijskih reakcija, povoljno delovanje na imunski sistem itd.
 • Cink doprinosi normalnoj funkciji imunskog sistema,normalnoj DNK sintezi.
 • Vitamin D doprinosi normalnoj funkciji imunskog sistema kod dece.
 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

Rheuma® Zglobex® 20 Kapsula

1.086,00 RSD

Dodatak ishrani sa ekstraktima kore bele vrbe, lista koprive, tamjana, vitamina C, vitamina D, i mangana namenjen koštano-mišićnom sistemu. Vitamin D doprinosi mormalnoj apsorpciji kalcijuma i fosfora, normalnom nivou kalcijuma u krvi, održavanju normalnih i zdravih kostiju, normalnoj funkciji imunog sistema, pomaže smanjenju gubitka koštane mase kod žena u post-menopazalnom periodu. Vitamin C doprinosi smanjenju zamora i iscrpljenosti, normalnoj psihološkoj funkciji, regeneraciji redukovanog oblika vitamna E, održavanju normalnog energetskog metabolizma, normalnoj funkciji imunog sistema za vreme i nakon fizičke aktivnosti, doprinosi zaštiti ćelija od oksidativnog stresa, normalnom formiranju kolagena, normalnom funkcionisanju nervnog sistema. Mangan doprinosi održavanju normalnih kostiju i normalnoj funkciji vezivnog tkiva. Kora bele vrbe doprinosi održavanju kvaliteta površine zglobova, zdravlju kože i tkiva i izbacivanju soli iz organizma. Kopriva doprinosi očuvanju imunog sistema, vitalnosti i poboljšava opšte stanje organizma.

novo glutenfree vegan
 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

Salvit Ca, Mg i Zn 60 Tableta

981,00 RSD

Odličan izbor minerala za zdravlje kostiju, mišića i nerava!* Salvit Ca, Mg & Zn tablete sadrže tri neophodna minerala za održavanje zdravlja kostiju, mišića i nerava.*


*Kalcijum je potreban za održavanje normalnih kostiju, doprinosi normalnoj mišićnoj funkciji i normalnom prenosu nervnih impulsa. Magnezijum doprinosi normalnoj funkciji mišića. Cink doprinosi održavanju normalnih kostiju.

glutenfree
 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

Orthomol Femin 60 Kapsula 30 Doza

3.733,00 RSD

Orthomol Femin je dodatak ishrani sa izoflavonima i lignanima za žene oko i u menopauzi

 

 

Orthomol Femin sadrži izoflavone iz soje i lignane iz lanenog semena, važne masne kiseline (alfa-linolenska kiselina (ALA) iz lanenog ulja, gama-linolenska kiselina iz ulja noćurka, dokozaheksaenska kiselina (DHA) i eikosapentaenojska kiselina (EPA) iz ribljeg ulja ) a takođe i koenzim Q10.

 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

BIOFAR Direct ULTRA K2 D3, 14 Kesica

536,28 RSD

Naše kosti se neprestano restrukturiraju, svakodnevna nega je važna. Određeni periodi su posebno presudni, poput rasta ili starenja, jer su potrebe našeg skeleta povećane. Pazite na svoje kosti pomoću BIOFAR Direct ULTRA K2 D3, sinergijskoj formuli prijatnog voćnog ukusa, posebno dizajniranoj za jake i zdrave kosti. Veoma bioraspoloživa kombinacija vitamina K2, D3 i C za optimalnu efikasnost.

 

BIOFAR ULTRA K2 D3 DIRECT vam svojim sastavom obezbeđuje aktivne sastojke koji učestvuju u održavanju normalnih kostiju (vitamin D3, K), kao i normalnom formiranju kolagena koji obezbeđuje normalnu funkciju kostiju, zuba i hrskavice (vitamin C). Takođe, doprinosi pravilnoj apsorpciji i iskorišćenju kalcijuma i fosfora i održavanju normalnog nivoa kalcijuma u serumu (vitamin D3).

 

 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

Medicobiotic 10 Kapsula

355,20 RSD

Visokoefikasni probiotik za celu porodicu. Doprinosi održanju zdravlja digestivnog trakta i normalnom funkcionisanju imunog sistema.

 

Istraživanja pokazuju da redovna upotreba probiotika jača imunitet, smanjuje upalne procese u organizmu i poboljšava apsorpciju minerala.

 

Probiotske kulture i aktivni sastojci:

 • Saccharomyces boulardii – buja u prisustvu antibiotika, čime se pojačava njegova funkcija; pomaže varenje i apsorpciju natrijuma i vode
 • Lactobacillus rhamnosus i Lactobacillus acidophilus – oblažu sluznicu i prave fizičku barijeru. Luče površinske biološki aktivne supstance i sprečavaju prianjanje patogenih mikroorganizama za sluzokožu. Izlučuju vodonik peroksid i druge baktericidne supstance što pospešuje dejstvo protiv patogenih mikroorganizama
 • Bifidobacterium longum – smanjuje putrifikaciju, luči enzime koji razgrađuju produkte azota, nitrate i nitrite
 • Vitamin D3

Pakovanje: kapsuliran specifičnim DR kapsulama i dodatno zaštićen najkvalitetnijom visokobarijernom folijom čime se obezbeđuje očuvanje probiotskih kultura u optimalnom broju. Sadrži mikroenkapsulirane DANISCO sojeve. Medicobiotic kapsula je gastrorezistentna, što ukazuje da se ne rastvara u želucu već u crevima, gde je i dejstvo neophodno.

 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

CitrIN Mg Duo 30 Tableta

861,00 RSD

CitrIN Mg DUO je dodatak ishrani koji sadrži magnezijum iz dva organska izvora: magnezijum-citrata i magnezijum-bisglicinata, koji omogućavaju optimalnu apsorpciju i bioraspoloživost magnezijuma.

 

Preporučuje se kod grčeva i bolova u mišićima, problema sa opstipacijom (zatvora, lenja creva), pojačanog fizičkog napora (vežbanja) kod sportista, umora, slabosti i za prolećnu malaksalost, nervne napetosti i razdražljivosti, PMS-a, migrene i drugih oblika glavobolje, otklanjanje simptoma u menopauzi.

vegan srpski proizvod
 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

MAXLAB Srebrna Voda u Spreju 30ppm 100 mL

381,60 RSD

Srebrna voda Maxlab sadrži čestice čistog srebra u koloidnom stanju i ultra čistu vodu, preporučuje se osobama slabijeg imuniteta i pogodna je za negu osetljive kože i sluzokože.

 

Potpuno je neutralna za organizam, poput čiste vode. Proizvod ne sadrži konzervanse, veštačke boje i mirise. Koloidno srebro je prirodan, bezbedan, netoksičan i nealergijski antiseptik. Posebno je ispitano antimikrobno delovanje preparata na bakterije: Salmonella typhimurium, Echerichia coli, Pseudomonas aeruginosa, Staphylococcus aureus, Enterococcus faecalis, Candida albicans. Preparat je uništio 99,9999% navedenih mikroorganizama. Veća koncentracija srebrne vode 30 ppm pogodna je za bržu regeneraciju i hidrataciju kože lica i tela. Jako blagotvorno deluje nakon hirurških intervencija posebno kod ljudi koji su alergični na etarska ulja, kao i kod osoba sa problemtičnom kožom (akne i bubuljice), kod osoba sa seborejom i peruti, kao i za održavanja higijene intimnih delova kože.

srpski proizvod
 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

Jekoderm® Mast 25 g

482,00 RSD

Jekoderm® mast se preporučuje za negu kože nakon sunčanja, tetoviranja, za zaštitu kože beba od iritacija i ojeda, za umirivanje iritirane kože na pregibima, izazvane trenjem ili prekomernim znojenjem, za negu zdrave i osetljive kože kao i za negu suve, perutave i ispucale kože. 

 

Jekoderm® mast i pored toga što sadrži riblje ulje ima prijatan miris kokosa.