Kako se uspešno rešiti pubertetskih bubuljica

Pubertet je najintenzivnije razdoblje odrastanja. Period tranzicije iz detinjstva u mladu odraslu osobu sa sobom nosi brojne izazove i promene, kako unutrašnje (osećanja, hormoni) tako i spoljašnje (promene na telu, koži, kosi). Telo prolazi kroz ove promene jer se hormoni bude, što dovodi do pojačanog znojenja i zamašćivanja kose i kože.

Kako se uspešno rešiti pubertetskih bubuljica

Masna koža je primarni uzrok pojave bubuljica koje su glavni pratilac puberteta, ali i jedan od većih neprilika sa kojom se tinejdžeri suočavaju. Preporuka je da se što ranije počne sa pravilnom higijenom kože, a posebno lica, u čemu nam značajno mogu pomoći i razni preparati za pubertetske bubuljice.


Najpoznatije kozmetičke kuće imaju svoje linije proizvoda namenjene isključivo tinejdžerima (Garnier pure active, Nivea bb krema, Sebium Bioderma za bubuljice), a široku ponudu ovih i sličnih proizvoda pogledajte na našem sajtu.

 

Uz redovnu upotrebu odgovarajućih preparata i adekvatno održavanje lične higijene možemo smanjiti pojavu akni i velikog broja bubuljica, što će u velikoj meri uticati i na samopouzdanje osobe.


Preparati za pubertetske bubuljice


Na našem tržištu mogu se naći raznovrsni preparati za pubertetske bubuljice poznatih i manje poznatih brendova. Dele se u nekoliko kategorija: micelarne vode, gelovi za čišćenje lica, pilinzi i kreme.


Micelarna voda je preparat za čišćenje lica. Ako znamo da bubuljice najčešće nastaju zbog bakterija i masne kože jasno nam je da je prvi korak za njihovo neutralisanje pravilno čišćenje lica. Zato je korišćenje ovog preparata veoma važno. Pogodna je takođe za skidanje šminke i može se koristiti onoliko puta koliko je vašem tinejdžeru potrebno jer je neutralna, blaga i ne isušuje kožu. Pri korišćenju nije neophodno trljati lice već je dovoljno samo blagim pokretima tufera preći preko kože. Lice se dodatno ne ispira posle korišćenja ovog preparata. Najviše su u upotrebi micelarne vode brenda Garnier, Nivea i Bioderma jer se ističu po kvalitetu i rezultatima.

Gelovi za čišćenje lica koriste se za dubinsko čišćenje pora za razliku od micelarne vode kojom uklanjamo prljavštinu sa površinskog sloja kože lica. Nanosi se na lice i vrat pa se blagim kružnim pokretima masira predeo na koji smo ga naneli. Po završetku tretmana potrebno je mlakom vodom isprati kožu pa osušiti čistim mekanim peškirom. Jedan od preparata koji se posebno ističe po svom učinku je svakako bioderma sebium gel poznatog Francuskog kozmetičkog brenda.

Kreme za lice imaju veoma bitnu ulogu u dnevnoj rutini sprečavanja pojava bubuljica u pubertetu. Posle temeljnog čišćenja potrebno je da na lice nanesemo zaštitni sloj, a tu na scenu stupaju kreme za lice. Njihov sastav osim zaštite od iritacije ima zadatak i da hrani kožu lica. Postoje dnevne i noćne varijante krema za lice i na svakoj je posebno naznačeno za koje doba ih treba koristi.


Pri odabiru proizvoda za svog tinejdžera jako je važno obratiti pažnju da preparati za pubertetske bubuljice koje ćete kupiti ne isušuju kožu, da su ph neutralni i da su odgovarajući za određeni tip kože.

 

devojka-stavlja-kremu-na-lice-protiv-bubuljica


Bioderma za bubuljice


Bioderma je Francuska kompanija sa tradicijom dugom četrdeset godina. U svetu i kod nas prepoznatljivi su po kvalitetu i velikom asortimanu kozmetike. Sebium je posebna linija kompanije Bioderma, za bubuljice i akne namenjena mladima. Cilj je da smanji lučenje sebuma koji je u stvari jedan od glavnih krivaca za nastanak bubuljica i akni. Svaki preparat iz linije bioderma za bubuljice je PH neutralan, blag i neće isušiti kožu vašeg tinejdžera.


U našem asortimanu možete pronaći preparate za čišćenje lica (Sebium H2O micelarna voda, Bioderma sebium gel moussant i Bioderma piling) kao i preparate za negu (Sebium mat control krema, Sebium za sužavanje pora i Sebium sensitive krema).


Bioderma sebium gel moussant je penasti blagi gel za umivanje. Kao i svi preparati za pubertetske bubuljice linije Sebium, ograničava lučenje sebuma i smanjuje nepravilnosti a ujedno održava ph neutralnost kože. Sprečava da dođe do zapušenja pora bez isušivanje lica. Preporučuje se za masni i kombinovani tip kože.

Sebium sensitiv krema ima višestruko dejstvo. U velikoj meri smanjuje crvenilo kože izazvano aknama hidrira i umiruje je. Takođe se može nanositi kao podloga pre šminkanja.


Na našem sajtu eApoteka možete pogledati široku lepezu proizvoda različitih kozmetičkih brendova i dodatno se informisati o nezi i zaštiti lica u toku puberteta, a ukoliko imate dodatnih pitanja obratite nam se na email adresu: info@eapoteka.rs i mi ćemo vam vrlo rado pomoći u odabiru odgovarajućeg proizvoda.