Fotografije mogu biti ilustrativnog karaktera.

Prijavite netačne informacije o proizvodu:

BIOTA intima® Vaginalni Probiotik 30 Kapsula

0 od 5
Broj ocena: 0
5
0%
4
0%
3
0%
2
0%
1
0%
Opis proizvoda

BIOTA intima® je vaginalni probiotik sa laktoferinom koji obnavlja i štiti vaginalnu sluznicu od infekcija, štiti i obnavlja crevnu mikrobotu, smanjuje nastanak urinarnih infekcija

 

BIOTAintima® kapsule se preporučuju ženama svih starosnih doba. Kao pomoć u uspostavljanju i održavanju vaginalnog balansa i sprečavanju nastanka i ponavljanja bakterijskih i gljivičnih vaginalnih infekcija. BIOTA intima® kapsule pomažu u tretmanu i preveniraju nastanak urinarnih infekcija.

 

BIOTA intima® kapsule su jedini i prvi vaginalni imunoprobiotik na svetskom tržištu koji u svom sastavu ima čak 6 visokospecifičnih laktobacila i dva imunomodulatora: laktoferin i vitamin D.


6 visokospecifičnih probiotskih sojeva u najvećoj koncentraciji (6 milijardi CFU). Jedini preparat sa dodatkom klinički dokazanih imunomodulatora (Vitamin D i Laktoferin) – podstiče sistemski i lokalni imuni odgovor. Sinergističko dejstvo laktobacila i imunomodulatora

 

Cena proizvoda:

3.099,00 RSD
+
-

Barcode:

8607000326875

Prethodno pogledano:

Laktoferin je glikoprotein sa snažnim afinitetom za vezivanje gvožđa. Dominantno se nalazi u mleku i kolostrumu sisara, kao i u telesnim tečnostima (suze, pljuvačka, semena tečnost, nosna, digestivna i vaginalna sluznica). Osim što utiče na homeostazu gvožđa u organizmu, laktoferin poseduje i druge značajne osobine:

 

Antimikrobno delovanje
Antimikrobno delovanje laktoferina se ispoljava kroz inhibiciju rasta i razvoja patogenih mikroorganizama tako što im uskraćuje gvožđe koje im je neophodno za rast. Sa druge strane, laktoferin poboljšava rast i razvoj bakterija koje nemaju veliku potrebu za gvožđem, kao što su dobre probiotske bakterije iz roda Lactobacillus i Bifidobacteria. Iz ovog razloga, itekako ima smisla sve probiotske preparate kombinovati sa laktoferinom i uzimati ih zajedno.

Dalje, laktoferin snažno deluje i na viruse, posebno na virus gripa Influence, HPV, herpes simplex, virus hepatitisa B i C, virus HIV-a i citomegalovirus. Trenutno se intenzivno ispituje njegovo dejstvo i protiv novog SARS-CoV 2 virusa. Antigljivično delovanje laktoferina ogleda se u sprečavanju rasta i razvoja gljivice Candide albicans.

Imunomodulatorno delovanje laktoferina – Kada je potrebno pojačati imuni odgovor, kao što je slučaj kod infekcija, laktoferin ima sposobnost aktivacije celokupnog odbrambenog sistema. Nasuprot tome, kada je imuni sistem preaktivan, kao u slučaju alergijskih i atopijskih reakcija, laktoferin ima sposobnost da umiri imuni odgovor – i ova sposobnost laktoferina se zove imunomodulatorni efekat.

Antiinflamatorno delovanje – laktoferin smanjuje zapaljenje smanjujući novoe inflamatornih citokina, posebno IL-6.

Antitumorsko delovanje – Danas, veliki broj kliničkih studija potvrđuje antitumorsko delovanje laktoferina. Sa jedne strane, laktoferin sam pokazuje snažan biološki efekat na sprečavanje nastanka karcinoma, pogotovo čvrstih malignih tumora. Sa druge strane, dodatak laktoferina postojećim hemioterapijama pojačava njihovo citotoksično i antitumorsko dejstvo, istovremeno pružajući zaštitu zdravim tkivima.

Laktoferin je bezbedan za korišćenje u trudnoći i tokom dojenja. Smatra se da je laktoferin učinkovitija i bolje podnošljivija zamena za preparate gvožđa u trudnoći. Preparati koji sadrže gvožđe često izazivaju vrlo neprijatna neželjena dejstva kao što su bolovi u stomaku, mučnina i opstipacija. Laktoferin, s obzirom da nosi gvožđe u sebi, je bezbedno, inovativno i dobro rešenje za tretman anemija u trudnoći, jer nema neželjenih efekata. Anemije se mogu pojaviti i tokom obilnih menstruacija, gde laktoferin takođe pronalazi svoju primenu.

Kod trudnica, zbog hormonskih i imunoloških promena, često dolazi do poremećaja vaginalne mikrobiote što pogoduje nastanku vaginalnih infekcija. Uzimanjem laktoferina tokom samo 4 nedelje dolazi do normalizacije vaginalne mikrobiote i do sprečavanja nastanka vaginalnih infekcija, koje su posebno opasne u trudnoći jer mogu dovesti do prevremenog porođaja ili spontanog pobačaja. Laktoferin poboljšava lokalni i sistemski imuni odgovor, dovodeći ženu u stanje balansa i zaštite tokom osetljivog perioda trudnoće.

Laktoferin je prirodni molekul, normalno prisutan u telu, koji ima antibakterijska, antivirusna, antigljivična, antiinflamatorna, antitumorska i imunomodulatorna dejstva. Bezbedan je za korišćenje u svim periodima života, nema neželjenih efekata tokom upotrebe, a posebno se preporučuje njegovo uzimanje tokom trudnoće jer služi kao rezervoar gvožđa i štiti ženu od nastanka urogenitalnih infekcija izazvanih raznim uzročnicima.

Izjava o odricanju odgovornosti: Napominjemo da su fotografije proizvoda date informativno i da ne možemo da garantujemo da bezuslovno verno prikazuje izgled proizvoda. Sadržaj na ovom mestu je za referentne svrhe i nije namenjen zameni saveta lekara, farmaceuta ili drugog licenciranog zdravstvenog radnika. Ne bi trebalo da koristite ove informacije kao samo-dijagnozu ili za lečenje zdravstvenog problema ili bolesti. Odmah se obratite svom lekaru ako sumnjate da imate medicinski problem. Informacije i izjave u vezi sa dijetetskim suplementima nisu procenjene od strane Agencije za lekove i medicinska sredstva i nisu namenjene dijagnozi, lečenju ili sprečavanju bilo koje bolesti ili zdravstvenog stanja. eapoteka.rs ne preuzima odgovornost za netačnosti ili pogrešne navode o proizvodima.

Komforna oralna primena, 1 kapsula dnevno između obroka tokom 4-6 nedelja.

 

 • Namenjen ženama svih starosnih dobi (devojčice, žene u reproduktivnoj dobi, trudnice, dojilje, menopauzalne žene)
 • Neophodna podrška svakoj antimikrobnoj terapiji ( antibiotik + BIOTA intima, antimikotik + BIOTA intima )
 • Obavezna upotreba nakon antimikrobne terapije
 • Preventivna primena tokom i nakon menstrualnog ciklusa u cilju sprečavanja vaginalnih, crevnih i urinarnih infekcija
 • Efikasna podrška u uspostavljanju zdrave vaginalne mikrobiote u VTO pripremi
 • Bezbezdan za primenu tokom cele trudnoće i u periodu dojenja
 • Podstiče sistmemski i lokalni imunitet zahvaljujući prirodnim imunomodulatorima ( Laktoferin i Vitamin D )

Da li se Biota intima vaginalni probiotik moze koristiti preventivno?
Apsolutno! Biota intima sadrži sve laktobacile koji se prirodno nalaze u ženskom uro-genitalnom traktu. Laktobacili oblažu vaginalnu sluznicu, održavaju normalnu vaginalnu pH vrednost i sprečavaju rast i razmnožavanje patogenih mikroorganizama – uzročnika bakterijskih i gljivičnih infekcija.

Ukoliko Vam je intimno zdravlje važno, ukoliko želite da se rešite vaginalnih infekcija, pojačanog vaginalnog sekreta i da uživate u bezbrižnoj trudnoći – Biota intima je proizvod za Vas.

Upozorenja! Dodaci ishrani se ne mogu koristiti kao zamena za raznovrsnu i uravnoteženu ishranu. Preporučene dnevne doze se ne smeju prekoračiti. Proizvod ne smeju da korist osobe preosetljive na bilo koji sastojak koji se nalazi u formulaciji.
Ako ste trudni, dojite, uzimate bilo kakve lekove ili imate zdravstveni problem, potražite mišljenje svog izabranog lekara ili farmaceuta pre nego što uzmete bilo koji dodatak ishrani. Prekinite upotrebu i obratite se svom lekaru ili farmaceutu ako se pojave neželjene reakcije. Držati van domašaja dece. Čuvati na sobnoj temperaturi. Ne koristite ako je spoljašnja ambalaža proizvoda oštećena.

1 kapsula sadrži:

 • Lactobacillus crispatus KS 127.1 ............................. 1x109 cfu
 • Lactobacillus gasseri LG050 .................................... 1x109 cfu
 • Lactobacillus jensenii KS121.1 .................................1x109 cfu
 • Lactobacillus reuteri LR92 .........................................1x109 cfu
 • Lactobacillus rhamnosus IMC501 ............................ 1x109 cfu
 • Lactobacillus paracasei IMC502 .............................. 1x109 cfu
 • Laktoferin ..................................................................10 mg
 • Vitamin D3 (u obliku holekalciferola) ......................... 5 µg

Navedeni sastojci se nalaze u poslednjim formulacijama proizvoda. S obzirom da može doći do raskoraka između proizvodnje i distribucije na određenom tržištu, savetujemo Vam da uvek pročitate listu sastojaka na samom pakovanju.

Šta je vaginalni probiotik?

Kao što u crevima živi mikrobna zajednica odgovorna za snažan imunitet, dobro varenje, sintezu vitamina i celokupno zdravlje gastrointestinalnog trakta, tako i u uro-genitalnom traktu postoji zajednica dobrih probiotskih bakterija odgovorna za dobro intimno zdravlje svake žene. Ranije se nazivala vaginalna flora, ali danas se koristi noviji naziv – VAGINALNA MIKROBIOTA.
95% vaginalne mikrobiote čine bakterije iz roda Lactobacillus (Laktobacili).

 

Na koji način laktobacili deluju?

 • Formiraju zaštitni biofilm na vaginalnoj sluznici čime sprečavaju rast i razvoj patogenih mikroorganizama
 • Produkuju mlečnu kiselinu koja je odgovorna za održavanje normalne pH vrednosti vagine (3,8-4,5)
 • Laktobacili imaju sposobnost da proizvode antimikrobne supstance (vodonik-peroksid i druge bakteriocine) koji direktno deluju na patogene mikroorganizme
 • Imaju značajnu ulogu u imunom odgovoru

Kome je namenjen vaginalni probiotik?
Vaginalni probiotici su bezbedni i korisni za primenu u svim životnim dobima. Počevši od tinejdžerskog perioda i prvih menstruacija, preko reproduktivnog perioda, kao i tokom menopauze.

 

 • Devojčice i adolescentkinje

U ovom periodu se devojčice po prvi put javljaju ginekologu i važno im je objasniti kako da pravilno održavaju svoje intimno zdravlje. Ono što najčešće pravi problem u ovom uzrastu jesu hormonske promene, upotreba agresivnih sapuna za pranje intimne regije, kao i upotreba antibiotika. U ovom uzrastu se, umesto vaginaleta, preporučuju lokalne antimikrobne kreme uz dodatak oralnih probiotskih preparata, kako bi se osigurao balans vaginalne mikrobiote.

 • Reproduktivni period

Oko 75% žena u reproduktivnom periodu pati od neke vaginalne infekcije. Ovaj period je karakterističan po spoljnim činiocima koji utiču na vaginalno zdravlje. Stres, pušenje, fizička neaktivnost, hronične bolesti kao što je dijabetes, upotreba različitih lekova, promene partnera utiču na vaginalnu mikrobiotu i često remete njen sastav dovodeći do vaginalnih infekcija. Upotreba oralnih vaginalnih probiotika – Biota Intima, štiti ženu u ovom periodu.

 • Trudnoća

Hormonske i imunološke promene koje se dešavaju tokom trudnoće doprinose razvoju vaginalnih infekcija. Svaka infekcija u trudnoći se mora lečiti, kako ne bi došlo do ugrožavanja ploda. Oralni vaginalni probiotici – Biota intima, su potpuno bezbedni za korišćenje u trudnoći i doprinose zaštiti i mame i bebe. Preporučuje se njihova upotreba tokom čitavog perioda trudnoće, a posebno u poslednjem trimestru, jer naučne studiju pokazuju da mame koje u ovom periodu uzimaju probiotike, rađaju bebe sa znatno manjim intenzitetom infantilnih kolika (grčeva).

 • Menopauza

Tokom menopauze dolazi do smanjenja nivoa estrogena, koji ima višestruke zaštitne funkcije na vaginalno i kardiovaskularno zdravlje žene. Gubitkom estrogena, dolazi do pojave neprijatnih menopauzalnih simptoma, kao i suvoće vaginalne sluznice koja je podložna razvoju infekcija. Takođe, urinarne infekcije su poseban problem u ovom životnom periodu. Biota intima sprečava pojavu vaginalnih i urinarnih infekcija u ovom životnom dobu.
 

 

Vaginalne infekcije su najčešći problem zbog koga žene posećuju ginekologe

 

Bakterijske vaginoze čine oko 50% svih vaginalnih infekcija.

 

Kako nastaju bakterijske vaginoze?
Nastaju ukoliko dođe do vaginalne disbioze, odnosno kada se smanji broj laktobacila, a poveća broj bakterija koje izazivaju infekciju. Razni su uzročnici bakterijskih vaginoza: Gardnerella vaginalis, Prevotella spp., Bacteroides spp., Streptococcus spp., Mycoplasma hominis, Ureaplasma urealyticum, Mobiluncus, Clostridiales, Fusobacterium spp.

Koji su simptomi bakterijske vaginoze?
Simptomi bakterijske vaginoze su: vodenkast, belo-sivkasti sekret, bez upale, crvenila i iritacije, neprijatnog mirisa. Ove infekcije su često ponavljajućeg karaktera, te se mogu javiti i nekoliko puta tokom godine. Leče se antibioticima, koji dodatno remete vaginalnu mikrobiotu. Stav struke je da je potrebno lečiti oba partnera, a uz antibiotsku terapiju savetuje se i uzimanje oralnih laktobacila prisutnih u Biota intima.

 

Vaginalna kandidijaza je vaginalna infekcija koju izaziva gljivica iz roda Canidida. Najčešće je uzročnik Candida albicans. Oko 20% žena ima kandidu u urogenitalnom traktu, bez ispoljavanja simptoma bolesti. Kandida je normalni stanovnik ljudskog organizma, ali kada dođe do njenog prekomernog razmnožavanja dolazi do bolesti koja se naziva kandidijaza.

 

Koji su simptomi vaginalne kandidijaze?
Simptomi vaginalne kandidijaze se razlikuju od bakterijskih vaginoza i uključuju: gust, sirast, beli sekret praćen svrabom. Dolazi do lokalne iritacije i crvenila vulve, koje je ponekad praćeno i bolom. Kandidijaza se ne smatra seksualno prenosivom bolešću, a uzroci prekomernog rasta kandide uključuju: pad imunteta, korišćenje antibiotika, kortikosteroida i oralnih kontraceptiva, hormonske promene, prisustvo nekih hroničinih bolesti (dijabetes, anemije, imunološke bolesti, karcinomi, ekcemi). Kandidjaza je česta i u trudnoći.

Kako se leči vaginalna kandidijaza?
Leči se lokalnom antimikotskom terapijom, uz dodatak i oralnih antigljivičnih lekova, ukoliko je potrebno. Oralni probiotski preparati su svakako poželjni u tretmanu vaginalne kandidijaze, jer smanjuju vaginalni pH koji ne odgovara rastu kandide. Takođe, oralni probiotici bogati laktobacilima formiraju zaštitni biofilm na vaginalnoj sluznici koji onemogućava kandidi da dođe do hrane i da se razmnožava. Oralni vaginalni probiotici – Biota intima mogu se uzimati od prvog dana pojave simtoma vaginalne kandidijaze i koristiti se zajedno sa propisanom antifungalnom terapijom.

Lactobacillus crispatus je vrlo značajna probiotska bakterija iz roda Lactobacillus. Prirodno se nalazi u gastrointestinalnom i uro-genitalnom traktu. Danas, nakon više godina naučnih istraživanja, L-crispatus se smatra snažnim bioterapeutskim agensom. 

Od svih laktobacila, L. crispatus je najstabilniji u kiseloj sredini i produkuje najveću količinu H202 (vodonik peroksida).

80% oralno unetog probiotika prolazi nesmetano kroz gastro-intestinalni trakt. Potrebno je oko 7-14 dana da se izvrši kolonizacija vaginalnog epitela. 

Vaginalna mukoza koja sadrži veliki i dominatan broj L. crispatus-a se povezuje za dobrim zdravstvenim stanjem žena. Suprotno tome, nedostatak L. crispatus-a dovodi do pojave čestih vaginalnih infekcija. 

1. Ponavljajuće infekcije urinarnog trakta

 • L. crispatus smanjuje ponavljajuće infekcije urinarnog trakta za 50%


2. Efikasan u borbi protiv bakterije Chlamydia trachomatis,2-3

 • L. crispatus sprečava rast i razvoj intracelularne bakterije Chlamydia trachomatis, najčešćeg seksualno-prenosivog uzročnika bolesti.
 • L. crispatus je najaktivniji protiv hlamidije u poređenju sa drugim laktobacilima. Produkuje mlečnu kiselinu i menja lokalni pH u smeru kiselosti što dovodi do nepovoljne sredine za rast hlamidije.


3. Sprečava razvoj gljivičnih infekcija uzrokovanih Candidom albicans

 • Smanjuje rast i razvoj kandide tako što podiže odbrambene sposobnosti vaginalnog epitela. (IL-8 i β-defensive)


4. Sprečava kolonizaciju uro-vaginalnog epitela bakterijom E. coli 
 

Lactobacillus gasseri je normalni stanovnik reproduktivnog trakta žena. Ima izraženu ulogu u imunitetu, a produkuje i antibiotske supstance (laktocilin i gasericin A).

1. Helicobacter pylori infekcije 

L. gasseri smanjuje produkciju proinflamatornih citokina TNF i IL-6 kod infekcije H. pylori i time smanjuje zapaljenske procese

2. Održavanje idealne telesne težine i sprečavanje gojaznosti 

Smatra se da je L. gasseri jedan od ključnih faktora održavanja idealne telesne težine

3. Endometrioza 

Smanjuje menstrualni bol kod pacijenata sa endometriozom. Takođe, L. gasseri inhibira rast endometrioznog tkiva.

 

Lactobacillus jensenii je probiotska gram pozitivna bakterija koja nastanjuje reproduktivni i digestivni trakt. Oko 23% ukupnog vaginalnog mikrobioma čini L. jensenii. Bolja kolonizacija reproduktivnog trakta ovom bakterijom povezuje se sa smanjenim rizikom od prevremenog porođaja.

1. Inhibira rast i razvoj E. Coli onemogućavajući vezivanje za uro-vaginalni epitel 

2. Izražena aktivnost protiv patogenih Enterococcus bakterija 

 • L. jensenii produkuje Lactacin F, antimikrobnu supstancu koja snažno deluje na Enterococcus sp.

 

Lactobacillus reuteri je najrasprostanjenija probiotska bakterija u digestivnom traktu sisara. Vrlo je značajan za održavanje zdravlja digestivnog trakta jer inhibiše rast mnogih patogenih gram-pozitivnih i gram-negativnih bakterija. Ovo dejstvo ispoljava zahvaljujući produkciji potentnih antimikrobnih supstanci (reuterin, reutericin, reutericiklin).

Tokom prethodnih nekoliko decenija evidentno je smanjenje broja populacije L. reuteri zbog modernog načina života (upotreba antiobiotika, način ishrane, stres) što se odražava na zdravstveno stanje i povećanu incidencu inflamatornih bolesti.

1. Inhibira rast i razvoj Salmonella spp i E Coli. 

 • Studije na životinjama pokazuju da L. reuteri pokazuje antimikrobno dejstvo ekvivalentno gentamicinu.


2. Produkuje vitamine B12 i B9 (folna kiselina) 

3. Smanjenje intenziteta infantilnih kolika 

Majke koje uzimaju L. reuteri tokom 4 poslednje nedelje trudnoće, rađaju bebe sa značajno slabijim intenzitetom grčeva i kolika.

 

L. rhamnosusje široko rasprostanjena probiotska bakterija u ljudskom organizmu. Poseduje visok afinitet vezivanja za gastrointestinalnu i vaginalnu mukozu, a nastanjuje i uretru. Njegove koristi su mnogobrojne i uključuju:

1. Sprečava nastanak različitih vrsta dijareja (nakon upotrebe antibiotika, putnička dijareja, akutne, infektivne dijareje) 

2. Sprečava nastanak urinarnih infekcija 

 

L. paracasei je probiotska bakterija koja nastanjuje usnu duplju i gastrointestinalni trakt. Za razliku od ostalih laktobacila, karakteriše ga visoka termostabilnost. Može se pronaći u hrani i suplementima sada već 30tak godina unazad. Dobro je ispitan i naučno istražen, testiran na više hiljada ljudi. Ima značajnu ulogu u imunom odgovoru, kao i za zdravlje gastrointestinalnog i urogenitalnog trakta.

 • Sprečava urinarne i vaginalne infekcije izazvane gljivicom Candida Albicans 
 • Smanjuje incidencu infekcija gornjeg repiratornog trakta i poboljšava raspoloženje 
 • Zaštitno deluje na gastrointestinalnu sluznicu
 • Smanjuje simptome alergijskog rinitisa 


Deluje direktno na patogene uzročnike (E Coli, Staph. saprophyticus), kao i formiranjem zaštitnog biofilma na mukozi.

3. HPV infekcije  - Dugotrajna primena L-rhamnosus-a dovodi do povlačenja HPV virusa.
4. Sprečava bakterijske vaginoze 
5. Sprečava vaginalnu kandidijazu

Slični proizvodi

glutenfree
 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

Menovital® 60 Tableta

2.677,00 RSD

Menovital® tablete su dodatak ishrani za ublaževanje simptoma peri i postmenopauze. Rizom cimicifuge, crvena detelina i drugi sastojci Menovitala doprinose odrzavanju smirenosti i komforu tokom menopauze.

 

Menovital® može biti od koristi za:

 • Smanjenje intenziteta navala vrućine
 • Pomaže u održavanju normalne ravnoteže hormona
 • Pomaže u smanjenju hladnog znoja
 • Osobe koje doživljavaju nesanicu u vezi sa menopauzom
 • Pomaže u zaštiti ćelija od oksidativnog stresa.

 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

Femisan Gold 60 Kapsula

2.100,00 RSD

Femisan Gold kapsule su na bazi lekovitog bilja u kapsulama sa ekstraktom konopljike, divljeg jama, cimicifuge, žen šena, hmelja i anđelike, namenjen ženama tokom perimenopauze i menopauze, koji doprinosi hormonskoj ravnoteži i ublažavanju simptoma povezanih s klimakterijumom.

 

Femisan Gold U PERIMENOPAUZI I MENOPAUZI:

 • Ublažava valunge
 • Olakšava ulazak u san
 • Smanjuje napetost i nervozu
 • Povećava otpornost na stres

 

Femisan Gold U REPRODUKTIVNOM PERIODU:

 • Doprinosi normalizaciji neredovnih ciklusa i ublažava simptome PMS-a.
novo srpski proizvod
 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

Oligovit® MENOPAUSE 30 Kapsula

936,00 RSD

Oligovit® kapsule za menopauzu sadrže fitoestrogene u jedinstvenoj kombinaciji za ublažavanje tegoba u perimenopauzi i mmenopauzi.

 

Oligovit® MENOPAUSE se preporučuje kod:

 • Valunga, preznojavanja, promene raspoloženja
 • Problema sa spavanjem
 • Prevencije od osteoporoze 

 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

CLIMAX Control® 30 Kapsula

1.998,00 RSD

Climax Control® kapsule omogućavaju lakše prevazilaženje menopauzalnih tegoba koje se javljaju usled hormonske neravnoteže u ovom periodu:

 • Navale vrućine – valunzi
 • Razdražljivost, nervoza
 • Nesanica
 • Pojačano znojenje
 • Suvoća kože i sluzokože

 

Climax Control smanjuje i rizik od pojave osteoporoze i kardiovaskularnih bolesti.

 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

Menopace® 30 Kapsula

1.295,00 RSD

Posebna formulacija sa preko 20 vitamina i minerala i niskim doza sojinih izoflavona namenjena kao nutritivni dodatak ženama tokom i nakon menopauze

 

Može se koristiti samostalno ili uporedo sa hormonskom terapijom. Tokom menopauze, jajnici kod žena proizvode sve manje ženskih polnih hormona, estrogena i progesterona. Zato Menopace sadrži i vitamin B6, koji doprinosi regulaciji hormonske aktivnosti. Menopace® sadrži vitamin B12, kao i tiamin (vit. B1), koji doprinose normalnom funkcionisanju nervnog sistema. Takođe, sadrži i umerene količine prirodnih sojinih izoflavona,tj. obezbeđuje izoflavone Daidzein, Glicitein i Genistein. 

 

Menopace® se može koristiti sa Osteocare-om. Smatra se da sniženi nivo estrogena ima negativan uticaj na kardio-vaskularni sistem žene u kasnijim godinama. Kao što je ranije pomenuto, Menopace sadrži thiamin (vit.B1), koji doprinosi normalnoj funkciji srca. S druge strane, folna kiselina, vitamin B12 i B6 doprinose snižavanju nivoa homocisteina, što je od presudnog značaja za zdravlje kardio-vaskularnog sistema.

glutenfree vegan
 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

Genestin FORTE 30 Tableta

1.165,00 RSD

Dodatak ishrani sa biljnim ekstraktima namenjen ženama u periodu pre i za vreme menopauze. Koren cimicifuge, list crvene dateline i herba lucerke doprinose održavanju smirenosti i komfora tokom menopauze.
 

glutenfree
 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

Orthomol Femin 60 Kapsula 30 Doza

3.735,00 RSD

Orthomol Femin je dodatak ishrani sa izoflavonima i lignanima za žene oko i u menopauzi. Orthomol Femin sadrži izoflavone iz soje i lignane iz lanenog semena, važne masne kiseline (alfa-linolenska kiselina (ALA) iz lanenog ulja, gama-linolenska kiselina iz ulja noćurka, dokozaheksaenska kiselina (DHA) i eikosapentaenojska kiselina (EPA) iz ribljeg ulja), a takođe i koenzim Q10.

glutenfree vegan
 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

SOLGAR® Biljni Kompleks za Žene 30 Kapsula

4.730,00 RSD

Podrška ženskim hormonima

 

Sinergijska kombinacija tradicionalnih biljnih ekstrakata i neprerađenih nutrijenata, kao efikasna pomoć u smanjenju tegoba u menopauzi i podršci zdravlju žena. Crvena detelina Trifolium pratense doprinosi smanjenju tegoba u menopauzi.

Podrška ženskim hormonima. Uključuje tradicionalne biljne vrste korišćene za zdravlje žena. Sadrži Lifenol, izvor fitoestrogena. Uključuje bogate izvore antioksidanasa poput kurkume i ekstrakta semenki grožđa.

 

 

organic srpski proizvod
 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

ProPolisPlus® MELL ZA ŽENE u Medu

1.080,00 RSD

MELL ZA ŽENE je prirodni revitalizirajući preparat koji je pokazao fantastične rezultate u otklanjanju tegoba kao što su migrene, povišen pritisak, navale krvi, valovi vrućine, osećaj gušenja i znojenja. Istovremeno preparat povećava izdržljivost i otpornost organizma. Energija koncentrisana snagom vitalnosti iz prirode jača organizam i emotivno i fizički.

 

Visokokvalitetan i kompleksan prirodni preparat koji krije tajnu nezamenljivih i dragocenih pčelinjih proizvoda. U pitanju je vrhunska bioaktivna materija homogenizovana u idealnoj smeši od izabranih vrsta prirodnog pčelinjeg meda i cvetnog praha (polena), visoko-prečišćenog ekstrakta propolisa i standardizovanog liofilizovanog matičnog mleča sa dodatkom vitamina C.

Pored svežeg i mladalačkog izgleda, preparat MELL ZA ŽENE ima stabilizirajući uticaj na predmenstrualne tegobe. Takođe povećava libido. Ostali uobičajeni efekti, kao što su problemi sa težinom i očigledni znaci starenja se vidljivo smanjuju.

 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

Femipause® 60 Kapsula

1.990,00 RSD

FemiPause® je prirodni proizvod 2u1 jedinstvene kombinacije sastojaka za ublažavanje tegoba u menopauzi

 

Zahvaljujući toj jedinstvenoj kombinaciji sastojaka među kojima su ključni elstrakt lista crvene deteline i semenki lana u formulaciji za dan i melatonin u formulaciji za mirnu noć.

 

Preporučuje se primena FemiPause® kapsula u menopauzi, u cilju ublažavanja simptoma koji je prate:

 • Valunga (osećaj izenadne toplote)
 • Osećaj umora i iscrpljenosti
 • Promena raspoloženja
 • Poremećaja spavanja i lošeg sna
 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

LUPRINN® 30 Kapsula

1.354,00 RSD

Efikasno ublažava simptome menopauze

 

LUPRINN® sadrži suvi ekstrakt šišarica hmelja koji deluje povoljno na simptome menopauze. Aktivna komponenta proizvoda dobijena iz ekstrakta šišarica hmelja, 8-prenilnaringenin je najpotentniji fitoestrogen koji pokazuje izraženu estrogenu aktivnost, i ima strukturalne sličnosti i profil delovanja sličan ženskim polnim hormonima čiji se nedostatak u menopauzi korišćenjem LuprINN® -a nadoknađuje.

 

LUPRINN® efikasno reguliše neprijatne simptome menopauze, poseduje visoku bioraspoloživost, smanjuje i redukuje pojavu valunga, nesanice i povećane razdražljivosti nakon 4 nedelje. LUPRINN® ima profil delovanja sličan endogenom E2 i predstavlja bezbednu alternativu hormonskoj terapiji.

glutenfree
 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

PERICLIM™ FORTE Direkt 30 Kesica

1.782,00 RSD

PERICLIM forte kesice su kompletno rešenje za otklanjanje svih simptoma menopauze (klimaksa) sa trans rezveratrolom, cimicifugom, melatoninom i probioticima. PERICLIM forte pruža olakšanje od valunga i iznenadnog znojenja, reguliše nesanicu i olakšava apsorpciju kalcijuma i fosfora koji su bitni za jake kosti, dok vitamin D poboljšava rad imunog sistema u menopauzi.

 • Promene raspoloženja (simptomi anksioznosti ili depresije)
 • Valunzi
 • Pojačano znojenje
 • Poremećaj spavanja
 • Osteoporoza
 • Povećanje telesne težine
 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

Femal PMS Tablete A30

2.115,00 RSD

Femal je patentiran, stanadardizivan i bez hormona FEMAL sadrži patentirani specifični kompleks ekstrakata polena koji se zove PureCyTonin®.

 

Razvijen je zahvaljujući jedinstvenoj patentiranoj biotehnologiji. Ekstrakti polena koji ulaze u sastav preparata FEMAL su izdvojeni iz citoplazme koja je specijalnim procesom odvojena od opne polena jer se u opni nalaze alergeni koji dovode do alergije na polen. Upravo ovaj proces omogućava da FEMAL ne izaziva alergiju na polen.

 

PureCyTonin kompleks u preparatu FEMAL specifično deluje na simptome u PMS-u, perimenopauzi i menopauzi, a vitamin E je poznat antioksidans. PureCyTonin kompleks predstavlja prečišćene i standardizovane ekstrakte polena iz citoplazme označeni kao PI i GC kompleksi koji omogućavaju ženama da neometano prođu kroz PMS i menopauzu. PureCyTonin sadrži veliki broj aktivnih supstanci kao što su: aminokiseline, rutin, prostaglandini, vitamin, flavonoidi, minerali, enzyme itd…

 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

Femevall® 30 Tableta

1.230,00 RSD

Femevall® je prirodni proizvod sa 6 aktivnih principa koji svojim sinergističkim delovanjem omogućavaju optimalan efekat kod prevazilaženja problema prelaznog doba žene i kao odlična podrška u regulisanju poremećene hormonske ravnoteže. 

 

Preporučuju se:

 • kao pomoć kod simptoma menopauze, valunga – iznenadnih talasa vrućine i pojačanog znojenja (naročito noću),
 • nesanice, nervoze (anksioznosti) i lupanja srca,
 • za prevenciju osteopenije i osteoporoze,
 • za zaštitu srca i krvnih sudova od progresije ateroskleroze i hiperlipidemije.
 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

Oestrofact® E 50 Kapsula

1.664,00 RSD

Pomaže kod talasa vrućine i pojačanog znojenja (valunga), nemira i nervoze, povoljno deluje na čvrstinu kostiju, povećava elastičnost i čvrstinu krvnih sudova i kapilara normalizuje krvni pritisak

 

 

Oestrofact® E je proizvod prirodnog porekla, čiji dvokomponentni sastav (crvena detelina i vitamin E) obezbeđuje optimalan efekat kod problema prelaznog doba žene. Fitoestrogeni crvene deteline, imitiraju dejstvo estrogena u organizmu i tako pomažu regulaciji poremećene hormonske ravnoteže koje ulazak u menopauzu nosi sa sobom. Prirodna hormonska supstitucija fitoestrogenima je savremen pristup rešavanju problema prelaznog doba žene (premenopauze, menopauze i postmenopauze).

 

Redovnom upotrebom proizvoda Oestrofact® E očekivani pozitivni efekti se ispoljavaju, u zavisnosti od jačine izraženih tegoba, već posle dve nedelje, a optimalni efekat se u većini slučajeva postiže posle četiri do pet nedelja kontinuirane upotrebe.

 

Oestrofact® E ne utiče na pojavu gojaznosti i predstavlja efikasno, a bezbedno rešenje.

 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

Refemin® 30 Kapsula

689,00 RSD

DIETPHARM Refemin® kapsule je dijetetski supplement sa ekstraktom korena cimicifuge, namenjen ženama u predmenstrualnom periodu i u periodu menopauze.

 

Cimicifugu su tradicionalno koristila indijanska plemena između ostalog i za smanjenje osećaja nelagodnosti u menopauzi. Koristi se rizom biljke koji sadrži masne kiseline, salicilnu kiselinu, tanine i esencijalno ulje. Aktivna jedinjenja u rizomu su tetraciklički triterpeni i njihovi heterozidi aktein i cimicifugozid. Preporučuje se upotreba biljke zajedno s hormonskom terapijom za nadoknadu i oralnim kontraceptivima.

 

 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

Femisan B® Biljne Kapi 30 mL

1.080,00 RSD

Femisan B® kapi su prirodna formula namenjena ženama u perimenopauzi i menopauzi. Koriste se kao dodatak ishrani na bazi mešavine biljnih ekstrakata bele imele, matičnjaka, hajdučke trave, nevena i valerijane.

 

Najčešći simptomi s kojima se suočavaju žene tokom ulaska u menopauzu su:

 • preosetljivost nervnog sistema
 • nervoza, lupanje srca
 • nesanica, pojačano znojenje
 • razdražljivost, manjak samopouzdanja
 • valunzi, bol u zglobovima
 • mentalna magla, depresija
 • promene na koži

 

Uz slabljenje nivoa estrogena gubi se i njegova zaštitnička funkcija pa su već s početkom perimenopauze žene sklonije poremećajima kao što su:

 • osteoporoza
 • poremećaji kardiovaskularnog sistema – visok krvni pritisak, arterioskleroza
 • dijabetes
srpski proizvod
 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

Meno Flavon 60 Kapsula

1.280,00 RSD

MenoFlavon kapsule ublažavaju tegobe menopauze kao što su valunzi, nesanica i razdražljivost, smanjujući rizike za dugoročne posledice koje donose periodi pre, tokom i posle menopauze.

 

Meno Flavon na bazi sojinih izoflavona ublažava tegobe u periodu menopauze, kao što su:

 • Naleti vrućine
 • Nervoza
 • Nesanica
 • Nagle promene raspoloženja
 • Oslabljeno koštano tkivo
 • Gubitak elastičnosti kože
 • Pad libida

Preporučuje se i kao dopuna terapiji za osteoporozu.