Fotografije mogu biti ilustrativnog karaktera.

Prijavite netačne informacije o proizvodu:

Femisan Inositol 30 Kapsula

5 od 5
Broj ocena: 1
5
100%
4
0%
3
0%
2
0%
1
0%
novo
Opis proizvoda

Femisan Inositol kapsule su dodatak ishrani koji se preporučuje kod insulinske rezistencije, metaboličkog sindroma, policističnih jajnika i steriliteta-neplodnosti kod žena. 

 

Femisan Inositol sadrži Mio-inozitol, D-hiro-inozitolom i folnom kiselinom (Magnafolate® PRO) namenjen ženama tokom planiranja trudnoće. Folat doprinosi normalnom metabolizmu homocisteina, igra ulogu u deljenju ćelija, normalnoj sintezi aminokiselina, normalnoj funkciji imunog sistema. Folat doprinosi smanjenju umora i iscrpljenosti.

 

Femisan Inositol DOPRINOSI:

 • poboljšanju funkcije jajnika
 • normalizaciji lučenja hormona
 • normalnom menstrualnom ciklusu
 • smanjenju hiperandrogenizma (povišenog nivoa muških hormona)
 • povećanju šanse da dođe do začeća i zdrave trudnoće
 • normalizaciji nivoa insulina, holesterola, triglicerida i krvnog pritiska

Cena proizvoda:

1.100,00 RSD
+
-

Barcode:

8606106734027

Prethodno pogledano:

Poznato je da je trudnoća stanje koje zahteva pojačani unos određenih vitamina, minerala i elemenata koji pomažu razvoj ploda, ali i čuvaju zdravlje majke. Međutim, novijim istraživanjima utvrđeno je da je s obazrivijom ishranom, suplementacijom i zdravim načinom života potrebno početi ranije, dosta pre začeća. Briga o zdravlju tokom planiranja trudnoće i pre začeća može sprečiti niz faktora rizika kako po sam plod, odnosno fetus, tako i dugoročno po zdravlje majke, uključujući i gojaznost nakon porođaja koja negativno utiče na kardiovaskularni sistem i može dovesti do pojave metaboličkog sindroma i dijabetesa. Studije su čak dokazale da se pravilna suplementacija pre trudnoće odražava na intelektualne sposobnosti šestogodišnjeg deteta. Ono što je sigurno je da nutrititvni status majke prilikom začeća direktno utiče na razvoj placente, pravilnu raspodelu nutrijenata i epigenetsko remodelovanje gena fetusa. Brojni nutrijenti i masne kiseline igraju ključne uloge u ranom neurorazvojnom procesu, uključujući razvoj neurona, formiranje aksona i dendrita, stvaranje sinapsi, mijelinaciju i apoptozu neurona.

Jedan od najneophodnijih suplemenata koji se trudnicama zvanično i obavezno preporučuje od trenutka kada se planira začeće pa do kraja 12. nedelje trudnoće je folna kiselina.

Dodatak ishrani FEMISAN INOSITOL sadrži MAGNAFOLATE® PRO – folnu kiselinu u obliku metilfolata (kalcijum L-metilfolat), poznatog kao superiorni oblik folata i trenutno njegov najčistiji oblik. Za razliku od folne kiseline i folata u hrani koji moraju da prođu kroz nekoliko biohemijskih konverzija u telu da bi postali L-metilfolat, magnofolat se može direktno apsorbovati i pogodan je i za žene koje imaju mutaciju MTHFR gena.

Poznata i kao vitamin B9, folna kiselina nam je inače neophodna za normalnu apsorpciju gvožđa, funkciju krvi, sintezu aminokiselina, i pre svega, normalno funkcionisanje nervnog sistema. Iako neke namirnice sadrže ovaj vitamin, kao što su jaja, integralne žitarice, masna riba i orašasti plodovi, ona se često ne apsorbuje pravilno. Apsorpciju ometa i nezdrav način života, pušenje, upala sluznice digestivnog trakta i poremećaj varenja, kao i upotreba pilula za kontracepciju. Tokom trudnoće, dobre zalihe folne kiseline kod majke od životne su važnosti za plod. Već od treće nedelje trudnoće kod fetusa započinje neurulacija – proces razvoja kičmene moždine. Tokom embrionalne faze ubrzano se iz neuralne ploče formira neuralna cev, a potom iz nje se formiraju mozak i kičmena moždina. Manjak folne kiseline u ovoj fazi može dovesti do drastičnog oštećenja kičmene moždine, a jedna od posledica ovog deformiteta je i spina bifida, poremećaj u obliku otvorene lezije na kičmenom stubu novorođenčeta koji izaziva trajnu paralizu nogu i ruku a često i mentalne smetnje. Još neki defekti usled lošeg razvoja neuralne cevi su encefalokele – protruzija jednog dela moždanog tkiva kroz lobanju ili anencefalija, nedostatak dela mozga. Suplementacija folnom kiselinom i pojačani unos gvožđa može sprečiti i poremećaje kod novorođenčeta kao što su zečja usna i urođena anomalija kardiovaskularnog sistema.

Još jedan nutrijent o kome se sve više priča je inozitol, odnosno njegova dva najbitnija od devet izomera, mio-inozitol i d-hiro-inozitol. Mio-inozitol je ugljeni hidrat (šećer) koji je prisutan u tkivu i mozgu sisara, a deluje kao sekundarni posrednik u prenosu ćelijskih signala kod hormona, neurotransmitera i faktora rasta. On je taj koji „fino šteluje“ osetljivost receptora i pomaže da ćelije „pravilno komuniciraju“. Inozitol na taj način podržava i rad jajnika, pomažući im da uspostave pravilno lučenje polnih hormona, kao i rad endokrinih žlezda. Inozitol ima sposobnost da stimuliše endogenu proizvodnju lecitina i kontroliše metabolizam masti i šećera, kao i ćelijske aktivnosti nervnog sistema. Njegov uticaj na lučenje insulina poredi se s aktivnošću metfomina koji se koristi kao terapija kod dijabetesa tipa 2.

Ova karakteristika inozitola posebno je važna ženama koje pate od sindroma policističnih jajnika (PCOS). Ovaj poremećaj, koji sve više uzima maha u modernom društvu, karakteriše stvaranje niza sitnih cista na jajnicima koji negativno utiču na njihov rad, što za posledicu ima povišeno lučenje androgenih hormona, poremećaj ovulacije, ciklusa i menstruacije i neplodnost, ali i niz propratnih i veoma opasnih stanja, kao što su gojaznost, dijabetes i kardiovaskularni poremećaji. Kako žene sa PCOS obično imaju anovulatorne cikluse, on je ujedno i najčešći uzrok steriliteta. Upravo tu na scenu stupa mio-inozitol: brojne studije dokazale su da suplementacija mio-inozitolom tokom dužeg perioda kod žena sa PCOS doprinosi regulaciji ciklusa, poboljšanju ovulacije i pozitivnim metaboličkim promenama, što za konačni rezultat ima smanjenje hiperandrogenizma – koncentracije muških polnih hormona.

D-hiro-inozitol je još jedan stereoizomerni oblik inozitola koji ima svojstva „imitacije insulina“ – on doprinosi ispravljanju metaboličkih poremećaja povezanih s lučenjem insulina, tačnije igra ulogu u povećanju osetljivosti tkiva na insulin pa je odlična pomoć kod stanja kao što su insulinska rezistencija i dijabetes tipa 2. Direktno ciljajući hiperinsulinemiju, inozitol isto tako utiče i na PCOS koji je s njom u direktnoj sprezi.

Osim što je od pomoći ženama sa sindromom policističnih jajnika, suplementacija inozitolom dokazano poboljšava stopu uspešnosti veštačke inseminacije kod žena koje pate od steriliteta. Istraživači koji su tokom studije pratili 935 žena došli su do zaključka da suplementacija mio-inozitolom povećava šanse da dođe do trudnoće nakon IVF (in vitro oplodnje) i ICSI (intracitoplazmatske injekcije spermatozoida), ali i poboljšava kvalitet embriona, smanjuje broj nestabilnih oocita i doze lekova potrebnih za stimulaciju jajnika za stimulaciju.

Upotreba inozitola pre začeća ima dugotrajan pozitivan efekat tokom trudnoće i nakon porođaja: studijski je dokazano da se pomoću mio-inozitola i folne kiseline smanjuje rizik od gestacionog dijabetesa kod gojaznih žena za čak 66%.

Efekat mio-inozitola ne vidi se samo na telu, već i psihi: on se efikasno koristi u borbi protiv negativnih posledica stresa, depresije, anksioznosti, kod naglih promena raspoloženja, nesanice, napada panike, opsesivno-kompulsivnog poremećaja… Kako su promene raspoloženja česta pojava u PMS-u, suplementacija inozitolom može pomoći ženama da se emotivno stabilizuju u periodu pre početka menstruacije. Šta više, danas je klinički dokazana efikasnost mio-inozitola čak i kod najtežeg oblika PMS-a – predmenstrualnog disforičnog poremećaja (PMDD). On može pomoći i ženama u menopauzi, na dvojak način: u ublažavanju promena raspoloženja i nervoze koji su čest simptom u prelaznom periodu, kao i kod poremećaja metabolizma, kardiovaskularnih problema, gojaznosti i dijabetesa koji intenzivno vrebaju odmah po opadanju reproduktivne sposobnosti. Mio-inozitol dokazano reguliše krvni pritisak, nivo holesterola i triglicerida u krvi. I to nije sve: neke studije otkrile su i pozitivan efekat inozitola na sprečavanje epileptičnih stanja, kao i na sprečavanje rasta ćelija karcinoma jetre i pluća.

Upozorenja! Dodaci ishrani se ne mogu koristiti kao zamena za raznovrsnu i uravnoteženu ishranu. Preporučene dnevne doze se ne smeju prekoračiti. Proizvod ne smeju da korist osobe preosetljive na bilo koji sastojak koji se nalazi u formulaciji.
Ako ste trudni, dojite, uzimate bilo kakve lekove ili imate zdravstveni problem, potražite mišljenje svog izabranog lekara ili farmaceuta pre nego što uzmete bilo koji dodatak ishrani. Prekinite upotrebu i obratite se svom lekaru ili farmaceutu ako se pojave neželjene reakcije. Držati van domašaja dece. Čuvati na sobnoj temperaturi. Ne koristite ako je spoljašnja ambalaža proizvoda oštećena.

1 kapsulu Femisan inositola popiti dva puta dnevno pre jela.

Upozorenja! Dodaci ishrani se ne mogu koristiti kao zamena za raznovrsnu i uravnoteženu ishranu. Preporučene dnevne doze se ne smeju prekoračiti. Proizvod ne smeju da korist osobe preosetljive na bilo koji sastojak koji se nalazi u formulaciji.
Ako ste trudni, dojite, uzimate bilo kakve lekove ili imate zdravstveni problem, potražite mišljenje svog izabranog lekara ili farmaceuta pre nego što uzmete bilo koji dodatak ishrani. Prekinite upotrebu i obratite se svom lekaru ili farmaceutu ako se pojave neželjene reakcije. Držati van domašaja dece. Čuvati na sobnoj temperaturi. Ne koristite ako je spoljašnja ambalaža proizvoda oštećena.

Mio-inozitol 505 mg, D - chiro inositol 5 mg, Folna kiselina Magnafolate® PRO 200 µg

Navedeni sastojci se nalaze u poslednjim formulacijama proizvoda. S obzirom da može doći do raskoraka između proizvodnje i distribucije na određenom tržištu, savetujemo Vam da uvek pročitate listu sastojaka na samom pakovanju.

Dijetetski proizvod – dodatak ishrani FEMISAN INOSITOL upisan je u bazu podataka Ministarstva zdravlja za dijetetske proizvode, pod brojem 21406/2022.

Zemlja porekla: Srbija

Slični proizvodi

novo
 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

CYTOFEM® Control 20 Kesica

1.690,00 RSD

CYTOFEM® Control je inovativna kombinacija aktivnih komponenti koje pokazuju potencirajući efekat u rešavanju insulinske rezistencije IR i sindroma policističnih jajnika PCOS. 

CYTOFEM® Control povećava osetljivost ćelija na insulin i folikulostimulirajući hormon FSH.

 • Reguliše hiperinsulinemiju, smanjuje glikemiju natašte
 • Smanjuje insulinsku rezistenciju
 • Reguliše menstrualni ciklus
 • Obezbeđuje sazrevanje kvalitetne jajne ćelije i spontanu ovulaciju
 • Povećava fertilnost
 • Smanjuje napade gladi i utiče na smanjenje telesne težine i BMI
 • Smanjuje maljavost, akne, opadanje kose, masnu kožu
 • Poboljšava raspoloženje
 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

GLYCOVITAL Female 20 Tableta

2.688,00 RSD

GLYCOVITAL Female je namenjen ženama sa sindromom policističnih jajnika i insulinskom rezistencijom. GLYCOVITAL Female predstavlja jedinstvenu formulaciju sa mio-inozitolom, D-hiro-inozitolom i folnom kiselinom koja se preporučuje ženama koje imaju poremećaje prouzrokovane sindromom policističnih jajnika i metaboličkim sindromom.

 

Preporučuje se kod:

 • Problema sa začećem i infertilitetom
 • Nerdovnih ciklusa
 • Masne kože i kose
 • Kože skonoj aknama
 • Trudnica.
novo glutenfree
 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

GONALIA™ 30 Tableta

2.200,00 RSD

GONALIA tablete predstavljaju inovativni pristup u tretiranju hiperandrogenih manifestacija, sindroma policističnih jajnika (PCOS), akni, pojačane maljavosti kod žena i poremećaja menstrualnog ciklusa. GONALIA tablete su bez inozitola.

 

GONALIA™ se preporučuje kod:

 • policističnih jajnika
 • hiperandrogenizma

 

 

 

novo glutenfree
 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

BIOFEMINN® 14 Kapsula

1.100,00 RSD

BIOFEMINN® je probiotik za intimno zdravlje žena, koji sadrži kombinaciju pažljivo odabranih korisnih bakterija Lactobacillus rhamnosus, Lactobacillus plantarum i Bifidobacterium animalis subsp. Lactis, koji doprinose uspostavljanju i održavanju optimalne vaginalne mikroflore, zaštiti urinarnog i probavnog sistema, kao i stimulaciji lokalnog imunog odgovora.

BIOFEMINN® se preporučuje za:

 • Smanjenje simptoma povezanih sa vaginalnim infekcijama
 • Sprečavanje nastanka ponovne vaginalne ili urinarne infekcije
 • Tokom i nakon antibiotske terapije
 • Kod osoba sa narušenom crevnom mikroflorom
 • Kod trudnica sa otežanim pražnjenjem creva
 • U sklopu pripreme za vantelesnu oplodnju
 • Neuravnotežena vaginalna mikroflora u menopauzi
organic srpski proizvod
 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

Floravitex® Kapi 50 mL

990,00 RSD

Organske biljne kapi Floravitex predstavljaju 100% prirodni, organski proizvod na bazi ekstrakta ploda konopljike (AGNI-CASTI FRUCTUS), sa organskim voćnim destilatom. Kliničkim ispitivanjima, je dokazano da biljni sastojci ploda konopljike u Floravitex kapima, smanjuju ili otklanjaju tegobe usled menstrualnih poremećaja kao što su:

 • STERILITET (sterilitet prouzrokovan insuficijencijom žutog tela – menstrualni poremećaj ovulacije)
 • CISTE NA JAJNICIMA
 • MIOMI NA MATERICI
 • BOLNE I NEREDOVNE MENSTRUACIJE
 • PREDMENSTRUALNI SINDROM (PMS, BOL I NADUSTOST GRUDI I GLAVOBOLJE)
 • ENDOMETRIOZE
 • SINDROM POLICISTIČNIH JAJNIKA
 • ACNE VULGARIS
 • MENOPAUZE (ARITMIJE, VALUNZI, NESANICE…)
 • FIBROCISTIČNE PROMENE U DOJKAMA
srpski proizvod
 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

FEMMINEX Kapsule 60 Kapsula

2.850,00 RSD

FEMMINEX kapsule formulisane na bazi kurkume, kvercetina, DHA, N-acetilcisteina, vitamina E i selena, pomažu u terapiji endometrioze, kao i u cilju ublažavanja simptoma dismenoreje.

 

Preporučuju se kao:

 • Pomoćna terapija kod endometrioze
 • Preventivno u stanju remisije
 • U cilju ublažavanja simptoma dismenoreje 
 • Preventivno kod obilnih i bolnih menstrualnih ciklusa
 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

PolicistIN® 15 + 15 Kesica

2.352,00 RSD

PolicistIN® je proizvod namenjen za dijetetski tretman osoba sa sindromom policističnih jajnika (PCOS) i osoba sa insulinskom rezistencijom. Sadrži mio-inozitol, folnu kiselinu u aktivnom obliku, vitamin D i melatonin.

 

Sindrom policističnih jajnika (PCOS) je endokrini poremećaj kog karakteriše hronično odsustvo ovulacije, udruženo sa hiperandrogenizmom (povišen nivo androgenih - muških polnih hormona) i insulinskom rezistencijom.

novo glutenfree
 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

EGREGIA™ 30 Tableta

1.980,00 RSD

EGREGIA tablete su inovativni pristup u tretiranju sindroma policisticnih jajnika (PCOS), insulinske rezistencije, gojaznosti i poremećaja menstrualnog ciklusa (bez inozitola). EGREGIA  predstavlja korisnu nehormonsku podršku za metaboličke promene i poremećaje koji prate sindrom policističnih jajnika (PCOS).

 

 

EGREGIA™ se preporučuje kod:

 • izostanka ovulacije
 • gestacijskog dijabetesa
 • neredovnog ciklusa
 • metaboličkog sindroma
 • oligomenoreje
 • hiperandrogenizma
 • insulinske rezistencije
 • gojaznosti
srpski proizvod
 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

Čaj Moć Bilja za Ublažavanje Tegoba kod Upale Jajnika 100 g

416,00 RSD

Aktivni sastojci lekovitog bilja koje ulazi u sastav ove čajne mešavine povoljno deluju na ublažavanje bolova i grčeva kao i na olakšavanje mokrenja. Jedinjenja sa antiseptičnim efektom deluju na eliminisanje mikroorganizama koji izazivaju upale i infekcije.

 

Takođe, aktivni sastojci deluju i blago umirujuće na nervni sistem ublažavajući nervozu i napetost. Preporučuje se ženama, kod bolova, grčeva i osećaja nadutosti, pritiska i težine u donjem delu stomaka kao, otežanog mokrenja i bolnih menstruacija izazvanih upalom jajnika.

srpski proizvod
 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

Čaj Moć Bilja za Ublažavanje Tegoba kod Mioma 100 g

416,00 RSD

Aktivni sastojci lekovitog bilja koje ulazi u sastav ove čajne mešavine deluju antibakterijski i protivupalno, ublažavaju tegobe usled nadutosti i kod pojačanih menstrualnih krvarenja, a svojim diuretičnim efektom olakšavaju mokrenje. Preporučuje se ženama, kod obilnih menstrualnih krvarenja, bolova, osećaja težine i pritiska u donjem delu stomaka, kod tegoba sa mokrenjem izazvanih prisustvom mioma.

 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

Biljne Kapi od Virka 30 mL

249,00 RSD

Biljne kapi od VIRKA za unutrašnju i soljašnju upotrebu

 

Biljne kapi virka povoljno deluju kod:

 • Menstrualnih tegoba (neredovni menstrualni ciklus, obilno krvarenje, grčevi praćeni bolovima)
 • Cista i mioma
 • Upale jajnika
 • Proliva i dizenterije
 • Dekubitalnih rana i ekcema
 • Regulišu metabolizam i stoga predstavljaju odlično prirodno sredstvo za mršavljenje