Prethodno pogledano:

Atopijski Dermatitis

ATOPIJSKI DERMATITIS
Atopijski dermatitis je hronično stanje kože koje karakteriše suva koža koja svrbi. Atopijski dermatitis se često naziva ekcemom, reč koja se odnosi na širu grupu stanja kože. „Dermatitis“ se odnosi na stanje kože, a „atopijski“ odnosi se na bolesti izazvane alergijskim reakcijama. Atopijski ekcem (atopijski dermatitis) je najčešći oblik ekcema, stanja koje uzrokuje pojavu svraba, suva i ispucale kože. Atopijski ekcem je češći kod dece, često se razvija pre njihovog prvog rođendana. Ali se takođe može prvi put razviti kod odraslih. To je obično dugoročno (hronično) stanje, iako se kod neke dece može starijem znatno poboljšati ili čak potpuno nestati.


Simptomi atopijskog ekcema
Simptomi atopijskog dermatitisa obuhvataju crvenilo (ne i obavezno) svrab, isušivanje, ispucalost i osećaj bola i peckanja kože. Promene mogu biti pojedinačne, lokalizovane, ali mogu zahvatiti i kožu celog tela. Upaljeno područje kože može postati crveno na svetlijoj, a tamno smeđe, ljubičasto ili sivo na tamnijoj koži (zbog čega se teže primećuje na tamnijoj koži). Iako atopijski ekcem može da zahvati bilo koji deo tela, kod dece najčešće pogađa ruke, unutrašnjost laktova, leđa kolena i lice i vlasište. Osobe sa atopijskim ekcemom obično imaju periode kada su simptomi manje primetni, kao i periode kada simptomi postaju ozbiljniji (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/29063428/).
Tipično, da bi se dijagnostikovao atopijski dermatitis (ekcem), potrebno je da svrab kože traje 3 ili više meseci u poslednjih 12 meseci uz sledeće kriterijume:

 • vidljivo iritirana crvena koža u naborima kože - poput unutrašnjosti laktova ili iza kolena (ili na obrazima, spoljašnjim delom laktova ili prednjim delom kolena kod dece starosti di18 meseci) u
 • istorija iritacije kože koja se javlja u istim gore pomenutim oblastima
 • uglavnom suva koža u poslednjih 12 meseci
 • istorija astme ili polenske alergije - deca mlađa od 4 godine često imaju neposrednog rođaka, poput roditelja, brata ili sestre, koji imaju jedno od ovih stanja

• prve promene su se pojavile pre navršene 2 godine.


Uzroci atopijskog ekcema

Tačan uzrok atopijskog ekcema nije poznat, ali je jasno da je u pitanju stanje koje se razvija kao posledica dejstva više razičitih faktora. Atopijski ekcem se često javlja kod osoba sa alergijama. Može biti prisutan kod više članova porodice, a često se razvija zajedno sa drugim atopijskim bolestima, poput astme i polenske groznice.
Simptome atopijskog ekcema često pokreću faktori (trigeri), kao što su sapuni, deterdženti, stres i vremenske prilike. Ponekad alergije na hranu mogu igrati ulogu, posebno kod male dece sa teškim ekcemom. Zato se ponekad preporučuje vođenje dnevnika hrane kako bi se utvrdilo da li određena hrana pogoršava simptome (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/29117431/ , https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32109909/ , https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/30168085/).


Lečenje atopijskog ekcema
Lečenje atopijskog ekcema može pomoći u ublažavanju simptoma, a mnogi slučajevi se vremenom poboljšavaju. Trenutno ne postoji lek i ozbiljni ekcemi često imaju značajan uticaj na svakodnevni život, sa čim je potrebno nositi se fizički i mentalno (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/29878606/). Takođe postoji povećani rizik od infekcija kože.
Različiti tretmani se mogu koristiti za kontrolu simptoma i upravljanje ekcemom, uključujući:

 • tehnike samopomoći, poput smanjenja ogrebotina (zbog svraba i češanja) i izbegavanja faktora koji pokreću ekcem
 • emolijensi (hidratantni tretmani) - koriste se svakodnevno za negu suve kože
 • lokalni kortikosteroidi - koriste se za smanjenje otoka, crvenila i svraba tokom osipa

Oblici manifestacije ekcema na koži uključuju (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/29063429/ , https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/24925387/):

 • diskoidni ekcem - vrsta ekcema koji se javlja u obliku kružnih ili ovalnih mrlja na koži
 • kontaktni dermatitis - vrsta ekcema koji se javlja kada telo dođe u kontakt sa određenom supstancom
 • varikozni ekcem - vrsta ekcema koja najčešće pogađa potkolenice i nastaje usled problema sa protokom krvi kroz vene nogu
 • seboroični ekcem - vrsta ekcema kod kojeg se na nosu, obrvama, ušijma i vlasištu razvijaju crvene mrlje koje se perutaju
 • dishidrotični ekcem - vrsta ekcema koji uzrokuje izbijanje sitnih plikova preko dlanova ruku


Znaci infekcije

Područja kože pogođena atopijskim ekcemom se povremeno mogu inficirati bakterijama, naročito prilikom češanja promena koje svrbe. Znaci infekcije mogu biti (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/27886912/):

 • pogoršanje znakova ekcema
 • tečnost koja curi sa kože
 • žuta kora na površini kože ili male žućkasto-bele tačke koje se pojavljuju u ekcemu
 • koža postaje otečena i bolna
 • osećaj vrućine i drhtavica i opšte loše osećanje

Ukoliko se rauvila infekcija na promenama zahvaćenih ekcemom potrebno je obtatiti se izabranom lekaru.
Osobe sa atopijskim ekcemom često imaju vrlo suvu kožu jer njihova koža nije u stanju da zadrži mnogo vlage. Ova suvoća kože može povećati verovatnoću da koža reaguje na određene okidače, što dovodi do svraba i bola. Istraživanja su pokazala da je veća verovatnoća da se ekcem kod dece može pojaviti ako imaju jednog ili oba roditelja sa atopijskim ekcemom ili ako imaju drugu braću i sestre sa ekcemom. Atopijski ekcem nije zarazan, pa se ne može preneti bliskim kontaktom (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/31466677/).


Okidači ekcema
Postoji niz stvari koje mogu pokrenuti simptome ekcema. Oni se mogu razlikovati od osobe do osobe. Uobičajeni pokretači uključuju (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/29063432/):

 • iritanti - kao što su sapuni i deterdženti, uključujući šampon, tečnost za pranje i kupku sa mehurićima
 • faktori okoline ili alergeni - poput hladnog i suvog vremena, vlage i specifičnijih stvari poput grinja, kućne prašine, krzna kućnih ljubimaca, polena i plesni
 • alergije na hranu - kao što su alergije na kravlje mleko, jaja, kikiriki, soju ili pšenicu
 • određeni materijali koji se nose na koži - poput vune i sintetičkih tkanina
 • hormonalne promene - ženama se simptomi mogu pogoršati u danima pre menstruacije ili tokom trudnoće
 • infekcije kože
 • neke osobe takođe prijavljuju da se njihovi simptomi pogoršavaju kada je vazduh suv ili prašnjav ili kada su pod stresom, znojni ili suviše vrući ili prehladni.

Ako vam je dijagnostikovan atopijski ekcem, potrebno je identifikovati sve pokretače simptoma.
Tretman atopijskog ekcema može pomoći u ublažavanju simptoma. Ne postoji lek za ovo stanje, međutimi kod mnoge dece se simptomi prirodno povlače sa odrastanjem (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/25422009/ , https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/25006501/).
Tretman atopijskog ekcema podrazumeva primenu:

 • emolijenasa (ovlaživači) - koriste se svakodnevno da bi se zaustavilo isušivanje kože
 • lokalnih kortikosteroida - kreme i masti koje se koriste za smanjenje otoka i crvenila tokom trajanja osipa

Ostali tretmani uključuju:

 1. antihistaminike za jak svrab
 2. zavoji ili posebnu odeću koja omogućava da koža zaraste
 3. intenzivnije tretmane koje propisuju dermatolozi (specijalista za kožu)

Briga o sebi
Pored gore pomenutih tretmana, postoje stvari koje i sami možete učiniti da biste olakšali simptome i sprečili dalje probleme.


Pokušajte da smanjite štetu od ogrebotina.
Ekcem često prati osećaj svraba. Češanjem promena na koži mogu nastati ogrebotine obično dolazi do oštećenja integriteta kože, što samo može pogoršati simptome ekcema. Duboke ogrebotine takođe uzrokuju krvarenje i povećavaju rizik od infekcija ili stvaranja ožiljaka na koži. Zbog toba je potrebno kontrolisati osećaj svraba primenom krema protiv sraba kože i na taj način smanjiti mogućnost za stvaranje ogrebotina. Kod beba koje imaju atopijski ekcem, rukavice protiv ogrebotina mogu zaustaviti grebanje kože. Preporučuje se da nokti budu kratki i čisti kako bi se minimizirao rizik od ogrebotina i oštećenja kože. Takođe se savetuje da koža bude prekrivena laganom odećom.
Izbegavajte okidače dermatitisa.
Na primer:

 • ako vam određene tkanine iritiraju kožu, izbegavajte da ih nosite i nosite meku odeću od tankog tkanja ili prirodnih materijala kao što je pamuk
 • ako toplota pogoršava vaš ekcem, neka prostorije u vašem domu budu hladne, posebno spavaća soba
 • izbegavajte upotrebu sapuna ili deterdženata koji mogu uticati na vašu kožu - umesto toga koristite sindet - zamene za sapun
 • iako su neke osobe sa ekcemom alergične na grinje kućne prašine, pokušaj da ih očistite iz kuće može biti veoma težak i zahtevan i nema jasnih dokaza da to pomaže.

Promene u ishrani
Neke namirnice, poput jaja i kravljeg mleka, mogu pokrenuti simptome ekcema. Ukoliko ove namirnice pokreću pojavu ekcema, konsultujte specijalistu dijetoterapije posebno kod male dece kojoj je potreban kalcijum, kalorije i proteini iz ove hrane. Konsultovanjem sa lekarom specijalistom dijetoterapije može se naći način da se izbegnete hrana koja pokreće pojavu ekcema, istovremeno osiguravajući da i dalje dobijate sve potrebne nutrijente.


Emolijensi
Emolijensi su hidratantni tretmani koji se nanose direktno na kožu radi smanjenja gubitka vode i prekrivanja zaštitnim filmom. Često se koriste za pomoć u suzbijanju suvih ili ljuskavih (perutavih) stanja kože, poput atopijskog ekcema. Pored toga što se koža oseća manje suvom, emolijensi mogu imati i blagu protivupalnu ulogu i mogu pomoći u smanjenju osipa (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32087121/).
Izbor emolijensa
Dostupno je nekoliko različitih formulacija emolijenasa. Kontaktirajte svog farmaceuta za savet koji emolijens treba koristiti. Možda ćete morati da isprobate nekoliko kako biste pronašli onaj koji vam odgovara. Takođe vam može biti savetovano da koristite preparate, kao što su:

 • mast za vrlo suvu kožu
 • krema ili losion za manje suvu kožu
 • sindet i emolijens za upotrebu umesto sapuna
 • emolijens za upotrebu na licu i rukama, i posebni emolijens za telo

Razlika između losiona, krema i masti je količina ulja koju sadrže.
Masti sadrže najviše ulja i mogu biti prilično masne, su najefikasnije u zadržavanju vlage u koži. Losioni sadrže najmanje ulja, tako da nisu masni, ali mogu biti manje efikasni. Kreme su između masti i losiona u sadržaju masti.
Najbolji emolijens je onaj uz koji se svakodnevno osećate srećno. Stalno koristite svoj emolijens, čak i ako ne imate simptome.
Saveti za upotrebu emolijensa:

 • koristite dovoljnu količinu preparata
 • nemojte utrljavati emolijens - umasirajte ga u kožu u smeru rasta dlaka
 • nakon kupke ili tuširanja, nežno osušite kožu i nanesite emolijens dok je koža još uvek vlažna kako bi zadržala vlagu
 • emolijens je potrebno koristiti najmanje dva puta dnevno, ili češće kod vrlo suve kože.

Tokom izbijanja promena na koži, češće nanosite izdašne količine emolijensa. Savetuje se da u ambalažu koja sadržiu emolijens ne stavljate prste - umesto toga koristite kašiku ili dozator pumpe, jer to smanjuje rizik od infekcije. I nikada ne delite svoj emolijent sa drugim ljudima (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/25282563/).


Dodatna terapija atopijskog dermatitisa (po preporuci izabranog lekara i deramtologa):
Kortikosteroidi za lokalnu primenu (vrlo blagI (kao što je hidrokortizon), umereno jaki (kao što su betametazon valerat i klobetazon butirat), jaki (poput veće doze betametazon valerata i betametazoni diproprionata), veoma jaki (kao što su klobetasol proprionat i diflukortolon valterat). Primena kortikosteroida može dovesti do: stanjivanje kože - naročito ako se jaki steroidi predugo koriste na pogrešnim mestima, poput lica, (na primer, nekoliko nedelja), promene u boji kože - obično, posvetljenje kože nakon višemesečne upotrebe vrlo jakih steroida, ali posvetljenje kože nakon ekcema je često „otisak“ stare upale i nema nikakve veze sa tretmanima; akne (mrlje) - naročito kada se koriste na licu kod tinejdžera, pojačan rast dlaka (virilizacija). Većina ovih neželjenih efekata smanjuje se nakon prestanka lečenja.


Antihistaminici
Antihistaminici su vrsta lekova koji blokiraju efekte supstance u krvi koja se naziva histamin. Antihistminici pomažu u ublažavanju svraba povezanog sa atopijskim ekcemom. Mogu biti sedativni koji uzrokuju pospanost ili nesedativni. U slučajevima dermatitisa sa intenzivnim svrabom, koji se pogoršava noću, preporučuje se upotreba sedativnog antihistaminika. Ukoliko se koriste sedativn antihistaminici, pospanost može trajati i narednog dana što je neophodno naglastiti u školi koji pohađa vaše dete.


Zavoji i mokri oblozi
U nekim slučajevima lekar opšte prakse može da prepiše lekovite zavoje, odeću ili mokre obloge za nošenje na delovima kože pogođenim ekcemom. Oni se mogu koristiti preko emolijensa ili sa lokalnim kortikosteroidima kako bi se sprečio nastanak ogrebotina, omogućilo zaceljivanje kože ispod i zaustavilo isušivanje kože.
Kortikosteroidne tablete
Kortikosteroidne tablete se danas retko koriste za lečenje atopijskog ekcema, ali se povremeno mogu prepisati na kraće periode od 5 do 7 dana kako bi se pomoglo da se pod nadzorom regulišu intenzivna pogoršanja stanja bolesti.
Komplementarne terapije
Nekim osobama sa ekcemom su veoma korisne komplementarne terapije poput biljnih tretmana, tretmana zasnovanih na primeni probiotika, beta glukana, topikalne emolijente i imunomodulatore (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/27388911/ , https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/31671707/).

eapoteka.rs Vam u svom bogatom asrortimanu proizvoda za tretman atopijskog dermatitisa (ekcem) nudi:

 

Eucerin AtopiControl Balsam, Eucerin AtopiControl Sprej protiv svraba, Orthomol Junior Ω Omega Plus, A-DERMA Exomega Control Emolijentni Losion, A-DERMA Cutalgan Umirujući Sprej, A-DERMA Exomega Control Emolijentna Krema, A-DERMA Exomega Control Emolijentni Balzam, A-DERMA Exomega Control Kupka, A-DERMA Exomega Control Penušavi 2 u 1 Gel za Pranje Kose i Tela, A-DERMA Exomega Control Ulje za Tuširanje, A-DERMA Pain Dermatologique, ESENSA APO DERMA Ektoin Ekcem Gel, Avène XeraCalm AD Balzam za Relipidaciju XeraCalm AD Lipid-Replenishing Balm, Avène XeraCalm AD Krema za Relipidaciju XeraCalm AD Lipid-Replenishing Cream, Avène XeraCalm AD Ultra-Bogati Sindet Ultra-Rich Cleansing Bar, Avène XeraCalm AD Umirujući Koncentrat XeraCalm AD Soothing Concentrate, Bambo Nature Ulje Za Kupanje, HEMOFARM ProbioKid Immuno D3 Probiotik Prašak, Eucerin SUN Sprej za Zaštitu od Sunca za Decu SPF50+, Bioderma ATODERM Intensive Baume - Intenzivni Balzam, Bioderma ATODERM Intensive Gel Creme - Krema Protiv Svraba, Bioderma ATODERMSOS spray - Protiv svraba za trenutno olakšanje, DUCRAY Dexyane Ultra Gel za Čišćenje Dexyane Ultra-Rich Cleansing Gel, Enterosgel Oralna Suspenzija, Eucerin AtopiControl Balsam, Eucerin AtopiControl Krema za Akutnu Negu, Eucerin AtopiControl Krema za Lice, Eucerin AtopiControl Losion za Telo, Eucerin AtopiControl Ulje za Kupanje, LA ROCHE-POSAY Cicaplast Baume B5 Balzam koji Umiruje i Regeneriše Kožu, LA ROCHE-POSAY Cicaplast Baume B5 Balzam koji Umiruje i Regeneriše Kožu, LA ROCHE-POSAY LIPIKAR AP+M Revitalizirajući Balzam, Linola Protektivni Balzam, LA ROCHE-POSAY Lipikar Lait Mleko za Telo za Obnavljanje Lipida, LA ROCHE-POSAY Lipikar Stick AP+ protiv Iritacija i Svraba, LA ROCHE-POSAY Lipikar Syndet AP+ za Pranje Tela, LIVSANE Krema sa Uljem Žutog Noćurka, LIVSANE Lactoactive Baby Oralne Kapi, LIVSANE Probiotik Lactoactive Kids Tablete za Žvakanje, LIVSANE Pantenol Krem 5 %, LIVSANE Pantenol Mast 5 %, MIXA Atopiance Mleko za Telo za Odrasle i Decu, MUSTELA Losion za Telo Obogaćen Cold Kremom i Organskim Pčelinjim Voskom, NOREVA Xerodiane AP+ Blagi Penasti Gel za Lice i Telo, NOREVA Xerodiane AP+ Emoliijentna Krema za Lice i Telo, NOREVA Xerodiane AP+ Hranljivi Obnavljajući Balzam za Lice i Telo, ProLife Pastile za Žvakanje, LA ROCHE-POSAY Toleriane Sensitive Prebiotska Hidratantna Krema za Osetljivu Kožu, LA ROCHE-POSAY Toleriane Sesnsitive Fluid, LA ROCHE-POSAY Toleriane Sesnsitive Riche Hidratantna Nega za Osetljivu Kožu, URIAGE BARIEDERM CICA SPREJ, URIAGE BARIEDERM Krema za Lice i Telo, URIAGE BEBE Mleko protiv Temenjače, URIAGE BEBE Prvi Umirujući Uljani Balzam, Uriage Bébé Umirujuća Uljana Kupka, URIAGE CU,ZN+ Sprej za Iritacije, URIAGE XEMOSE Krema za Područje oko Očiju, URIAGE XEMOSE SINDET za Pranje, URIAGE XEMOSE SINDET za Pranje, URIAGE XEMOSE SOS MIST Sprej Protiv Svraba, URIAGE XEMOSE Umirujući Uljani Balzam...

-31% novo
 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

Eucerin® za Zaštitu Dečije Kože od Sunca SPF50+ 200 mL

2.169,00 RSD 1.518,30 RSD

Eucerin® SUN Dry Touch Gel-krema za zaštitu dečije kože od sunca sa faktorom SPF 50+. Superiorna Eucerin® SUN gel-krema za zaštitu dečje kože od sunca, umiruje i štiti osetljivu kožu i umanjuje rizik od dugoročnog oštećenja kože. Eucerinova napredna spektralna tehnologija pruža veoma visoku UVA/UVB zaštitu kao i zaštitu od vidljive svetlosti visoke energije (HEVIS). Gel-krema za zaštitu od sunca takođe stimuliše sopstveni mehanizam obnavljanja DNK kože.

 
 • Veoma visoka zaštita od sunca za bebe i decu
 • Pogodan za bebe od tri meseca starosti, bez parfema i izrazito vodootporna
 • Napredna spektralna tehnologija: UVA/UVB zaštita i zaštita od vidljive svetlosti visoke energije (HEVIS)

 

 

 

novo
 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

CeraVe® Regenerativna Mast 50 mL

993,00 RSD

CeraVe® regenerativna višenamenska mast za veoma suvu i ispucalu kožu pomaže u obnavljanju kožne barijere, zadržavajući vlagu za trajnu hidrataciju i trenutno olakšanje na veoma suvoj i ispucaloj koži. 

 

[CeraVe® MAST ZA LEČENJE] Sredstvo za zaštitu kože za privremenu zaštitu i pomoć pri ublažavanju suve, ispucale, ispucale i isušene kože, uključujući zimsku suvoću. Nekomedogena mast koja održava vašu kožu vlažnom tokom celog dana bez začepljenja pora.
[HIDRATANTNI SASTOJCI] Okluzivni balzam na bazi vazelina sa hijaluronskom kiselinom koji pomaže u zadržavanju prirodne vlage kože. Svilenkasta tekstura balzama ostavlja čak i izuzetno suvu kožu osećaj hidratacije sa nemasnim završetkom.
[3 OSNOVNA CERAMIDA] Nedostatak ceramida može biti povezan sa suvom kožom koja svrbi i peruta. Svi CeraVe® proizvodi su formulisani sa tri esencijalna ceramida (1, 3, 6-II) koji pomažu u obnavljanju i održavanju prirodne barijere kože.
[NEŽNO ZA KOŽU] Posjeduje pečat prihvatanja Nacionalnog udruženja za ekceme (NEA).

 

Proizvod je dostupan i u većem pakovanju od 88 mL

 
novo
 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

CeraVe® Regenerativna Mast 88 mL

1.260,00 RSD

CeraVe® regenerativna višenamenska mast za veoma suvu i ispucalu kožu pomaže u obnavljanju kožne barijere, zadržavajući vlagu za trajnu hidrataciju i trenutno olakšanje na veoma suvoj i ispucaloj koži. 

 

[CeraVe® MAST ZA LEČENJE] Sredstvo za zaštitu kože za privremenu zaštitu i pomoć pri ublažavanju suve, ispucale, ispucale i isušene kože, uključujući zimsku suvoću. Nekomedogena mast koja održava vašu kožu vlažnom tokom celog dana bez začepljenja pora.
[HIDRATANTNI SASTOJCI] Okluzivni balzam na bazi vazelina sa hijaluronskom kiselinom koji pomaže u zadržavanju prirodne vlage kože. Svilenkasta tekstura balzama ostavlja čak i izuzetno suvu kožu osećaj hidratacije sa nemasnim završetkom.
[3 OSNOVNA CERAMIDA] Nedostatak ceramida može biti povezan sa suvom kožom koja svrbi i peruta. Svi CeraVe® proizvodi su formulisani sa tri esencijalna ceramida (1, 3, 6-II) koji pomažu u obnavljanju i održavanju prirodne barijere kože.
[NEŽNO ZA KOŽU] Posjeduje pečat prihvatanja Nacionalnog udruženja za ekceme (NEA).

 

Proizvod je dostupan i u manjem pakovanju od 50 mL


 

 

novo
 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

LRP PROMO ANTHELIOS SPF50+ Baby Losion i Lipikar Syndet AP+ Kupka

1.660,00 RSD

La Roche-Posay ANTHELIOS DERMO-PEDIATRICS SPF 50+ promotivno pakovanje za zaštitu od sunca za kožu beba sadrži:

 


Nazivi proizvoda su povezani sa linkom kako biste mogli da se informišete o detaljima pojedinačnih proizvoda.

novo
 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

LRP PROMO BABY LIPIKAR Baume AP+M

2.679,00 RSD

La Roche-Posay BABY LIPIKAR Baume AP+M, promotivno pakovanje za negu osetljive i suve kože sklone atopiji i alergijama, sadrži:

 

Nazivi proizvoda su povezani sa linkom kako biste mogli da se informišete o detaljima pojedinačnih proizvoda.

-30%
 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

Eucerin® Sprej za Zaštitu Osetljive Dečije Kože od Sunca SPF50+ 200 mL

2.160,00 RSD 1.512,00 RSD

Eucerin® SUN KIDS sprej za zaštitu dečje kože od sunca SPF 50+ odgovara dečjoj osetljivoj koži, uključujući i kožu sa atopijskim dermatitisom. Eucerin® SUN sprej za zaštitu od sunca za decu, umiruje i štiti osetljivu kožu i umanjuje rizik od dugoročnog oštećenja kože.

 

 

 • Veoma visoka zaštita od sunca za decu od 3. meseca
 • Napredna spektralna tehnologija: UVA/UVB zaštita i zaštita od vidljive svetlosti visoke energije (HEVIS)
 • Umiruje osetljivu kožu

 

 


-30%
 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

Eucerin® SUN KIDS Sprej za Zaštitu Dečije Kože SPF50+ 250 mL

2.799,00 RSD 1.959,30 RSD

Eucerin® SUN KIDS sprej za zaštitu dečje kože od sunca SPF 50+ odgovara dečjoj osetljivoj koži, uključujući i kožu sa atopijskim dermatitisom. Eucerin® SUN sprej za zaštitu od sunca za decu, umiruje i štiti osetljivu kožu i umanjuje rizik od dugoročnog oštećenja kože.

 

 

 • Veoma visoka zaštita od sunca za decu od 3. meseca
 • Napredna spektralna tehnologija: UVA/UVB zaštita i zaštita od vidljive svetlosti visoke energije (HEVIS)
 • Umiruje osetljivu kožu

 

 
 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

LIVSANE Krema sa Uljem Žutog Noćurka 30 mL

379,00 RSD

Livsane krem sa uljem žutog noćurka ublažava simptome ekcema, kao što su upala, peckanje i svrab.

 

Hidrira, umiruje kožu i smanjuje neprijatan osećaj suvoće i zatezanja. Pomaže koži da izgradi prirodnu barijeru prema štetnim faktorima spoljašnje sredine.

 

preporuka
 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

Eucerin® AtopiControl Krema za Akutnu Negu 40mL

1.190,00 RSD

Eucerin® AtopiControl Krema za akutnu negu je specijalno formulisana da pruži olakšanje i intenzivnu negu koži u upalnoj fazi atopijskog dermatitisa.

 

Formulacija sadrži jedinstveni kompleks aktivnih principa koji čine likokalkon A koji ima ulugu da umiruje kožu, dekandiol koji deluje antibakterijski i mentoksipropandiol (MPD) koji hladi i deluje potiv svraba.

 

Eucerin® AtopiControl krema za akutnu negu sadrži i dekanediol kako bi umirila kožu tokom upalnih faza atopijskog dermatitisa.

 

Ovaj kompleks, kombinovan sa visokom koncentracijom ceramida, jača barijernu funkciju kože, smanjuje suvoću i oslobađa od svraba na senzornom nivou čime se smanjuje potreba za češanjem.

preporuka glutenfree
 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

Orthomol Junior Ω Omega Plus 30 Doza

5.100,00 RSD

Orthomol Junior Ω Omega Plus je dodatak ishrani za jačanje imuniteta kod dece starije od 4 godine. Pogodan je i za tretman atopija kod dece (atopijski dermatitis, alergijski rinitis, astma). Za poboljšanje kognitivnih sposobnosti dece (koncentracija, razmišljanje, pamćenje), za dodatni tretman kod atopijskog dermatitisa, alergijskog rinitisa, astme i drugih atopija.


preporuka
 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

URIAGE Bébé Sprej za Iritacije i Pelenski Osip 100 mL

1.179,00 RSD

URIAGE Bébé Sprej za Iritacije i Pelenski Osip sa cinkom je praktičan sprej visoke tolerancije pogodan je za upotrebu na vlažnim i iritiranim područjima, sklonim sekundarnim infekcijama.

 

Patentirana tehnologija TLR2-Regul i termalna voda Uriage smiruju iritaciju izazvanu mikroorganizmima.

 

Namenjen za vlažne, iritirane zone, pregibe na koži, pelensku regiju. Apsorbuje, suši i umiruje iritiranu kožu koja je oštećena usled dejstva raznih agresivnih činilaca.

 

Preporučuje se kod kontaktnog dermatitisa u akutnoj fazi, eksudativnog oblika atopijskog dermatitisa, za pelensku regiju i kod herpes zostera.

 

96% korisnika je primetilo da se iritirana područja kože skroz smiruju nakon 10 dana upotrebe proizvoda.

 

Za odojčad, bebe, decu, odrasle. Pogodan za lice, tielo i pelensko područje.

 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

A-DERMA CUTALGAN Umirujući Sprej 100 mL

1.900,00 RSD

A-DERMA CUTALGAN ultra umirujući i osvježavajući sprej ima trenutni učinak hlađenja i umiruje neugodne senzacije na koži kao što su neurodermatitis, psorijazu, kontaktni dermatitis i sve vrste bolnih stanja kože u trajanju do 6h zahvaljujući kombinaciji prirodnih aktivnih sastojaka.

 

A-DERMA CUTALGAN ultra umirujući sprej se može koristiti kod novorođenčadi, dece i odraslih. Moguća je primena i na otvorenim ranama - naprskati bolno mesto sa 20 centimetara razdaljine, a ako je potrebno može se i utrljati. U slučaju da se rana nalazi u predelu oko očiju, proizvod naneti prvo na ruke pa nakon toga razmazati na bolno mesto. Može se koristiti do šest puta u toku dana.

 

Ispitano pod nadzorom dermatologa, pedijatara i ginekologa na fragilnoj koži, uključujući suvu kožu sklonu atopiji i kožu sklonu ljuskanju. Razvijeno kako bi se rizik od alergijskih reakcija sveo na minimum.

Preparat sadrži 98% sastojaka prirodnog porekla, ima trenutni i dugotrajni efekat hlađenja, bez parfema je, alkohola, silikona i mineralnih ulja.

 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

A-DERMA CYTELIUM Sprej kod Iritacija 100 mL

1.499,00 RSD

A-DERMA CYTELIUM sprej koji se koristi za sušenje i umirivanje iritirane kože sklone maceraciji (impetigo, vlažne površine, kožni nabori, glutealna regija...) može se nanositi na lice i telo, za odojčad, decu i odrasle.

 

Visoko tolerantna formula, sa 99% sastojaka prirodnog porekla i sa ekstraktom Rhealba Oats iz organskog uzgoja. Formula testirana pod dermatološkom i pedijatrijskom kontrolom. 

A-DERMA CYTELIUM sprej primenjuje se kod vlažnog pelenskog osipa, vlažnog ekcema, impetiga, maceracija u pregibima kože, kod pupčanih ranica kod novorođenčadi.

 

Bez parabena, ne boji kožu i ne ometa zaceljivanje rane.

 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

A-DERMA EXOMEGA Control Emolijentna Krema 200 mL

2.305,00 RSD

A-DERMA EXOMEGA control krema je nove generacije i namenjena je osobama sa atopičnom i vrlo suvom kožom

 

Namenjena je bebama, deci i odraslima. Smanjuje suvoću kože, umiruje iritacije, obnavlja prirodnu barijeru kože i štiti je od spoljašnjih negativnih uticaja. Može da se koristi za negu lica i tela. Ekstrakt izdanka biljke Rhealba Oats deluje protivupalno i imunomodulatorno zbog visoke koncentracije specifičnih aktivnih sastojaka – saponina i flavonoida. Saponini inhibiraju prekomerno lučenje proinflamatornih interleukina kod atopijskog dermatitisa i aktiviraj T limfocite. Flavonoidi takođe deluju protivupalno - inhibiraju lučenje medijatora zapaljenske reakcije: prostaciklina i leukotriena.

 

Formulacija je bez parfema, bez parabena. Hipoalergena formula.

 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

A-DERMA EXOMEGA Control Emolijentna Krema 400 mL

3.300,00 RSD

A-DERMA EXOMEGA control krema je nove generacije i namenjena je osobama sa atopičnom i vrlo suvom kožom.


Namenjena je bebama, deci i odraslima. Smanjuje suvoću kože, umiruje iritacije, obnavlja prirodnu barijeru kože i štiti je od spoljašnjih negativnih uticaja. Može da se koristi za negu lica i tela. Ekstrakt izdanka biljke Rhealba Oats deluje protivupalno i imunomodulatorno zbog visoke koncentracije specifičnih aktivnih sastojaka – saponina i flavonoida. Saponini inhibiraju prekomerno lučenje proinflamatornih interleukina kod atopijskog dermatitisa i aktiviraj T limfocite. Flavonoidi takođe deluju protivupalno - inhibiraju lučenje medijatora zapaljenske reakcije: prostaciklina i leukotriena.

Formulacija je bez parfema, bez parabena. Hipoalergena formula.

 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

A-DERMA EXOMEGA Control Emolijentni Balzam 200 mL

2.305,00 RSD

A-DERMA EXOMEGA Control emolijentni balzam za negu atopiji sklone, suve kože sklone iritaciji i svrabu

 

Namenjen je za lice i telo. Može se koristiti od rođenja - za celu porodicu. Trenutno umiruje osećaj iritacije kože. Ekstrakt izdanka biljke Rhealba Oats dobijen organskim uzgojem deluje protivupalno i imunomodulatorno zbog visoke koncentracije specifičnih aktivnih sastojaka – saponina i flavonoida. 95 % sastojaka prirodnog porekla.

 

Hipoalergijska formulacija. Brzo se upija. Obezbeđuje hidrataciju 24 časa.

 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

A-DERMA EXOMEGA Control Emolijentni Balzam 400 mL

2.604,00 RSD

A-DERMA EXOMEGA Control emolijentni balzam za negu atopiji sklone, suve kože sklone iritaciji i svrabu

 

Namenjen je za lice i telo. Može se koristiti od rođenja - za celu porodicu. Trenutno umiruje osećaj iritacije kože. Ekstrakt izdanka biljke Rhealba Oats dobijen organskim uzgojem deluje protivupalno i imunomodulatorno zbog visoke koncentracije specifičnih aktivnih sastojaka – saponina i flavonoida. 95 % sastojaka prirodnog porekla.

 

Hipoalergijska formulacija. Brzo se upija. Obezbeđuje hidrataciju 24 časa.

 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

A-DERMA EXOMEGA Control Emolijentni Losion 200 mL

2.305,80 RSD

A-DERMA EXOMEGA Control Emolijentni losion za negu atopiji sklone, suve kože koja svrbi. Za lice i telo.

 

GARANTOVANI REZULTATI: protiv iritacija, trenutno umiruje i kontroliše osećaj nadražaja uzrokovan suvoćom kože.

 

SIGURNOST I PRIRODNOST: sadrži ekstrakt izdanaka Rhealba zobi (mladi izdanci) dobijenih organskim uzgojem. Prirodna sterilna formula, bez konzervansa i mirisa. Razvijeno kako bi se rizik od alergijskih reakcija sveo na minimum.

 

TEKSTURA KOJA ŠTEDI VREME: jedna primena dnevno. 24-satna hidracija. Brzo se upija.

 

Može se koristiti od rođenja!

 

 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

A-DERMA EXOMEGA Control Emolijentni Losion 400 mL

2.603,16 RSD

A-DERMA EXOMEGA Control Emolijentni losion za negu atopiji sklone, suve kože koja svrbi. Za lice i telo.

 

GARANTOVANI REZULTATI: protiv iritacija, trenutno umiruje i kontroliše osećaj nadražaja uzrokovan suvoćom kože.

 

SIGURNOST I PRIRODNOST: sadrži ekstrakt izdanaka Rhealba zobi (mladi izdanci) dobijenih organskim uzgojem. Prirodna sterilna formula, bez konzervansa i mirisa. Razvijeno kako bi se rizik od alergijskih reakcija sveo na minimum.

 

TEKSTURA KOJA ŠTEDI VREME: jedna primena dnevno. 24-satna hidracija. Brzo se upija.

 

Može se koristiti od rođenja!

 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

A-DERMA EXOMEGA Control Kupka 250 mL

2.298,00 RSD

A-DERMA EXOMEGA Control Umirujuća Kupka umiruje nadražaj suve kože sklone atopiji (novorođenčad, deca, odrasli) i priprema za miran san. Ova umirujuća kupka koristi se kao dodatak Exomega Control proizvodima za čišćenje kože.

 • Bez sapuna.
 • Biorazgradiva formula.
 • Razvijeno kako bi se rizik od alergijskih reakcija sveo na minimum.
 • Ispitano pod nadzorom dermatologa i pedijatara
 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

A-DERMA EXOMEGA Control Penušavi 2u1 Gel za Pranje Kose i Tela 200 mL

1.707,00 RSD

A-DERMA EXOMEGA Control penušavi 2u1 gel za pranje kose i tela nežno čisti lice, telo i kosu. Hrani i umiruje suvu kožu sklonu atopiji. Može da se koristi za tuširanje ili za kupanje.

Ne iritira oči. Formulacija bez sapuna. Fiziološki pH. Nežno parfimisan. Biorazgradiva formula. Ispitano pod nadzorom dermatologa i pedijatara.

 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

A-DERMA EXOMEGA Control Penušavi 2u1 Gel za Pranje Kose i Tela 500 mL

2.750,00 RSD

A-DERMA EXOMEGA Control penušavi 2u1 gel za pranje kose i tela nežno čisti lice, telo i kosu. Hrani i umiruje suvu kožu sklonu atopiji. Može da se koristi za tuširanje ili za kupanje.

Ne iritira oči. Formulacija bez sapuna. Fiziološki pH. Nežno parfimisan. Biorazgradiva formula. Ispitano pod nadzorom dermatologa i pedijatara.

 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

A-DERMA EXOMEGA Control Ulje za Tuširanje 200 mL

1.754,00 RSD

A-DERMA EXOMEGA Control emolijentno ulje za tuširanje nežno čisti, smiruje iritacije i umiruje suvu kožu sklonu atopiji.


Namenjeno higijeni atopične i vrlo suve kože (bebe, deca, odrasli). Nežno čisti, hrani i umiruje suvu atopiji sklonu kožu. Može da se koristi za tuširanje ili za kupanje. 

emolijentno ulje za tuširanje nežno čisti, smiruje iritacije i umiruje suvu kožu sklonu atopiji.

 CLEAN & GREEN formula: 91 % sastojaka prirodnoga porekla, biorazgradiva formula. Ispitano pod nadzorom dermatologa i pedijatara. Razvijeno kako bi se rizik od alergijskih reakcija sveo na minimum.

 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

A-DERMA EXOMEGA Control Ulje za Tuširanje 500 mL

2.900,00 RSD

A-DERMA EXOMEGA Control emolijentno ulje za tuširanje nežno čisti, smiruje iritacije i umiruje suvu kožu sklonu atopiji.

 


Namenjeno higijeni atopične i vrlo suve kože (bebe, deca, odrasli). Nežno čisti, hrani i umiruje suvu atopiji sklonu kožu. Može da se koristi za tuširanje ili za kupanje. 

emolijentno ulje za tuširanje nežno čisti, smiruje iritacije i umiruje suvu kožu sklonu atopiji.

 CLEAN & GREEN formula: 91 % sastojaka prirodnoga porekla, biorazgradiva formula. Ispitano pod nadzorom dermatologa i pedijatara. Razvijeno kako bi se rizik od alergijskih reakcija sveo na minimum.