Koje veštačke suze su najbolje?

Da li previše vremena provodite gledajući u ekran ili možda boravite u zadimljenoj prostoriji? Da li vam od vetra zasuze oči ili ste primetili da vas oči češće zasvrbe?

Koje veštačke suze su najbolje?

Suvoća oka je problem koji pogađa mnoge, a ako i vi spadate u tu kategoriju u nastavku teksta saznajte kako na jednostavan način rešiti ovaj problem, šta su to veštačke suze i koje veštačke suze su najbolje.

 

Veštačke suze – šta su i zašto nam trebaju?

 

Suvoća očiju je pojava koja se sve češće javlja i možemo slobodno reći da je posledica i ubrzanog načina života, budući da sve više vremena provodimo za računarom.


Ostali razlozi suvoće oka su:

 

  • nošenje kontaktnih sočiva
  • boravak u zadimljenim prostorijama
  • zagađenje, klimatizacija, vetar
  • starenje, posebno kod žena nakon 50. godine, kao i posle menopauze
  • upotreba određenih medikamenata, autoimune bolesti, bolesti očiju

 

Opšte preporuke oftalmologa za normalizaciju suznog filma jesu naizmenično nošenje naočara i sočiva, povećan broj treptaja, kao i pravljenje pauza pri radu kako bi se oči odmorile.


Takođe se preporučuje i upotreba veštačkih suza koje mogu biti odlično sredstvo za otklanjanje ovog problema.


Njihova osnovna uloga jeste da ublaže ili spreče pojavu suvoće očiju. Kako one to čine? Tako što vlaže oko, ispiraju ga i čiste od nečistoća, ali takođe i čuvaju od oštećenja.


Mogu se ukapavati u oko po potrebi, dakle više puta u toku dana ili kako je lekar prepisao, kao i kako je naznačeno na uputstvu. Iako vam u suštini ne mogu naštetiti, uvek je potrebno najpre konsultovati se sa lekarom oftalmologom pre početka njihove primene. Većina njih se može kupiti u apoteci bez recepta i to su uglavom one univerzalne kapi koje mogu koristiti svi.

 

Vrste veštačkih suza

 

Sve veštačke suze možemo podeliti u dve kategorije, a to su:

 

  • veštačke suze sa konzervansima – konzervansi se dodaju u ovaj preparat kako bi sprečili razvoj bakterija nakon otvaranja pakovanja. Preporučuju se onima koji koriste kapi za oči manje od 4 puta u toku dana. Mana im je što mogu izazvati iritacije oka, no postoji rešenje, a to su preparati sa konzervansima koji se neutrališu u momentu ukapavanja u oko.
  • veštačke suze bez konzervansa – ipak su bolji odabir jer sadrže manje dodataka i mogu ih koristiti baš svi, a posebno oni koji ih ukapavaju više od 4 puta u toku dana. Jedini njihov nedostatak jeste što se kupuju u jednokratnom pakovanju, te su zbog toga i malo skuplje u odnosu na one koje sadrže konzervanse.

 

Bilo kako bilo, cena ne bi trebalo da bude presudan faktor kada je u pitanju zdravlje vaših očiju. Osim toga ona nije ni toliko visoka u odnosu na benefite koje vam ovaj preparat pruža i zato uvek birajte samo ono najbolje kada je u pitanju vaše zdravlje.

 

Veštačke suze Maculin.

 

Veštačke suze za kontaktna sočiva

 

Ovaj preparat je veoma komforan za one koji svakodnevno nose bilo koju vrstu kontaktnih sočiva. Najviše se preporučuju onima koji koriste meka i gas – propusna.


Pri kupovini veštačkih suza uvek morate naglasiti da nosite sočiva, budući da se radi o posebnoj vrsti veštačkih suza, te nisu sve one kompatibilne sa svim vrstama sočiva.


Najbolje veštačke suze za one sa sočivima jesu upravo one bez konzervansa jer smanjuju suvoću oka i nanose se preko sočiva, dakle dok je ono u oku. Redovnom upotrebom dovode do rehidratacije oka i pružaju komfor.

 

Veštačke suze – koje odabrati?


Iz širokog asortimana eApoteke, izdvajamo najbolje medicinsko sredstvo bez konzervansa - veštačke suze Makulin Fresh za vlaženje oka.


Kada su u pitanju ove veštačke suze, sastav je veoma blagotvoran za oči. One sadrže Na – hijaluronat 0,2 % i sledeće biljne hidrolate: borovnicu, gota kolu, hamamelis i kamilicu.


Natrijum – hijaluronat štiti, podmazuje i vlaži oko, te na taj način normalizuje suzni film.


Borovnica doprinosi funkciji oka i poboljšava je.


Kamilica ima protivupalno dejstvo, te pomaže kod iritiranih, crvenih i umornih očiju.


Hamamelis rashlađuje i osvežava umorne, iritirane i crvene oči, dok gotu kola jača vene i kapilare oka i tako poboljšava cirkulaciju krvi što pomaže kod umornih i natečenih očiju.


Kada je u pitanju Makulin, iskustva su veoma pozitivna budući da korisnici odmah nakon upotrebe osećaju olakšanje kod iritacija, suvoće, osećaja peckanja i stranog tela. Osim toga, veoma su dobra iskustva onih koji su ove kapi koristili nakon očnih operacija, kod konjuktivitisa, kao i nakon dugotrajne upotrebe kontaktnih sočiva.


Primenjuju se ukapavanjem jedne kapi u oba oka dva do tri puta u toku dana.Čuvajte svoje oči i održavajte ih zdravim uz najkvalitetnije veštačke suze i kapi za oči iz bogatog asortimana vaše online eApoteke.