Oftalmo vitalis – rešenje za bolji vid

Ako vam je posao vezan za računar, vaše oči su izložene zračenju svetlosti sa ekrana i mobilnog telefona i do 15 sati dnevno. To znači da su savremene generacije daleko podložnije oštećenju vida, nego što je to bio slučaj u prošlosti.

Oftalmo vitalis – rešenje za bolji vid

Stoga je danas, više nego ikada pre, važno brinuti o očima i sprečiti posledice koje idu i do neprepoznavanja lica.


Računar, tablet, mobilni telefon i slični uređaji emitiju plavu svetlost za koju je dokazano da šteti očima. U nekim situacijama vam zaista i ne treba dokaz, jer vrlo dobro znamo koliko nas boli glava posle višečasovnog gledanja u različite ekrane. Ipak, za one koji traže činjenice, treba reći da istraživanja pokazuju da plava svetlost ima potencijal da dovede do makularne degeneracije, odnosno do oštećenja žute mrlje.


Ovo svetlo utiče na centralni vid jer ubija ćelije fotoreceptora u mrežnjači. Za razliku od nekih drugih ćelija u telu, kada ove ćelije umru, ne mogu da se regenerišu. To znači da je svaka šteta koja im je nanesena - trajna.

 

Šta je našim očima potrebno


Kako su verovatno male šanse da radite posao koji nije vezan za računar i telefon, jedino što vam preostaje jeste da na vreme brinete o svom vidu i tako sprečite ozbiljne probleme. Ovo uključuje zdravu ishranu, boravak u prirodi, kapi za oči i adekvatne suplemente.

 

Ishrana


Studije pokazuju da je hrana bogata omega-3 masnim kiselinama, luteinom i zeaksantinom važna za zdravlje očiju. Ove sastojke možete naći u sledećim namirnicama:

 

 • Riba
 • Orašasti plodovi
 • Citrusno voće
 • Šargarepa
 • Sladak krompir
 • Govedina

 

Boravak u prirodi


Svakoga dana prošetajte parkom, šumom ili pored reke. To će odmoriti vaše oči, smanjiti ili eliminasti glavobolju i spremiti vas za naredni radni dan.

 

Suplementi

 

Nekada nije dovoljna zdrava ishrana. Pogotovo ako uzmemo u obzir činjenicu da je voće i povrće sve više ugroženo pesticidima, a meso antibioticima. Osim toga, ako imate već neki problem sa vidom, suplementi su obavezni. Takođe, obavezno uvrstite vitamine za oči u svoju svakodnevnu upotrebu.

 

Oftalmo vitalis


Jedna Oftalmo vitalis tableta dnevno znači preveniranje ozbiljnog oštećenja zdravlja očiju. Naime, ovaj suplement je na bazi luteina i zeaksantina za koje smo već istakli da su ključni za održavanje optimalnog stanja očiju. Pored toga, Oftalmo vitalis sadrži vitamine B2, A, E, C i cink.


Latein i zeaksantin su karoteidni pigmenti koji omogućavaju formiranje zaštitnog sloja koji štiti oči od plave svetlosti. Oni štite žutu mrlju od degeneracije žute mrlje i katarakte. Ovi pigmenti imaju antioksidativna svojstva što znači da eliminišu slobodne radikale koji narušavaju zdravlje očiju.


Oni se nalaze i u samoj žutoj mrlji kao sastavnom delu oka, ali ih je potrebno unositi i putem suplemenata.

 

oci


Oftalmo vitalis mogu da koriste osobe:

 • koje žele da spreče oštećenje vida
 • koje su izložene kompjuterima i telefonima,
 • sa smanjenom oštrinom vida,
 • sa oštećenom žutom mrljom
 • sa hroničnim bolestima koje oštećuju očni aparat (šećerna bolest, arterioskleroza, bolesti bubrega, jetre i drugo),
 • koje zbog posla provode više vremena na suncu koje su pod stresom koji može da dovede do oksidativnog oštećenja očiju,kratkovidim osobama,
 • dalekovidim osobama,
 • sa kataraktom
 • posle svih operacija očiju

 

Oftalmo vitalis upotreba


Kad je u pitanju Oftalmo vitalis, upotreba je ista kao kod drugih suplemenata. Jedna kapsula dnevno dovoljna je da se regulišu mnogobrojni problem sa vidom.


Oftalmo vitalis iskustva


Za Oftalmo vitalis iskustva nam govore da je u pitanju nepogrešiv izbor. Ovaj suplement sadrži sastojke koji se bore protiv slobodnih radikala, smanjuju mogućnost za pojavu katarakte, štite oči od plave svetlosti. Dajte vašem oku dnevnu dozu svih neophodnih sastojaka za pravilno funkcionisanje uz Oftalmo vitalis. Iskustva zabeležena kod pacijenata koji redovno konzumiraju suplement svedoče da se na duže staze može smanjiti rizik od pojave brojnih bolesti, kratkovidosti, dalekovidosti, pa čak i delimičnog slepila.

Poručite već danas saveznika za zdrav i jasan vid, Eapoteka vam je na raspolaganju uvek i u svako doba.