Kako se osloboditi straha i stresa - kapi za umirenje

Znate li kakav je osećaj plašiti se nečega, bilo da se radi o grmljavinama, odlasku kod zubara ili gubitku nekoga ko vam je drag. U ovakvim situacijama, strah i stres su normalne reakcije koje upozoravaju naše telo na oprez.

Kako se osloboditi straha i stresa - kapi za umirenje

Znate li kakav je osećaj plašiti se nečega, bilo da se radi o grmljavinama, odlasku kod zubara ili gubitku nekoga ko vam je drag. U ovakvim situacijama, strah i stres su normalne reakcije koje upozoravaju naše telo na oprez.


Međutim, kada su stres i strah svakodnevni obrazac u našim životima, oni postaju štetni po zdravlje. Ako vaš začepljeni odvod u sudoperi predstavlja problem, ignorisaćete ga? Naravno da nećete. Pozvaćete vodoinstalatera ili ćete pokušati sami da je popravite.


Izbegavajte stvari koje bi mogle dodatno da podstaknu razvoj straha i stresa, da ne biste nanosili više štete vašem fizičkom i mentalnom zdravlju. Kada stvar, zbog koje se grčite, postane iscrpljujuća, ne pokušavajte da je odgurnete, već je rešite.

 

4 načina kako da prevaziđete strah i stres


Učenje, o neprijatnom stanju u kom se nalazite, može vam pomoći da otkrijete odgovor na pitanje: – Kako se osloboditi straha i stresa? – Sledećih 6 saveta mogu biti vaša karta za oslobađanje od istih, a koji su svakodnevno zastupljeni u vašem životu.

 

Saznajte više o svom strahu

 

Ovaj prvi savet može biti najteži, ali je takođe apsolutno neophodan. Ne možete prevazići strah, koji je ostao skriven u predelima vaše podsvesti, već se morate suočiti s njim. Кad se okrenete licem prema nekoj osobi, vi u tom trenutku opažate njen izgled i ponašanje.

 

Ovo se takođe odnosi i na vaš strah. Nemojte se udaljavati od njega, već mu se približite, da biste primetili stvari o strahu, koje ranije niste znali.

 

Budite maštoviti na pozitivan način

 

Mašta je divna stvar, jer vam daje moć, kreativnost i sposobnost da razmišljate van okvira. Nažalost, ona nekad može biti štetna po zdravlje, ako vas navede na razmišljanje o negativnim stvarima.

 

Umesto da pustite mašti da vas vodi mračnim neprijatnim hodnicima, namerno je iskoristite za prevazilaženje straha i zamislite sebe kako se mirno nosite sa trenutnom stresnom situacijom. Mir koji ste iskusili u zamišljenom scenariju zapravo vam može pomoći da lakše prođete kroz stvarnu muku.

 

Jedno od rešenja jesu i Rescue Remedy kapi, koje možete naći na našem sajtu. U pitanju su kapi za umirenje adekvatne za sve stresne situacije, kao što su stanja šoka, panike i mentalne utrnulosti.


Deluju umirujuće i u stresnim situacijama, kao što su letenje, poseta zubaru, određeni važan razgovor, iznenadne neprijatne vesti i drugo. Savladajte svakodnevni stres i strah uz Rescue remedy kapi. Posetite našu prodavnicu i naručite ih već danas.

 

strah stres

 

Budite svesniji svog straha

 

Ako želite prevazići svoj strah, potrebno je da budete svesni njegovog prisustva, da biste otkrili način za njegovo prevazilaženje. Kada ste svesni svog stanja, lakše ćete moći da savladate strah i stres.


Ako kod sebe uočite znakove straha, sedite i razmislite o tome šta vam se dešava. Posmatrajte simptome kako se pojavljuju, ali ne preduzimajte ništa po tom pitanju. Kada ste pasivni, vi postajete svesniji i sprečavate sebe da radite stvari, koje obično preduzimate u toku straha.

 

Neka vam priroda bude terapeut

 

Razgovor sa terapeutom je odličan način da prevaziđete svoje strahove i stres. Međutim, pošto ne možete uvek biti u kancelariji svog terapeuta, umesto toga izađite u šetnju. Parkovi, dvorišta ili bilo koje drugo mesto koje je ispunjeno zelenilom pomaže u smanjenju simptoma straha i stresa.


Priroda smiruje ljude, smanjuje nivo stresa i menja raspoloženje iz anksioznog u opušteno. Osim toga, fizička aktivnost, poput hodanja ili trčanja na otvorenom, pomažu nam da otklonimo iracionalne misli i jasnije razmišljamo.


Ako vas zanima kako se osloboditi stresa i straha na jednostavan i brz način, idealno rešenje su Rescue Remedy kapi. Na našem sajtu možete pronaći kapi za umirenje, namenjene za dnevnu ili noćnu upotrebu, da biste mirno spavali, a vaši snovi bili harmonični.


Za više informacija o našim proizvodima, budite slobodni da nas kontaktirate putem mejla: info@eapoteka.rs.