Krema za lice sa SPF-om je #1 tokom sunčanih dana

Napokon su nam stigli sunčani dani i vreme je za uživanje, ali i za zaštitu od sunca. Krema za lice sa zastitnim faktorom ima primat nad svim drugim jer je lice najizloženije sunčevim zracima tokom čitave godine, naročito leti.

Krema za lice sa SPF-om je #1 tokom sunčanih dana

Izbegavanje kreme može nam doneti opekotine, tamne fleke, bore, keratozu, rozaceu i mnoga druga ozbiljna oštećenja, da ne govorimo o malignitetima kože.


Većina ljudi, posebno oni sa svetlijom puti, s prvim zracima sunca pohitaju da kupe kreme sa visokim zaštitnim faktorom misleći da je veće uvek bolje, ali, da li visok spf obavezno mora da znači da to krema za nas?


Pored toga, pravo pitanje je koliko zaista znamo sta je spf koji nam se nudi na proizvodima u tako velikom rasponu i da li nam je krema za lice sa zastitnim faktorom potrebna baš svakog dana tokom leta?

 

Šta je spf i šta ti brojevi uopšte znače?

 

Kad kupujemo kremu za sunčanje, ne udubljujemo se u to sta je spf zapravo i koliko spektara obuhvata sam pojam, više nas interesuje taj broj koji je naznačen na pakovanju.


SPF (sun protection factor) je skraćenica za faktor zaštite od sunčevih štetnih UV zračenja. Broj koji je naznačen na pakovanju označava koliko dobro dati proizvod štiti kožu od sunca, ali nije pokazatelj koliko dugo će koža ostati zaštićena. Ovo je važno jer neretko pomislimo da smo jednim nanošenjem kreme sa najvišim faktorom zaštićeni ceo dan.


Šta je bitno u razumevanju brojeva na ambalaži?


Bitno je da znamo da je broj naznačen na pakovanju otprilike srazmeran broju puta koliko smo zaštićeni od sunca. Dakle, faktor 30 zaštitiće nas 30 puta više nego kad nemamo kremu, dok će nas krema sa faktorom 50 zaštititi 50 puta više nego da izađemo napolje bez kreme na licu i telu.

 

krema-za-lice-sa-spf-faktorom

 

Krema za lice sa zaštitnim faktorom, kako je odabrati?

 

Na tržištu je veliki izbor krema koje će naše lice sačuvati tokom letnijh dana ali proizvode treba birati kao i tokom drugih godišnjih doba, dakle, prema tipu kože. Značajna razlika među kremama jeste što postoje hemijske i one na bazi minerala.


Krema za lice sa zastitnim faktorom koja je proizvedena sa hemijskim dodacima upiće sunčeve zrake sa naše kože i preduprediće potencijalna oštećenja, dok će ona na bazi minerala stvoriti zaštitini film bele boje koji reflektuje sunčevu svetlost i neće dozvoliti da UV zraci prodru u dublje slojeve kože.


Za osetljiviju kožu koriste se mineralne, dok su za zdravu i neoštećenu kožu pogodne i kreme na bazi hemijskih dodataka za zaštitu od sunca.

 

Najbolji spf za lice

 

S obzirom da je lice naizloženije suncu tokom dana, dermatolozi ne preporučuju spf faktor ispod 30. Čak i kad nije leto, preporuka je da se koriste fluidi sa visokim spf-om.

 

Najbolji spf za lice je definitivno 50 jer on najdelotvornije štiti od fotostarenja, alergija, opekotina, fleka, raka kože i drugih oštećenja.

Da bi se postigla zaštita a ten ostao blistav i ujednačen, idealna rešenja su tonirane kreme koje imaju visok spf. Jedna od naših preporuka su Eucerin fluidi koji se mogu naći u svetlijoj i tamnijoj varijanti.

Postoji još jedna stvar na koju treba obratiti pažnju pri odabiru. Kreme na kojima piše da su „širokog spektra“, prošle su dodatna laboratorijska testiranja i podjednako dobro štite od UVA i UVB zračenja, zato su one idealan izbor za celokupnu zaštitu i negu. One sadrže najbolji spf za lice i imaju ulogu u dodatnoj hidrataciji kože.

 

Bioderma hydrabio perfecteur spf 30, najbolji izbor za ovo leto

 

Kad je reč o zaštiti lica, zvezda ovog leta je svakako Bioderma hydrabio perfectur spf 30. Ova sjajna krema ima u sebi patentiran biološki kompleks Aquagenium koji stimuliše proizvodnju akvaporina, kanalića za vodu, zahvaljujući čemu koža lica ostaje dugo hidrirana i meka.


Izuzetnost ove kreme ogleda se u tome što koži pomaže da iznova obnavlja svoje prirodne kapacitete za hidrataciju, ujedno joj pružajući visok stepen zaštite od UVA i UVB zračenja. Bioderma hydrabio perfectur spf 30, kao i mnogobrojne zaštitne kreme za ovo leto, možete pronaći na našem sajtu eapoteka.rs.