Kako oporaviti kosu uz pomoć Olaplex tretmana?

Eksperimentisanje sa bojenjem kose sastavni je deo rutine ulepšavanja i način samoizražavanja, naročito kod žena. Međutim, redovno farbanje može oštetiti kvalitet naše kose, dovesti do isušivanja, stanjivanja i lomljenja vlasi.

Kako oporaviti kosu uz pomoć Olaplex tretmana?

Ovo je priča o obnavljanju, otklanjanju oštećenja i vraćanju snage pramenovima koji su bili svedoci naših najsmelijih boja i najsjajnijih trenutaka. Vodimo vas kroz jedinstveni svet Olaplex proizvoda i otkrivamo vam kako oporaviti kosu i povratiti joj sjaj.

 

Beživotna i oštećena kosa – šta je uzrok?

 

Naša kosa često postaje glasnogovornik hirova iz mladosti, želje za stalnim promenama i izazovima koje smo prihvatili bez razmišljanja o posledicama. Ispunjavajući sopstvene želje za promenom, stilovima ili ekstremnim transformacijama, naše vlasi postale su svedoci avantura koje smo prošli.


Uzrok ovog problema često leži u neprijateljima kao što su pramenovi, vreli alati za oblikovanje, agresivni hemijski tretmani, blanš, a ponekad samo naša nemarnost i lenjost za redovno održavanje.


Iza te fasade mladalačke ekscentričnosti, kosa može izgubiti svoju vitalnost, postaje suva, oštećena i beživotna. Umesto da bude samo svedok naših nepromišljenih trenutaka, ona zaslužuje da bude negovana, obnovljena i jača nego ikad pre.


Vreme je da joj pružimo pažnju koju zaslužuje, da joj vratimo sjaj i lepotu koje smo izgubili usput.

 

Kako oporaviti suvu i oštećenu kosu?


Oštećena kosa je normalna i uobičajena pojava u životu svakog od nas, ali to ne znači da nas profesionalci ne mogu naučiti kako se rešiti ispucale kose i negovati je na pravi način.


Oporavak suve i oštećene dlake je veliki izazov, pomislićete ponekad i nemoguća misija, ali uz odgovarajuće korake, možete povratiti vitalnost i sjaj vašim pramenovima.

 

 • Prvo, redovnim šišanjem ćete ukloniti ispucale krajeve i osvežiti izgled vaše kose.
 • Hidratacija je takođe jedan od ključnih koraka. Koristite duboko hidrirajuće maske za kosu i regeneratore kako biste povratili vlagu.
 • Izaberite nežne šampone bez sulfata kako biste izbegli dodatno isušivanje.
 • I na kraju, ograničite korišćenje toplote prilikom stilizovanja i dajte svojoj kosi vreme da se prirodno osuši.

 

Ova kombinacija ljubavi i pažnje pomoći će vam da se rešite ispucalih vlasi, ostavljajući vas zadovoljnim, sa lepšom, zdravijom kosom.

 

Kako oporaviti suve krajeve kose?

 

 • Redovno šišanje
 • Šamponi bez sulfata
 • Prirodno sušenje kose bez fena
 • Ispiranje kose mlakom vodom, nikako vrućom
 • Izbegavanje pegle i uvijanja toplotnim uređajima za kosu
 • Izbegavanje blanša, agresivnih farbi i hemijskih tretmana
 • Korišćenje prirodnih ulja (maslinovo, arganovo, bademovo, ricinusovo)
 • Tretmani kod proverenih frizera
 • Koristite češalj sa širokim zupcima
 • Odaberite serum i regenerator za duboku hidrataciju i regeneraciju vlasi

 

Olaplex šampon za plavu oštećenu kosu.

 

Kako negovati plavu kosu?

 

Nega plave kose je veoma zahtevna, posebno kada se uzmu u obzir prirodni elementi kao što su sunce, voda i zagađenje vazduha.


Farbane plavuše često se sreću sa problemima poput mesinganih pramenova ili vrhova zelenkaste boje. Prekomerni termalni i hemijski tretmani mogu pramenove učiniti suvim i sklonim lomljenju.


Delimo sa vama savete profesionalaca kako da vaša plava kosa bude sjajna, srećna i zdrava.

 

 • Zaštitite je od jakog sunca
 • Koristite specijalni šampon posebno formulisan za oporavak plave, farbane kose
 • Ne preskačite regenerator i dubinsko hidriranje
 • Ispirajte je hladnom vodom
 • Oprezno sa uljima za kosu
 • Čitajte etikete na preparatima i izbegavajte sulfate
 • Izbegavajte hlor (bazen)
 • Pratite stanje vaše kose

 

Ovi saveti zajedno sa Olaplex tretmanima pomoći će u vraćanju sjaja plavim pramenovima i održaće vašu kosu zdravom i bujnom.
 

Nega oštećene, farbane kose


Naša kosa se sastoji od vlaknastog proteina po imenu keratin i održava svoju strukturu pomoću različitih veza. Fizičke veze kao što su veze vodonikovih atoma i soli, lako se reorganizuju pod uticajem promene ph vrednosti, prisustva vode i toplote.


Sa druge strane, disulfidne veze su hemijske veze koje ne podležu uticaju vode. Milioni disulfidnih veza pružaju kosi snagu, strukturu i stabilnost. Kada dođe do prekida disulfidnih veza, kosa postaje oštećena, suva, kovrdža se i lomi. Ove veze se često oštećuju, fragmentiraju ili razbijaju prilikom prekomernog izbeljivanja kose.


Olaplex koristi aktivni sastojak pod nazivom bis-aminopropyl diglycol dimaleate, koji je formulisan da reaguje sa slobodnim radikalima koji nastaju tokom hemijskih procesa. Ovaj sastojak radi na obnavljanju i jačanju disulfidnih veza u kosi, koje su često narušene tokom agresivnih tretmana.

 

Olaplex tretman za oštećenu farbanu kosu.

 

Kako se koristi Olaplex?

 

Olaplex je postao omiljena opcija za mnoge koloriste kao sredstvo za oporavak kose oštećene hemijskim tretmanima i održavanje kose klijenata u optimalnom stanju tokom tretmana farbanja.


Olaplex ne samo da pomaže procesu dobijanja željene boje, već sprečava dalje oštećenje, čini dlaku jakom, zdravijom, sjajnijom, dok u isto vreme pomaže da se poprave neka od prethodnih oštećenja.


Olaplex objedinjuje više proizvoda za osnovnu i dodatnu negu:

 

 • Olaplex No. 4 Bond Maintenance šampon za kosu formulisan je kako bi održao snagu i hidrataciju kose, čuvajući pritom i rezultate Olaplex tretmana. Delikatno čisti kosu bez isušivanja.
 • Olaplex No. 5 Bond Maintenance regenerator pruža dodatnu hidrataciju i pomaže u očuvanju veza unutar kose. Olaplex No. 4 i No. 5 rade zajedno kao sistem za održavanje i jačanje kose.
 • Olaplex No. 6 Bond Smoother je krema koja se koristi kako bi se kontrolisala kovrdžavost kose, eliminisala neposlušnost i obezbedila dodatna hidratacija. Nanesite malu količinu na vlažnu ili suvu kosu, fokusirajući se na krajeve i oštećene delove.
 • Olaplex No. 7 Bonding Oil ulje za regeneraciju kose - Ovo luksuzno, lagano ulje pruža kosi visoki sjaj, hidrataciju i dodatnu zaštitu od toplote. Koristi se na vlažnoj ili suvoj kosi. Nanesite nekoliko kapi na dlanove, rasporedite ravnomerno kroz kosu i stilizujte po potrebi.

 

Ovoj paleti se pridružuju još i Olaplex No. 8 maska za kosu za intenzivnu hidrataciju i Olaplex No. 9 serum koji hrani kosu i štiti je od toplote.
 

Šta je Olaplex tretman za kosu?


Olaplex tretman je postao popularan u salonima širom sveta zbog svoje sposobnosti da poboljša opšte zdravlje kose i minimizira oštećenja prouzrokovana hemijskim procesima. Posebno efikasan za one koji često izlažu kosu farbanju, izbeljivanju ili drugim tretmanima koji mogu oslabiti strukturu kose.


Olaplex tretman se obično sastoji od tri koraka:

 

 • Olaplex No. 1 - Bond Multiplier - Može se staviti na kosu kao samostalan tretman ili se dodaje direktno u boju ili izbeljivač kako bi zaštitio veze unutar kose tokom hemijskih procesa. Ovaj preparat se koristi isključivo u brendiranim salonima i namenjen je za profesionalnu upotrebu.
 • Olaplex No. 2 - Bond Perfector -Koristi se nakon ispiranja boje ili izbeljivača kako bi dodatno ojačao veze u kosi. I ovaj tretman je namenjen za profesionalnu upotrebu u salonu.
 • Olaplex No. 3 - Hair Perfector je tretman za kućnu upotrebu. Nanosi se na vlažnu kosu i ostavlja da deluje kako bi se održale obnovljene veze između profesionalnih tretmana. Najbolje je nanositi ga jednom nedeljno. Rezultati su vidljivi nakon prvog nanošenja.
 • Olaplex No. 0 dvofazni tretman je formulisan da intenzivira tretman No. 3, ojača i popravi kosu od hemijskih, mehaničkih i ekoloških oštećenja.


Beživotna kosa zahteva posebnu pažnju kako bi povratila vitalnost i sjaj. Pored redovnog uklanjanja oštećenih krajeva, blagih šampona bez sulfata, dubokog hidriranja vlasi maskama i regeneratorima, Olaplex se pokazao u praksi kao odličan saveznik u oporavku i jačanju dlake.

Potražite odabrane Olaplex proizvode u eApoteci i priredite vašoj kosi tretman kao u vrhunskom frizerskom salonu.