Ajkulina jetra, koja čini 25% njene telesne težine, proizvodi sve komponente za njen imunološki sistem. Produkt toga je da ajkula nikada ne oboleva, održava svoje zdravlje kroz ceo život, i doživljava duboku starost. Najznačajniji sastojak Ajkusa je alkoksiglicerol (AKG), što je i glavni sastojak majčinog mleka. Ovaj sastojak igra najvažniju ulogu u razvitku našeg imunološkog sistema. Tokom života mi i dalje proizvodimo AKG u našem organizmu, ali u vrlo malim količinama, stoga je neophodna dopuna Ajkusom. Poređenja radi, u Ajkusu ima čak 2x više AKG-a nego u majčinom mleku, pa samim tim vaš imuni sistem, uz upotrebu Ajkusa, brzo dostiže svoju maksimalnu zaštitu. Ulje iz ajkuline jetre je najveći prirodni izvor alkoksiglicerola. Ajkus ulje iz ajkuline jetre je tehnološki prečišćeno i ne sadrži nezasićene masne kiseline Omegu 3 (EPA i DHA masne kiseline), Omegu 6 i Omegu 9, kao ni vitamine A i D čijim prekomernim unosom može doći do hipervitaminoze. Takođe ne sadrži DDT i PCB, teške metale, kao ni holesterol, konzervanse, boje ili aditive. Ajkus je dobijen isključivo fizičkom preradom, nije hemijski obrađen.