Koji je najbolji probiotik za zatvor (proliv) kod dece

Kao roditelj, svom detetu želite ugodan život. Svesni ste razvoja svog mališana i trudite se da odraste srećan i zdrav. Danas se mnogo govori o tome da su normalna creva temelj nasmejanog deteta i da probiotik za zatvor kod dece može pomoći u tome.

Koji je najbolji probiotik za zatvor (proliv) kod dece

Ako niste znali, probiotici se definišu kao „živi mikroorganizmi koji, kada se konzumiraju u odgovarajućim količinama, donose zdravstvenu korist’’. Jednostavno rečeno, oni su „dobri mikrobi’’ i pokazali su se efikasnim kod dece, čiji grcevi u stomaku i proliv, traju neko vreme.


Oni takođe pomažu u varenju hrane, održavanju zdravlja i borbi protiv bolesti. Stoga poslušajte u nastavku njihove dodatne karakteristike.


Da li sva deca treba da uzimaju probiotik?


Ne mora se svakom detetu davati probiotik. Rana izloženost mikroorganizmima u svetu u kome živimo, igranje napolju ili sa kućnim ljubimcem, konzumiranje raznovrsne hrane – sve su to faktori, koji podržavaju dobre crevne mikrobe i doprinose vrhunskom zdravlju.

 

Brojna istraživanja pokazuju da se probiotik za zatvor kod dece daje u slučaju lečenja ili sprečavanja vrlo specifičnih stanja u detinjstvu (kao što su grcevi u stomaku i proliv ili zatvor), a ne kao opšti dodatak zdravlju. Sa toliko proizvoda dostupnih na tržištu, pitanje je kako izabrati najbolji probiotik za decu?

 

Toliko je priča o ovoj temi, te ne čudi što ljudi postaju pogrešno informisani i imaju problem prilikom odabira pravog proizvoda. Važno je napomenuti da ih ne moraju uzimati sve bebe ili deca.

 

Probiotici nisu rešenje za svaki problem, koji zadesi naše mališane, ali neki od najznačajnijih i najuticajnijih simptoma, mogu se lako rešiti upotrebom određenog probiotika. Suština je da morate koristiti pravi preparat, za adekvatnu osobu, iz određenog razloga.

 

dete-boli-stomak

 

Da li su probiotici bezbedni za decu?

 

Kao odrasla osoba, verovatno ste upoznati sa blagotvornim dejstvima probiotika, a možda ih čak i konzumirate. Mnogi koriste ove dodatke za regulaciju svog digestivnog sistema, dok neki tvrde da probiotici mogu pomoći kod stanja poput ekcema, pa čak i gljivičnih infekcija.


Međutim, probiotici ne deluju uvek isto kod dece. Pedijatri ističu da su ovi dodaci ishrani korisni u održavanju digestivnog trakta zdravim. Ali važno je znati koje probiotike možete dati svom detetu, jer oni možda neće delovati na isti način, kao kod odraslih.

 

Posetom naše online prodavnice, pronaći ćete različite brendove, koji raspolažu bogatom ponudom kvalitetnih preparata. Za vas smo izdvojili proizvode firme Livsane, koja je veoma popularna, kako u svetu, tako i na našem podneblju.

 

U svom asortimanu raspolaže Lactoactive Baby oralnim kapima, koje su definitivno najbolji probiotik za decu. U pitanju je dijetetski suplement sa živim probiotskim kuturama mlečno-kiselinskih bakterija, a namenjen je svim odojčadima i novorođenčadima (od 2 nedelje do 2 godine) za uspostavljanje normalne crevne flore.

 

Pogodan je i za ublažavanje grčeva i stomačnih tegoba beba, kao i u situacijama dečjeg ekcema, kog karakterišu crvenilo i svrab. Znajte da grcevi u stomaku i proliv vaše bebe jednostavno mogu postati prošlost uz naš najbolji probiotik za decu.

 

Prednosti probiotika za najmlađe

 

Nadoknađujući dobre bakterije u telu, probiotici pomažu u varenju i funkciji imunološkog sistema, kao i u lečenju ili sprečavanju određenih bolesti. Posebno su korisni kod dijareje ili konstipacije, a oba stanja su uobičajena za decu.

 

S tim u vezi, iz naše ponude vam predstavljamo Livsane Lactoactive Kids probiotik, koji je namenjen uspostavljanju normalne crevne flore kod mališana, koji imaju proliv. Preparat je pogodan i za decu, koja boluju od atopijskog dermatitisa ili imaju simptome svraba ili crvenila.

 

Pre kupovine probiotika najpre porazgovarajte sa svojim lekarom, farmaceutom ili dijetetičarom, da biste bili sigurni da određeni preparat u potpunosti odgovara vašem mališanu. Slobodno nam pišite za više informacija na mejl: info@eapoteka.rs, da bismo zajedno odabrali adekvatne proizvode za vašu porodicu.