Suv nadražajni kašalj i promuklost kod dece - kako ih se rešiti

Iako većina prehlada kod dece ne stvara ozbiljne komplikacije, one mogu izazvati zabrinutost kod roditelja. Prehlada je jedan od glavnih razloga zbog kojih deca posećuju lekara, koji im najčešće prepisuje sirup za suvi kasalj ili određene lekove.

Suv nadražajni kašalj i promuklost kod dece - kako ih se rešiti

Mališani kašlju kada se iritira sluznica dušnika. To se često dešava kada dete ima virus ili se bori protiv određene bolesti, koja proizvodi mnogo sluzi. Dok dete kašlje, ono uklanja višak pljuvačke i omogućava vazduhu da lakše struji kroz dušnik u pluća.


Saznajte u nastavku koji su uobičajeni razlozi za kašalj kod mališana, kao i najbolje načine za lečenje dosadnih simptoma.

 

Uzroci suvog kašlja kod dece


Mnogi činioci mogu izazvati suv kašalj kod deteta, od obične prehlade do prašnjavog predmeta. Kašljanje kod dece, naime, ima raznih uzroka. Pogledajte naši listu i konsultujte se sa doktorom za konačnu dijagnozu.

  • Alergije – javljaju se kada imunološki sistem doživljava stranu supstancu (polen ili dlaku kućnih ljubimaca) pretnjom. Telo reaguje tako što proizvodi više sluzi, podstičući telo na kašljanje. Ostali simptomi alergije uključuju crvenilo i svrab očiju, kijanje, začepljenje ušiju i pritisak u sinusima.
  • Astma – hronična bolest koja izaziva oticanje disajnih puteva deteta, kada je izloženo prašini ili polenu. To može dovesti do upale pluća i simptoma, kao što su suvi kašalj, otežano disanje i zagušenje u grudima.
  • Iritansi – Neka deca su izuzetno osetljiva na iritanse u životnoj sredini, poput prašine, dima i buđi. Izazivaju suv kašalj, a kasnije se mogu pretvoriti u hronični. Ovaj uzrok ne treba da bude zabrinjavajući po roditelje, jer problem mogu efikasno rešiti uz sirup za kasalj za decu, koji je dostupan našem sajtu.

 

Kako pomoći detetu koje kašlje


Nezavisno od toga da li vaše dete kašlje noću ili danju, postoje proverene metode koje će pomoći vašem mališanu da se izbori sa dosadnim kašljem. Isprobajte sledeće mogućnosti lečenja:

  • Neka vaše dete bude hidrirano – dajte mu dovoljno tečnosti, tako da se sluz ne zgusne. Vruće supe ili čorbe će ublažiti bol i iritaciju u grudima.
  • Sirup za suvi kasalj i promuklost kod dece – na našoj prodavnici možete pronaći Broncamil – sirup za iskašljavanje, od listova divljeg suncokreta i etarskog ulja iglica srebrnog bora, koji doprinosi normalnoj funkciji gornjih disajnih organa.
  • Izbegavajte lekove za kašalj bez recepta – stručnjaci savetuju da lekove i sirup za kasalj za decu mlađu od 4 godine treba kupovati uz prethodno konsultovanje sa lekarom, da proizvodi eventualno ne bi izazvali nuspojave.
  • Pustite hladan vazduh – alternativno rešenje za promuklost kod dece jeste udisanje hladnog vazduha. Ovaj postupak će smanjiti otok u respiratornom traktu, koji će zatim suzbiti kašalj.

 

suv nadrazajni kasalj deca

 

Najbolji sirup za kašalj za decu


Ako je vaše dete bolesno, prva stvar koju treba razumeti kada su u pitanju lek i sirup za suvi kasalj, jeste da ovi proizvodi neće pomoći vašem detetu da se oporavi kroz dan-dva. Ukoliko odlučite svom mališanu dati lek protiv kašlja i prehlade, treba ga koristiti samo ako ne izaziva neželjene efekte i pomaže detetu da se bolje oseća.


Uverite se da razumete šta svaki sastojak znači, da ne biste svom mališanu dali lekove sa nepotrebnim sastojcima. Imajte na umu da uvek možete konsultovati svog doktora za više informacija o svakom medicinskom proizvodu.


U nastavku ćemo izdvojiti najbolji sirup za kasalj za decu, a koji je dostupan na našoj online prodavnici. Herbion Sirup sadrži ekstrakt islandskog lišaja sa biljnim sluzima u obliku polisaharida, koji gornje disajne puteve vraćaju u normalu. Deluje umirujuće na sluznicu smanjujući nadržajno kašljanje.

Ekstrakt islandskog lišaja štiti i vlaži sluzokožu usne duplje, ublažavajući na taj način suv kašalj i iritaciju. Proizvod sadrži prirodnu aromu limuna, te sirup mogu konzumirati i najmlađi, zbog veoma prijatnog ukusa.


Za više informacija o našim proizvodima, kontaktirajte nas mejlom: info@eapoteka.rs.