Šta je Fresubin i kome je namenjen

U nizu problema u ishrani, problem pothranjenosti nije tema o kojoj se dovoljno govori i piše. Mediji često u prvi plan stavljaju problem gojaznosti, međutim, smanjen unos potrebnih nutrijenata koji su organizmu potrebni za normalno funkcionisanje, je takođe tema koja treba da bude u fokusu.

Šta je Fresubin i kome je namenjen

Pothranjenost ili neuhranjenost može nastati usled različitih pojava u organizmu. Svaka od tih pojava uglavnom rezultira lošijom krvnom slikom, poremećajem varenja, gubitkom telesne mase i slabljenjem organizma, što dalje može ugroziti život.


Kako se dopunjuje dnevna doza neophodnih nutrijenata i zašto se specijalni energetski napici kao što je Fresubin sve češće preporučuju kao brza dopuna ishrani, pročitajte u nastavku.

 

Pothranjenost i njen uticaj na organizam


Problem neuhranjenosti ili pothranjenosti može nastati usled različitih faktora, kod osoba sa poremećenim funkcijama digestivnog trakta, sa gubitkom apetita, kod osoba koje svesno odbijaju hranu ili su pod specijanim dijetama i režimima ishrane. Međutim, kod osoba sa retkim bolestima i poremećajima ne može se na jednostavan način kontrolisati unos hranljivih materija jer njihov organizam svakodnevno gubi mnogo više energije na borbu sa stanjem u kojem se nalaze.


Bilo da je do neuhranjenosti došlo samoinicijativno ili usled bolesti, ovaj ozbiljan zdravstveni problem može dalje prouzrokovati:

  • Probleme sa kožom koja naglo gubi vlažnost i elastičnost, drastično smanjuje stvaranje kolagena i usporava proces zaceljivanja i regeneracije
  • Kvalitet kose i noktiju slabi
  • Javljaju se problemi sa nesanicom, vrtoglavice, malaksalost, bolovi u mišićima i kostima
  • Ubrzano opada imunitet i organizam je podložan virusima i bakterijama od kojih nema snage da se odbrani

Ova prva faza koju organizam, usled nedovoljnog unosa vitamina i minerala, spolja reflektuje, prethodi drugoj fazi koja pokazuje dublje promene u organizmu, lošu krvnu sliku i nepravilan rad svih unutrašnjih organa, iz čega proizlaze stanja koja su ugrožavajuća za ljudski život.

 

Fresubin kao rešenje


Fresubin je specijalna linija energetskih napitaka proizvedena u najsavremenijim laboratorijama koje ispituju problem pothranjenosti i njen razvoj. Preparati Fresubin su bez laktoze, bez glutena, bez purina I potpuno su bezbedni za sve uzraste i sve one koji imaju potrebu za dodatnim unosom energije.

Ova linija proizvoda sadržana je od visokoenergetskih suplemenata u vidu napitka prijatnog ukusa čokolade, vanile, banana i jagode, tako da i oni najprobirljiviji lako nađu omiljeni ukus i rado ga piju.

 

napitak od jagode, jagode u ciniji, tegovi


Svi Fresubin proizvodi u sebi sadrže idealan odnos vitamina, minerala, proteina i vlakana koji organizmu obezbeđuju sve neophodne nutrijente za pravilno funkcionisanje, jačanje imunog sistema i ubrzavanje oporavka nakon teških stanja u kojima je došlo do pada svih vrednosti u organizmu.

 

Fresubin proizvodi


Fresubin Protein Energy je specijalno proizveden za potrebe dodatnog unosa proteina. Kod osoba sa poremećajem ishrane, bolesnicima i svima onima koji kroz ishranu ne unose dovoljno proteina, ovaj napitak sa ukusom vanile biće odlična dnevna dopuna koja će zadovoljiti dnevne potrebe organizma.


Kao dodatak pri lečenju sindroma kratkog creva, slabe apsorpcije, disfagije, ali i kao preoperativna priprema pacijenta ili nakon totalne gastrektomije, preporučuje se unos napitka Fresubin Drink Kapućino. Ovaj snažni dijetetski napitak veoma prijatnog ukusa kapućina u sebi ima sva potrebna vlakna koja su potrebna organizmu za pravilan rad i brz oporavak.

Za potrebe dodatne energije, vlakana i proteina kod dece, ali i kod odraslih, preporučuje se napitak sa ukusom čokolade, Frebini Energy Fibre. Ovaj veoma ukusan energetski napitak nadoknađuje tečnost, zadovoljava proteinske potrebe organizma i dopunjuje unos vlakana. Odličan je za probirljivu decu koja neće odoleti ukusu čokolade.


Reagujte na vreme ukoliko primetite bilo kakav poremećaj u ishrani kod svog deteta, svojih bližnjih ili kod sebe. Svaki dan bez neophodnih hranljivih materija može doneti mnogo više štete nego što je poznato.


Sve Frebin proizvode možete pronaći na našem sajtu.
Nadoknadite neophodne nutrijente koji su zaslužni da naš organizam i organizam naše dece bude otporan na bolesti, jak i funkcionalan.