Šta je detoksikacija organizma i kako da očistite svoje telo od toksina

Nakon duge i hladne zime često se osećamo umorno, tromo i bezvoljno. Zato je proleće pravo vreme za čišćenje organizma od toksina kako biste sebe napunili energijom za nove izazove koji su pred vama.

Šta je detoksikacija organizma i kako da očistite svoje telo od toksina

Ako želite da ovo proleće započnete zdravi, u nastavku teksta saznajte zašto je korisna detoksikacija organizma i kako je možete sprovesti na prirodan način.

 

Šta je detoksikacija organizma?

 

Detoksikacija je proces uklanjanja štetnih materija iz tela koji se vremenom nakupljaju zbog loše ishrane, stresa i nezdravog načina života. Toksini koji se talože u telu dovode do:

 

 • Umora, pada koncentracije, lošeg pamćenja
 • Razdražljivosti i nervoze
 • Loše probave
 • Problema sa kožom
 • Podložnosti infekcijama, pa čak i do ozbiljnih bolesti.


Detoks organizma pospešuje varenje, kožu čini blistavijom, pomaže da bolje zaspimo, vraća energiju i popravlja opšte stanje našeg tela. Višak kilograma često se dovodi u vezu sa nakupljanjem toksina, pa detoks može pomoći i u mršavljenju.

 

Kako izbaciti toksine iz organizma?

 

Naše telo ima sposobnost da spontano izbacuje toksine, ali moguće je ovaj proces ubrzati. Najefikasniji način je usvajanje zdravih navika i pravilne ishrane. 


Konzumiranje svežeg voća i povrća, integralnih žitarica, orašastih plodova i semenki, uz minimalnu količinu obrađene hrane i prerađenih šećera, pomaže kod prirodnog čišćenja organizma.

 

Takođe, važno je konzumirati dovoljno vode i smanjiti unos alkohola i kofeina.


Redovna fizička aktivnost i san nephodni su za sveukupno psihofizičko stanje.

 

Voće, povrće, orašasti plodovi, voda za detoksikaciju organizma.


Detoksikacija organizma prirodnim putem

 

Prirodni detoks podrazumeva korišćenje sastojaka iz prirode za podsticanje eliminacije štetnih materija. U tu svrhu mogu se koristiti razni biljni čajevi za detoksikaciju poput onog od maslačka, koprive, cikorije, zelenog čaja i đumbira. Čajevi podstiču rad jetre, bubrega i drugih organa za eliminaciju otrova iz tela.


Fructus® čaj Premium DETOX


Ovaj čaj za detoksikaciju sadrži kombinaciju različitih biljaka: hajdučke trave, ruzmarina, koren maslačka i cveta nevena, koji doprinose normalnom metabolizmu masti i održavaju funkciju jetre.

ESI Aloe Vera Sok 1000 mL


Aloe vera je moćna billjka poznata po svojim antibakterijskim i antivirusnim svojstvima. Aloe vera sok je po svom sastavu i lekovitosti identičan sveže ubranoj biljci. Sadrži preko 200 prirodnih aktivnih sastojaka koji se pored detoksikacije preporučuju i za jačanje imuniteta, ali i ako pomoćno lekovito sredstvo kod dijabetesa, kolitisa i drugih zdravstvenih poteškoća.

GUAM® Britannia DREN Plus Napitak za Detoksikaciju Organizma 30x12 mL


Sadrži ekstrakte više biljaka, uključujući i morsku algu kao osnovu svih Guam proizvoda. Smanjuje umor, usporava proces starenja, pomaže u drenaži kože i čisti organizam od toksina koji se akumuliraju nakon zimskog sedenja.

Kaltex DIGEST SUPPORT


Pored detoksa organizma, ovaj proizvod može biti koristan i u procesu mršavljenja. Kaltex kapsule sadrže enzime i pomažu vam u razgradnji hrane, što olakšava rad probavnog sistema i uklanja neželjene materije iz tela.

 

Dodatni saveti za efikasni detoks organizma

 

 • Počnite postepeno - prolećno čišćenje organizma nije nešto što se može uraditi preko noći. Važno je lagano uvoditi promene u svoj životni stil kako biste telu dali vremena da se navikne.
 • Obratite pažnju na ishranu - konzumirajte velike količine svežeg voća i povrća, integralnih žitarica, orašastih plodova i semenki, uz minimalnu količinu industrijskih namirnica i prerađenih šećera.
 • Pijte dovoljno vode - unosite dovoljno tečnosti kako biste omogućili organizmu da izbacuje toksine i da ostane hidriran.
 • Redovno vežbajte - fizička aktivnost pomaže u prirodnoj detoksikaciji, jer podstiče cirkulaciju krvi i limfnog sistema.
 • Koristite prirodne metode detoksikacije - biljni čajevi, aloe vera sok i druge prirodne metode detoksikacije mogu biti korisne.
 • Detoksikaciju treba je sprovoditi pod nadzorom stručnjaka ako ste prethodno imali zdravstvene probleme ili ako uzimate bilo kakve lekove.Ako želite da ovog proleća poradite na svom zdravlju i podignete životnu energiju, posetite eApoteku i potražite prirodne preparate za detoks i oporavak vašeg organizma.