Šta je serapeptaza i za šta služi ovaj lek?

Zahvaljujući modernoj farmakologiji koja je stvorila lek za upalu, naš imuni sistem ima moćno oružje da se izbori sa različitim bolestima i stanjima. Šta je serapeptaza, koje su njene prednosti i za šta tačno služi, pročitajte u nastavku teksta.

Šta je serapeptaza i za šta služi ovaj lek?

Upala predstavlja odbrambeni mehanizam našeg organizma na neku povredu ili infekciju. Ova reakcija imunog sistema pomaže našem telu da se izbori i ako to uspešno učini, upala nekako prođe „ispod radara“, dakle, sasvim neprimetno. No, neki dugotrajni upalni procesi ipak zahtevaju lečenje budući da mogu dovesti do različitih zdravstvenih problema.

 

Enzim serapeptaza


Čudotvorni enzim serapeptaza jeste produkt mikroba koji se nalaze u probavnom traktu svilene bube, te ova vrsta insekta pomoću njega razlaže čauru tokom transformacije u leptira. Ova prava magija je zahvaljujući japanskim naučnicima postala višestruko korisna i primenljiva u mnogim granama medicine i postala sjajna zamena za analgetike koje često koristimo ne bismo li ublažili bol.


Kada je u pitanju serapeptaza, iskustva pokazuju da se bolovi i otoci znatno smanjuju kod onih pacijenata koji su bili podvrgnuti hirurškoj intervenciji uklanjanja umnjaka, a slično dejstvo je potvrđeno i kod ostalih manjih zahvata.

 

Serapeptaza upotreba


Lek serapeptaza se upotrebljava:

 • kod tretmana artritisa
 • kod različitih vidova srčanih oboljenja
 • sjajno deluje u slučaju dentalnih infekcija
 • pruža potporu imunom sistemu
 • koristi se umesto lekova protiv upalnih procesa koji imaju analgetsko dejstvo i smanjuju otoke
 • prirodna je alternativa lekovima poput ibuprofena
 • asimilira mrtvo tkivo, ciste, tumore, krvne ugruške, kao i mnoge druge upale
 • uspešno leči rane i pomaže kod zarastanja, te je oporavak znatno brži
 • otklanja arterosklerozne plakove i to bez da šteti zdravim ćelijama zidova arterije
 • uspešno suzbija nastanak ožiljaka budući da ima antifibrozne karakteristike

 

Ima li serapeptaza nuspojave?


Ne, serapeptaza ne izaziva nikakve neželjene efekte jer su enzimi sami po sebi veoma korisni i lekoviti za ljudski organizam, te njihovo korišćenje ne predstavlja nikakvu opasnost. Takođe možete istovremeno koristiti više enzima, te se često kombinuju papain, bromelain i rutin, a sve u svrhu jačanja imunog sistema. No, trebalo bi biti oprezan i izbegavati upotrebu serapeptaze i antikoagulanata kao što su riblje ulje, kurkuma, beli luk, aspirin, ibuprofen, diklofenak, varfarin i drugi lekovi i namirnice koji imaju antikoagulatorno dejstvo.

 

Kako poboljšati cirkulaciju?


Uz pomoć serapeptaze, naravno! Lista blagotvornih dejstava serapeptaze na mnoga stanja i bolesti je zaista dugačka. Budući da ima tu moć da razgrađuje plak nataložen u arterijama (arteroskleroza), ovaj moćni enzim prevenira nastanak krvnih ugrušaka, potpomaže i poboljšava cirkulaciju krvi u organizmu čime sprečava moždani udar i vrši pozitivan uticaj na rad našeg srca i krvnih sudova.

 

serapeptaza lekovi u saci- stetoskop- zdravlje srca

 

Serapeptaza – korišćenje i primena


Vrsni japanski naučnici su došli do saznanja da je serapeptazu najbolje oralno uzimati i svakako treba poslušati ovaj tim stručnjaka koji je uspešno i izolovao ovaj enzim 60-ih godina prošlog veka. Od tada su sprovedena mnoga istraživanja i brojne studije koje potvrđuju pozitivno dejstvo ovog enzima, kao i opravdanost njegovog korišćenja u medicini (ortopedija, stomatologija, opšta hirurgija, ginekologija..). U širokom asortimanu eApoteke možete poručiti serapeptazu baš u vidovima predviđenim za oralno uzimanje (tablete i kapsule). Predstavljamo vam najbolje proizvode:

 

 • Serrapeptase NaturesAid tablete – pomažu kod otoka, podliva i kod bronhitisa, smanjuju bol usled zapaljenskih procesa u tkivu, čuvaju zglobove i mišiće i uglavnom su pogodne za veganski način ishrane. Lista lekovitih svojstava je podugačka, stoga tablete zaista imaju široku primenu kod mnogih stanja i bolesti. Kada su u pitanju sve ove serapeptaza tablete, doziranje je uglavnom isto, te se preporučuje jedna tableta dnevno na prazan stomak kod odraslih i dece iznad 12 godina.
 • Edemax, FlamIN Forte, GS Flex, Serapinn, Serapinn Forte, Serrapeptase HealthAid kapsule – kao i tablete preporučuju se kod mnogih bolesti i stanja, ali je važno napomenuti da serapeptaze kapsule kontraindikacije poseduju, te se ne preporučuju trudnicama, dojiljama i deci.

Koji god lek da uzimate, pa makar bio i bez recepta, uvek se posavetujte sa svojim lekarom i farmaceutom, a za sva dodatna pitanja eApoteka vam je takođe na raspolaganju.


Ako želite da poboljšate svoje zdravlje i ojačate svoj imunitet, rešenje je serapeptaza jer ima širok spektar primene u lečenju i prevenciji raznih bolesti. U širokom asortimanu naše eApoteke poručite ovaj moćni enzim u vidu tableta ili kapsula i dajte svom imunitetu jednu prirodnu boost dozu.