Smanjena pokretljivost zglobova i bol

Kako svi starimo, počinjemo da razmišljamo o istom: naši zglobovi jednostavno nisu ono što su nekad bili. Možda se borite sa povredom koja čini kretanje bolnim ili možda patite od „istrošenosti” zglobova povezanog sa godinama. Šta god da je slučaj, jedna stvar je istina: ne možete se kretati tako dobro jer su problem bolovi u kostima i zglobovima.

Smanjena pokretljivost zglobova i bol

Međutim, vođenje sedentarnog načina života da biste izbegli svakodnevne bolove nije zdrava opcija za borbu protiv vašeg stanja. Ako želite da uživate u svom životu što je moguće potpunije, a da vas ne ograničavaju bolovi i ukočenost zglobova, vreme je da razmislite o vežbanju, fizikalnoj terapiji i uzimanju suplemenata.


Kako nastaju bol i ukočenost zglobova?


Ako imate osteoartritis, lecenje je nužno. Međutim, da biste razumeli kako vam suplementi mogu pomoći kod simptoma vaših zglobova, prvo morate razumeti zašto se ti simptomi dešavaju. Bolovi u kostima i zglobovima mogu se razviti iz brojnih razloga. Recimo, u akutnom uganuću ili istegnuću, mišići, tetive, ligamenti ili zglob mogu biti oštećeni. Ovo može dovesti do bolne i imobilizirajuće upale.


Međutim, povreda mekih tkiva ne mora da se dogodi naglo, tokom pada ili neke druge nezgode - takođe može da se razvija polako tokom nekoliko nedelja, meseci ili čak godina. Ako vaš izabrani sport, posao ili hobi prouzrokuju da bolovi u kostima i zglobovima postaju učestali, možete završiti sa hroničnim tendinitisom ili burzitisom.


Ponekad čak možete razviti bol u mekim tkivima ako ništa ne radite. Na primer, stanje koje se zove adhezivni kapsulitis, takođe poznato kao „zamrznuto rame“, može da dovede do toga da vaše rame postane neupotrebljivo ako ste dugo držali ruku u određenom položaju.


Možda je najčešći uzrok bolova i ukočenosti zglobova osteoartritis
. Lečenje je, kao što smo spomenuli, neophodno u ovakvoj situaciji, a skoro svako ko stari, može imati ovo stanje koje obično potiče od propadanja hrskavice između kostiju u zglobu. Drugi uobičajeni oblik artritisa je reumatoidni artritis, koji je bolno i štetno stanje zglobova uzrokovano autoimunim problemima.

 

zena-ima-bol-u-kolenu

 

Najbolji preparati za zglobove i hrskavicu


Veliki broj ljudi u Srbiji pati od hroničnog bola u zglobovima u kolenima, laktovima, rukama, ramena i slično. U većini slučajeva, ovo je uzrokovano najčešćim tipom artritisa – osteroartritis. Lečenje ovog stanja podrazumeva upotrebu preparata protiv bolova kao što su acetaminofen (Tilenol) ili nesteroidni antiinflamatorni lekovi, kao što je ibuprofen (Advil) – obično su prvi izbor za ublažavanje bolova u zglobovima.


Postoje i desetine suplemenata za koje se tvrdi da leče bol u zglobovima, i koji zapravo deluju. Dakle, ako vas muči hronični bol u zglobovima, nemojte još gubiti nadu — možda imamo proizvod koji vam može ublažiti simptome. U nastavku vam predlažemo koji su najefikasniji preparati za zglobove i hrskavicu.


ArthroStop RAPID 60 Tableta za Zglobovepredstavlja jedinstven preparat za zaštitu i regeneraciju zglobova. Napravljen je prema specijalnoj formulaciji klinički dokazanih supstanci – glikozamina i hondroitina. Sadrži i Boswellin (patentno zaštićen ekstrakt kore drveta Boswellia serrata), koji efikasno deluje na sve zglobove – koleno, kuk, ruke, noge i kičmeni stub.


Joint MD® Extra Strength (50 Tableta za zglobove i hrskavicu) – novi je i najkompletniji hondroprotektor, koji je od nedavno dostupan i na našem tržištu. Ovaj preparat čuva i održava hrskavicu, tako što je regeneriše i doprinosi razvitku njene funkcije. Korisnici primećuju prve rezultate već posle 7 dana.


Abela pharm exedol ® zglobex 60 kapsula – ovaj vrhunski bioaktivni kompleks, sa najboljim kapacitetom za resorpciju, više nego ikad doprinosi elastičnosti i obnavljanju hrskavice. Stručnjaci smatraju da se reumatizam najefikasnije leči preparatima koji su na bazi glukozamina i hondrotina, jer ublažavaju simptome osteartritisa.

 

Problem neće proći sam od sebe…

 

Ne živite život sa ograničenim opsegom pokreta u rukama ili nogama. Umesto toga, razgovarajte sa svojim lekarom o problemima pokretljivosti zglobova. On može proceniti vaše simptome, uspostaviti vam pravu dijagnozu za lečenje i predložiti vam koji su najbolji preparati za zglobove i hrskavicu.


Online eApoteka vam takođe pomaže nudeći vam širok spektar suplemenata za vaše stanje. Za više informacija o našim preparatima, budite slobodni da nam pišete na imejl: info@eapoteka.rs.