Dentokind - prva pomoć za nicanje zuba kod beba

Svaki period u odgoju i razvoju deteta je izazovan, ali je prva godina bebinog života naročito zahtevna. Između ostalog, negde u periodu od 4. do 7. meseca susrešćete se i sa nicanjem prvih zubića, što uz svu lepotu i radost, može biti veoma stresan period.

Dentokind - prva pomoć za nicanje zuba kod beba

Dobro je znati da i za nicanje zubića postoji adekvatna i efikasna prva pomoć, a to je dentokind. Ali, krenimo redom.

 

Nicanje zuba kod beba- šta treba da znate?


Uobičajeno je da se prvi zubić pojavi između 4. i 7. meseca života, ali to ne mora biti pravilo. Često se dešava da bebe svoj prvi rođendan proslave bez zubića ili tek sa jednim, ali isto tako ima slučajeva da zubići počnu da niču i pre četvrtog meseca. Kasno ili rano nicanje zuba kod beba nije razlog za brigu jer je to vrlo individualan proces. Ono na šta morate biti spremni je da ovaj fiziološki proces traje mesecima i da u različitim fazama može biti izuzetno neprijatan i bolan za bebu.

 

Simptomi nicanja zuba kod beba- koji su i kako da ih prepoznate?


A kako prepoznati nicanje zuba kod beba? Samo prvi put roditeljima se može desiti da ne prepoznaju šta se dešava, ali već sa drugim zubom moraju znati da pomognu svojoj bebi. Uobičajeni simptomi javljaju se par nedelja pre nicanja, a glavni su razdražljivost, nervoza, plakanje, nemir i poremećaj sna i apetita. Posle toga javlja se pojačano stvaranje bala i potreba da beba gura ručice ili igračke u usta, a može se javiti i povišena telesna temperatura, pa čak i dijareja.

 

beba lezi sa glodalicom u ustima

 

U tom periodu desni su već bolno otečene i crvene i vreme je za prvu pomoć – dentokind. Cena ovog potpuno prirodnog preparata zanemarljiva je u odnosu na brojne benefite koje ima i u to ćete se vrlo brzo uveriti.

 

Koliko traje nicanje zuba kod beba?

 

Dužina trajanja i redosled nicanja zuba, iako veoma individualni, mogu se smestiti u izvestan očekivani i uobičajeni okvir.
U najvećem broju slučajeva prvo niču donje jedinice i to u paru, jedna pa druga, od četvrtog do sedmog meseca života. Zatim je očekivano da između osmog i dvanaestog meseca niknu i gornje jedinice, takođe u paru. U periodu od devetog do šesnaestog meseca vaša beba će verovatno imati donje i gornje dvojke, a posle osamnaestog meseca i prve mlečne kutnjake za usitnjavanje hrane. Prvo gornji, pa za njima i donji očnjaci, nicaće od šesnaestog meseca pa sve do druge godine života.


Sve u svemu, ovo je veoma dug proces, pa bi zbog toga trebalo učiniti sve da se prevenira bolno nicanje zuba kod beba. A kako to učiniti?

 

Dentokind tablete – prva pomoć za nicanje zuba


Dentokind je kompleksno homeopatsko sredstvo, potpuno prirodnog sastava, koje će efikasno olakšati sve tegobe bolnog i otežanog nicanja prvih zubića.


U sastavu ovog homeopatskog leka u savršenoj sinergiji nalaze se kamilica koja umiruje bol, iritaciju i nervozu, beladona koja smiruje crvenilo, otok i bol desni i pulsatila koja efikasno smanjuje bolove i otoke. Tu je i gvožđe fosfat koji deluje na samom početku nicanja zaustavljajući crvenilo i upalu, a snižava i povišenu temperaturu koja često prati proces, i kalcijum sulfid, mineral koji se uspešno bori protiv upala i edema u ustima.

 

pakovanje dentokind tableta za nicanje zubica kod beba


Zbog savršene ravnoteže i sadejstva lekovitih sastojaka toplo se preporučuje Dentokind za bebe. Iskustva pokazuju da redovna primena tableta rastvorenih u malo vode, donosi znatno olakšanje, smanjuje bol, otklanja nervozu i razdražljivost kod beba i vraća im miran san i dobar apetit.


Uz Dentokind u olakšavanju tegoba može pomoći i nežna masaža sterilisanim i dobro ohlađenim glodalicama koje se kupuju baš za tu namenu, a svakako i gel za zube za bebe. Specijalni gelovi za zubiće deluju lokalno, jer sadrže anestetik koji će ublažiti bol i antiseptik koji će sprečiti razvoj infekcije. Lokalna upotreba gela i nežna masaža doneće brzo olakšanje tegoba prilikom nicanja zuba.


I vama i vašoj bebi svaki zubić može doneti radost i zadovoljstvo uz adekvatan savet i provereno efikasne preparate iz eApoteke.