Pelene za kupanje beba

Usled letnjih temperatura tokom kojih je idealno da svoju bebu uvedete u bazen ili odvedete na more, pelene za kupanje beba su vam neophodne. Naime, ove vodootporne pelene pružaju istu zaštitu od curenja poput običnih, samo što su ove dizajnirane da zadrže vlagu spolja, tako da se ne vlaže kao obične pelene.

Pelene za kupanje beba

Njihova glavna svrha jeste da zadrže stolicu u slučaju velike nužde. Bilo bi dobro da ih ponesete sa sobom na plažu za vaše dete, jer će one obezbediti ugodan dan, kako vama, tako i vašoj bebi. S obzirom na činjenicu da na tržištu postoji veliki broj pelena, odlučili smo da vam olakšamo izbor isticanjem nekih osnovnih saveta, koji će vam pomoći pri njihovom odabiru.

 

Da li su mojoj bebi potrebne pelene za plivanje?

 

Ako imate bebu koja još uvek ne koristi nošu, to znači da su joj, pored običnih, potrebne i pelene za plivanje iz razloga što je vaše dete još uvek premalo, da bi imalo kontrolu nad svojim crevima i bešikom. Bazeni uglavnom privlače pažnju deci, što može smanjiti njihovu sposobnost da uoče signale tela, koji ukazuju da je vreme za nuždu.


Pravo rešenje u tim situacijama su upravo pelene za plivanje, jer je njihova značajna prednost u tome što one zadržavaju stolicu dece, koje nastaju u toku kupanja. Ako se pitate, koje pelene za kupanje odabrati, odgovor ,,leži” u uzrastu vašeg deteta. Preporučljivo je uzeti one tanje, da bi vaš mališan mogao lakše da se kreće i da ne bi imao osećaj težine dok je u vodi. Kada kupite odgovarajuće pelene, jednostavno ih zalepite na kupaći kostim i vaše dete će biti spremno za plivanje.

 

Koje pelene za kupanje odabrati?

 

Ako planirate da kupite pelene za kupanje, vaša glavna odluka biće između onih za jednokratnu i višekratnu upotrebu. Mnogi roditelji uglavnom preferiraju jednokratne pelene za plivanje, jer se mogu jednostavno baciti nakon upotrebe. Drugi više kupuju pelene za plivanje za višekratnu upotrebu zbog svojih ekoloških prednosti i zato što su ekonomičnije.


Obe vrste raspolažu mnogim prednostima, te je važno poznavati ih, pre nego što se odlučite na kupovinu određenih. Da biste izabrali one adekvatne za svoju decu, uzmite u obzir i vreme koje ćete provesti s njima kupajući se. Ako ste planirali s njima biti jedan dan na bazenu, onda je isplativije da ponesete pelene za jednokratnu upotrebu.


U suprotnom, ukoliko želite izdvojiti nedelju dana za sebe i svoju decu na moru, bilo bi dobro da razmislite o kupovini pelena za višekratnu upotrebu, da biste uštedeli novac, jer višečasovni boravak pored vode zahteva od vas da ponesete više od jedne pelene. Mogu se pronaći u različitim dimenzijama, poput pelena u M veličini, namenjene bebama od 7-15 kg, i onih pelena u S veličini za bebe koje imaju od 3-8 kg, a koje možete naći na našem sajtu.

 

Pelene za kupanje beba za višekratnu upotrebu

 

Da bi bebi bilo ugodno dok je u vodi, preporuka je koristiti platnene pelene za kupanje, čiji materijal podseća na onaj od kog se izrađuje kupaći veš. Ova tkanina je prijatnija i mekša za kožu, te bebu lišava mogućnosti dobijanja osipa. Pelene za višekratnu upotrebu uglavnom imaju nekoliko dugmića ili čičak, pomoću kog se pelena učvršćuje za struk.


Budući da su ekološki prihvatljive, ne morate ih baciti posle jednog korišćenja, već ih jednostavno operite na ruke ili u mašini, kako bi bile spremne za novu upotrebu. Kada su u pitanju višekratne pelene, bilo bi dobro da unapred isplanirate šta bi sve trebalo poneti uz njih. Naime, sa sobom ponesite više pelena i određenu vrećicu u koju ćete stavljati one prljave, da biste ih oprali po povratku kući.


U eApoteci možete naći Magics pelene za kupanje, koje se ne natapaju i ne bubre u vodi poput običnih, i imaju elastičnu traku na struku za odlično prianjanje. Kod nas ćete pronaći i druge proizvode za bebe po veoma povoljnim cenama. Za više informacije možete nas kontaktirati na mejl: info@eapoteka.rs.