Hijaluron - ključni faktor u borbi protiv bora

Kako smanjiti bore na licu interesuje svakog jer glatko i sjajno lice s godinama počinje da se menja gubeći svoju savršenu i zategnutu strukturu.

Hijaluron - ključni faktor u borbi protiv bora

Čini nam se da prvi znaci starenja ponekad nastaju kao preko noći. Mnoge žene očajavaju gledajući svoj odraz u ogledalu pitajući se kako smanjiti bore na licu. Na svu sreću, rešenje postoji.

 

Suva koža lica i njene nepravilnosti mogu postati prošlost u samo nekoliko koraka i adekvatan preparat, kao što su hijaluron fileri. Cena ovog tretmana drastično je niža u odnosu na efekte koji ćete postići i koji će Vas oduševiti.

 

Šta su hijaluron fileri?


Kako ih pojedini nazivaju “supstanca mladosti”, fileri predstavljaju sterilne i biorazgradive gelove. Hijaluronski fileri mogu da se apliciraju u gotovo sve delove na licu, vratu i dekolteu, pa ne čudi što poslednjih godina postaju sve popularniji i mnogima prvi izbor kada je briga o koži u pitanju.


Hijaluron je prirodna supstanca koja se već nalazi u našoj koži, a predstavlja složeni šećer sa raznim funkcijama. Najvažnije funkcije ove supstance su:


• Hidratacija kože – sposobnost da veže vodu u velikim količinama
• Neutralizacija štetnih slobodnih radikala
• Održavanje tonusa kože
• Nadoknađivanje volumena i punoće kože, koja se s godinama gubi pod uticajem raznih hormonskih i klimatskih faktora 

 

Uz hijaluronske filere možete da:


• Vratite volumen jagodicama i obrazima
• Konturišete i podmladite lice i dekolte
• Uklonite podočnjake i popunite bore oko očiju
• Redukujete fine linije i bore na licu
• Uradite neoperativni lifting jagodica, konturišete i povećate volumen usana, i još mnogo toga.

 

zena-sa-maskom-za-bore-oko-ociju


Da li je tretman bezbedan?


Hijaluron fileri se sastoje od hijaluronske kiseline, koja se nalazi u sastavu kože. Ona se vremenom gubi, te koža gubi volumen i hidrataciju. Suva koža lica i nepravilnosti na njoj, prvi su znakovi da je došlo do njenog gubitka.


Ako se pitate kako smanjiti bore na licu, odgovor su upravo- fileri. Oni se brzo i lako aplikuju ispod kože, ali je veoma bitno naglasiti da je aplikacija hijaluronske kiseline bezbedna i bezbolna. Traje svega 15 minuta do pola sata, a nakon njega će vaše bore nestati ili se smanjiti na potpuno prirodan način.

 

Efekat ćete videti odmah nakon aplikacije filera, dok će konačan rezultat biti vidljiv u roku od dve nedelje. Za to vreme će se tkivo oporaviti od intervencije, a hijaluron serum adekvatno pozicionirati u određenu regiju.


Ako želite bezbolnu proceduru u lokalnoj anesteziji sa trenutnim efektom i bez perioda oporavka, pravi izbor su hijaluron fileri. Cena samog tretmana razlikuje se u zavisnosti od intervencije i vrste filera.


Efekat traje od 12 do 18 meseci, nakon toga je tretman potrebno ponoviti jer se hijaluronska kiselina resorbuje u organizmu. Samo trajanje će zavisiti od regije u koju je apliciran filer i njegove gustine. Uz to su bitni faktori i izlaganje višim temperaturama, metabolizam pacijenta i drugi faktori koji će usloviti krajnji rezultat.


Kontraindikacije su veoma retke i u njih spadaju različite imune bolesti kao što su reumatoidni arthritis, aktivne infekcije i zapaljinski procesi na koži, alergijska reakcija na anestetik ili hijaluronsku kiselinu, terapije određenim lekovima i kancerogena oboljenja.

 

Gde mogu da se aplikuju hijaluronski fileri?


• nazolabijalne bore, jagodice, obraze i podjagodičnu regiju
• usne i regije oko usana
• vrat
• liniju donje vilice i bradu
• čeonu i slepoočnu regiju


Neka pitanje o tome kako smanjiti bore na licu i suva koža lica postanu prošlost. Vratite mladalački izgled za samo nekoliko minuta. U toj borbi će Vam pomoći hijaluron fileri. Cena tretmana definitivno vredi, jer ćete videti efekat odmah.


Ipak, veoma je važno da se pre samog tretmana konsultujete i dogovorite oko želja sa lekarom. Lice svakog pacijenta je drugačije, te je bitan idividualan pristup.


Akcenat je na prirodnom izgledu, a on se postiže aplikacijom filera različite gustine u različite delove lica. Nakon tretmana, u zavisnosti od tretirane regije, lice dobija zdrav i podmlađen izgled i to na potpuno prirodan način.


Ako se pitate kada je pravo vreme za hijaluron filere, odgovor je – što pre! Reagujte već kod pojave prvih borica, tako ćete sprečiti njihovo dalje produbljivanje. Nekom će se prve bore pojaviti već sa 20ak godina, a nekom mnogo kasnije. Na vama je da primetite prve znakove i odmah reagujete.

 

Celokupnu ponudu proizvoda koji sadrže hijaluron, možete pogledati ovde.