Prethodno pogledano:

Adaptogeni

ADAPTOGENI


Adaptogeni su biljni suplementi koji suzbijaju efekate stresa u telu. Stres izaziva promene u funkcionisanju i fizičke promene u telu, uključujući štetne efekte na nervnom, endokrinom i imunom sistemu. Adaptogeni imaju stimulativna svojstva koja pomažu u borbi organizma sa stresom i u prevenciji štetnih efekata dugotrajnog stresa.
Adaptogeni su prvi put razvijeni i proučavani tokom Drugog svetskog rata. Naučnici su tražili način da pomognu zdravim pilotima da rade još bolje i efikasnije. U osnovi, tražili su "superherojsku pilulu“ koja bi omogućila pilotima da lete bolje, brže i duže vremena. Na taj način su otkriveni korisni efekti adaptogena. Sovjetski Savez je objavio vojne studije o adaptogenu nazvanom Schisandra chinensis koji je korišćen. Otkriveno je da je bobičasto voće i seme koje su konzumirali Nanai lovci smanjilo žeđ, glad i iscrpljenost, čak je poboljšalo njihovu sposobnost noću da vide (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3991026/#B10-pharmaceuticals-03-00188).
Kako deluju adaptogeni?
Adaptogeni deluju na molekularnom nivou regulišući stabilnu ravnotežu u hipotalamusu, hipofizi i nadbubrežnim žlezdama, strukturama koje su uključene u reakciju organizma na stres. Kada se suočimo sa stresorima, bilo fizičkim ili mentalnim, naša tela prolaze kroz takozvani sindrom opšte adaptacije (general adaptation syndrome, GAS). Reakcija organizma na stres obuhvata tri faze:

 1. faza alarma,
 2. faza otpora,
 3. faza iscrpljenosti.

U početku organizam reaguje lučenjem hormona poput adrenalina koji, zatim, poboljšava performanse mišića, sposobnost koncentracije i obraćanja pažnje na stresor u fazi otpora. Telo se bukvalno odupire dejstvu stresora, pa se osećamo energičnije i bistrije, zahvaljujući reakcijama u telu koje daju podsticaj za borbu protiv stresa. Nakon toga, kada se organizam umori, sledi faza iscrpljenosti. Adaptogeni nam pomažu da duže ostanemo u fazi otpora, stimulativnim efektom koji sprečava iscrpljenost. Umesto da padnemo usred stresnog trenutka, zadatka ili događaja, mi postižemo ravnotežu i možemo da nastavimo dalje. Adaptogeni imaju potencijal da indirektno pomognu u rešavanju drugih zdravstvenih problema, kao što su bol, probavni problemi, nesanica i još mnogo toga. Stres pokreće kaskadu fizičkih odgovora koji utiču na imunu funkciju, hormone, naš sistem kognitivnih funkcija i naš unutrašnji sat, nazvan cirkadijalni ritam. Ako dejstvo stresora potraje duže, to može da dovede do razvoja hroničnih bolesti.
Proučeni efekti adaptogena na telo obuhvataju (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3991026/):
- neuroprotektivni efekte
- svojstva protiv zamora
- antidepresivne efekte
- stimulatorne efekte na nivou centralnog nervnog sistema.
Adaptogeni takođe povećavaju mentalnu radnu sposobnost i pojačavaju pažnju pored toga što sprečavaju stres i umor.
Adaptogeni, dakle, mogu pomoći telu da se prilagodi životnim prilikama. Adaptogeni pomažu telu da reaguje ili se oporavi od kratkoročnog i dugotrajnog fizičkog ili mentalnog stresa. Neki adaptogeni takođe povećavaju imunitet i sveukupno blagostanje. Istraživanja pokazuju da se adaptogeni mogu boriti protiv umora, poboljšati mentalne performanse, ublažiti depresiju i anksioznost i pomoći vam da napredujete.
Zvuči previše dobro da bi bilo istina, zar ne? Pa, prema istraživanjima dejstva adaptogena, oni bi zapravo mogli biti onoliko dobri koliko zvuče.


Spisak adaptogenih biljaka i proizvoda

 • Astragalus (Astragalus membranaceus): Astragalus se vekovima koristi u tradicionalnoj kineskoj medicini u kombinaciji sa drugim biljkama. Njegov koren se koristi u zdravstvene svrhe. Atragalus dokazano smanjuje umor (https://www.nccih.nih.gov/health/astragalus).
 • Ruska sibirska čaga (Inonotus obliquus): Čaga je vrsta gljiva koja raste uglavnom na kori breza u hladnim klimatskim uslovima, poput Severne Evrope, Sibira, Rusije, Koreje, Severne Kanade i Aljaske. Ekstrakt čage može pojačati imunitet, sprečiti hroničnu upalu, boriti se protiv maligniteta, smanjiti nivo šećera u krvi i smanjiti holesterol. Pored toga čaga ima adaptogeno dejstvo (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/25746615/).
 • Žen-šen (Panax Ginseng): Ginseng se koristi za regulaciju polnih hormona, plodnosti i hormonalnih funkcija, poboljšanje imuniteta. Panax ginseng zauzima istaknuti status u biljnoj medicini zbog različitih terapijskih efekata protiv upale, alergije, dijabetesa, kardiovaskularnih bolesti, sa pozitivnim, blagotvornim i restorativnim efektima. Podržava organizam u održavanju optimalne homeostaze ispoljavajući efekte koji se suprotstavljaju fiziološkim promenama izazvanim fizičkim, hemijskim ili biološkim stresorima (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32617033/).
 • Sibirski ginseng (Eleutherococcus senticosus): Ova biljka zapravo nije ginseng, ali deluje na sličan način. Sibirski gingseng može pomoći u sprečavanju umora, depresije i stresa. Povećava radnu memoriju, vreme reakcije, smirenost i poovoljno deluje na imunološki sistem. (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/25537278/).
 • Arktički koren (Rhodiola rosea): Ponekad se naziva i „ružin koren“ i raste u hladnim klimatskim oblastima u Aziji i Evropi. To je istorijska biljka koja se koristi u Rusiji i Skandinaviji za lečenje zdravstvenih tegoba poput glavobolje i gripa. Sprečava fizički i mentalni umor (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/22643043/).
 • Schisandra chinensis: Ova biljka je najkorisnija za promociju zdravlja jetre i stabilizaciju šećera u krvi, kao i adaptogen. Povećava izdržljivost, mentalne performanse i radnu sposobnost (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/18515024/).
 • Moringa oleifera: Drvo moringe ili “čudotvorno drvo” poreklom iz Afrike i Azije, dugo je bilo cenjeno zbog svojih lekovitih svojstava. Moringa lišće, koje se obično konzumira u obliku praha, jedna je od najhranljivijih namirnica na planeti. Korist uzimanja suplemenata moringe uključuju: negovanje imunološkog sistema, pojačavanje cirkulacije, povećanje energije, promovisanje zdrave probave i adaptogeni efekti (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7430547/).
 • Spirulina: Ova superhrana poreklom iz plavo-zelenih algi jedna je od najhranljivijih namirnica na planeti. Iznenađujuće, sadrži više čistih proteina od govedine, uključujući čitav niz esencijalnih aminokiselina - one koju telo mora dobiti kroz hranu. Visok sadržaj hlorofila daje joj intenzivne detoksikacione sposobnosti. Spirulina je takođe jedan od biljnih izvora dugolančanih omega masti koje su neophodne za zdrav mozak, hormone, imunološki sistem i kožu. Spirulina ima adaptogena svojstva (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3136577/).
 • Kurkuma (Curcuma longa): Kurkumin, svetlo žuta hemikalija u kurkumi, iza sebe ima brojna istraživanja. Ima ulogu u metaboličkim i ćelijskim funkcijama i utiče na više od 100 molekularnih puteva. Kurkumin ima ulogu u upravljanju inflamatornim (upalnim) stanjima, metaboličkim sindromom, anksioznošću, pa čak i bolnošću mišića i deluje kao adaptogen. Pojačava rad mozga i smanjuje depresiju (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/23832433/).
 • Ashwagandha (Withania somnifera): Koren i cvet biljke ašvagande godinama se koriste zahvaljujući lekovitim svojstvima. Ashvagandha daje telu više energije, istovremeno podržavajući obnavljajući san i pomaže telu da uravnoteži nivo hormona stresa - kortizola. Pored povećanja energije, upotreba tokom dva meseca efikasno ublažava stres i anksioznost (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6979308/).
 • Peruanska maca (Lepidium meyenii): Koren ove tradicionalno korišćene biljke sa Anda povećava libido, uravnotežuje hormone i podstiče energiju. Sarži brojne hranljive sastojke, poput vitamina C, bakra, kalijuma, gvožđa i jedinjenja zvanih antocijani, za koja se pokazalo da štite od nekih hroničnih bolesti. Maca je adaptogen koji pomaže ljudima u borbi sa stresom (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3184420/).
 • Kordiceps (Cordyceps militaris): Kordiceps je gljiva koja raste u planinskim predelima Kine. Kordiceps poboljšava izdržljivost i smanjuje pojavu zamora tokom fizičke aktivnosti (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3909570/).
 • Godži bobice (Goji berryLycium barbarum): Povećava fizičke i mentalne performanse, smirenost i osećaj blagostanja, a takođe može poboljšati san (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/18447631/).
 • Sveti bosiljak - Tulsi (Ocimum sanctum Linn): Ova lekovita biljka iz porodice bosiljaka koja deluje protivupalno, bogata je antioksidantima, pomaže u uravnoteženju nivoa kortizola i poboljšanju raspoloženja. Neka istraživanja sugerišu da može biti od pomoći kod hroničnih bolesti kao što su dijabetes, metabolički sindrom i stres (sve sve uzrokuje upala), a takođe pomaže telu da se oslobadi od stresa (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/23404003/)

Da li su adaptogene biljke korisne za zdravlje?
Jedno istraživanje je otkrilo da se adaptogeni zaista mogu koristiti za unapređenje zdravlja radi opšteg blagostanja i kada se koriste kao dodatak drugim tradicionalnim lekovima za specifična stanja i zdravstvene probleme. Dokazano je da pomažu ljudima sa kardiovaskularnim i određenim neurološkim poremećajima, i naročito u stanjima koja se učestalije javljaju sa starenjem (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3991026/)
Adaptogene biljke su povezane sa jačanjem mentalnih sposobnosti kod osoba sa raličitim zdravstvenim stanjima (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3991026/). U istom pregledu naučnih studija pronađeno je da Arctic root pomaže u jačanju aktivnosti i produktivnosti kada se koristi zajedno sa antidepresivima, a da nema ozbiljnih dokumentovanih neželjenih efekata. Takođe pomaže ljudima da se brže oporave i osete se energičnijima nakon bolesti poput gripa.
Utvrđeno je da Schisandra ima blagotvorne efekte kod osoba koje su fizički iscrpljene i imaju smanjene mentalne performance kao i kod određenih neuroloških poremećaja, mentalnih poremećaja poput šizofrenije i za poboljšanje funkcije pluća. Jedno od jedinstvenih svojstava šisandre je da, za razliku od drugih stimulanasa poput kofeina, telo ne postaje brzo tolerantno na, pa se može efikasno koristiti u istim dozama tokom dužeg perioda (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3991026/).
Dostupne studije sugerišu da adaptogeni zaista pomažu u smanjenju simptoma umora i iscrpljenosti kod zdravih osoba pod stresom i mogu biti od najveće pomoći kada se koriste zajedno sa drugim terapijama kod hroničnih i akutnih medicinskih stanja.

 

Dakle, primena adaptogena može biti veoma korisna kod osećaja hroničnog umora, iscrpljenosti i smanjenog nivoa energije usled hroničnih oboljenja.


U efikasnijoj borbi sa svakodnevnim stresom, stresnim situacijama i izazovima eapoteka.rs Vam nudi različite adaptogene: Haya Maca, Haya Ashwagandha, Dr Cubano PVA Plus Kapsule, Dr Cubano PVS Plus Kapsule, Dr Cubano PVM Plus Kapsule, Chagacell Ruska Čaga, ESI GinsengPlus Kapsule, ESI KurkumaMax Kapsule, Biovital Original Curcuma Forte Kapsule, Memoaktiv Kapsule, Supradyn Q10 Energija Šumeće Tablete, Oligovit Q 10 Kapsule…

novo
 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

BIOFAR Phyto PHYTOVIRIN® 24 Pastile

681,00 RSD

Biofar PHYTOVIRIN® pastile svojom specifičnom formulacijom oblažu usnu duplju i stvaraju prirodni zaštitni film koji blokira ulazak patogena, virusa i bakterija u organizam.

 

PHYTOVIRIN® pastile svojom specifičnom formulacijom

 • štite organizam od ulaska virusa i bakterija
 • održavaju zdravlje bronhija i respiratornog trakta
 • podržavaju prirodnu odbranu organizma
 • pomažu u ublažavanju bola u grlu
 • doprinose smanjenju umora

 

novo srpski proizvod
 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

Cognicolin 20 Kapsula

1.460,00 RSD

Hrana za mozak u kapsulama, na bazi citiholina. Citiholin je prirodna supstanca prisutna u ćelijama čoveka, životinja, biljka. Za ljudski mozak i moždane ćelije je izuzetno važan nutrijent, koji podržava mentalno zdravlje i celokupnu pravilnu funkciju mozga. 

 

Kod zdravih osoba preporučuje se za poboljšava kognitivnih funkcija kao što su:

 • mišljenje
 • pamćenje 
 • opažanje
 • razumevanje
 • učenje 
 • donošenje odluka
 • zaključivanje 
 • rešavanje problema


Održava pažnju i mentalnu istrajnost u izvršenju zadataka i doprinosi očuvanju i povećanju motivacije, kreativnosti i pomaže funkcionisanju pod pritiskom.

Kod starijih osoba pomaže kod oslabljenih kognitivnih funkcija i kod narušenih kognitivnih funkcija koja za posledicu imaju promene u ponašanju kao što su:

 • dezorijentacija
 • zbunjenost 
 • otežano obavljanje rutinskih dnevnih aktivnosti


Preporučuje se i u periodu oporavka nakon

 • ishemijskog moždanog udara (šloga).
 • za POST COVID stanja koja prate problemi sa pamćenjem i koncentracijom, gubitak motivacije, anksioznost
 • kod glaukoma i za poboljšanje oštrine vida kod ambliopije
 • pomaže oporavak kod zavisnosti i poremećaja ishrane
novo glutenfree vegan
 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

Kaltex Advanced LIBIDO Support 30 Kapsula

950,00 RSD

Kaltex Advanced LIBIDO Support predstavlja inovativnu formulu za povećanje libida i održavanje fiziološke funkcije nagona za seksom. Ova moćna kombinacija sadrži L-arginin, ekstrakt korena make (Lepidium Meyenii Walp) i ekstrakt stabljike i lista azijskog žen-šena (Panax Ginseng).

 

 • Jača prokrvljenost krvnih sudova što omogućava bolje funkcionisanje svakog organa u telu
 • Povoljno utiče na zdravlje reproduktivnih organa i na opšte zdravstveno stanje
 • Povećavo libido, životnu snagu i seksualnu želju
 • Povoljno deluje na perifernu cirkulaciju
 • Poboljšava izdržljivost organizma
 • Smanjuje oksidativni stres
novo glutenfree vegan
 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

LIVSANE Ampule za Povećanje Energije 8x22.5 mL

1.470,00 RSD

LIVSANE Ampule za povećanje energije i izdržljivosti tokom napornih dana, bilo kod kuće, na poslu ili prilikom intenzivnih treninga. Za one prilike kada su zahtevi veći nego inače!

 

Dvofazni koncept sa ekstraktom kofeina, guarane i ginsenga, kao i vitaminom B2, B6 i C pomaže u suočavanju sa posebnim izazovima uz veću koncentraciju i dugotrajnu energiju.


Faza 1: Sa ekstraktom guarane i ginsenga.
Faza 2: Sa kofeinom, vitaminima B2, B6 i C.

 

 • Bez glutena
 • Bez laktoze
 • Pogodno za vegane

 

Pakovanje sadrži 8 ampula sa ukusom marakuje.

 

ENERGIJA U AMPULI!

 

novo
 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

MELIORAN® 90 Tableta

7.704,00 RSD

Melioran® je terapija prve linije za osobe sa preopterećenim emocijama i osetljivošću na raspoloženje. Idealan dodatak za osobe sa užurbanim životom i lošim raspoloženjem u toku dana. To je mešavina odabranih aktivnih sastojaka ekstrahovanih iz biljaka, koju je razvilo Pileje na osnovu svoje naučno-tehničke ekspertize.


Melioran® pomaže u održavanju mentalnog i fizičkog blagostanja kao i u održavanju dobrog raspoloženja.

 

Preporučuje se i studentima za bolju koncentraciju i pamćenje.

novo glutenfree
 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

Natural Wealth® Melatonin RETARD 30 Mini Tableta

530,00 RSD

Natural Wealth® Melatonin RETARD je inovativna, hronobiološka formulacija melatonina koja oponaša prirodni ciklus lučenja i koncentracije endogenog melatonina u krvi. Ne izaziva zavisnost niti pospanost tokom dana.

 

Za razliku od drugih tableta sa produženim otpuštanjem, Natural Wealth® Melatonin RETARD tablete formulisane su u dva sloja: spoljašnji sloj tablete otpušta se brzo povećavajući početnu koncentraciju melatonina u krvi potrebnu za lakše uspavljivanje, dok se njen unutrašnji sloj oslobađa ravnomerno tokom 6 časova upravo poput endogenog melatonina, osiguravajući san bez buđenja.

 

Natural Wealth® Melatonin Retard pomaže u skraćivanju vremena koje je potrebno za utonuće u san, ali i efikasno održava  trajnost i kvalitet sna.

 

 • nesanica
 • problemi sa uspavljivanjem prerano buđenje
 • i buđenje tokom noći
 • jet lag
novo
 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

PHYTOSTANDARD® Cyprès Astragale 30 Tableta

1.860,00 RSD

Phytostandard® Cypres Astragale je dodatak ishrani zasnovan na Phytostandard® ekstraktima čempresa i astragala i namenjen je ugroženim odraslim osobama i starijima od 65 godina.

 

 • Astragalus podržava odbrambene funkcije imunskog sistema
 • Čempres doprinosi borbi protiv virusa direktnom antivirusnom aktivnošću
novo
 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

PHYTOSTANDARD® Rhodiole Safran 30 Tableta

2.970,00 RSD

Rhodiola pomaže telu da se prilagodi emocionalnom stresu i podržava poboljšanje raspoloženja.

 

Dijeteski suplement na bazi biljnih ekstrakta rodiole i šafrana kod depresivnog raspoloženja*

Rodiola (zlatni koren) pomaže telu da se prilagodi emocionalnom stresu i poboljšava raspoloženje.
Šafran pomaže održavanju stanja relaksiranosti, mentalnog i fizičkog blagostanja kao i održavanje dobrog raspoloženja.

 

*Bangratz M, Ait Abdellah S, Berlin A, Blondeau C, Guilbot A, Dubourdeaux M, Lemoine P.A preliminary assessment of a combination of rhodiola and saffron in the management of mild–moderate depression. Neuropsychiatr Dis Treat. 2018 Jul 13;14:1821-1829. doi.org/10.2147/NDT.S169575Etude disponible en libre acc s sur : https://www.dovepress.com/articles.php?article_id=39302

organic novo srpski proizvod
 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

ProPolisPlus® ŽEN-ŠEN Kapi 20 mL

414,00 RSD

Žen-šen deluje kao mentalni stimulans na psihičku stabilnost, pojačava fizičku izdržljivost i otpornost, stimuliše endokrine žlezde, uključujući i polne, tako što povećava seksualnu aktivnost i erekciju, te je poznat kao najbolji prirodni afrodizijak.

 

Prirodni revitalizirajući preparat koji podstiče opštu mentalnu i zičku aktivnost i otpornost na bolesti, jačanjem i stimulisanjem endokrinih žlezda koje kontrolišu osnovne ziološke procese uključujući metabolizam vitamina i minerala.

Raznovrsna dejstva žen-šena su zaslužna za njegovu reputaciju panaceje tj. čudotvornog leka.
 

novo
 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

PROTEOCHOC Porphiral HSP® 12 Kapsula

1.107,00 RSD

Proteochoc sadrži Porphiral HSP® (Ekstrakt morske alge Porphira umbilicalis) koji je patentirani sastojak i ulje boražine (izvor GLA, gama-linolenska kiselina).

 

Preporučuje se u stanjima fizičkog stresa: opekotine, udarci, uganuća, iščašenja, u periodima oporavka nakon bolesti, pred operaciju i nakon operacije za povećanu uspešnost i brzinu oporavka.

preporuka vegan
 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

Bach® RESCUE Kapi za Spavanje 10 mL

1.560,00 RSD

Originalni Bach® RESCUE NIGHT homeopatske kapi za lakse uspavljivanje koriste milioni ljudi u više od 45 zemalja širom sveta

Jedna boca od 10 mL sadrži približno 105 doza.

 

Kada se naš mozak ne isključuje tokom noći, kada smo preokupirani i mislimo na predstojeće događaje kao što su nailazeća prezentacija, razgovor za posao ili prvi školski dan našeg deteta, idealno rešenje je Bach® RESCUE night kombinacija! Za noći pune harmonije! Buđenje ujutru je jednostavno i brzo, kao posle dugog i zdravog sna.

 

RESCUE Night kapi su mešavina originalnih RESCUE® kapi i Bahove originalne cvetne esencije belog kestena. Ove cvetne esencije se kombinuju da pomognu da se um isključi od neželjenih misli koje se ponavljaju.

 

                                                                                                            

preporuka
 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

Natural Wealth® SKLERAN 30 Tableta

1.541,76 RSD

Natural Wealth® SKLERAN doprinosi normalnom funkcionisanju nervnog sistema, ubrzava oporavak nakon bolesti, koristi se i kao podrška pamćenju i koncentraciji i za jačanje psihofizičkog stanja organizma

 

Natural Wealth® SKLERAN je multivitaminsko-multimineralni dodatak ishrani sa žen-šenom, omega-3 masnim kiselinama i belim lukom.

 

Preporučuje se kod pada imuniteta i vitalnosti, starijim osobama i osobama koje puno rade i naporno uče (srednjoškolci, studenti, doktoranti).

glutenfree
 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

5-HTP 50 mg 60 Tableta

2.630,00 RSD

Kontrolisanje stresa i osećanja uznemirenosti je vrlo važno za održavanje celokupnog zdravlja organizma.

 

5-HTP je dodatak ishrani i koristi se za kontrolisanje stresa i osećanja uznemirenosti. Preporučuje se svim ljudima koji imaju ubrzan stil života i previše informacija u toku dna.

 

5-HTP ima pozitivan efekat:

 • kod manjih i slabijih depresivnih stanja
 • ublažava bolove uopšte (fibromialgija, bolovi u mišićima, migrenozne glavobolje)
 • kod nesanice promovišući odmor i zdrav san
 • kod gubljenja telesne mase, jer potiskuje osećaj gladi i apetit

 

HealthAid 5-HTP se prirodno dobija iz afričkog semena (Griffoniasimplicifolia). Telo proizvodi ovu aminokiselinu iz triptofana, koji se nalazi u proteinima u ishrani i koristi se za proizvodnju serotonina, važne supstance za normalnu funkciju nerava i mozga. 

 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

5-HTP 50 mg 90 Kapsula

2.188,00 RSD

Kontrolisanje stresa i osećanja uznemirenosti je vrlo važno za održavanje celokupnog zdravlja organizma.

 

5-HTP je dodatak ishrani i koristi se za kontrolisanje stresa i osećanja uznemirenosti. Preporučuje se svim ljudima koji imaju ubrzan stil života i previše informacija u toku dna.

 

5-HTP ima pozitivan efekat:

 • kod manjih i slabijih depresivnih stanja
 • ublažava bolove uopšte (fibromialgija, bolovi u mišićima, migrenozne glavobolje)
 • kod nesanice promovišući odmor i zdrav san
 • kod gubljenja telesne mase, jer potiskuje osećaj gladi i apetit
 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

5HTP + SAMe STRESS & MOOD 15 Kapsula

1.200,00 RSD

5 HTP + SAMe STRESS & MOOD je doza sreće u kapsuli. Ove kapsule serotonina uz dodatak Vitamina B6, Vitamina B12 i inozitola predstavljaju sjajnu kombinaciju najbitnijih sastojaka koji: brzo podižu nivo raspoloženja, podižu nivo osećaja sreće i efikasno otklanjaju posledice stresa i anksioznosti.

Jedna 5 HTP + SAMe STRESS & MOOD kapsula podiže nivo serotonina i vraća osećaj samopouzdanja. I ne samo to, ovaj preparat održava zdrav san, emocionalna raspoloženja u ravnoteži i doprinosi celokupnoj mentalnoj ravnoteži za opušten i srećan dan.

 

Serotonin kapsule bez recepta
5 HTP + SAMe STRESS & MOOD sadrži dovoljnu količinu serotonina u sebi i zato se preporučuje da se konzumira samo jedna tableta dnevno. Preparat deluje već posle 30 minuta, ali u nekim slučajevima kod jako smanjenog nivoa hormona sreće se optimalni rezultati vide tek 7 dana nakon redovne primene.

glutenfree
 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

Amazonska GRAVIOLA Herba 60 Kapsula

1.880,00 RSD

Amazonska graviola u kapsulama proizvedene su od ekstrakta listova graviole. Kapsule su dodatak ishrani na bazi nutritivnih i bioloških aktivnih sastojaka graviole, koji doprinose održavanju vitalnosti i otpornosti organizma. Graviola sadrži brojne biološki aktivne sastojke, kao što su acetogenini, alkaloidi, fenoli, flavonoidi. Najznačajniji su acetogenini. Ostali sastojci identifikovani u gravioli su ketoni, alkani, etarska i masna ulja, tanini, karotenoidi, amidi, vitamini C, B1, B2, E, P itd.

 

 • Snažno jača imunitet organizma
 • Ima protivtumorsko dejstvo
 • Vraća životnu energiju
 • Ublažava nervnu napetost i stres, poboljšava san
 • Popravlja raspoloženje i blagotvorno deluje kod depresivnih stanja
 • Sprečava nastanak teških infekcija – graviola deluje i u borbi protiv bakterijskih, virusnih i parazitarnih infekcija
 • Pomaže kod dijareje, dizenterije, stomačnih tegoba, bolova i mučnine u želucu
 • Poboljšava rad unutrašnjih organa
 • Reguliše krvni pritisak

 

Bez glutena, aroma, veštačkih boja i konzervanasa.

glutenfree
 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

Amazonska GRAVIOLA u Prahu 150 g

2.694,00 RSD

Amazonska Graviola efikasno podiže imunološki sistem, vraća životnu energiju, sprečava nastanak teških infekcija i normalizuje rad unutrašnjih organa. Istraživanja u svetu su pokazala da biljka Graviola ima snažno dejstvo i da ACETOGENIN iz njenog sastava veoma precizno eliminiše oštećene ćelije, dok zdrave ćelije organizma štiti.

 

 • Snažno jača imunitet organizma
 • Ima protivtumorsko dejstvo
 • Vraća životnu energiju
 • Ublažava nervnu napetost i stres, poboljšava san
 • Popravlja raspoloženje i blagotvorno deluje kod depresivnih stanja
 • Sprečava nastanak teških infekcija – graviola deluje i u borbi protiv bakterijskih, virusnih i parazitarnih infekcija
 • Pomaže kod dijareje, dizenterije, stomačnih tegoba, bolova i mučnine u želucu
 • Poboljšava rad unutrašnjih organa
 • Reguliše krvni pritisak

 

Bez glutena, aroma, veštačkih boja i konzervanasa.

 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

Amazonski Açaí Berry 60 Kapsula

1.820,00 RSD

Amazonski Açaí berry u kapsulama sadrzi ekstrakt ploda palme koja raste u kišnim šumama Amazonije. Plodovi Asai palme su bobice, tamnoljubičaste boje i vekovima se koriste kao super hrana u Brazilu, koje imaju lekovito svojstvo.

 

Acai Berry predstavlja značajan izvor vitamina i minerala, dijetetskih vlakana, polinezasićenih i mononezasićenih masnih kiselina koje deluju povoljno na lipidni status (holesterol),ubrzava metabolizam i digestiju,preporučuje se onkološkim bolesnicima, takođe poseduje antioksidativne, antiinflamatorne i kardioprotektivne osobine zbog visokog sadržaja antocijana i flavonoida.

 

 

 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

Aminalon 250 mg

672,00 RSD

Aminalon je ruski preparat sa Gama-aminobuternom kiselinom za povećavanje produktivnosti učenja, otklanja osećaj napetosti i uznemirenosti, snižava krvni pritisak i otklanja kinetoze.

 

Indikacije za upotrebu AMINALON-a:

 • stanja posle šloga i povreda mozga i lobanje
 • psihoorganski sindrom
 • arterosklerotična hipertenzivna i alkoholna encefalopatija
 • dečija cerebralna paraliza i posledice povreda dece pri rođenju u okviru kompleksne terapije
 • zaostalost mentalnog razvoja kod dece
 • kinetoze - mučnine prilikom putovanja (morska i vazdušna bolest)
 • spremanje više ispita odjednom, naporno učenje
1+1 GRATIS
 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

Ashvagandha 250 mg 60 Kapsula

1.433,00 RSD

Ashvagandha kapsule doprinose vitalnosti, otpornosti prema stresu, emotivnoj stabilnosti, kao i mentalnoj i fizičkoj izdržljivosti.
Aktivni sastojci proizvoda pospešuju učenje, pamćenje i mentalne funkcije kod starijih osoba, a mogu ih koristiti i studenti.
Doprinose seksualnoj želji - podižu libido i reproduktivnom zdravlju žena i muškaraca.

 

Poseduju opšti podmlađujući - ANTIAGE efekat.

 

Ašvaganda je jedna od najcenjenijih biljaka u tradicionalnoj Ajurvedskoj medicini.

 • Poznata je još kao Indijski Žen šen
 • Tradicionalno se primenjuje kao biljka za podmlađivanje, protiv bolova, antiastmatik, baktericid, diuretik, kontraceptiv, sedativ i tonik
 • Jača mišiće, kosti i semenu tečnost
 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

Ashwagandha 450 mg 90 Kapsula

2.189,00 RSD

Ashvagandha daje telu više energije, istovremeno podržavajući obnavljajući san i pomaže telu da uravnoteži nivo hormona stresa.

 

Evropska agencija za bezbednost hrane između ostalog navodi i sledeće on-hold izjave za ovu biljku:

 • Pomaže organizmu da se izbori sa stresom
 • Pomaže u očuvanju fizičkih i mentalnih sposobnosti u slučaju slabosti, iscrpljenosti, umora i gubitka koncentracije
 • Poseduje adaptogene osobine.
 • HAYA Labs Ashwagandha sadrži suvi ekstrakt korena ašvangande standardizovan na 2,5% vitanolida
srpski proizvod
 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

AstaMax 4 mg 30 Kapsula

1.623,00 RSD

AstaMax meke želatinske kapsule sa astaksantinom deluju antioksidativno i doprinose održavanju normalnih funkcija brojnih tkiva i organa

 

Preporučuje se njihova primena u cilju:

 • Održavanja normalnog krvnog pritiska i nivoa holesterola u krvi
 • Očuvanja mentalnih performansi
 • Bolje funkcije zglobova
 • Nege i zaštite kože
 • Očuvanja vida
 • Povećanja izdržljivosti
 • Pozitivnog delovanja u terapiji muškog steriliteta
srpski proizvod
 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

AstaMax 4 mg 60 Kapsula

2.999,00 RSD

AstaMax meke želatinske kapsule sa astaxantinom deluju antioksidativno i doprinose održavanju normalnih funkcija brojnih tkiva i organa

 

Preporučuje se njihova primena u cilju:

 • Održavanja normalnog krvnog pritiska i nivoa holesterola u krvi
 • Očuvanja mentalnih performansi
 • Bolje funkcije zglobova
 • Nege i zaštite kože
 • Očuvanja vida
 • Povećanja izdržljivosti
 • Pozitivnog delovanja u terapiji muškog steriliteta
 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

Astaxanthin 5 mg 30 Kapsula

1.320,00 RSD

HAYA Astaksantin je jedinstveni prirodni proizvod dobijen ekstrakcijom iz mikroalge Haematacoccus pluvialis. Proizvod sadrži čisti oblik astaksantina.

 

Prednosti:

 • Jaka antioksidativna svojstva
 • Anti-inflamatorni efekat
 • Stimuliše prirodnu odbranu tela
 • Podržava zdravlje očiju
 • Smanjuje oštećenje UV zraka
 • Ubrzava oporavak mišića
 • Podržava kardiovaskularni sistem