Adaptogeni

ADAPTOGENI


Adaptogeni su biljni suplementi koji suzbijaju efekate stresa u telu. Stres izaziva promene u funkcionisanju i fizičke promene u telu, uključujući štetne efekte na nervnom, endokrinom i imunom sistemu. Adaptogeni imaju stimulativna svojstva koja pomažu u borbi organizma sa stresom i u prevenciji štetnih efekata dugotrajnog stresa.
Adaptogeni su prvi put razvijeni i proučavani tokom Drugog svetskog rata. Naučnici su tražili način da pomognu zdravim pilotima da rade još bolje i efikasnije. U osnovi, tražili su "superherojsku pilulu“ koja bi omogućila pilotima da lete bolje, brže i duže vremena. Na taj način su otkriveni korisni efekti adaptogena. Sovjetski Savez je objavio vojne studije o adaptogenu nazvanom Schisandra chinensis koji je korišćen. Otkriveno je da je bobičasto voće i seme koje su konzumirali Nanai lovci smanjilo žeđ, glad i iscrpljenost, čak je poboljšalo njihovu sposobnost noću da vide (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3991026/#B10-pharmaceuticals-03-00188).
Kako deluju adaptogeni?
Adaptogeni deluju na molekularnom nivou regulišući stabilnu ravnotežu u hipotalamusu, hipofizi i nadbubrežnim žlezdama, strukturama koje su uključene u reakciju organizma na stres. Kada se suočimo sa stresorima, bilo fizičkim ili mentalnim, naša tela prolaze kroz takozvani sindrom opšte adaptacije (general adaptation syndrome, GAS). Reakcija organizma na stres obuhvata tri faze:

 1. faza alarma,
 2. faza otpora,
 3. faza iscrpljenosti.

U početku organizam reaguje lučenjem hormona poput adrenalina koji, zatim, poboljšava performanse mišića, sposobnost koncentracije i obraćanja pažnje na stresor u fazi otpora. Telo se bukvalno odupire dejstvu stresora, pa se osećamo energičnije i bistrije, zahvaljujući reakcijama u telu koje daju podsticaj za borbu protiv stresa. Nakon toga, kada se organizam umori, sledi faza iscrpljenosti. Adaptogeni nam pomažu da duže ostanemo u fazi otpora, stimulativnim efektom koji sprečava iscrpljenost. Umesto da padnemo usred stresnog trenutka, zadatka ili događaja, mi postižemo ravnotežu i možemo da nastavimo dalje. Adaptogeni imaju potencijal da indirektno pomognu u rešavanju drugih zdravstvenih problema, kao što su bol, probavni problemi, nesanica i još mnogo toga. Stres pokreće kaskadu fizičkih odgovora koji utiču na imunu funkciju, hormone, naš sistem kognitivnih funkcija i naš unutrašnji sat, nazvan cirkadijalni ritam. Ako dejstvo stresora potraje duže, to može da dovede do razvoja hroničnih bolesti.
Proučeni efekti adaptogena na telo obuhvataju (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3991026/):
- neuroprotektivni efekte
- svojstva protiv zamora
- antidepresivne efekte
- stimulatorne efekte na nivou centralnog nervnog sistema.
Adaptogeni takođe povećavaju mentalnu radnu sposobnost i pojačavaju pažnju pored toga što sprečavaju stres i umor.
Adaptogeni, dakle, mogu pomoći telu da se prilagodi životnim prilikama. Adaptogeni pomažu telu da reaguje ili se oporavi od kratkoročnog i dugotrajnog fizičkog ili mentalnog stresa. Neki adaptogeni takođe povećavaju imunitet i sveukupno blagostanje. Istraživanja pokazuju da se adaptogeni mogu boriti protiv umora, poboljšati mentalne performanse, ublažiti depresiju i anksioznost i pomoći vam da napredujete.
Zvuči previše dobro da bi bilo istina, zar ne? Pa, prema istraživanjima dejstva adaptogena, oni bi zapravo mogli biti onoliko dobri koliko zvuče.


Spisak adaptogenih biljaka i proizvoda

 • Astragalus (Astragalus membranaceus): Astragalus se vekovima koristi u tradicionalnoj kineskoj medicini u kombinaciji sa drugim biljkama. Njegov koren se koristi u zdravstvene svrhe. Atragalus dokazano smanjuje umor (https://www.nccih.nih.gov/health/astragalus).
 • Ruska sibirska čaga (Inonotus obliquus): Čaga je vrsta gljiva koja raste uglavnom na kori breza u hladnim klimatskim uslovima, poput Severne Evrope, Sibira, Rusije, Koreje, Severne Kanade i Aljaske. Ekstrakt čage može pojačati imunitet, sprečiti hroničnu upalu, boriti se protiv maligniteta, smanjiti nivo šećera u krvi i smanjiti holesterol. Pored toga čaga ima adaptogeno dejstvo (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/25746615/).
 • Žen-šen (Panax Ginseng): Ginseng se koristi za regulaciju polnih hormona, plodnosti i hormonalnih funkcija, poboljšanje imuniteta. Panax ginseng zauzima istaknuti status u biljnoj medicini zbog različitih terapijskih efekata protiv upale, alergije, dijabetesa, kardiovaskularnih bolesti, sa pozitivnim, blagotvornim i restorativnim efektima. Podržava organizam u održavanju optimalne homeostaze ispoljavajući efekte koji se suprotstavljaju fiziološkim promenama izazvanim fizičkim, hemijskim ili biološkim stresorima (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32617033/).
 • Sibirski ginseng (Eleutherococcus senticosus): Ova biljka zapravo nije ginseng, ali deluje na sličan način. Sibirski gingseng može pomoći u sprečavanju umora, depresije i stresa. Povećava radnu memoriju, vreme reakcije, smirenost i poovoljno deluje na imunološki sistem. (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/25537278/).
 • Arktički koren (Rhodiola rosea): Ponekad se naziva i „ružin koren“ i raste u hladnim klimatskim oblastima u Aziji i Evropi. To je istorijska biljka koja se koristi u Rusiji i Skandinaviji za lečenje zdravstvenih tegoba poput glavobolje i gripa. Sprečava fizički i mentalni umor (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/22643043/).
 • Schisandra chinensis: Ova biljka je najkorisnija za promociju zdravlja jetre i stabilizaciju šećera u krvi, kao i adaptogen. Povećava izdržljivost, mentalne performanse i radnu sposobnost (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/18515024/).
 • Moringa oleifera: Drvo moringe ili “čudotvorno drvo” poreklom iz Afrike i Azije, dugo je bilo cenjeno zbog svojih lekovitih svojstava. Moringa lišće, koje se obično konzumira u obliku praha, jedna je od najhranljivijih namirnica na planeti. Korist uzimanja suplemenata moringe uključuju: negovanje imunološkog sistema, pojačavanje cirkulacije, povećanje energije, promovisanje zdrave probave i adaptogeni efekti (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7430547/).
 • Spirulina: Ova superhrana poreklom iz plavo-zelenih algi jedna je od najhranljivijih namirnica na planeti. Iznenađujuće, sadrži više čistih proteina od govedine, uključujući čitav niz esencijalnih aminokiselina - one koju telo mora dobiti kroz hranu. Visok sadržaj hlorofila daje joj intenzivne detoksikacione sposobnosti. Spirulina je takođe jedan od biljnih izvora dugolančanih omega masti koje su neophodne za zdrav mozak, hormone, imunološki sistem i kožu. Spirulina ima adaptogena svojstva (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3136577/).
 • Kurkuma (Curcuma longa): Kurkumin, svetlo žuta hemikalija u kurkumi, iza sebe ima brojna istraživanja. Ima ulogu u metaboličkim i ćelijskim funkcijama i utiče na više od 100 molekularnih puteva. Kurkumin ima ulogu u upravljanju inflamatornim (upalnim) stanjima, metaboličkim sindromom, anksioznošću, pa čak i bolnošću mišića i deluje kao adaptogen. Pojačava rad mozga i smanjuje depresiju (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/23832433/).
 • Ashwagandha (Withania somnifera): Koren i cvet biljke ašvagande godinama se koriste zahvaljujući lekovitim svojstvima. Ashvagandha daje telu više energije, istovremeno podržavajući obnavljajući san i pomaže telu da uravnoteži nivo hormona stresa - kortizola. Pored povećanja energije, upotreba tokom dva meseca efikasno ublažava stres i anksioznost (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6979308/).
 • Peruanska maca (Lepidium meyenii): Koren ove tradicionalno korišćene biljke sa Anda povećava libido, uravnotežuje hormone i podstiče energiju. Sarži brojne hranljive sastojke, poput vitamina C, bakra, kalijuma, gvožđa i jedinjenja zvanih antocijani, za koja se pokazalo da štite od nekih hroničnih bolesti. Maca je adaptogen koji pomaže ljudima u borbi sa stresom (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3184420/).
 • Kordiceps (Cordyceps militaris): Kordiceps je gljiva koja raste u planinskim predelima Kine. Kordiceps poboljšava izdržljivost i smanjuje pojavu zamora tokom fizičke aktivnosti (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3909570/).
 • Godži bobice (Goji berryLycium barbarum): Povećava fizičke i mentalne performanse, smirenost i osećaj blagostanja, a takođe može poboljšati san (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/18447631/).
 • Sveti bosiljak - Tulsi (Ocimum sanctum Linn): Ova lekovita biljka iz porodice bosiljaka koja deluje protivupalno, bogata je antioksidantima, pomaže u uravnoteženju nivoa kortizola i poboljšanju raspoloženja. Neka istraživanja sugerišu da može biti od pomoći kod hroničnih bolesti kao što su dijabetes, metabolički sindrom i stres (sve sve uzrokuje upala), a takođe pomaže telu da se oslobadi od stresa (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/23404003/)

Da li su adaptogene biljke korisne za zdravlje?
Jedno istraživanje je otkrilo da se adaptogeni zaista mogu koristiti za unapređenje zdravlja radi opšteg blagostanja i kada se koriste kao dodatak drugim tradicionalnim lekovima za specifična stanja i zdravstvene probleme. Dokazano je da pomažu ljudima sa kardiovaskularnim i određenim neurološkim poremećajima, i naročito u stanjima koja se učestalije javljaju sa starenjem (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3991026/)
Adaptogene biljke su povezane sa jačanjem mentalnih sposobnosti kod osoba sa raličitim zdravstvenim stanjima (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3991026/). U istom pregledu naučnih studija pronađeno je da Arctic root pomaže u jačanju aktivnosti i produktivnosti kada se koristi zajedno sa antidepresivima, a da nema ozbiljnih dokumentovanih neželjenih efekata. Takođe pomaže ljudima da se brže oporave i osete se energičnijima nakon bolesti poput gripa.
Utvrđeno je da Schisandra ima blagotvorne efekte kod osoba koje su fizički iscrpljene i imaju smanjene mentalne performance kao i kod određenih neuroloških poremećaja, mentalnih poremećaja poput šizofrenije i za poboljšanje funkcije pluća. Jedno od jedinstvenih svojstava šisandre je da, za razliku od drugih stimulanasa poput kofeina, telo ne postaje brzo tolerantno na, pa se može efikasno koristiti u istim dozama tokom dužeg perioda (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3991026/).
Dostupne studije sugerišu da adaptogeni zaista pomažu u smanjenju simptoma umora i iscrpljenosti kod zdravih osoba pod stresom i mogu biti od najveće pomoći kada se koriste zajedno sa drugim terapijama kod hroničnih i akutnih medicinskih stanja.

 

Dakle, primena adaptogena može biti veoma korisna kod osećaja hroničnog umora, iscrpljenosti i smanjenog nivoa energije usled hroničnih oboljenja.


U efikasnijoj borbi sa svakodnevnim stresom, stresnim situacijama i izazovima eapoteka.rs Vam nudi različite adaptogene: Haya Maca, Haya Ashwagandha, Dr Cubano PVA Plus Kapsule, Dr Cubano PVS Plus Kapsule, Dr Cubano PVM Plus Kapsule, Chagacell Ruska Čaga, ESI GinsengPlus Kapsule, ESI KurkumaMax Kapsule, Biovital Original Curcuma Forte Kapsule, Memoaktiv Kapsule, Supradyn Q10 Energija Šumeće Tablete, Oligovit Q 10 Kapsule…

novo glutenfree vegan
 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

LIVSANE Energy Power 8x22.5 mL

1.438,70 RSD

LIVSANE Ampule za povećanje energije i izdržljivosti tokom napornih dana, bilo kod kuće, na poslu ili prilikom intenzivnih treninga. Za one prilike kada su zahtevi veći nego inače!

 

Dvofazni koncept sa ekstraktom kofeina, guarane i ginsenga, kao i vitaminom B2, B6 i C pomaže u suočavanju sa posebnim izazovima uz veću koncentraciju i dugotrajnu energiju.


Faza 1: Sa ekstraktom guarane i ginsenga.
Faza 2: Sa kofeinom, vitaminima B2, B6 i C.

 

 • Bez glutena
 • Bez laktoze
 • Pogodno za vegane

 

Pakovanje sadrži 8 ampula sa ukusom marakuje.

 

ENERGIJA U AMPULI!

 

novo srpski proizvod
 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

Oligovit® Q10 30 Kapsula

924,00 RSD

Oligovit® Q10 je dijetetski proizvod koji sadrži koenzim Q10 u kombinaciji sa vitaminom C i E. Koenzim Q10 (ubihinon) ima važnu ulogu u metabolizmu, budući da učestvuje u proizvodnji energije u ćelijama. Koenzim Q10 je snažan antioksidans koji štiti ćelijske membrane od oštećenja izazvanog slobodnim radikalima i bitan je za normalno funkcionisanje sečanog mišića i pozitivno deluje na imuni sistem. Preporučuje se za pravilan rad srca i funkciju krvnih sudova, srčanim bolesnicima, osobama koje su na terapiji statinima (lekovima protiv masnoće u krvi), za jačanje imuniteta kao i sportistima i svima kojima je potrebno više energije, u stanjima stresa i povećanih fizičkih i psihičkih napora i svima iznad 40. godine života. Za više informacija pogledajte PDF na ovoj stranici.

organic novo srpski proizvod
 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

ProPolisPlus® ŽEN-ŠEN Kapi 20 mL

414,00 RSD

Žen-šen deluje kao mentalni stimulans na psihičku stabilnost, pojačava fizičku izdržljivost i otpornost, stimuliše endokrine žlezde, uključujući i polne, tako što povećava seksualnu aktivnost i erekciju, te je poznat kao najbolji prirodni afrodizijak.

 

Prirodni revitalizirajući preparat koji podstiče opštu mentalnu i zičku aktivnost i otpornost na bolesti, jačanjem i stimulisanjem endokrinih žlezda koje kontrolišu osnovne ziološke procese uključujući metabolizam vitamina i minerala.

Raznovrsna dejstva žen-šena su zaslužna za njegovu reputaciju panaceje tj. čudotvornog leka.
 

preporuka
 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

Natural Wealth® SKLERAN 30 Tableta

1.541,76 RSD

Natural Wealth® SKLERAN doprinosi normalnom funkcionisanju nervnog sistema, ubrzava oporavak nakon bolesti, koristi se i kao podrška pamćenju i koncentraciji i za jačanje psihofizičkog stanja organizma

 

Natural Wealth® SKLERAN je multivitaminsko-multimineralni dodatak ishrani sa žen-šenom, omega-3 masnim kiselinama i belim lukom.

 

Preporučuje se kod pada imuniteta i vitalnosti, starijim osobama i osobama koje puno rade i naporno uče (srednjoškolci, studenti, doktoranti).

 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

Amazonski Açaí Berry 60 Kapsula

1.710,00 RSD

Amazonski Açaí berry u kapsulama sadrzi ekstrakt ploda palme koja raste u kišnim šumama Amazonije. Plodovi Asai palme su bobice, tamnoljubičaste boje i vekovima se koriste kao super hrana u Brazilu, koje imaju lekovito svojstvo. Acai Berry predstavlja značajan izvor vitamina i minerala, dijetetskih vlakana, polinezasićenih i mononezasićenih masnih kiselina koje deluju povoljno na lipidni status (holesterol),ubrzava metabolizam i digestiju,preporučuje se onkološkim bolesnicima, takođe poseduje antioksidativne, antiinflamatorne i kardioprotektivne osobine zbog visokog sadržaja antocijana i flavonoida.

 

 

 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

Ashvagandha 60 Kapsula

1.194,00 RSD

Ashvagandha kapsule doprinose vitalnosti, otpornosti prema stresu, emotivnoj stabilnosti, kao i mentalnoj i fizičkoj izdržljivosti.
Aktivni sastojci proizvoda pospešuju učenje, pamćenje i mentalne funkcije kod starijih osoba, a mogu ih koristiti i studenti.
Doprinose seksualnoj želji - podižu libido i reproduktivnom zdravlju žena i muškaraca.

 

Poseduju opšti podmlađujući - ANTIAGE efekat.

 

Ašvaganda je jedna od najcenjenijih biljaka u tradicionalnoj Ajurvedskoj medicini.

 • Poznata je još kao Indijski Žen šen.
 • Tradicionalno se primenjuje kao biljka za podmlađivanje, protiv bolova, antiastmatik, baktericid, diuretik, kontraceptiv, sedativ i tonik.
 • Jača mišiće, kosti i semenu tečnost.
 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

Ashwagandha 450 mg 90 Kapsula

2.188,80 RSD

Ashvagandha daje telu više energije, istovremeno podržavajući obnavljajući san i pomaže telu da uravnoteži nivo hormona stresa.

 

Evropska agencija za bezbednost hrane između ostalog navodi i sledeće on-hold izjave za ovu biljku:

 • Pomaže organizmu da se izbori sa stresom
 • Pomaže u očuvanju fizičkih i mentalnih sposobnosti u slučaju slabosti, iscrpljenosti, umora i gubitka koncentracije
 • Poseduje adaptogene osobine. Haya Labs Ashwagandha sadrži suvi ekstrakt korena ašvangande standardizovan na 2,5% vitanolida
 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

Biovital Orginal Curcuma Forte 60 Kapsula

1.680,00 RSD

Curcuma Forte je dodatak ishrani čiji je glavni sastojak ekstrakt korena kurkume sa 95% kurkumina. Dokazano je da kurkumin ima antioksidativnu i antiinflamatornu aktivnost, pa tako uz druge aktivne sastojke preparata održava zdravlje zglobova, kardiovaskularnog sistema i normalizuje vrednost holesterola.

 

Istraživanja ukazuju na pozitivno dejstvo KURKUME na:

 • Ublažavanje bolova u ZGLOBOVIMA i LEĐIMA,
 • Probleme nastale zbog ARTRITISA, REUMATIZMA
 • Aktivno smanjenje UPALE,
 • Normalno funkcionisanje KARDIOVASKULARNOG SISTEMA i održavanje normalne cirkulacije
 • Smanjenje nivoa LOŠEG HOLESTEROLA i ŠEĆERA U KRVI, kao i smanjenje VISOKOG PRITISKA

Bez aditiva, bez veštačkih sastojaka, bez alergena. Dobijate 100% čiste KURKUMA kapsule!

 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

Cats Claw 3% 500 mg 100 Kapsula

1.368,00 RSD

Mačja kandža lat. Uncaria tomentosa je drvenasta puzavica rasprostranjena u kišovitim šumama Perua. U medicinske svrhe koristi se kora njenog korena. U narodnoj medicini Južne Amerike koristi se za otklanjanje crevnih tegoba, tretiranje čira na želucu, upala zglobova i za zarastanje rana.

 

Mačija kanža povoljno deluje na:

 • oslabljen imunitet
 • urinarne infekcije i razne upale (artritis)
 • gastritis i problemi sa varenjem
 • poremećaji menstrualnog ciklusa
 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

Chagacell Ruska Čaga 30 Kapsula

720,00 RSD

Chagacell Ruska Čaga kapsule sadrže suvi ekstrakt Čage i vitamin C

 

Čaga je gljiva koja raste kao parazit najčešće na drvetu breze i primenjuje se već nekoliko hiljada godina u tradicionaloj ruskoj i kineskoj medicini za lečenje tumora, raznih zapaljenskih bolesti, dijabetesa, reumatoidnog artritisa i za opšte podmlađivanje organizma.

 

Zbog svoje lekovitosti nazvana je moćna gljiva. Pomaže održavanju zdrave prirodne ravnoteže (chi), daje mladolikost, vitalnost i jača imunitet. U svom sastavu čaga sadrži fenole, triterpene, polisaharide, betulinsku kiselinu, beta glukan i dr. Zahvaljujući aktivnim sastojcima koje sadrži čaga se smatra moćnim sredstvom u borbi protiv stresa, koji je uzrok mnogih bolesti i neravnoteže u organizmu.

 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

Cordyceps 500 mg 60 Tableta

2.188,80 RSD

Adaptogen, povećanje snage i životne energije

 

U tradicionalnoj kineskoj medicini gljive iz roda Cordyceps se koriste za respiratome, bubrežne i kardiovaskulame bolesti, oboljenja jetre, hiperlipidemija i poremećaja seksualne funkcije. Koristi se i kod poremećaja imunog sistema. U okolini Tibeta smatra se lekom za slabost i umor i često se korsiti za povećanje energije i snage. Zagovornici tradicionalne kineske medicine preporučuju primenu ove gljive u cilju povećanja otpornosti prema infekcijama, prehladama i gripu.

 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

Dr Cubano PVA Plus 60 Kapsula

2.766,00 RSD

PVA plus je dijetetski suplement prirodnog porekla koji se sastoji od čistog lista lekovite biljke anamu (Petiveria alliacea L).

 

Prirodni je izvor biološki aktivnih sastojaka od značaja za dopunu ishrane i poboljšanje opšteg zdravstvenog stanja onkoloških i drugih pacijenata kao i zdravih ljudi i sportista. Iako sva tri proizvoda koja ulaze u sastav Kubanskog eliksira imaju uticaj na jačanje imuniteta kako kod zdravih osoba tako i kod osoba sa dijagnostifikovanim zdravstvenim problemima i igraju veoma važnu ulogu u borbi protiv bolesti kod onkoloških i drugih pacijenata, PVA plus zaslužuje posebnu pažnju.

Anamu nazivaju čudotvornim upravo zbog brojinih pozitivnih efekata na zdravlje, koje ova po svemu jedinstvena biljka ima. Anamu sa više od 60 biološki aktivnih komponenti stimuliše imunološki ćelijski odgovor. Upravo iz ovog razloga njegov uticaj na organizam je višestruk i dokazano deluje na:

 • jačanje odbrambene sposobnosti organizma
 • karcinome i tumore
 • virusne i bakterijske infekcije (respiratorne, urološke, AIDS...)
 • upalne procesa, posebno na artritis i grčeve u mišićima,
 • urološku disfunkciju i pomoć prilikom mokrenja, gastritis i ostale tegobe sa varenjem,
 • kardiovaskularni sistem, posebno na dijabetes i povišene masnoće u krvi,
 • alergije, anksioznost i depresivna raspoloženja, 
 • poboljšanje koncentracije, pamćenja i prevenciju demencije,
 • herpes i druga kožna oboljenja.

 

Anamu povećava aktivnost NK ćelija – ĆELIJA UBICA čak za 100 puta i stimuliše proizvodnju interferona, interleukina 2 IL2 i interelukina 4 IL4 koji su najvažniji činioci prve linije odbrane organizma. Šta su prirodne ćelije ubice (Natural killer cells), zašto je njihova aktivnost najvažnija u borbi sa malignim i inficiranim ćelijama i na koji način nas štite od malignih i drugih bolesti saznajte u delu Efikasnost i Indikacije. Zbog mnogobrojnih lekovitih svojstava, biljka anamu, detaljno je proučavana od strane farmaceutskih labaratorija kako na Kubi, tako i širom sveta.

 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

Dr Cubano PVM Plus 60 Kapsula

1.830,00 RSD

PVM plus je jedinstvena kombinacija semena i lista biljke Moringa, koja se po prvi put u ovakvom obliku pojavljuje na našem tržištu

 

Njena anti-virusna, anti-upalna i anti-age svojstva čine je idealnim dodatkom u ishrani. Moringa je lekovita i nutritivna biljka, poreklom iz Južne Amerike, Azije i Afrike. Idealan je dodatak ishrani za sve kategorije i starosna doba potrošaća tako da pored bolesnih osoba mogu je koristiti i sportisti, zdrave odrasle osobe koje brinu o svom zdravlju, osobe trećeg doba.  Moringa ima oko 46 antioksidanata u sebi i stoga je jedan od najbogatijih prirodnih izvora antioksidanata. Lekovita svojstva Moringe koriste se od davnina u prehrani, ali i u medicinske svrhe. Zbog svoje snage, ali i jake otpornosti na spoljašnje uticaje, poznata je i pod nazivom Besmrtno drvo. Studija UNESCO-a tvrdi da je to biljka sa najviše hranljivih sastojaka ikada otkrivena, koja može sprečiti više od 300 bolesti, a u svom etnofarmakološkom proflu naglašeni su efekti antibiotske i antitumoralne aktivnosti kao i prevencije kancera. Bogatstvo nutrijentima se ogleda kako u listu tako i u semenu. Upravo iz tog razloga, kako bi se dobio proizvod koji u sebi nosi najpotpunija svojstva,

 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

Dr Cubano PVS Plus 60 Kapsula

1.830,00 RSD

PVS plus je jedinstvena kombinacija algi Spiruline i Hlorele, koja se po prvi put u ovakvom obliku pojavljuje na našem tržištu

 

Sinergijsko i nutritivno dejstvo Spiruline i Hlorele omogućava revitalizirajuće delovaje na naš organizam kao i čišćenje samog organizma od toksina.

 

Korišćenjem PVS Plus dijetetskog proizvoda možete:

 • Stimulisati i poboljšati imuni sistem
 • Povećati energiju i rešiti se iscrpljenosti
 • Poboljšati krvnu sliku
 • Osloboditi se toksina iz organizma
 • Regenerisati crevnu floru 
 • Smanjiti apetit
 • Ubrzati oporavak tkiva
 • Stimulisati pravilno funkcionisanje probavnog sistema
glutenfree vegan
 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

ESI GinsengPlus 30 Kapsula

550,80 RSD

GinsengPlus je dijetetski dodatak ishrani (dijetetski suplement) koji sadrži standardizovane biljne ekstrakte korejskog i sibirskog ženšena, gvarane, kola oraha, vitamin C i E , kreatin i karnitin. Ovi aktivni sastojci se brzo apsorbuju i koriste u našem organizmu pružajući mu momentalni osećaj energije. Karnitin stimuliše proizvodnju energije na ćeliskom nivou i ima važnu ulogu u metabolizmu masnih kiselina, neophodan je za dobro funkcionisanje mišića. Kreatin omogućava maksimalno iskorišćenje ćelijskih energetskih rezervi, povećava energetski metabolizma mišića i odlaganju faze zamora tokom vežbanja. Vitamin C doprinosi normalnom energetskom metabolizmu. Vitamin C i E doprinose zaštiti ćelija od oksidativnog stresa. Ne sadrži: gluten, derivate mleka, laktozu i GMO. Proizvod je pogodan za veganski način ishrane.

glutenfree
 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

ESI KurkumaMax 30 Kapsula

1.022,04 RSD

Specijalna formulacija ekstrakta kurkume u uljanom micelarnom rastvoru unutar kapsula 185 puta superiornija u odnosu na prah korena kurkume! Curcuma longa je višegodišnja biljka, poreklom iz Indije i Južne Azije, i tradicionalno se koristi u ajurvedskoj medicini jer aktivni sastojci kurkume imaju izraženo antiimflamatorno dejstvo i preporučuje se osobama sa inflamatornim procesima na zglobovima kao što su artritis, artroza i generalizovani bol zglobova u cilju oslobađanja od bola. Kliničke studije su pokazale da uzimanje odgovarajućeg ekstrakta kurkume u trajanju od 6 nedelja dovodi do ublažavanja bolova i povećane pokretljivosti zglobova. Nosilac pozitivnih dejstava kurkume je aktivni sastojak kurkumin koji je izrazito lipofilna supstanca i kao takva se u zanemarljivo maloj količini resorbuje u organizmu zbog čega je bioraspoloživost praha korena kurkume izuzetno niska. Kurkuma Max kapsule sadrže ekstrakt kurkume u uljanom micelarnom rastvoru koji obezbeđuje 185 puta veću bioraspoloživost u odnosu na suvi ekstrakt i prah korena biljke. Tečnom ekstraktu kurkumina iz CURCUMA MAX kapsule potrebno je samo 70 minuta za dostizanje maksimalne koncentracije u plazmi.Proizvod ne sadrži: gluten, veštačke arome, veštačke boje, konzervanse, GMO.

 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

Fertility Aid MD za Muškarce 60 Tableta

5.400,00 RSD

Fertility Aid MD za MUŠKARCE sadrži skup najboljih antioksidanata i mikronutritienata koji se može naći u sadržaju jednog ovakvog preparata. Dejstvo preparata je dokazano duplo slepom, placebo kontrolisanom kliničkom studijom koje je vršena u USA.

Ferility Aid MD za muškarce je stvoren radom najboljih američkih eksperata za mušku neplodnost sa samo jednim ciljem - zdravim potomstvom. Kako je muška neplodnost veliki zdravstveni problem na svetskom nivou, u istraživanjima za Ferility Aid MD preparat su učestvovali vodeći svetski stručnjaci sa zajedničkim ciljem da naprave kvalitetan preparat koji će zaista biti od koristi.

Fertility Aid MD za muškarce sadrži klinički dokazanu kombinaciju najkvalitetnijih mikronutrijenata (selen, cink, mangan, jod, magnezijum, bakar, hrom) i antioksidanasa (L-carnitin, vitamin E, koenzim Q 10, beta karoten, vitamin C, vitamin B12, folnu kiselinu, pantotensku kiselinu, vitamin D3, vitamineB1, B2, B3, B6) u najoptimalnijim visokim dozama pogodnim za organizam.
 

srpski proizvod
 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

Lexoval+ 30 Tableta za Smirenje

591,00 RSD

LEXOVAL + se preporučuje osobama koje su pod stresom i koje su često izložene stresogenim situacijama.

Sastav preparata čine ekstrakti 4 biljke koje su dokazano efikasne u borbi protiv stresa a to su: rodiola, valerijana, matičnjak i menta.

 

 • Pozitivno utiče na bolje raspoloženje, podizanje energije i mentalne performanse
 • Doprinosi smanjenju glavobolje koja nastaje kao posledica stresa
 • Smanjuje tenziju, razdražljivost i napetost
 • Koristi se i kod nesanice koja nastaje kao posledica hroničnog stresa jer doprinosi uspavljivanju i čvrstom snu
 • Pozitivno utiče na mentalno zdravlje
 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

Liv 52® 100 Tableta

882,00 RSD

Liv.52® pomaže obnavljanje funkcije jetre. Preporučuje se kod svih oboljenja, dece starije od 12 godina i odraslih, gde je funkcija jetre smanjena. Pomaže uspostavljanju normalnih nivoa enzima jetre ALT i AST, kao i povećanju nivoa albumina u plazmi, samim tim omogućava brži oporavak. Ima mogućnost da zaštiti osnovnu funkcionalnu ćeliju jetre, hepatocit, od toksičnih delovanja alkohola, nekih lekova i hemijskih supstanci. Preporučuje se i osobama koje konzumiraju alkohol pa čak i rekreativno kao i osobama koje koriste terapiju lekovima za hronične bolesti.

 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

Maca Root 500 mg 60 Kapsula

1.094,40 RSD

Za povećanje libida - afrodizijak i za muškarce i za žene - povoljni efekti na muški i ženski sterilitet - postizanja hormonalne ravnoteže - smanjenje simptoma menopauze - povećanje energije i protiv hroničnog umora i depresije - poboljšanje memorije i mentalne fokusiranosti - uopšte kao adaptogen i tonik kod stresnih stanja

 

Maka (Lepidium meyenii) je biljka iz porodice Brassicaceae poreklom iz Bolivije i Argentine, a zahvaljujući njenim adaptogenim svojstvima još je nazivaju južnoamerički ili peruanski žen-šen (ginseng), maka, peuranska maka, maka-maka. 

 S obzirom da je maka namirnica koja se koristi poput krompira ili ovsenog brašna, njena upotreba je potpuno bezbedna i bez negativnih dejstava i nema utvrđene dnevne doze jer u suplementima su doze daleko manje od onih koje se koriste u ishrani. U do sada sprovedenim kliničkim studijama, maka nije pokazala neželjene efekte. Ipak, posto nema dostupnih podataka, primena se ne preporučuje kod dece, trudnica, dojilja i osoba sa obolelom jetrom ili bubrezima.K90

 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

Memoaktiv 250 mg 30 Kapsula

918,00 RSD

Memoaktiv pomoć kod umora, podrška nervnom sistemu, za bolju koncentraciju i učenje

 

Aktivna supstanca Memoaktiva, biljka Rhodiola rosea, zlatni koren, raste na većim nadmorskim visinama Evrope, Azije i Severne Amerike. Poznata je u tradicionalnoj medicini skandinavskih zemalja i Rusije, gde se koristila za povećanje fizičke izdržljivosti, poboljšanje radne sposobnosti, kao eliksir dugovečnosti, u tretmanu zamora, stresa, anemije, gastrointenstinalnih smetnji i infekcija.

 

Pomaže organizmu da odgovori na fizičke, hemijske, biološke i psihičke nadražaje iz spoljašnje sredine i uspostavi homeostazu (stabilnost unutrašnje sredine) u organizmu. Očekivani efekti prilikom uzimanja preparata sa ekstraktom zlatnog korena su povećanje raspoložive energije u toku obavljanja dnevnih aktivnosti, smanjenje osećaja i posledica stresa i poboljšanje mentalnih sposobnosti.

organic srpski proizvod
 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

ProPolisPlus® ŽEN-ŠEN 20 Kapsula

690,00 RSD

Moćan prirodni preparat koji se preporučuje ljudima koji su izloženi napornom telesnom i umnom radu, rekonvalescentima i starijim osobama. Koriste se i pri oslabljenoj koncentraciji, umoru, nervozi i nesanici.


Žen-Šen (koren života) koristi se preko 5000 godina u kineskoj tradicionalnoj medicini, kao moćni prirodni adaptogen. Pomaže u borbi protiv stresa, normalizuje telesne funkcije, poboljšava imunološki sistem.

organic
 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

Spirulina 300 Tableta

990,00 RSD

Superhrana poreklom iz plavo-zelenih algi jedna je od najhranljivijih namirnica na planeti, za detoksikaciju, otpornost i zdravlje organizma

 

Jača imuni sistem, povećava izdržljivost i otpornost organizma. Prečišćava organizam i uništava slobodne radikale. Pomaže kod regulisanja telesne težine. Poboljšava rad srca, reguliše holesterol i krvni pritisak. Poboljšava varenje i rad sistema za varenje i obnavlja crevnu floru. Povećava mentalnu energiju i poboljšava rad mozga. Za kontrolu telesne mase. Podmlađuje organizam i usporava starenje. Koristi se kod menstrualnih problema, problema sa žuči, jetrom, opstipacijom, artritisom.

Spirulina se preporučuje i:

 • sportistima kojima je potrebno više energije i fizičke izdržljivosti,
 • ljudima kojima je potrebno pročišćavanje tela od toksina,teških metala, alkohola, pušenja i prekomerne upotrebe lekova,
 • trudnicama koje imaju povećanu potrebu za proteinima i gvožđem,
 • anemičnim osobama zbog poboljšanja krvne slike.
organic
 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

Spirulina 600 Tableta

1.452,00 RSD

 

Superhrana poreklom iz plavo-zelenih algi jedna je od najhranljivijih namirnica na planeti, za detoksikaciju, otpornost i zdravlje organizma

 

Jača imuni sistem, povećava izdržljivost i otpornost organizma. Prečišćava organizam i uništava slobodne radikale. Pomaže kod regulisanja telesne težine. Poboljšava rad srca, reguliše holesterol i krvni pritisak. Poboljšava varenje i rad sistema za varenje i obnavlja crevnu floru. Povećava mentalnu energiju i poboljšava rad mozga. Za kontrolu telesne mase. Podmlađuje organizam i usporava starenje. Koristi se kod menstrualnih problema, problema sa žuči, jetrom, opstipacijom, artritisom.

Spirulina se preporučuje i:

 • sportistima kojima je potrebno više energije i fizičke izdržljivosti,
 • ljudima kojima je potrebno pročišćavanje tela od toksina,teških metala, alkohola, pušenja i prekomerne upotrebe lekova,
 • trudnicama koje imaju povećanu potrebu za proteinima i gvožđem,
 • anemičnim osobama zbog poboljšanja krvne slike.