Prethodno pogledano:

Omega Ω Masne Kiseline

OMEGA MASNE KISELINE


Omega 3 masne kiseline su veoma značajni nutrijenti čije unošenje u organizam ima brojne pozitivne efekte na organizam u celini.
Šta su omega 3 masne kiseline?
Omega 3 masne kiseline su polinezasićene masti, vrsta masti koju ljudski organizam ne može da stvori. Termin „polinezasićeni“ odnosi se na njihovu hemijsku strukturu, jer „poli“ znači mnogo, a „nezasićeni“ se odnosi na dvostruke veze. Omega 3 se odnosi na položaj dvostruke veze u hemijskoj strukturi, veze koja je udaljena 3 atoma ugljenika od omega kraja u strukturi molekula. Budući da ljudsko telo ne može da proizvede omega 3 masne kiseline, ove masne kiseline se nazivaju esencijalnim mastima, što znači da se moraju unositi u vidu hrane i suplemenata.
Postoji nekoliko vrsta omega 3 masti koje se razlikuju u strukturi i funkciji u telu. Tri najčešće Omega 3 masne kiseline. 

 1. Eikozapentaenoinska kiselina (EPA): Glavna funkcija ove masne kiseline sa 20 ugljenikovih atoma je proizvodnja jedinjenja zvanih eikosanoidi, koja pomažu u smanjenju upale. EPA takođe može pomoći u smanjenju simptoma depresije (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/20439549/ , https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3257651/). 
 2. Dokozaheksaenoinska kiselina (DHA): Masna kiselina sa 22 ugljenikova atoma, DHA čini oko 8% težine mozga i doprinosi razvoju i funkcionisanju mozga (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/18789910/). 
 3. Alfa-linolenska kiselina (ALA): Ova masna kiselina sa 18 ugljenika se može se pretvoriti u EPA i DHA. Unos ALA koristi srcu, imunološkom sistemu i nervnom sistemu (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/18522621/).

 

Omega 3 masne kiseline su sastavna komponenta lipida koji grade membrane u svakoj ćeliji u telu. Takođe imaju i druge važne funkcije, uključujući:
Poboljšanje zdravlja srca. Omega 3 masne kiseline mogu da pomognu u regulaciji nivoa holesterola, triglicerida i krvnog pritiska (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/21924882/).
Podržavanje mentalnog zdravlja. Suplementi Omega 3 masne kiseline mogu pomoći u tretmanu i u sprečavanju depresije, Parkinsonove bolesti i psihoza kod osoba koje su u riziku (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/18485485/, https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6683166/).
Smanjivanje telesne mase i obima struka. Omega 3 masne kiseline mogu biti korisne u redukciji telesne mase i obima struka (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4646500/).
Smanjivanje masti u jetri. Naučna istraživanja sugerišu da konzumiranje Omega 3 masnih kiselina može pomoći u smanjenju količine masti u jetri (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/22023985/).
Podržavanje razvoja mozga. Omega 3 masne kiseline podržavaju razvoj mozga fetusa (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/18789910/).
Borba protiv upale. Omega 3 mastne kiseline mogu pomoći u smanjenju upale koja se javlja kod nekih hroničnih bolesti (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/7490601/).
Nizak unos omega 3 masnih kiselina u odnosu sa omega 6 može doprineti zapaljenju i hroničnim bolestima, poput reumatoidnog artritisa, dijabetesa, ateroskleroze i srčane insuficijencije (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6269634/).
Šta su omega-6 masne kiseline?
Poput omega 3, omega 6 masne kiseline su polinezasićene masne kiseline. Međutim, poslednja dvostruka veza je udaljena šest ugljenika sa omega kraja molekula. Omega 6 masne kiseline su takođe esencijalne, odnosno moraju se unositi u organizam. One uglavnom daju energiju. Najčešća Omega 6 masna kiselina je linolna kiselina, koju telo može pretvoriti u duže Omega 6 masne kiseline kao što je arahidonska kiselina (AA). Kao i EPA, AA je potrebna za stvaranje eikozanoida u telu. Međutim, eikosanoidi koji AA proizvode su pro-upalni (pro-inflamatorni). Pro-inflamatorni eikosanoidi imaju značajnu ulogu u funkcionisanju imunološkog sistema. Međutim, kada ih telo proizvodi previše, oni mogu povećati rizik od upale i dovesti do zapaljenskih bolesti (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/25149823/).
Adekvatan odnos unosa omega 6 prema omega 3 masnim kiselinama koji se prepiručuje je od 1: 1 do 4: 1.


Koji su sve naučno zasnovani korisni efekti omega 3 masnih kiselina?
Omega 3 masne kiseline pomažu u borbi protiv depresije i anksioznosti
Depresija je jedan od najčešćih mentalnih poremećaja na svetu. Simptomi uključuju tugu, letargiju i opšti gubitak interesa za život. Anksioznost, takođe veoma čest problem, karakteriše stalna briga i nervoza. Zanimljivo je da studije pokazuju da osobe koje redovno konzumiraju omega 3 imaju manje šanse da budu depresivni (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3976923/). Štaviše, kada osobe sa depresijom ili anksioznošću počnu da uzimaju suplemente Omega 3, simptomi se poboljšavaju (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/21784145/). Od tri vrste Omega 3 masnih kiselina: ALA, EPA i DHA, najbolje efekte u borbi protiv depresije je ispoljila EPA (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/22910528/).

Omega 3 masne kiseline poboljšavaju zdravlje očiju
DHA, Omega 3 masna kiselina, važna je strukturna komponenta mrežnjače oka koja ima brojne neuroprotektivne i angioprotektivne efekte u retini (štiti nervne strukture i krvne sudove u mrežnjači). Nedovoljan unnos DHA može uzrokovati probleme sa vidom (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/15555528/). Zanimljivo je da je unos dovoljnih količina omega 3 povezan sa smanjenim rizikom od makularne degeneracije, jednog od vodećih uzroka trajnog oštećenja vida i slepila (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/24557349/).

 

Omega 3 unapređuju razvoj i zdravlje mozga tokom trudnoće i ranog života
Omega 3 imaju izuzetno značajnu ulogu u rastu i razvoju mozga. DHA čini 40% polinezasićenih masnih kiselina u mozgu i 60% u mrežnjači oka (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/15812120/). Stoga nije iznenađenje da novorođenčad hranjena formulom obogaćenom sa DHA imaju bolji vid od beba hranjenih adaptiranim mlekom bez DHA (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/24150114/). Uzimanje dovoljno Omega 3 masnih kiselina tokom trudnoće povezano je sa brojnim prednostima za dete, uključujući (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/24581674/ , https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/12509593/):

 • Višu inteligenciju
 • Bolju komunikaciju i socijalne veštine
 • Manje problema u ponašanju
 • Smanjen rizik od zastoja u razvoju
 • Smanjen rizik od ADHD-a, autizma i cerebralne paralize.


Omega 3 masne kiseline smanjuju rizik od srčanih bolesti
Srčani i moždani udar su vodeći svetski uzroci smrti. Pre nekoliko decenija, istraživači su primetili da zajednice koje jedu ribu imaju vrlo niske stope ovih bolesti. To je kasnije povezano sa konzumacijom omega 3 masnih kiselina (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/18541598/). Od tada su omega 3 masne kiseline povezane sa brojnim benefitima za zdravlje srca. Ovi pogodnosti se odnose na (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3712371/):

 • Trigliceridi - Upotreba Omega 3 dovodi do smanjenje nivoa triglicerida u krvi u rasponu od 15-30% (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/18561722/).
 • Krvni pritisak - Omega 3 mogu smanjiti povišen krvni pritisak (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/19487105/).
 • „Dobar“ HDL holesterol – Upotreba Omega 3 masnih kiselina uz fizičku aktivnost povećavaju nivo „dobrog“ HDL holesterola (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/2691812/).
 • Krvni ugrušci - Omega 3 smanjuju pojačano zgrušavanje krvi i smanjuju rizik od tromboze i bolesti koronarnih arterija (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/12433513/).
 • Ateroskleroza - Čuvanjem unutrašnje glatke površine arterija, omega 3 pomažu u sprečavanju ateroskleroze i održavaju normalnu prohodnost krvnih sudova (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/22317966/).
 • Upala – Omega 3 masne kiseline smanjuju proizvodnju pojedinih zapaljenskih supstanci u telu (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/14505813/).


Omega 3 smanjuju simptome ADHD-a kod dece
Poremećaj pažnje sa hiperaktivnošću (Attention Deficit Hyperactivity Disorder, ADHD) je poremećaj ponašanja koji karakterišu nepažnja, hiperaktivnost i impulsivnost. Nekoliko studija primećuje da deca i adolescent sa ADHD imaju niži nivo omega 3 masnih kiselina u krvi od svojih zdravih vršnjaka (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/22786509/). Štaviše, brojne studije primećuju da suplementi Omega 3 mogu smanjiti simptome ADHD-a. Omega 3 pomažu u smanjenju nepažnje i poboljšanom ispunjavanju zadataka. Takođe smanjuju hiperaktivnost, impulsivnost, nemir i agresiju (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/19436468/ , https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/21961774/). Nedavno su istraživači primetili da su suplementi ribljeg ulja jedan od najperspektivnijih tretmana za ADHD (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/24934907/).


Omega 3 poboljšavaju simptome metaboličkog sindroma
Metabolički sindrom je skup stanja i obuhvata centralnu gojaznost - poznatu i kao trbušna, visceralna gojaznost, povišen krvni pritisak, rezistenciju na insulin, visoke trigliceride i nizak nivo „dobrog“ HDL holesterola. Metabolički sindrom povećava rizik od mnogih bolesti sadašnjice uključujući bolesti srca i dijabetes. Omega 3 masne kiseline mogu poboljšati insulinsku rezistenciju, upale i faktore rizika od srčanih bolesti kod osoba sa metaboličkim sindromom (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/23456976/).


Omega 3 masne kiseline smanjuju upalu
Zapaljenje je prirodni odgovor na infekcije i oštećenja u telu. Stoga je od vitalnog značaja za zdravlje. Međutim, upala ponekad traje dugo, čak i bez infekcije ili povrede. Ovo se naziva hroničnom ili dugotrajnom upalom. Dugotrajna upala može doprineti razvoju hroničnih bolesti, uključujući bolesti srca i pojavu maligniteta. Pre svega, Omega 3 masne kiseline mogu smanjiti proizvodnju molekula i supstanci povezanih sa upalom, poput pro-upalnih eikozanoida i citokina (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/16841861/). Studije su zabeležile korelaciju između većeg unosa Omega 3 masnih kiselina i smanjene upale u telu (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/24505395/).

 

Omega 3 masne kiseline pomažu u borbi protiv autoimunih bolesti
U autoimunim bolestima, imunološki sistem počinje da napada ćelije svog organizma. Dijabetes tipa 1 je jedan od glavnih primera u kojem imunološki sistem napada ćelije u pankreasu koje proizvode insulin. Omega 3 se mogu boriti protiv nekih od ovih bolesti i mogu biti posebno važni tokom ranog života. Naučne studije pokazuju da je uzimanje dovoljno omega 3 tokom prve godine života povezano sa smanjenim rizikom od mnogih autoimunih bolesti, uključujući dijabetes tipa 1, autoimuni dijabetes i multiplu sklerozu (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4216999/ , https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/26362904/). Upotreba suplemenata Omega 3 takođe pomaže u lečenju lupusa, reumatoidnog artritisa, ulceroznog kolitisa, Kronove bolesti i psorijaze (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/21760742/ , https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/15290734/).


Omega 3 masne kiseline poboljšavaju mentalno zdravlje
Nizak nivo Omega 3 zabeležen je kod osoba sa psihijatrijskim poremećajima uključujući depresiju (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3976923/). Studije sugerišu da dodaci Omega 3 mogu smanjiti učestalost promena raspoloženja i recidiva kod osba sa biplolarnim poremećajem i šizofrenijom (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/21721919/).

 

Omega 3 se mogu boriti protiv demencije i Alchajmerove bolesti
Pad funkcije mozga jedna je od nezaobilaznih posledica starenja. Nekoliko studija povezuje veći unos omega 3 sa smanjenim mentalnim padom vezanim za uzrast (demencijom) i smanjenim rizikom od Alchajmerove bolesti (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/28466678/).


Omega 3 mogu pomoći u prevenciji maligniteta
Rak je jedan od vodećih uzroka smrti u zapadnom svetu, a za omega-3 masne kiseline se već dugo tvrdi da smanjuju rizik od određenih karcinoma. Zanimljivo je da studije pokazuju da ljudi koji redovno konzumiraju Omega 3 imaju do 55% manji rizik od raka debelog creva (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/23377001/). Pored toga, konzumacija Omega 3 povezana je sa smanjenim rizikom od raka prostate kod muškaraca i raka dojke kod žena (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4418048/ , https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/15570047/).


Omega 3 ublažavaju astmu kod dece
Astma je hronična bolest pluća sa simptomima poput kašlja i otežanog disanja. Teški napadi astme mogu biti vrlo opasni. Uzrokovani su upalom i oticanjem disajnih puteva u plućima. Štaviše, stopa astme raste tokom poslednjih nekoliko decenija. Nekoliko studija povezuje konzumaciju Omega 3 sa manjim rizikom od astme kod dece i mladih (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3522136/).


Omega 3 mogu smanjiti masnoću u jetri
Nealkoholna bolest masne jetre je češća nego što mislite. Učestalost se povećava sa epidemijom gojaznosti i postala najčešći uzrok hroničnih bolesti jetre u zapadnom svetu. Međutim, suplementacija Omega 3 masnim kiselinama efikasno smanjuje masnoću jetre i upalu jetre kod osoba sa ovim stanjem (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/24148001/).


Omega 3 mogu poboljšati zdravlje kostiju i zglobova
Osteoporoza i artritis su dva česta poremećaja koštano-zglobnog sistema. Studije pokazuju da omega 3 masne kiseline mogu poboljšati čvrstoću kostiju povećavanjem količine kalcijuma u kostima, što bi trebalo da dovede do smanjenog rizika od osteoporoze (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/9624425/). Omega 3 masne kiseline takođe mogu lečiti artritis. Pacijenti koji uzimaju suplemente sa omega 3 imaju smanjen bol u zglobovima i povećanu snagu hvatanja (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/10377605/).


Omega 3 mogu ublažiti menstrualni bol
Menstrualni bol se javlja u donjem delu stomaka i karlici i često zrači u donji deo leđa i butine. To može značajno uticati na kvalitet života ćena. Međutim, studije dokazuju da žene koje konzumiraju Omega 3 masne kiseline imaju blaže menstrualne bolove (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3770499/).


Omega 3 masne kiseline mogu poboljšati san
Dobar san jedan je od osnova optimalnog zdravlja. Studije vezuju nedostatak sna sa mnogim bolestima, uključujući gojaznost, dijabetes i depresiju. Nizak nivo omega 3 masnih kiselina povezan je sa problemima spavanja kod dece i opstruktivnom apnejom tokom spavanja (sleep apnea) kod odraslih (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/24605819/ , https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/21897776/). Nizak nivo DHA takođe je povezan sa nižim nivoom melatonina, hormona koji pomaže da se lakše utone u san. Studije na deci i odraslima otkrivaju da dodatak Omega 3 povećava dužinu i kvalitet spavanja (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3402070/).


Omega 3 masne kiseline su odlične za vašu kožu
DHA je strukturna komponenta kože. Odgovorna je za zdravlje ćelijskih membrana koje čine veliki deo vaše kožee. Zdrava ćelijska membrana rezultuje mekom, vlažnom, gipkom kožom i bez bora. EPA takođe koristi koži na nekoliko načina, uključujući (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/19335417/):

 • Regulacijom lučenja sebuma i hidratacijom kože.
 • Sprečavanjem hiperkeratoza folikula dlake, koje se manifestuju kao male crvene kvržice često viđene na nadlakticama.
 • Smanjenje prevremenog starenja kože
 • Smanjivanjem rizika od bubuljica.


Dakle, ukoliko ne jedete ribu minimum dva puta nedeljno, preporučuje se da koristite suplemente sa Omega 3 masnim kiselinama. Za osobe kojima nedostaju Omega 3, ovo je finansijski povoljan i visoko efikasan način za poboljšanje zdravlja.

 

eapoteka.rs u svom bogatom asortimanu izdvaja preparate sa omega masnim kiselinama: Alkaps Omega 3 Kapsule, Orthomol Junior Omega Plus, Orthomol Sport, Orthomol Arthro Plus, Jamieson Wild Salmon Fish Oil Complex Kapsule, Jamieson Omega 3-6-9 Kapsule, Jamieson Omega 3 Kids Gumene Bombone, Omega Junior Kapi, Visionace Plus Kapsule, Livsane Omega 3 plus Vitamin E, Claricell Junior Pastile, Ecomer Cardio Kapsule, Ecomer Imuno Kapsule, MegaKid Krill GLA+D3 Kapsule, Babytol D3 + Omega Kapsule, Babytol DHA Omega Kapsule, OmegaDefend Kapsule, Natural Wealth Evening Primrose Oil - Ulje Noćurka Kapsule, Natural Wealth Omega 3 Neuro kapsule, Natural Wealth Omega 3-6-9 Kapsule, Natural Wealth Omega 3 Kapsule, Bio-Kult Infantis Kesice, Immuno Shark Kasule, Dietpharm Omega 3 Kapsule, M.E.V. Feller Super EPA Fish Oil Kapsule, MultiMed Eliksir sa Omega 3, Sve Oil Kapsule, Save Oil Plus Kapsule, Pregnacare Plus, Biokrill Active Kapsule, ESI Omegactive Vegan Kapšsule, Pharmanova Omega 3 Kapsule, Pharmanova Omega3Max Kapsule, Solgar Omega Wild Alaskan Full Spectrum Omega Kapsule, Solgar Omega 3 Double Strength Kapsule, Solgar Omega 3 Kapsule, Solgar Evening Primrose Oil Kapsule...

novo
 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

Dr. Viton Ovidox 30 Kapsula

2.650,00 RSD

Dr. Viton Ovidox predstavlja formulu za zaštitu vida, prevenciju prevremenog starenja očiju i usporavanje progresa degenerativnih bolesti očiju.

Specijalna selekcija 7 najvažnijih i najistraživanijih sastojaka za zaštitu očiju i vida.

 

Karakteristike Ovidox kapsula:

 

 • Poboljšava cirkulaciju u očima
 • Poboljšava vizuelnu jasnoću vida
 • Održava zdravlje očiju i podržava funkciju mrežnjače
 • Usporava prirodno starenje očiju
 • Pruža zaštitu od UV zračenja i plavog svetla
 • Usporava progres degeneratvnih bolesti oka koje su povezane sa godinama
 • Poboljšava noćni vid i noćno slepilo
 • Smanjuje umor očiju i posledične glavobolje.
novo
 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

OMEGABIANE EPA 80 Kapsula

4.990,00 RSD

OMEGABIANE EPA ulje koje se koristi se ekstrahuje isključivo iz divljih, pelagičnih riba, prvenstveno inćuna, sardine i skuše. Ove ribe se hvataju na obali Čilea (južni Pacifik). Ulje se dobija od mesa ovih riba.

 

OMEGABIANE EPA kapsule su formulisane da obezbede količinu omega 3 preporučenu u smernicama RDI 2010.

 • KualitiSilver® registrovani zaštitni znak garantuje optimalne i trajne nivoe kvaliteta za odabrana riblja ulja
 • Eko-oznaka Friend of the Sea® potvrđuje da je riba koja se koristi za pravljenje ribljeg ulja ulovljena korišćenjem održivih ribolovnih praksi u ribolovnim zonama kojima se održivo upravlja
 • Logotip „Zagađivači ne hvala“ potvrđuje visoku čistoću odabranih ribljih ulja koja sadrže nivoe zagađivača na granici detektabilnih
Rok:29.2.2024. -50%
 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

Biokrill Active 500 mg 30 Kapsula

1.460,00 RSD 730,00 RSD

Kril ulje je bogаt izvor dugo-lаnčаnih polinezаsićenih mаsnih kiselinа i moćnog prirodnog аntioksidаnsа – аstаksаntinа. Omegа 3 mаsne kiseline su koncentrisаne polinezаsićene mаsne kiseline u obliku fosfolipidа, što rezultirа njihovim boljim iskorišćenjem. Omegа 3 mаsne kiseline štite od pojаve mnogih bolesti. Oni smаnjuju ukupаn nivo holesterolа kаo i LDL frаkciju (loš holesterol), а povećаvаju HDL frаkciju (dobаr holesterol). Povećаn nivo lipidа u krvi odgovorаn je zа nаstаnаk srčаnih oboljenjа i аteroskleroze. Omegа 3 mаsne kiseline imаju аnti-inflаmаtorno dejstvo i efekаt nа kognitivne funkcije. Astаksаntin je moćаn аntioksidаns (mnogo jаči od vitаminа E i koenzimа Q10) koji štiti nezаsićene mаsne kiseline od dejstvа slobodnih rаdikаlа i tаko štiti orgаnizаm od аteroskleroze.

preporuka glutenfree
 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

Orthomol Junior Ω Omega Plus 30 Doza

5.100,00 RSD

Orthomol Junior Ω Omega Plus je dodatak ishrani za jačanje imuniteta kod dece starije od 4 godine. Pogodan je i za tretman atopija kod dece (atopijski dermatitis, alergijski rinitis, astma). Za poboljšanje kognitivnih sposobnosti dece (koncentracija, razmišljanje, pamćenje), za dodatni tretman kod atopijskog dermatitisa, alergijskog rinitisa, astme i drugih atopija.


 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

ALKAKAPS Omega 3 500 mg 60 Kapsula

684,00 RSD

ALKAKAPS Omega 3 snižava nivo holesterola i triglicerida, koji su odgovorni za pojavu srčanih oboljenja i ateroskleroze, ali isto tako smanjuju i rizik od pojave tromba. Posebno koristan kod gojaznih osoba i osoba koje boluju od dijabetesa, kao dodatak statinima i fibratima. Za prevenciju kardiovaskularnih bolesti, nakon infarkta miokarda i kao dodatak terapiji statinima.

 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

Babytol D3+Omega TWIST-OFF Kapsule

985,00 RSD

Dragi roditelji, Babytol D3 sadrži visokoprečišćeni vitamin D3 - vitamin sunca i DHA Omega-3 masne kiseline, neophodna vašoj bebi u prva tri meseca života nakon rođenja.

 

Bebin mozak se najintenzivnije razvija u prva tri meseca nakon rođenja, a čula vida, sluha i govora u prvih godinu dana. Nakon godinu dana razvijaju se više moždane funkcije koje su važne za koncentraciju, pažnju i inteligenciju vašeg deteta.

U prvoj godini života bebin mozak raste neverovatnih 175%. Od druge godine do adultnog doba mozak raste još samo 20%. Upravo zbog toga naučnici i lekari kažu: „Šta smo razvili do treće godine, tu ćemo kapu nositi“.

DHA, jedna od tri Omega-3 masne kiseline DHA, je najvažnija za zdrav razvoj vida i mozga vaše bebe.

DHA je glavna strukturna komponenta mozga i retine i čini 97% svih Omega – 3 masnih kiselina u mozgu, i 93% svih Omega – 3 u retini. DHA čini 30% strukturnih masti u sivoj masi mozga.

 

 • za pravilan razvoj mozga, kognitivnih i mentalnih funkcija
 • za normalan razvoj vida, oštrine vida i funkcije oka
 • DHA Omega -3 iz prirodnih morskih algi – najčistiji izvor, visoke koncentracije!
 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

Babytol DHA OMEGA TWIST-OFF Kapsule

789,00 RSD

Bebin mozak se najintenzivnije razvija u prva tri meseca nakon rođenja, a čula vida, sluha i govora u prvih godinu dana. Nakon godinu dana razvijaju se više moždane funkcije koje su važne za koncentraciju, pažnju i inteligenciju vašeg deteta.

U prvoj godini života bebin mozak raste neverovatnih 175%. Od druge godine do adultnog doba mozak raste još samo 20%. Upravo zbog toga naučnici i lekari kažu: „Šta smo razvili do treće godine, tu ćemo kapu nositi“.

DHA, jedna od tri Omega-3 masne kiseline DHA, je najvažnija za zdrav razvoj vida i mozga vaše bebe.

DHA je glavna strukturna komponenta mozga i retine i čini 97% svih Omega – 3 masnih kiselina u mozgu, i 93% svih Omega – 3 u retini. DHA čini 30% strukturnih masti u sivoj masi mozga.

 

 • Za pravilan razvoj nervnog sistema deteta
 • Za pravilan razvoj mozga, mentalnih i kognitivnih funkcija
 • Za poboljšanje psiho – motornih funkcija kod dece
 • Doprinosi normalnom razvoju vida, oštrine vida i funkcije oka
 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

Bio-Kult® INFANTIS za Decu 16 Kesica

1.236,00 RSD

Bio-Kult® INFANTIS je dodatak ishrani unapređenog sastava, namenjen za odojčad stariju od 6 meseci i malu decu

 

Svaka kesica sadrži 7 sojeva živih kultura mikroorganizama i predstavlja bogat izvor omega 3 masnih kiselina (DHA & EPA).

Bio-Kult® INFANTIS takođe sadrži Preplex (FOS i akaciju) u cilju selektivne stimulacije rasta mikroorganizama.

 • Vitamin D3 doprinosi normalnoj funkciji imunog sistema.
 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

Claricell® JUNIOR 30 Pastila

1.332,00 RSD

Claricell JUNIOR jedinstvena kombinacija beta 1,3/1,6 glukana izolovanih iz pekarskog kvasca i vitamina D3 koja pruža balans i potporu imunskom sistemu deteta. Deluje antialergijski i poboljšava lokalnu otpornost respiratornog trakta stimulišući neutrofile u borbi protiv virusih i drugih patogena. Claricell JUNIOR je u obliku mekih pastila za žvakanje prijatnog ukusa pomorandže izrađenih inovativnom ConCordix tehnologijom koja omogućuje visok stepen apsorpcije i postojanost hidro i liposolubilnih sastojaka. Claricell JUNIOR sadrži emulgovane meke kapi visokog DHA ribljeg ulja - bez ribljeg ukusa!. DHA doprinosi održavanju normalne funkcije mozga. Blagotvoran efekat se postiže dnevnim unosom 250 mg DHA (količina koja se nalazi u najmanje jednoj mekoj kapi). Vitamin D doprinosi normalnoj funkciji imunološkog sistema kod dece. Wellmune Beta 1,3 / 1,6 Glucan u proizvodu modulira i uravnotežuje imuni sistem stvarajući dva važna efekta: - povećava otpornost na infekcije - smanjuje simptome alergije

glutenfree
 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

ECOMER® Cardio 60 Kapsula

2.190,00 RSD

ECOMER® Cardio je visoko koncentrovan proizvod, koji sadrži riblje ulje sa 60% omega-3 nezasićenih masnih kiselina i ulje iz ajkuline jetre sa 20% alkilglicerola.

 

Odnos esencijalnih, nezasićenih masnih kiselina, EPA/DHA je 1,24/1. Ovaj odnos se smatra optimalnim za održavanje normalne funkcije kardiovaskularnog sistema. Ecomer Cardio ima imunoprotektivno i kardioprotektivno dejstvo.

 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

ECOMER® Forte 500 mg 60 Kapsula

2.940,00 RSD

ECOMER® je preparat za jačanje imuniteta i opšteg stanja organizma na bazi ulja ajkuline jetre, sadrži jedinstvenu kombinaciju alkilglicerola koja po sastavu odgovara alkilglicerolima koji se prirodno nalaze u majčinom mleku.

 

ECOMER® Forte je visokoprečišćen preparat bez holesterola, žive i teških metala pa se može uzimati bez pravljenja pauze. ECOMER® alkilgliceroli su sigurna zaštita od prehlade i gripa. Povećavaju snagu i energiju, a otklanjaju i psihički i fizički zamor. 

 • ECOMER® alkilgliceroli su klinički ispitani.
 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

ECOMER® Imuno 250 mg 240 Kapsula

6.806,00 RSD

ECOMER® IMUNO je idealan za jačanje imuniteta jer je imunomodulator i kao takav jedinstven je po svojoj sposobnosti da balansira imunosistem dovodeći ga u ravnotežu. ECOMER® nikada ne izaziva prekomernu stimulaciju imunog sistema. ECOMER® kao imunostimulator deluje na obe komponente imunog sistema i ćelijski imunitet, za koji su zadužena bela krvna zrnca (leukociti), i humoralni, koji čine antitela koja sekretuju B-limfociti. ECOMER® je antioksidans i štiti organizam od dejstva slobodnih radikala koji oštećuju ćelije, a smatraju se jednim od glavnih uzročnika bolesti.


Preporučuje se:

 • Osobama sa slabijim imunim sistemom
 • Deci koja su sklona infekcijama i prehladama
 • Starijim osobama
 • Pacijentima koji su na nekom medicinskom tretmanu
 • Kad postoji porodična anamneza malignih oboljenja
 • Osobama koje žele da poboljšaju imunitet
 • Osobama izloženim stresu
 • Osobama koje pate od infekcija, prehlade ili gripa, takođe i od alergija, astme ili bronhitisa
 • Pacijentima koji su na radioterapiji i hemioterapiji (pre, tokom i posle)
 • Sportistima za povećanje snage i izdržljivosti
 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

ECOMER® Imuno 250 mg 60 Kapsula

1.989,00 RSD

ECOMER® IMUNO je idealan za jačanje imuniteta jer je imunomodulator i kao takav jedinstven je po svojoj sposobnosti da balansira imunosistem dovodeći ga u ravnotežu. ECOMER® nikada ne izaziva prekomernu stimulaciju imunog sistema. ECOMER® kao imunostimulator deluje na obe komponente imunog sistema i ćelijski imunitet, za koji su zadužena bela krvna zrnca (leukociti), i humoralni, koji čine antitela koja sekretuju B-limfociti. ECOMER® je antioksidans i štiti organizam od dejstva slobodnih radikala koji oštećuju ćelije, a smatraju se jednim od glavnih uzročnika bolesti.


Preporučuje se:

 • Osobama sa slabijim imunim sistemom
 • Deci koja su sklona infekcijama i prehladama
 • Starijim osobama
 • Pacijentima koji su na nekom medicinskom tretmanu
 • Kad postoji porodična anamneza malignih oboljenja
 • Osobama koje žele da poboljšaju imunitet
 • Osobama izloženim stresu
 • Osobama koje pate od infekcija, prehlade ili gripa, takođe i od alergija, astme ili bronhitisa
 • Pacijentima koji su na radioterapiji i hemioterapiji (pre, tokom i posle)
 • Sportistima za povećanje snage i izdržljivosti
Najniža cena
 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

Elevit® 30 Mekih Kapsula

1.799,00 RSD

Elevit® vitamini pre trudnoće, za vreme trudnoće i dojenja - dodatak ishrani sa omega-3 masnim kiselinama, vitaminima i mineralima koji su Vam potrebni pre začeća, u trudnoći i periodu dojenja.

 

KLJUČNE PREDNOSTI 

 

Budući da znamo da se nutritivne potrebe žena u periodu pre začeća i kasnije tokom trudnoće i dojenja menjaju, razvili smo Elevit® čiji je sastav pazljivo odabran kako bi odgovarao ženama koje planiraju potomstvo, trudnicama i dojiljama.
Reč je o dodatku ishrani sa omega-3 masnim kiselinama, vitaminima i mineralima koji su Vam potrebni pre začeća, u trudnoći i periodu dojenja.

 

 

 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

EsenBak® DIRECT KIDS + DHA + Taurin 10 Kesica

685,00 RSD

Essensa EsenBak® DIRECT KIDS probiotik, sa prijatnim ukusom jagode i mleka, proizveden je specijalnom, patentiranom tehnologijom koja osigurava izuzetnu stabilnost 20 milijardi vijabilnih bakterija po dozi, čime se ostvaruje snažno dejstvo i maksimalna efikasnost proizvoda u cilju kolonizacije crevnog trakta “dobrim” bakterijama i zaštita od “loših”, patogenih bakterija.

Sadrži DHA (omega-3 masna kiselina) i aminokiselinu taurin koje omogućavaju pravilan razvoj nervnog sistema, doprinose razvoju normalnog vida kod dece i održavaju normalne funkcije mozga.

 

EsenBak® DIRECT KIDS probiotik preporučuje se:

 • za uspostavljanje balansa crevne mikroflore kod dece i odraslih
 • kako kod dijareje, tako i kod konstipacije
 • kod pada imuniteta
 • kod alergija
 • preventivno uz terapiju antibioticima ili nakon primene istih
 • pre i tokom putovanja
 • pri promeni načina ishrane
 • kod disbalansa vaginalne flore.
glutenfree
 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

EyeVit® PLUS 30 Kapsula

2.888,00 RSD

Eyevit® PLUS kapsule sadrže vitamine (vitamin A, vitamin D3, vitamin C), minerale (cink), biljne ekstrakte i omega-3 masne kiseline i doprinose normalnoj funkciji očiju. Dobar vid je važan i značajan faktor u očuvanju kvaliteta života, posebno kako starimo. Eyevit® PLUS  je specijalno formulisan da zaštiti unos najkorisnijih hranljivih materija za koje se zna da pomažu u održavanju dobrog vida i zdravlja očiju.

 

 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

Ginko Omega 30 Kapsula

993,00 RSD

DIETPHARM Ginko Omega je dodatak ishrani s ekstraktom lista ginka, DHA omega-3 masnom kiselinom i vitaminima B grupe.

 

Preporučuje se za poboljšanje cirkulacije i pamćenja. EPAX je robna marka ribljeg ulja norveškog proizvođača koji već 180 godina proizvodi riblje ulje bogato omega-3 masnim kiselinama vrhunske čistoće i kvaliteta.

 

Riblje ulje se proizvodi molekularnom destilacijom u skladu s najvišim standardima Ph.Eur., USP, kao i standardima GOED-a (Globalna organizacija za EPA i DHA). U poslednje tri decenije EPAX je postao sinonim za koncentrovane omega-3 masne kiseline s posebnim srazmerama DHA/EPA.

glutenfree
 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

HeartMax® 60 Kapsula

3.757,00 RSD

HeartMax® je specijalna formula koja objedinjuje pozitivne efekte Omega-3 EPA/DHA kiselina, belog luka, aminokiselina i moćne antioksidanse i pomaže u očuvanju zdravog srca, krvnih sudova i povoljnih vrednosti holesterola.

 

HeartMax® je namenjen:

 • Onima koji žele da očuvaju zdravlje svog srca
 • Osobama koje žele da održe holesterol u granicama normale
 • Osobama koje imaju problema sa cirkulacijom
 • Osobama koje imaju istorijat srčanih oboljenja u porodici.
 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

Immuno Shark 30 Kapsula

693,00 RSD

Immuno Shark je dijetetski suplement sa alkilglicerolom iz ulja jetre morskog psa koji je namenjen za jačanje imuniteta.

 

Ispoljava imunomodulatorno i imunostimulatorno dejstvo.

 

Immuno Shark kapsule namenje su:

 • Osobama sa oslabljenim imunitetom
 • Osobama podložnim infekcijama i prehladama
 • Osobama starijeg životnog doba
 • Osobama izloženim stresu
 • Osobama izloženim većim fizičkim naporom i sportistima
 • Pacijentima na produženim medicinskim tretmanima
glutenfree
 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

Jamieson™ Omega 3 Kids - 60 Gumenih Bombona

2.072,59 RSD

Jamieson™ Omega-3 gumene bombone za decu su premium izvor esencijalnih masnih kiselina EPA i DHA neophodnih za pravilan razvoj nervnog sistema, kognitivnih funkcija, imuniteta i kože. Esencijalne su zato što ih naše telo ne proizvodi i moraju se unositi ishranom i suplementacijom. EPA i DHA su zdrave masti- sprečavaju nastanak gojaznosti i metaboličkog sindroma. Jamieson™ Omega-3 gumene bombone sadrže omega-3 kompleks dobijen procesom višestepene molekularne destilacije. Ovim procesom obezbeđuje se visoka farmaceutska čistoća i koncentracija omega-3 masnih kiselina, a takođe sprečava se oksidacija pa gumene bombone nemaju riblji miris i ukus.

 

Za razliku od ribljeg ulja, Jamieson™ Omega-3 gumene bombone imaju sjajan ukus tropskog voća koji deca lako prihvataju i rado konzumiraju.

 

Preporučuje se svakodnevno uzimanje: od svake bombone po jedna - sa ukusom pomorandže, limuna, jagode i banane.

 

Bez-GMO, BEZ soli, laktoze, glutena, veštačkih boja, aspartama, aroma ili konzervansa Farmaceutski testirano i bez teških metala, PCB-a, dioksina, žive i olova.

glutenfree
 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

Jamieson™ Omega 3-6-9 80 Kapsula

1.999,00 RSD

Omega 3-6-9 Jamieson™, sadrži kompleks omega-3, omega-6 i omega-9 esencijalnih masnih kiselina koje se dobijaju iz svežih, čistih, hladno ceđenih ulja semena lana i boraga kao i ribljeg ulja. Kompleks Ω 3-6-9 kiselina ima višestruki povoljan efekat na kardiovaskularni sistem (povišen krvni pritisak), bolove i oticanje zglobova izazvano reumatoidnim artritisom, smanjenje upale koja prati lupus i endometriozu. 

 

Omega 3-6-9 Jamieson™ sadrži idealan odnos EPA i DHA kiselina, čime se omogućava maksimalna bioraspoloživost u organizmu. Riblje ulje u ovom proizvodu je prečišćeno finim procesom molekularne destilacije koja uklanja sve tragove žive i drugih mikro zagađivača.

 

 • Ne sadrži skrob, gluten, laktozu, veštačke boje, arome ili konzervanse.
 • Farmaceutski ispitan i bez teških metala, PCB-a, dioksina, žive i olova.
glutenfree
 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

Jamieson™ Wild Salmon Fish Oils 90 Kapsula

1.599,00 RSD

Jamieson®  Wild Salmon & Fish Oils je kompleks prečišćenih ulja sardele, inćuna i divljeg lososa. Prisustvo eikozapentaenske kiseline (EPA) i dokozaheksaenske kiseline (DHA) pomaže u prevenciji kardiovaskularnih bolesti, smanjenju incidence oboljenja srca i poboljšanju funkcije srčanog mišića. Pomaže u regulisanju krvnog pritiska, smanjenju nivoa lošeg holesterola i triglicerida. DHA i EPA, koje ulaze u sastav Wild Salmon & Fish Oils Complex-a imaju povoljan efekat na poboljšanje moždane aktivnosti i funkcije jetre. Unos DHA tokom trudnoće i dojenja doprinosi normalnom razvoju mozga i oka fetusa i odojčeta.

 

NE sadrži skrob, gluten, laktozu, veštačke boje, arome ili konzervanse.

glutenfree
 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

KIDZ Omega® 60 Kapsula za Žvakanje

2.534,00 RSD

KIDZ Omega® kapsule za žvakanje su izvor visoko kvalitetnog koncentrata ribljeg ulja bogatog Omega-3 masnim kiselinama, EPA i DHA, kao i izvor vitamina A, D i E važnih za zdravlje vašeg deteta, sa prijatnim ukusom narandže. KIDZ Omega® je visokokvalitetan oblik ribljeg ulja, bez nečistoća i toksina, koji obezbeđuje poboljšanu apsorpciju i efikasnost. Zajedno sa vitaminima A, D i E  pomaže da se održi normalan rast i razvoj deteta i kompletno blagostanje organizma deteta.

 

KIDZ Omega® kapsule mogu da koriste deca:

 • radi pravilnog neurološkog razvoja
 • sa nedostatkom mentalne stimulacije
 • koja imaju slab fokus i koncentraciju
 • koja ne dobijaju dovoljno hranljivih sastojaka iz hrane zbog loših navika u ishrani
 • koja imaju oslabljen imunutet.
glutenfree
 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

KIDZ Omega® Liquid 200 mL

3.066,00 RSD

KIDZ Omega® Liquid je izvor visoko kvalitetnog koncentrata ribljeg ulja bogatog Omega-3 masnim kiselinama, EPA i DHA, obogaćenog folnom kiselinom i vitamina A, C, D i E, koji su veoma važni za zdravlje vašeg deteta. KIDZ Omega® je visokokvalitetan oblik ribljeg ulja, bez nečistoća i toksina, koji obezbeđuje poboljšanu apsorpciju i efikasnost. Zajedno sa vitaminima A, D i E i folnom kiselinom  pomaže da se održi normalan rast i razvoj deteta i kompletno blagostanje organizma deteta. Sadrži mešavinu šumskih plodova koji pružaju snažnu antioksidativnu funkciju I prijatan ukus.

 

KIDZ Omega® Liquid mogu da koriste deca:

 • radi pravilnog neurološkog razvoja
 • sa nedostatkom mentalne stimulacije
 • koja imaju slab fokus i koncentraciju
 • koja ne dobijaju dovoljno hranljivih sastojaka iz hrane zbog loših navika u ishrani
 • koja imaju oslabljen imunutet.