Prethodno pogledano:

Jod

Jod ili jodid je vrsta minerala koji se prirodno nalazi u zemljinom tlu i vodama okeana. Slana morska voda, riba, morski plodovi i neke biljne namirnice sadrže jod, međutim, unos ovog minerala je naznačajniji u obliku jodirane soli. Dovoljne količine joda u ishrani su neophodne za lučenje hormona koji regulišu metabolizam, zatim za zdravu trudnoću i razvoj ploda i brojne druge funkcije u telu. Jod se smatra esencijalnim mineralom za naše telo. To je posebno važno tokom trudnoće, a dovoljno joda tokom trudnoće može čak pomoći u sprečavanju određenih zdravstvenih problema kod deteta kasnije u životu.
Zdravstveni benefiti joda
1. Jod i zdravlje štitne žlezde
Jod ima vitalnu ulogu u zdravlju štitne žlezde. Štitna žlezda, koja se nalazi u dnu prednjeg dela vrata, proizvodi hormone koji regulišu metabolizam. Za proizvodnju hormona štitne žlezde neophodan je jod. Bez joda, proizvodnja hormona štitne žlezde može se smanjiti. Smanjeno stvaranje hormona štitaste žlezde može dovesti do stanja koje se naziva hipotireoza.
2. Jod sprečava uvećanje štitne žlezde - gušavost
Guša (struma) je uvećanje štitne žlezde. Uvećana štitna žlezda može imati ili smanjenu ili povećanu funciju što se manifestuje brojnim kliničkim znacima i simptomima hipotireoze ili hipertireoze. Nedovoljan unos joda takođe može dovesti do razvoja gušavosti. Ovo je najčešći uzrok gušavosti u svetu. Gušavost izazvana nedostatkom joda može se sprečiti unosom joda u ishrani ili upotrebom suplemenata sa jodom.
3. Razvoj nervnog sistema ploda
U trudnoći je potrebno unositi više joda zbog razvoja mozga fetusa (ploda) (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/26268911/). Smanjene količine joda u trudnoći dovode do problema u kognitivnom razvoju deteta i do smanjenja inteligencije. Preporučeni dnevni unos joda tokom trudnoće je 220 mcg (preporučena količina kod odraslih osoba je 150 mcg dnevno) (https://ods.od.nih.gov/factsheets/Iodine-Consumer/). Preporučena dnevna količina joda tokom dojenja je 290 mcg. Povećane potrebe za jodom tokom dojenja (laktacije) su rezultat izlučivanja joda putem mleka, a na ovaj način se jod prenosi majčinim mlekom na dojenče. U ovom uzrastu razvoja funkcija mozga je veoma intenzivan, pa su potrebe za jodom kod dojenčadi 110 mcg dnevno dok ne navrše 6 meseci starosti (https://ods.od.nih.gov/factsheets/Iodine-Consumer/).
4. Poboljšanje kognitivnih funkcija bebe i deteta
Iste neurološke koristi joda tokom trudnoće mogu se proširiti i na zdravu funkciju mozga tokom detinjstva. Jod smanjuje rizik od zaostajanja u razvoju deteta i intelektualnih teškoća (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/25231449/).
5. Jod može pomoći u lečenju fibrocistične bolesti dojke
Fibrocistična bolest dojke je nekancerozno stanje najčešće je kod žena u reproduktivnom dobu koje se manifestuje u vidu bolnih kvržica u dojkama. Neke naučne studije ukazuju da jod može biti veoma koristan u tretmanu ovog stanja (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/18590348/).
6. Dezinfekcija vode
Jod se može koristiti u dezinfekciji vode. Ovo može biti posebno korisno ako nemate pristup pitkoj vodi zbog putovanja ili posledica prirodnih katastrofa. Najčešće se koriste tablete joda, a uputstva za upotrebu se mogu razlikovati u zavisnosti od proizvođača (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/10964787/).
7. Zaštita od radijacije
U slučaju nuklearnih katastrofa, Centri za kontrolu i prevenciju bolesti preporučuju upotrebu kalijum jodida (KI) za zaštitu štitne žlezde od oštećenja zračenjem. Iako KI nije potpuno bezbedan, što se pre uzme, smatra se da je štitna žlezda bolje zaštićena u slučaju ove vrste hitnosti.
8. Lokalni tretman infekcija
Jod u tečnom obliku se može u lečenju i sprečavanju lokalnih infekcija. Deluje tako što ubija bakterije u i oko rana na koži. Jod se lokalno ne sme koristiti kod novorođenčadi. Takođe se ne sme koristiti za duboke posekotine, ugrize životinja ili opekotine.
Simptomi nedostatka joda
Nedostatak joda može se dijagnostikovati samo putem urina.
Simptomi niskog nivoa joda se prvenstveno otkrivaju kroz simptome štitne žlezde, kao što su:

 • uvećana štitna žlezda,
 • štitna žlezda koja je bolna ili osetljiva na dodir,
 • otežano disanje, naročito u ležećem položaju,
 • otežano gutanje,
 • umor,
 • ekstremni osećaj hladnoće, uprkos normalnim temperaturama,
 • gubitak kose,
 • depresija,
 • zaboravnost,
 • nenamerno povećanje telesne težine.


Znaci i simptomi nedostatka joda
Jod je esencijalni mineral koji se obično nalazi u plodovima mora. Štitna žlezda ga koristi za proizvodnju hormona koji pomažu u kontroli rasta, popravljaju oštećenja ćelija i podržavaju zdrav metabolizam (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3596953/).
Nažalost, jedna trećina čovečanstva je riziku od nedostatka joda zbog nedovoljnog unosa joda naročito u područjima deficitarnim u ovom minerala, u (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5372892/).
Osobe sa najvećim rizikom za nedostatak (deficit) joda su (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/12748410/ https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3074887/):

 • trudnice,
 • osobe koje žive u zemljama/područjima gde u tlu ima vrlo malo joda. Ovo uključuje južnu Aziju, jugoistočnu Aziju, Novi Zeland i evropske zemlje,
 • osobe koje ne koriste jodiranu so,
 • osobe koje se pridržavaju vegetarijanske ili veganske ishrane.

Nedostatak joda može izazvati neprijatne, pa čak i teške simptome. Oni uključuju oticanje vrata, probleme vezane za trudnoću, povećanje telesne težine i poteškoće u učenju. Simptomi nedostatka joda su vrlo slični simptomima hipotiroidizma ili niskog nivoa hormona štitne žlezde. Pošto se jod koristi za proizvodnju hormona štitne žlezde, nedostatak joda dovodi do hipotireoze.
10 znakova i simptoma nedostatka joda.
1. Otok na prednjoj strani vrata
Otok u prednjem delu vrata je najčešći simptom nedostatka joda. Ovo se naziva gušavost i javlja se kada štitna žlezda postane prevelika. Štitna žlezda je mala žlezda u obliku leptira u prednjem delu vrata. Proizvodi hormone T3 i T4 po prijemu signala preko hormona hipofize koji stimuliše štitnu žlezdu (TSH) (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK278958/). Kada nivo TSH u krvi poraste, proizvodnja hormona T3 i T4 u štitnoj žlezdi je stimulisana i za ovaj process se koristi jod. Međutim, kada u telu nedostaje jod, ne može se sintetisati dovoljno T3 i T4. Da bi nadoknadila nedostatak T3 i T4, štitna žlezda radi napornije što dovodi do rasta i razmnožavanja ćelija i na kraju do gušavosti odnosno uvećanja žlezde. Na sreću, većina slučajeva se može lečiti povećanjem unosa joda. Međutim, ako se guša ne leči dugi niz godina, to može izazvati trajno oštećenje štitne žlezde.
2. Neočekivano povećanje telesne težine
Neočekivano povećanje telesne težine je još jedan znak nedostatka joda. To se javlja zato što hormoni štitne žlezde pomažu u kontroli brzine metabolizma - procesa u kojima telo pretvara hranu u energiju i toplotu (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/18279014/). Kada je nivo hormona štitne žlezde nizak, telo sagoreva manje kalorija u mirovanju. Nažalost, to znači da se više kalorija iz hrane koju jedete skladišti kao mast (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/18279014/). Dovoljan unos joda stimuliše sintesu T3 i T4 što može pomoći da se preokrenu efekti sporog metabolizma.
3. Umor i slabost
Umor i slabost su takođe uobičajeni simptomi nedostatka joda. Naučne studije su otkrile da se skoro 80% osoba sa niskim nivoom hormona štitne žlezde, u slučaju nedostatka joda, oseća umorno, tromo i slabo (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2895281/). Ovi simptomi se javljaju jer hormoni štitne žlezde pomažu telu da proizvodi energiju. Kada je nivo hormona štitne žlezde nizak, telo ne može da proizvede toliko energije koliko obično čini. To može uzrokovati pad nivoa energije i osećaj slabosti. Umor i slabost najčešći simptomi među onima sa niskim ili blago sniženim nivoom hormona štitne žlezde.
4. Gubitak kose
Hormoni štitne žlezde pomažu u kontroli rasta folikula dlake. Kada je nivo hormona štitne žlezde nizak, folikuli dlake mogu prestati da se regenerišu. Vremenom to može dovesti do gubitka kose (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/10792210/). Iz tog razloga, osobe sa nedostatkom joda takođe mogu patiti od opadanja kose i gubitka kose (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2634852/). Ako se javi gubitak kose zbog nedostatka joda, unos dovoljne količine ovog minerala može pomoći da se zaustavi gubitak kose.
5. Suva, perutava koža
Suva, perutava koža je jedan od simptoma nedostatka joda. Kod dve trećine osoba sa niskim nivoom hormona štitne žlezde se javlja suva, perutava kožu (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2895281/). Hormoni štitne žlezde pomažu ćelijama kože da se regenerišu. Kada su nivoi hormona štitne žlezde niski, ova regeneracija se ne odvija normalno (usporava se), što vremenom dovodi do suve, perutave kože (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3219173/). Osim toga, hormoni štitne žlezde pomažu telu da reguliše znojenje. Osobe sa nižim nivoom hormona štitne žlezde sklone su da se manje znoje (https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/0026049572900078). S obzirom na to da znoj održava kožu vlažnom i hidriranom, nedostatak znoja može biti još jedan razlog zašto je suva, perutava koža uobičajen znak nedostatka joda.
6. Osećaj hladnoće
Osećaj hladnoće je čest simptom nedostatka joda. Kod više od 80% osoba sa niskim nivoom hormona štitne žlezde javlja se osećaj hladnoće (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2895281/). S obzirom na to da hormoni štitne žlezde regulišu brzinu metabolizma, stvararanje energije i toplote (termogenezu), nizak nivo hormona štitaste žlezde usporava metabolizam i dovodi do manjeg stvaranja toplote, što uzrokuje osećaj hladnoće (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4044302/).
7. Promene pulsa
Nivo joda i hormona štitne žezde utiče na broj otkucaja srca u minutu. Premalo hormona štitaste žlezde može da uzrokuje da srce kuca sporije nego obično (bradikardija), dok previše hormona T3 i T4 dovode do toga da srce kuca brže nego obično (tahikardija) (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4318631/).
8. Problemi pri učenju i pamćenju
Nedostatak joda može uticati na sposobnost učenja i pamćenja (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/12587187/ https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/9665349/). Naučne studije su pokazale da osobe sa normalnim nivoom hormona štitaste žlezde imaju bolje rezultate na testovima učenja i pamćenja, u poređenju sa onima sa nižim nivoima hormona štitnjače (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3733856/). Hormoni štitaste žlezde su neophodni za rast i razvoj mozga. Zato, nedostatak joda, koji je potreban za stvaranje hormona štitne žlezde, može usporiti razvoj mozga (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/10828176/). Takođe, naučne studije su otkrile da je hipokampus, deo mozga koji kontroliše dugoročnu memoriju, manji kod osoba sa niskim nivoom hormona štitnjače (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/24205791/).
9. Problemi tokom trudnoće
Trudnice imaju povećan rizik od nedostatka joda. Povećana potreba za jodom nastavlja se tokom laktacije (dojenja), jer bebe dobijaju jod kroz majčino mleko (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/22742605/). Nedovoljno konzumiranje joda tokom trudnoće i dojenja ima zdravstvene posledice i za majku i za bebu. Majke mogu doživeti simptome nedovoljno aktivne štitne žlezde, kao što su gušavost, slabost, umor i osećaj hladnoće. U međuvremenu, nedostatak joda kod ploda može usporiti fizički rast i razvoj mozga (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3074887/). Štaviše, ozbiljan nedostatak joda može povećati rizik od pobačaja (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/10826578/).
10. Teški ili nepravilni menstrualni ciklusi - dismenoreja
Obilna i neredovna menstrualna krvarenja mogu nastati kao rezultat nedostatka joda (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1117669/). Kao i većina simptoma nedostatka joda, ovo je takođe povezano sa niskim nivoom hormona štitne žlezde. Istraživanja takođe pokazuju da žene sa niskim nivoom hormona štitne žlezde doživljavaju češće menstrualne cikluse sa obilnim krvarenjem. To je zato što nizak nivo hormona štitne žlezde ometa prenos signala hormona koji su uključeni u menstrualni ciklus (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/9238278/).

 

Na sreću, nedostatak je lako sprečiti. Upotreba jodirane soli ili suplemenata sa jodom je dovoljna da telo zadovolji svoje potrebe za ovim esencijalnim mineralom.

 

novo
 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

Supradyn® KIDS Dražeje 60 Komada

1.200,00 RSD

Supradyn® KIDS dražeje sa multivitaminima i jodom sa ukusom pomorandže / jagode / limuna i vanile. Supradyn® KIDS dražeje su dijetetski suplement koji predstavlja dodatni izvor vitamina (A, C, D3, E, B3, B6, B7, B12, K1) i minerala (jod), namenjen deci.

preporuka glutenfree
 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

Orthomol Immun 7 Bočica

1.920,00 RSD

Orthomol Immun bočice kombinuju sve neophodne antoksidanse, minerale, fitonutrijente, u pravim dozama i pravom balansu, kako bi postigao maksimalnu efikasnost i pružio maksimalnu podršku Vašem immunom sistemu u prevenciji i borbi protiv virusnih i bakterijskih infekcija.

 

Orthomol Immun se preporučuje kod akutnih infekcija (prehlade, grip, ponovljene respiratorne infekcije)... i drugih akutnih stanja koje prati iscrpljenost i malaksalost, ali i kod hroničnih pacijenata, starijih osoba, posle intervencija i posle hemioterapije. Nutritivne karakteristike vitamina C igraju ključnu ulogu u imunološkoj odbrani. Na primer, neke imunokompetentne ćelije sadrže koncentraciju vitamina C koja je oko 10-100 puta veća od nivoa u plazmi.

preporuka glutenfree
 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

Orthomol Immun Granule 30 Kesica

6.250,00 RSD

Orthomol Immun su vitamini za jačanje imuniteta i predstavljaju hranu za posebne medicinske namene koja daje podršku našem immunom sistemu, posebno za imunodeficijentne i pacijente posle hemioterapije

 

Orthomol Immun kombinuje sve neophodne antoksidanse, minerale, fitonutrijente, u pravim dozama i pravom balansu, kako bi postigao maksimalnu efikasnost i pružio maksimalnu podršku Vašem immunom sistemu u prevenciji i borbi protiv virusnih i bakterijskih infekcija.

Orthomol Immun se preporučuje kod akutnih infekcija (prehlade, grip, ponovljene respiratorne infekcije)... i drugih akutnih stanja koje prati iscrpljenost i malaksalost, ali i kod hroničnih pacijenata, starijih osoba, posle intervencija i posle hemioterapije. Nutritivne karakteristike vitamina C igraju ključnu ulogu u imunološkoj odbrani. Na primer, neke imunokompetentne ćelije sadrže koncentraciju vitamina C koja je oko 10-100 puta veća od nivoa u plazmi.

 
organic
 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

BIOFAR 12 Vitamina i 12 Minerala 20 Eff

353,00 RSD

Umor je bolest veka, posledica užurbanog života koji vodimo. Da li osećate umor? U Laboratoriji BIOFAR su za vas razvili „12 vitamina 12 minerala“. Bogata i kompletna formula sa prijatnim ukusom krvave pomorandže, za vraćanje u formu.

 

Više i uravnotežene doze, 100% organski minerali (bolje asimilovani) itd. BIOFAR laboratorije su prikupile elemente neophodne za vašu svakodnevnu formu. Zaista, sredstva ove formule doprinose:

 

 1. SMANJENJU UMORA (gvožđe, magnezijum, vitamini B2, B3, B5, B6, B9, B12 i C)
 2. ENERGETSKOM METABOLIZMU (kalcijum, bakar, gvožđe, jod, magnezijum, mangan, fosfor, vitamini B1, B2, B3, B5, B6, B8, B12 i C)

 

glutenfree vegan
 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

CHEWY VITES KIDS Multi-Vit + Probio 30 Komada

1.305,00 RSD

CHEWY VITES KIDS Multi-Vit + Probio gumene bombone za decu sadrže izbalansiran odnos vitamina, minerala i sojeve Bifidobacterium infantis Lactobacillus rhamnosus, koji su važni za pravilan rast i razvoj dece, jačanje imuniteta i odbrambene sposobnosti organizma.

 

Multi-Vit + Probio gumene bombone sa dodatkom vitamina A, C, D, E, B kompleksa, minerala i bakterija mlečne kiseline se preporučuju:

 • za nadoknadu dnevnih potreba za vitaminima i mineralima
 • za poboljšanje apetita
 • za normalno funkcionisanje imunog sistema.
 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

Fertility Aid MD za Žene 60 Tableta

5.940,00 RSD

Fertility Aid MD za ŽENE je preparat sa namenom da reši poremećaj u reproduktivnim organima i ojača funkciju jajnih ćelija koja je neophodna za potomstvo. Patentirana formula stvorena tako da pojača reproduktivne funkcije, je kreirana od strane vrhunskih eksperata za infertilitet i namenjena je pripremi žene za začeće.

 

Formula pruža potporu zdravom hormonskom balansu, da bi hormoni štitili jajnu ćeliju u vreme ovulacije, i tako pravi zdravu osnovu za novi život.

 

Neplodnost, odnosno sterilitet je jedan od vodećih zdravstvenih problema na koji utiču savremeni stil života, nezdrava ishrana i zagađeno okruženje.

organic vegan
 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

LIVING MULTINUTRIENT 50 Kapsula

2.735,00 RSD

TerraNova LIVING MULTINUTRIENT sadrži vitamine i minerale koji su dodatno obogaćeni sinergijskim kompleksom liofiliziranih biljaka i hrane bogate fitonutritijentima zvanim Magnifood. Magnifood predstavlja idealno biohemijsko okruženje za maksimalnu bioraspoloživost nutritijenata (vitamina i minerala).

 

TerraNova LIVING MULTINUTRIENT:

 • pomaže pri zaštiti kardiovaskularnog sistema
 • podstiče proces detoksikacije u probavnom sistemu
 • pospešuje imunološki odgovor organizma na infekciju
 • povećava otpornost na stres
 • poboljšava kognitivne funkcije.
glutenfree vegan
 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

LIVING MULTIVITAMIN SPORT 50 Kapsula

2.600,00 RSD

TerraNova LIVING MULTIVITAMIN SPORT je formulacija koja namenjena sportistima i osobama koje se bave fizičkim aktivnostima. Iako su esencijalni nutrijenti isti kod osoba koji redovno vežbaju i kod onih koji ne vežbaju, količina pojedinačnih nutrijenata koji su potrebni za optimalno zdravlje se ipak razlikuje između ovih kategorija. Određeni hranljivi sastojci iz hrane i biljaka su posebno pogodni kada su u pitanju performance i odmor sportista. LIVING MULTIVITAMIN SPORT obezbeđuje širok spektar hranljivih sastojaka u dozama koje zadovoljavaju jedinstvene potrebe osoba koje vežbaju I bave se sportom. Dejstvo ovih hranljivih satsojaka je unapređeno dodatkom sinergističkog Magnifood kompleksa koji dodatno doprinosi izdržljivosti I sportskim performansama.

 

 • Za bolje fizičke performanse.
 • Za brži oporavak nakon treninga.
glutenfree vegan
 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

LIVING MULTIVITAMIN ZA ŽENE 50 Kapsula

2.889,00 RSD

TerraNova LIVING MULTIVITAMIN ZA ŽENE specijalno je prilagođen ženama i obezbeđuje 30 različitih vitamina, minerala i pomoćnih hranljivih sastojaka. Njegova formula obogaćena je Magnifood mešavinom koja uključuje maslačak, kurkumu, plod brusnice i borovnice, list potočarke i brokoli sa 30 hranljivih sastojaka, uključujući folat, gvožđe i lutein. Posebno se preporučuje ženama u menopauzi.

 

glutenfree
 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

LIVSANE Immune Support Liquid 7x25 mL

1.569,00 RSD

Da li želite da se osećate budnije, spremnije i zdravije? LIVSANE Immune Support je intenzivna podrška imunitetu i preporučuje se kod simptoma prehlade i gripa kao i kod umora i iscrpljenosti.

 

Tečnost za podršku imunitetu snabdeva telo važnim hranljivim materijama i mineralima. Tako vitamini A, B6, C i D3, kao i bakar, selen, cink i gvožđe doprinose normalnoj funkciji imunog sistema, mangan, jod, vitamini B1 i B2, kao i biotin, niacin i pantotenska kiselina doprinose normalnoj energiji -prinosni metabolizam, vitamin C i B6 kao i gvožđe doprinose smanjenju umora i umora.

 

 • 7 ampula gotovih za piće sa voćnim ukusom za jednonedeljnu podršku imunološkom sistemu
 • Ukus narandže
 • Bez glutena
 • Bez laktoze
 • Idealno za poneti
 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

MULTI ESSENCE Vitamini i Minerali 30 Kesica

880,00 RSD

MULTI ESSENCE Vitamini i Minerali su u obliku mikrogranula, prijatnog ukusa jagode, brusnice i vanile, koji obezbeđuje potrebnu količinu vitamina i minerala kako bi se zadovoljile povećane potrebe organizma. 

 

MULTI ESSENCE Vitamini i Minerali:

 • Sprečavaju nekompatibilnost između različitih mikronutrijenata
 • Imaju bolju bioraspoloživost
 • Ne opterećuju gastrointestinalni trakt.
glutenfree
 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

MULTI ESSENCE Vitamini i Minerali 30 Tableta

725,00 RSD

Troslojne tablete MULTI ESSENCE Vitamini i Minerali za Odrasle obezbeđuju potrebnu količinu vitamina i minerala, u cilju zadovoljavanja povećanih potreba organizma. Sadrže kombinaciju vitamina, minerala i luteina namenjenu za svakodnevnu dopunu redovnoj ishrani.

MULTI ESSENCE Vitamini i Minerali za Odrasle:

 • Sprečavaju nekompatibilnost između različitih mikronutrijenata
 • Imaju bolju bioraspoloživost
 • Ne opterećuju gastrointestinalni trakt.
glutenfree
 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

MULTI ESSENCE Vitamini i Minerali 50+ 30 Tableta

822,00 RSD

Troslojne tablete MULTI ESSENCE Vitamini i Minerali za Odrasle 50+ obezbeđuju potrebnu količinu vitamina i minerala, u cilju zadovoljavanja povećanih potreba organizma. Sadrže kombinaciju vitamina, minerala i luteina namenjenu za svakodnevnu dopunu redovnoj ishrani.

 

MULTI ESSENCE Vitamini i Minerali za Odrasle 50+:

 

 • Sprečavaju nekompatibilnost između različitih mikronutrijenata
 • Imaju bolju bioraspoloživost
 • Ne opterećuju gastrointestinalni trakt.
organic glutenfree vegan
 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

MULTIVITAMINI za DECU Green Child LIVING MULTIVITAMIN 50 Kapsula

1.680,00 RSD

TerraNova Green Child LIVING MULTIVITAMIN sadrži 13 vitamina i 10 minerala i namenjen je deci od 4 do 12 godina:

 • Jača imunitet
 • Uvećava otpornost na infekcije
 • Umanjuje posledice sezonskih alergija
 • Vraća snagu i energiju
 • Omogućava pravilan rast i razvoj.

 

Ovaj multivitaminski kompleks poseduje intenzivno sinergijsku, nežnu i izbalansiranu formulaciju, koja obezbeđuje paletu esencijalnih nutrijenata uključujući 13 vitamina i 10 minerala, zajedno sa 8 "wholefood" sastojaka koji obezbeđuju široki spektar fitonutrijenata, enzima i drugih hranljivih elemenata. Namenjen je deci koja odbijaju ishranu povrćem i za nadoknadu vitamina kod nepravilne ishrane.

 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

NEUROCALM 30 Tableta

1.599,00 RSD

ZDRAVLJE NEUROCALM tablete na bazi Fosfatidilserina, vitamina, minerala, aminokiselina (Glutation, Arginin, Glutamin), koenzima K10 i karotenoida i preporučuje se studentima, posebno tokom ispitnih rokova, starijim osobama, osobama pod stresom i onima koji osećaju hronični umor

 


NEUROCALM tablete se koriste kao dodatak ishrani za normalnu funkciju nervnog sistema. Pozitivno utiče na pamćenje i koncentraciju, podržava pamćenje, fokus i kognitivne funkcije kod odraslih.

glutenfree
 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

Orthomol Immun Granule 15 Kesica

3.522,00 RSD

Orthomol Immun kombinuje sve neophodne antoksidanse, minerale, fitonutrijente, u pravim dozama i pravom balansu, kako bi postigao maksimalnu efikasnost i pružio maksimalnu podršku Vašem immunom sistemu u prevenciji i borbi protiv virusnih i bakterijskih infekcija.

Orthomol Immun se preporučuje kod akutnih infekcija (prehlade, grip, ponovljene respiratorne infekcije)... i drugih akutnih stanja koje prati iscrpljenost i malaksalost, ali i kod hroničnih pacijenata, starijih osoba, posle intervencija i posle hemioterapije. Nutritivne karakteristike vitamina C igraju ključnu ulogu u imunološkoj odbrani. Na primer, neke imunokompetentne ćelije sadrže koncentraciju vitamina C koja je oko 10-100 puta veća od nivoa u plazmi.

glutenfree
 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

Orthomol Vital F Vitamini za Žene 30 Bočica

6.150,00 RSD

Orthomol VitalL F  namenjen ženama za suzbijanje štetnog efekta stresnih stanja kroz koje žena prolazi kroz život, za jačanje imuniteta i za prevenciju infekcija i hroničnih oboljenja.

 

Sadrži posebnu kombinaciju vitamina, minerala, fitonutrijenata i masnih kiselina koji svakodnevnom primenom omogućavaju organizmu da se lakše izbori sa efektima stresa.

glutenfree
 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

Orthomol Vital M Granule Vitamini za Muškarce 15 Kesica

3.303,00 RSD

Orthomol Vital M je namenjen muškarcima za suzbijanje štetnog efekta stresnih stanja kroz koje muškarac prolazi kroz život, za jačanje imuniteta i za prevenciju infekcija i hroničnih oboljenja.

 

Sadrži posebnu kombinaciju vitamina, minerala, fitonutrijenata i masnih kiselina koji svakodnevnom primenom omogućavaju organizmu da se lakše izbori sa efektima stresa.

glutenfree
 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

Orthomol Vital M Granule Vitamini za Muškarce 30 Kesica

6.490,00 RSD

Orthomol Vital M je namenjen muškarcima za suzbijanje štetnog efekta stresnih stanja kroz koje muškarac prolazi kroz život, za jačanje imuniteta i za prevenciju infekcija i hroničnih oboljenja.

 

Sadrži posebnu kombinaciju vitamina, minerala, fitonutrijenata i masnih kiselina koji svakodnevnom primenom omogućavaju organizmu da se lakše izbori sa efektima stresa.

glutenfree
 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

Orthomol Vital M Vitamini za Muškarce 7 Bočica

1.990,00 RSD

Orthomol Vital M multivitamini namenjen muškarcima za suzbijanje štetnog efekta stresnih stanja kroz koje muškarac prolazi kroz život, za jačanje imuniteta i za prevenciju infekcija i hroničnih oboljenja.

 

 

Sadrži posebnu kombinaciju vitamina, minerala, fitonutrijenata i masnih kiselina koji svakodnevnom primenom omogućavaju organizmu da se lakše izbori sa efektima stresa.

 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

Pregnacare® Original 30 Tableta

1.532,00 RSD

Pregnacare® Original tablete predstavljaju optimalnu kombinaciju 19 vitamina i minerala, koji su neophodni za pravilan rast i razvoj ploda i vitalnost majke.

glutenfree srpski proizvod
 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

PRIMED 7 250 g

1.490,00 RSD

Preparat PRIMED 7 je napravljen po proverenoj recepturi na bazi meda i ekstrakta nezrelih plodova oraha. Upotreba PRIMED 7 preparata se preporučuje u slučaju potrebe za nadoknadom joda, naročito kod osoba sa oslabljenom funkcijom štitaste žlezde. Sadrži očuvane sastojke nezrelih plodova oraha koji su u tradicionalnoj etnokulturi Balkana cenjeni kao izvor visokovrednih hranljivih i aktivnih fitosastojaka.

 

PRIMED 7 se preporučuje:

 • za otpornost organizma
 • kod oslabljenje funkcije štitaste žlezde


Ne sadrži veštačke boje, konzervanse i druge aditive.

 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

Supradyn® Q10 Energija Šumeće Tablete 15

789,00 RSD

Supradyn® Q10 Energija je multivitaminski preparat sa mineralima i koenzimom Q10, koji služi kao dodatak ishranii tokom celog dana. Temelj Supradyn®-a je celovita savremena formulacija oblikovana prema potrebama našeg organizma za ključnim mikrohranjivim stvarima kako vitaminima, tako i mineralima. Supradynu je dodat i koenzim Q10. Supradyn® Energija je multivitaminski i multimineralni preparat posebno prilagođen potrebama odraslih osoba i mladih starijih od 14 godina.

 

 

 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

Tiroid FORMULA 30 Kapsula

775,00 RSD

Strong Nature Tiroid FORMULA je dodatak ishrani na bazi joda, aminokiseline l-tirozina, vitamin E, selena koji doprinose pravilnom radu štitne žlezde. Tablete joda u slučaju radioaktivnog zračenja sprečavaju taloženje radioaktivnog joda u štitastu žlezdu, te mogu da spreče pojavu malignih bolesti štitaste žlezde.