Prethodno pogledano:

Kalcijum

Zdravstveni benefiti kalcijuma
Kalcijum je nutrijent koji je potreban svim živim organizmima, uključujući i ljude. To je najzastupljeniji mineral u telu i od vitalnog je značaja za zdravlje kostiju. Kalcijum je potreban čoveku za izgradnju i održavanje jakih kostiju, a 99% kalcijuma u telu se nalazi u kostima i zubima. Kalcijum je neophodan za održavanje zdrave komunikacije između mozga i drugih delova tela. Ima ulogu u radu mišića (kretanju) i funkciji kardiovaskularnog sistema (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/33491051/).
Zašto nam je potreban kalcijum?
Kalcijum ima različite uloge u telu (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6683260/)
Zdravlje kostiju Oko 99% kalcijuma u telu se nalazi u kostima i zubima. Kalcijum je neophodan za rast i razvoj ka oi za održavanje (remodeliranje) kostiju. Tokom rasta dece, kalcijum je neophodan za rast kostiju. Nakon prestanka rasta, kalcijum nastavlja da pomaže u održavanju kostiju i usporava gubitak gustine kostiju, tokom prirodnog procesa starenja. U menopauzi, žene mogu izgubiti gustinu kostiju brže nego muškarci i imaju veći rizik od razvoja osteoporoze.
Zdravlje mišića Kalcijum pomaže u regulisanju kontrakcije mišića u telu i u prenosu signala kroz nervni sistem.
Kardiovaskularni sistem Kalcijum igra ključnu ulogu u zgrušavanju krvi. Proces zgrušavanja je veoma složen i ima nekoliko faza u kojim je kalcijum neophodan faktor koagulacije Kalcijum takođe reguliše rad srčanog mišića. Kalcijum opušta glatke mišiće koji okružuju krvne sudove in a taj način utiče na krvni pritisak.
Druge uloge Kalcijum je ko-faktor mnogih enzima. Bez kalcijuma, neki ključni enzimi u organizmu ne mogu da funkcionišu.

Naučne studije su takođe pokazale da unos kalcijuma može uticati na:

 • manji rizik od razvoja visokog krvnog pritiska tokom trudnoće
 • niži krvni pritisak kod mladih ljudi
 • regulaciju nivoa holesterola
 • manji rizik od kolorektalnog adenoma, vrste tumora debelog creva.

Dnevne potrebe za kalcijumom
Prema smernicama Nacionalnog instituta za zdravlje SAD (National Institute of Health, NIH) preporučen unos kalcijuma je sledeći (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK56070/):

 • 0–6 meseci: 200 miligrama (mg)
 • 7–12 meseci: 260 mg
 • 1–3 godine: 700 mg
 • 4-8 godina: 1.000 mg
 • 9-18 godina: 1.300 mg
 • 19–50 godina: 1.000 mg
 • 51–70 godina: 1.000 mg za muškarce i 1.200 mg za žene
 • 71 godina i više: 1.200 mg

Trudnicama i dojiljama je potrebno 1.000-1.300 mg u zavisnosti od starosti.

 

Suplementi kalcijuma se mogu preporučiti:

 • Ženama u menopauzi
 • Gubitka menstrualnog ciklusa zbog anoreksije nervoze ili prekomernog vežbanja
 • Nedovoljnog unosa kalcijuma putem hrane
 • Intolerancije na laktozu ili alergiju na kravlje mleko
 • Osobama koje slede vegansku ishranu
 • Nedostatka kalcijuma

Sledeći uslovi ili navike u načinu života mogu dovesti do niskog nivoa kalcijuma, poznatog i kao hipokalcemija (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6683260/):

 • bulimija, anoreksija i neki drugi poremećaji u ishrani,
 • prekomerna upotreba magnezijuma,
 • dugotrajna upotreba laksativa,
 • produžena upotreba nekih lekova, poput hemoterapije ili kortikosteroida,
 • helaciona terapija,
 • nedostatak paratiroidnog hormona (PTH),
 • povećan unos proteina ili natrijuma (što može dovesti do povećanog izlučivanja kalcijuma),
 • neki oblici malignih bolesti,
 • konzumacija kofeina, gaziranih napitaka ili alkohola,
 • neka stanja, kao što su celijakija, inflamatorna bolest creva, Crohnova bolest i neke druge bolesti probavnog sistema,
 • neke hirurške procedure, uključujući resekciju želuca,
 • insuficijencija bubrega,
 • pankreatitis,
 • nedostatak vitamina D,
 • nedostatak fosfata.

Kalcijum se izlučuje iz organizma putem fecesa (stolice), urina i znoja. Namirnice i aktivnosti koje podstiču ove funkcije mogu smanjiti nivo kalcijuma u telu.
Uzimanje suplemenata kalcijuma može povećati dnevni unos kalcijuma u proseku za oko 300 mg kalcijuma dnevno. Mnogi suplementi kalcijuma takođe sadrže vitamin D. Vitamin D podstiče sintezu proteina u telu i pomaže telu da apsorbuje kalcijum. Magnezijum takođe igra ulogu u jačanju kostiju i suplementi kalcijuma takođe mogu sadržati magnezijum (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6276611/).
Vrste suplemenata kalcijuma
Postoje različiti oblici kalcijuma u suplementima, a izbor može zavisiti od potreba i sklonosti pojedinca, zdravstvenih stanja i od upotrebe nekih lekova.
Kalcijum karbonat: Sadrži 40% elementarnog kalcijuma. Ovaj oblik je široko dostupan u prometu. Suplementi sa kalcijum karbonatom se uzimaju sa hranom, jer želudačna kiselina pomaže telu da apsorbuje kalcijum.
Kalcijum laktat: Sadrži 13% elementarnog kalcijuma.
Kalcijum glukonat: Sadrži 9% elementarnog kalcijuma.
Kalcijum citrat: Sadrži 21% elementarnog kalcijuma. Uzima se nezavisno od obroka ili sa obrokom. Preporučuje se osobama sa inflamatornom bolesti creva, ahlorhidrijom i nekim poremećajima apsorpcije.
Procenat kalcijuma koji se apsorbuje ne zavisi samo od izvora kalcijuma već i od ukupne količine elementarnog kalcijuma koji se konzumira u jednom trenutku; kako se količina povećava, procenat koji se apsorbuje se smanjuje. Apsorpcija iz suplemenata je najbolja u dozama od 500 mg ili manje (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK109825/). Na primer, telo apsorbuje oko 36% doze od 300 mg kalcijuma i 28% doze od 1.000 mg (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/10367025/).

Nedostatak kalcijuma
Nedostatak kalcijuma može smanjiti čvrstoću kostiju i dovesti do osteoporoze, koju karakterišu krhke kosti i povećan rizik od preloma (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK56070/). Nedostatak kalcijuma takođe može izazvati rahitis kod dece. Kod dece sa rahitisom, rastuća hrskavica se ne mineralizuje normalno, što može dovesti do nepovratnih promena u strukturi skeleta. Drugi efekat hroničnog nedostatka kalcijuma je osteomalacija, ili defektna mineralizacija kostiju i omekšavanje kostiju, koja se može javiti kod odraslih i dece. Za rahitis i osteomalaciju, čini se da su zahtevi za kalcijumom i vitaminom D međusobno povezani tako da što je niži nivo vitamina D u serumu (mereno kao 25-hidroksivitamin D [25 (OH) D]), to je potrebno više kalcijuma za sprečavanje ovih bolesti (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/33742199/).
Hipokalcemija (nivo kalcijuma u serumu manji od 2,12 mmol/L ili nivo jonizovanog kalcijuma ispod 1,15 mmol/L) obično je rezultat nedostatka vitamina D ili magnezijuma, smanjenog stvaranja paratiroidnog hormona kod hipoparatiroidizma, poremećene koštane resorpcije kalcijuma ili upotrebe određenih lekova (npr. bisfosfonata, cisplatina ili inhibitora protonske pumpe) (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/30449546/). Hipokalcemija može biti asimptomatska, naročito ako je blaga ili hronična. Kada se simptomi i znaci ipak pojave, mogu biti u širokom rasponu jer nizak nivo kalcijuma u serumu može uticati na većinu organa i simptoma (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32367335/). Najčešći simptom je povećana neuromišićna razdražljivost, uključujući utrnulost oko usta, trnce u šakama i stopalima i grčeve mišića. Ozbiljniji znaci i simptomi poremećaja nivoakalcijuma obuhvataju bubrežnu kalcifikaciju, kalcifikacije u mozgu, neurološke simptome (na primer, depresiju i bipolarni poremećaj), kataraktu, kongestivnu srčanu insuficijenciju, paresteziju, neurološke ispade i, u retkim slučajevima, komu.
Osobe u riziku od nedostatka kalcijuma
Menopauza dovodi do gubitka koštane mase jer smanjenje proizvodnju estrogena, smanjuje apsorpciju kalcijuma i povećava gubitak kalcijuma urinom i resorpciju kalcijuma iz kosti (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK56070/). U proseku, žene nakon menopauze izgube približno 1% mineralne gustine kostiju godišnje. Vremenom, ove promene dovode do smanjenja koštane mase i povećanoj krhkosti i lomljivosti kostiju. Oko 30% žena u postmenopauzi u Sjedinjenim Državama i Evropi ima osteoporozu, a najmanje 40% osoba sa osteoporozom doživi barem jedan prelom kosti (prelom koji se javlja nakon manje traume, poput pada) (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/29169584/). Osteoporoza povećava rizik od preloma, naročito kuka, pršljenova i podlaktica. Kako bi se smanjio rizik gubitak koštane mase nakon menopauze preporučena dnevna doza kalcijuma je 1.200 mg za žene starije od 50 godina.
Osobe sa intolerancijom na laktozu, alergijom na mleko i mlečne proizvode kao i oni koji izbegavaju konzumiranje mlečnih proizvoda (uključujući vegane) imaju veći rizik od neadekvatnog unosa kalcijuma jer su mlečni proizvodi bogat izvor kalcijuma (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/31167726/).

Nekoliko činjenica o kalcijumu
Kalcijum je važan nutrijent koji je telu potreban za mnoge osnovne funkcije. Kalcijum jepotreban za cirkulaciju krvi, pokretanje mišića i oslobađanje hormona. Kalcijum takođe pomaže u prenošenju poruka iz mozga u druge delove tela. Kalcijum je takođe neophodan za zdravljae zuba i kostiju. Kalcijum čini kosti jakim i gustim. Kosti su rezervoar kalcijuma u telu. Ako se unosi dovoljno putem hrane, telo će ga uzeti iz kostiju.
Telo ne proizvodi kalcijum pa ga je potrebno unositi putem hrane ili suplemenata.
Telu je potreban vitamin D da bi apsorbovalo kalcijum. Vitamin D se nalazi u pojedinim namirnicama, ali se i proizvodi u koži pod dejstvom ultraljubičastih (UV) zraka. Osobe sa tamnijom kožom ne proizvode dovoljno vitamina D, takođe svakodnevna upotreba krema sa visokim SPF smanjuje sintezu vitamina D u koži.
Kalcijum je važan mineral za žene. Nekoliko studija pokazuje da kalcijum može ublažiti simptome predmenstrualnog sindroma (PMS). Takođe žene sa PMS -om manje unose kalcijuma i magnezijuma i imaju niži nivo ovih važnih minerala u serumu.
Preporučeni unos kalcijuma zavisi od uzrasta. Odraslim osobama Nacionalni institut za zdravlje SAD (NIH) preporučuje unos 1.000 mg kalcijuma na dan. Za žene starije od 50 godina i tokom trudnoće i dojenja, preporučuje se 1.200 mg dnevno.
Nedostatak kalcijuma može dovesti do zdravstvenih problema. Kod odraslih, nedovoljno kalcijuma može povećati rizik od razvoja osteoporoze ili krhkih i poroznih kostiju koje se lako lome. Osteoporoza je posebno česta kod žena, u menopauzi. Kalcijum je neophodan za decu dok rastu i razvijaju se. Deca koja ne dobijaju dovoljno kalcijuma ne dostižu punu visinu.
Suplementi kalcijuma mogu pomoći da se unese dovoljna količina kalcijuma. Nedovoljan unos kalcijuma se često javlja. Ako ste netolerantni na laktozu, vegani ili jednostavno niste ljubitelj mlečnih proizvoda, možda će vam biti teško da unesete dovoljno kalcijuma putem ishrane.
Unos suplemenata kalcijuma može da ima i neke blage nuspojave, najčešće zatvor, gasove i osećaj nadutosti. Simptomi poput zatvora, gasova i nadutosti takođe mogu ukazati na unos prevelikih količina kalcijuma.
 

organic
 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

BIOFAR Kalcijum+Magnezijum, 20 Eff

325,00 RSD

Posle fizičkog napora, umor mišića nikada nije daleko. Želite jake kosti i zdrave mišiće? U Laboratoiriji BIOFAR su za Vas razvili "kalcijum magnezijum"; bogata i sinergistička formula sa prijatnim ukusom citrusa, za podršku vašem neuromišićnom sistemu i jačanje kostiju.

Optimalno izbalansirane doze minerala iz organskih izvora (kalcijum, magnezijum, cink, itd.), vitamina D3, B6, C, itd. Zaista, kalcijum, magnezijum i vitamin D3 pomažu u održavanju normalne strukture kostiju i normalne funkcije mišića.

organic
 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

BIOFAR Kalcijum+Vitamin D3, 20 Eff

285,00 RSD

Bilo tokom rasta ili trudnoće, održavanje jake strukture kostiju zahteva dovoljno kalcijuma i vitamina D. U Laboratoriji BIOFAR su za vas razvili „Kalcijum vitamin D3“, bogatu i sinergističku formulu sa prijatnim ukusom citrusa za očuvanje vašeg koštanog kapitala.

Optimalne i izbalansirane doze kalcijuma iz organskih izvora, vitamina D3 i vitamina C, itd. Laboratorije BIOFAR su spojile neophodne elemente za očuvanje i podršku vašeg koštanog kapitala. Zaista, kalcijum i vitamin D3 pomažu u održavanju normalnog skeleta i zuba.

 

 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

BIOFAR TriActiv Calcium Complex 600; 15 Eff

575,00 RSD

BIOFAR TriActiv Kalcijum Complex 600 je vitaminsko-mineralni dodatak ishrani koji sadrži 600 mg kalcijuma iz organskog, citratnog oblika visoke iskoristljivosti u organizmu. Dodatak vitamina D3 omogućava bolju intestinalnu (crevnu) resorpciju kalcijuma.

 

Odnos kalcijuma i fosfora u preparatu BIOFAR TriActiv Calcium Complex 600 je 2:1, tj. u granicama fizioloških razmera. Prisustvo silicijuma omogućava bolju izgradnju koštane mase, tj. lakše vezivanje kalcijuma u kostima. Preporučuje se ženama u menopauzi, u prevenciji i terapiji osteoporoze, kod preloma kostiju i pojave alergija pogotovo alergija na sunce. Preparat je sa prirodnim bojama i aromom, bez šećera i aspartama, prijatnog voćnog ukusa.

 

Obogaćene formule sadrže i prirodne koenzime i biljne ekstrakte koji dodatno pojačavaju dejstvo vitamina i minerala u organizmu.

glutenfree vegan
 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

BiVits® Calcijum Vitamin D3 1000 IU 60 Tableta

1.310,00 RSD

BiVits® Calcium i Vitamin D3 je formula koja obezbeđuje sinergistički efekat i doprinosi normalnoj gustini i strukturi kostiju, pravilnoj funkciji mišića, kardiovaskularnog i imunološkog sistema.

 

BiVits® Calcium Vitamin D3 1000 IU se preporučuje:

 • Kod osteopenije i osteoporoze
 • Kod oslabljenog imuniteta
 • Ženama u periodu menopauze
 • Kod starijih osoba
 • Kod autoimunih oboljenja

Samo 1 tableta dnevno. Trajanje: 2 meseca (60 dana)

 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

Cartinorm+D3 60 Tableta

2.640,00 RSD

Goodwill Cartinorm+D3 tablete sadrže vitamin D3 i vitamin C, kalcijum, mangan, hrom, glukozamin i hondroitin sulfat. Namenjen je za posebne nutritivne potrebe kod poremećaja u zglobovima izazvanih nepovoljnim stanjem kostiju i mišića kojima je neophodna dodatna potpora specifičnih vitamina i minerala.

Cartinorm+D3 se preporučuje kod posebnih nutritivnih potreba koje nastaju usled poremećaja zglobova i hrskavice (usled bolesti zglobova ili povećanog opterećenja nosećih zglobova) ili usled nepovoljnog stanja kostiju i mišića, na primer kod osoba sa viškom kilograma, starijih osoba, sportista, kod osoba koji se bave teškim fizičkim poslovima ili poslovima koji zahtevaju dugo stajanje.

glutenfree vegan
 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

CHEWY VITES KIDS Kalcijum + Vitamin D3 30 Komada

1.305,00 RSD

CHEWY VITES KIDS Kalcijum + Vitamin D3 gumene bombone obezbeđuju sinergistički efekat kalcijuma i vitamina D3. Doprinose normalnoj gustini i strukturi kostiju, pravilnoj funkciji mišića, razvoju zuba kod dece kao i funkciji imunog sistema.

.

 • Kalcijum podržava normalno održavanje kostiju kod dece
 • Vitamin D, pomagač za integraciju kalcijuma, doprinosi normalnom korišćenju kalcijuma kod dece
 • Kalcijum i Vitamin D doprinosi održavanju normalne funkcije mišića i normalnog funkcionisanja imunog sistema
 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

FORTICOLINN® 14 Kesica

2.022,00 RSD

Inovacija za zdrave i čvrste kosti

 

FORTICOLINN® je inovativni preparat u prevenciji osteoporoze. ForticolINN® sadrži specifične bioaktivne kolagene peptide i kalcijum laktat optimizovan za lečenje osteopenije i osteoporoze. Peptidi su nastali iz posebnog, visoko kontrolisanog procesa hidrolize kolagena tipa I.

 

FORTICOLINN® se preporučuje:

 • ženama u menopauzi
 • kao dodatak u tretmanu osteoporoze
 • osobama sa osteopenijom
 • osobama koje žele da očuvaju funkciju svojih zglobova.
glutenfree
 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

Kalcijum 900+D3 30 Tableta

1.050,00 RSD

Doppelherz® Aktiv Kalcijum 900+D3 je formula koja obezbeđuje sinergistički efekat kalcijuma, vitamina D3, biotina i folne kiseline i doprinosi normalnoj gustini i strukturi kostiju, pravilnoj funkciji mišića, kardiovaskularnog i imunološkog sistema. 

 

 • Kalcijum podržava normalno održavanje kostiju
 • Vitamin D, pomagač za integraciju kalcijuma, doprinosi normalnom korišćenju kalcijuma
 • Biotin doprinosi održavanju normalne kože i kose
 • Folna kiselina učestvuje u izgradnji ćelija i omogućava njihovu pravilnu deobu, kao i u sintezi DNK i proizvodnji neurotransmitera
organic glutenfree vegan
 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

KALCIJUM MAGNEZIJUM Kompleks 2:1 50 Kapsula

1.458,00 RSD

TerraNova KALCIJUM MAGNEZIJUM Kompleks sadrži kalcijum (karbonat, citrat) i magnezijum (oksid, citrat) u razmeri 2:1  u kombinaciji sa Magnifood kompleksom (pirinčane mekinje, list koprive, izdanci rastavića, koren đumbira, cvet i list lucerke i seme bundeve).

 

TerraNova KALCIJUM MAGNEZIJUM Kompleks 2:1 u razmeri 500 mg Ca : 250 mg Mg:

 • Povoljno utiče na zdravlje kostiju i zuba
 • Doprinosi pravilnoj funkciji mišića
 • Oslobađa energiju za metabolizam
 • Za normalno zgrušavanje krvi
 • Preporučuje se kod nedovoljne mineralizacije kostiju i osteoporoze
 • Preporučuje se osobama sa pojačanim potrebama za unosom kalcijuma, a koje moraju izbegavati kalcijum karbonat
 • Preporučuje se ženama u periodu menopauze.
 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

Kalcijum, Magnezijum, Cink 30 Tableta

621,00 RSD

Kombinacija kalcijuma, magnezijuma i cinka je savršeno rešenje za zaštitu organizma. Zajedničkim delovanjem ova tri elementa održavaju zdravlje nervnog, mišićnog i koštanog sistema, obezbeđuju pravilno funkcionisanje srca, pravilnu cirkulaciju krvi i otklanjaju nervozu i stres.

 

 • pomaže u borbi protiv dekalcifikacije kostiju i osteoporoze
 • pomaže u stimulaciji rasta kose i noktiju, poboljšavajući njihov kvalitet
 • stimuliše nervnu i mišićnu aktivnost
 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

Kalcijum, Magnezijum, Cink i Vitamin D 90 Tableta

1.152,00 RSD

Formulacija kalcijuma sa magnezijumom i cinkom

 

Preporučuje se kao podrška u terapiji:

 • osteoporoze i osteoartritisa uz vitamine
 • alergija
 • glavobolja i predmenstrualnih i menstrualnih tegoba
 • muškog steriliteta, uz vitamin C i mangan neutrališe spermaglutinaciju, pa se broj i pokretljivost spermatozoida povećava
 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

Lectranal® ACUTE 30 Kapsula

928,00 RSD

Lectranal® ACUTE je prirodni dodatak ishrani koji ublažava već nastale simptome polenske alergije

 

Ova obogaćena formula sadrži specijalno pripremljen ekstrakt korena biljke kozinac (Astragalus membranaceus), uz dodatak vitamina C i kalcijuma. Kozinac doprinosi otpornosti organizma prema spoljašnjim faktorima, a vitamin C normalnoj funkciji imunog sistema. Potpuno prirodna i sigurna formula bez neugodnih nuspojava.

Preporučuje se uzimanje mesec dana pre početka sezone alergija, a zatim nastaviti sa uzimanjem tokom celog kritičnog perioda.

Pogodan za dugotrajnu ili povremenu primenu. Ne izaziva pospanost.

 

glutenfree vegan
 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

LIVSANE Kalcijum 20 Šumećih Tableta

285,00 RSD

LIVSANE šumeće tablete kalcijuma snabdevaju telo sa 800 mg kalcijuma i na taj način doprinose očuvanju kostiju i zuba.

 

Prijatan voćni ukus limuna čini izuzetan doživljaj pića. Tablete su jednostavne za primenu, pogodne su za stomak i udobnije u slučaju problema sa gutanjem.

 

 • Bez glutena
 • Bez laktoze
 • Bez životinjskih sastojaka
 • Bez dodatka šećera
glutenfree
 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

LIVSANE Kalcijum+ K2D3 20 Šumećih Tableta

438,00 RSD

LIVSANE Kalcijum+D3+K2 sa ukusom šumskog voća, šumeće tablete su dodatak ishrani sa dva vitamina (K2 i D3) i 3 minerala (kalcijum, magnezijum i cink), namenjen koštano-mišićnom sitemu.

 

Prijatan voćni ukus bobičastog voća čini izuzetan doživljaj pića.

 

 • Bez glutena
 • Bez laktoze
 • Pogodno za vegetarijance
organic vegan
 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

MAGNEZIJUM KALCIJUM Kompleks 2:1 50 Kapsula

1.502,00 RSD

TerraNova MAGNEZIJUM KALCIJUM Kompleks sadrži magnezijum (oksid, citrat) i kalcijum (karbonat, citrat) u razmeri 2:1 i kombinaciji sa Magnifood kompleksom (stabilizovane pirinčane mekinje, herba ječma, list koprive, izdanci rastavića, koren đumbira, zrna mladog ovsa, cvet i list lucerke).

 

TerraNova MAGNEZIJUM KALCIJUM Kompleks 2:1 u razmeri 500 mg Mg : 250 mg Ca:

 • Doprinosi pravilnom delovanju mišića, uključujući i srce
 • Za pravilno funkcionisanje nervnog sistema
 • Pomaže pri stresu, umoru i napetosti
 • Za održavanje balansa elektrolita
 • Za sintezu proteina i deobu ćelija.
glutenfree
 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

Magnezijum+Kalcijum+D3 DIRECT 20 Kesica

867,00 RSD

Doppelherz® Aktiv Magnezijum+Kalcijum+D3 DIRECT sa 300 mg magnezijuma, 600 mg kalcijuma i 5 µg vitamina D doprinosi normalnoj funkciji mišića i očuvanju kostiju, pomaže u borbi protiv dekalcifikacije kostiju i osteoporoze i stimuliše nervnu i mišićnu aktivnost.

glutenfree
 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

MULTI ESSENCE Vitamini i Minerali 30 Tableta

725,00 RSD

Troslojne tablete MULTI ESSENCE Vitamini i Minerali za Odrasle obezbeđuju potrebnu količinu vitamina i minerala, u cilju zadovoljavanja povećanih potreba organizma. Sadrže kombinaciju vitamina, minerala i luteina namenjenu za svakodnevnu dopunu redovnoj ishrani.

MULTI ESSENCE Vitamini i Minerali za Odrasle:

 • Sprečavaju nekompatibilnost između različitih mikronutrijenata
 • Imaju bolju bioraspoloživost
 • Ne opterećuju gastrointestinalni trakt.
organic glutenfree vegan
 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

MULTIVITAMINI za DECU Green Child LIVING MULTIVITAMIN 50 Kapsula

1.680,00 RSD

TerraNova Green Child LIVING MULTIVITAMIN sadrži 13 vitamina i 10 minerala i namenjen je deci od 4 do 12 godina:

 • Jača imunitet
 • Uvećava otpornost na infekcije
 • Umanjuje posledice sezonskih alergija
 • Vraća snagu i energiju
 • Omogućava pravilan rast i razvoj.

 

Ovaj multivitaminski kompleks poseduje intenzivno sinergijsku, nežnu i izbalansiranu formulaciju, koja obezbeđuje paletu esencijalnih nutrijenata uključujući 13 vitamina i 10 minerala, zajedno sa 8 "wholefood" sastojaka koji obezbeđuju široki spektar fitonutrijenata, enzima i drugih hranljivih elemenata. Namenjen je deci koja odbijaju ishranu povrćem i za nadoknadu vitamina kod nepravilne ishrane.

 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

Myo Pain® Forte 30 Kapsula

1.921,00 RSD

Myo Pain® Forte na bazi ekstrakta lista gorke pomorandže, korena bajkalske grozničnice, herbe majorana, kore bele vrbe, rizoma kurkume, ploda crnog bibera, taurina, kalcijum, kalijuma i magnezijuma savetuje se kao pomoć kod mišićnog spazma i spastičnog bola.

 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

Natural Wealth® Calcium 600 + Vitamin D 60 Tableta

1.249,00 RSD

Natural Wealth® Kalcijum i Vitamin D doprinose normalnoj funkciji mišića. Potrebni su za održavanje normalnih kostiju i zuba. Vitamin D doprinosi normalnoj apsorpciji kalcijuma i fosfora, kao i normalnom nivou kalcijuma u krvi.

 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

Natural Wealth® DIREKT Kalcijum Magnezijum 20 Kesica

810,00 RSD

Natural Wealth® Kalcijum Magnezijum i Vitamin D direkt samo jednoj kesici sadrži 600 mg kalcijuma, 300 mg magnezijuma i preporučenu dnevnu dozu vitamina D

 • dijetetski proizvod - dodatak ishrani
 • granule za otapanje u ustima prijatnog ukusa peperminta
 • snažna 3u1 formula
 • za čvrste kosti i mišiće
 • preporučuje se osobama starijeg životnog doba
 • za sportiste.
 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

Natural Wealth® Helirani Kalcijum, Magnezijum i Cink 100 Tableta

1.599,00 RSD

Natural Wealth® Helirani Kalcijum, Magnezijum i Cink je multimineralni proizvod za mišiće i nervne impulse

 

Nadoknađuje dnevne potrebe za kalcijumom, magnezijumom i cinkom. Kalcijum, magnezijum i cink doprinose održavanju normalnih kostiju. Kalcijum i magnezijum doprinose normalnoj funkciji mišića. Kalcijum doprinosi normalnoj neurotransmisiji (prenosu nervnih impulsa), a magnezijum normalnom funkcionisanju nervnog sistema.

 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

Natural Wealth® Kalcijum Citrat 100 Tableta

1.720,00 RSD

Natural Wealth® Kalcijum Citrat doprinosi normalnoj funkciji mišića, održavanju normalnih kostiju i zuba kao i normalnom zgrušavanju krvi

 

Kalcijum u obliku kalcijum citrata postiže najbolju iskoristivost u organizmu i zadovoljava dnevne potrebe kod osoba sa poremećajima mineralizacije kostiju. 

 

 

 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

Natural Wealth® OSTEO COMPLEX 100 Tableta

1.569,00 RSD

Natural Wealth® OSTEO COMPLEX je multivitaminsko-multimineralni proizvod za kosti sklone prelomima


Vitamin D doprinosi normalnoj apsorpciji kalcijuma i fosfora i normalnom nivou kalcijuma u krvi. Vitamin D, kalcijum i magnezijum doprinose održavanju normalnih kostiju. Vitamin C doprinosi normalnom stvaranju kolagena za normalnu funkciju kostiju i hrskavice.