Prethodno pogledano:

Koenzim Q10

KOENZIM Q10

 

Koenzim K10, poznat i kao ubihinon je jedinjenje koje pomaže u stvaranju energije u ćelijama. Organizam čoveka proizvodi Q10 prirodno, ali njegova proizvodnja u ćelijama ima tendenciju smanjenja s godinama. Srećom, CoK10 se unosi u organizam i putem suplemenata ili namirnica. Zdravstvena stanja poput bolesti srca, poremećaja nervnog sistema, dijabetesa i razvoj maligniteta povezani su sa niskim nivoom koenzima Q10 u organizmu (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/24389208/).
Još uvek nije ppoznato da li niski nivoi Q10 uzrokuju ove bolesti ili su rezultat njih. Jedno je sigurno: mnoštvo istraživanja otkrilo je široku lepezu zdravstvenih blagodati Q10.
Proizvodnja Q10 opada sa starenjem, već nakon 30-te godine života. Stoga, kod starijh osoba nivo Q10 u organizmu je veoma nizak. Neki drugi uzroci nedostatka koenzima Q10 u organizmu obuhvataju: nedostatke u ishrani, genetske poremećaje u sintezi ili metabolizmu Q10, povećane zahteve tkiva, mitohondrijske bolesti, oksidativni stres usled starenja, oboljenja ili stila života (pušenje, ishrana, UV zračenje, upotreba nekih lekova)...


Istraživanja su pokazala da Q10 ima nekoliko ključnih uloga u organizmu.


Jedna od njegovih primarnih funkcija je da pomogne u generisanju energije u ćelijama. Uključen je u stvaranje adenozin trifosfata (ATP), koji je uključen u prenos energije unutar ćelija. Q10 je takođe snažan antioksidans i štiti ćelije od oksidativnog oštećenja (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/25126052/). Prekomerne količine slobodnih radikala dovode do oksidativnog oštećenja, što može ometati redovno funkcionisanje ćelija. Poznato je da ovo uzrokuje mnoge poremećaje zdravstvenog stanja.
S obzirom na to da se ATP koristi za izvršavanje svih telesnih funkcija, a oksidativni stres može da ošteti ćelije, nije iznenađujuće što su neke hronične bolesti povezane sa niskim nivoom Q10 (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/8241707/). Koenzim Q10 je prisutan u svakoj ćeliji u telu. Međutim, najviše koncentracije nalaze se u organima sa najvećim energetskim zahtevima, poput srca, bubrega, pluća i jetre (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/21966175/).

Blagotvorni zdravstveni efekti koenzima Q10


1. Koenzim Q10 u lečenju bolesti srca
Srčana insuficijencija je često posledica drugih srčanih oboljenja, poput bolesti koronarnih arterija ili visokog krvnog pritiska. Srčana insuficijencija se javlja kada ovi problemi utiču na srce do te mere da ono ne može redovno da se skuplja, opušta ili pumpa krv kroz telo. U studiji na 420 osoba sa srčanom insuficijencijom, primena koenzima Q10 tokom dve godine poboljšalo je njihove simptome i smanjilo rizik od umiranja od srčanih problema (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/25282031/). U drugoj studiji je 641 osoba dobijala suplemete koenzima Q10 ili placebo tokom godinu dana. Na kraju studije, ispitanici iz grupe Q10 bili su ređe hospitalizovani zbog pogoršanja srčane insuficijencije i imali su manje ozbiljnih komplikacija (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/8241697/). Primena suplemenata koenzima Q10 stimuliše obnavljanje optimalnih nivoa proizvodnje energije, smanjuje oksidativno oštećenje i poboljšati rad srca, a sve to može pomoći u lečenju srčane insuficijencije.
Koenzim QK10 pomaže u tremanu srčane insuficijencije i oboljenja srca poboljšanjem funkcije srca, povećanjem proizvodnje ATP potrebnog za kontrakcije srčanog mišića i ograničavanjem oksidativnog oštećenja i dovodi do smanjenja hipertenzije (povišenog arterijskog pritiska).


2. Koenzim Q10 u poboljšanju plodnosti
Plodnost žena opada s godinama zbog pada broja i kvaliteta jajnih ćelija. Koenzim Q10 je direktno uključen u ovaj proces. Starenjem, proizvodnja koenzima Q10 usporava, što čini telo manje efikasnim u zaštiti jajnih ćelija i folikula od oksidativnog oštećenja (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/26111777/). Suplementacija koenzima Q10 pomaže može čak preokrenuti ovaj starosni pad kvaliteta i količine oocita.
Slično tome, muška sperma je podložna efektima oksidativnog oštećenja, što može dovesti do smanjenog broja, pokretljivosti spermatozoida, lošeg kvaliteta sperme i neplodnosti (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/23912751/). Zaključak nekoliko studija je da dodatak koenzima Q10 može poboljšati kvalitet, aktivnost i koncentraciju sperme povećavajući antioksidativnu zaštitu (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/28066832/).
Koenzim Q10 pomaže u poboljšanju kvaliteta sperme kod muškaraca i smanjenju pada broja i kvaliteta jajnih ćelija kod žena.


3. Koenzim Q10 pomaže da vaša koža ostane mlada
Koža je najveći organ u telu i široko je izložena štetnim agensima koji doprinose starenju. Ovi agensi mogu biti unutrašnji ili spoljni. Neki unutrašnji štetni faktori uključuju ćelijsko oštećenje i hormonsku neravnotežu. Spoljni faktori uključuju agense iz okruženja, poput UV zraka i polutante (zagađivače) iz atmosfere.
Štetni uticaji mogu dovesti do smanjene vlažnosti kože i oslabljene zaštite od agresora okoline, kao i do proređivanja slojeva kože (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/25906193/). Primena koenzima Q10 direktno na kožu u vidu kozmetičkih preparata i suplementacija koenzima Q10 (hranimo kožu spolja i iznutra) može smanjiti štetu od unutrašnjih i spoljašnjih agresora povećavajući proizvodnju energije u ćelijama kože i promovišući antioksidativnu zaštitu. Takođe, koenzim Q10 primenjen direktno na kožu i suplementacija koenzima Q10 smanjuje oksidativno oštećenje izazvano UV zracima i smanjuje dubinu bora, dakle koenzim Q10 ima anti age efekte na nivou kože (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/10416055/). I na kraju, pokazano je da je veća verovatnoća pojave melanoma kod osoba sa niskim nivoom koenzima Q10 (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/16443053/).
Koenzim Q10 primenjen direktno na kožu i u vidu suplemenata smanjuje oštećenja kože od sunca i povećava antioksidativnu zaštitu, smanjuje dubinu bora, deluje protiv starenja (anti age) i smanjuje rizik od pojave melanoma.

 

4. Koenzim Q10 smanjuje migrenu
Poremećena funkcija mitohondrija može dovesti do povećanog ulaska kalcijuma u ćelije, prekomerne proizvodnje slobodnih radikala i smanjene antioksidativne zaštite. To može rezultovati niskim nivoom energije u moždanim ćelijama, pa čak i migrenom. Pošto se koenzim Q10 nalazi uglavnom u mitohondrijima ćelija, pokazalo se da poboljšava mitohondrijsku funkciju i pomaže u smanjenju upale koja se može javiti tokom migrene (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/21586650/). U stvari, studija je pokazala da je suplementacija CoK10 tri puta smanjla pojavu migrene u poređenju sa placebom kod 42 osobe i smatra se da se koenzim Q10 može koristiti u sprečavanju (profilaksi) napada migrene (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/15728298/). U skladu s tim, primećen je nedostatak koenzima Q10 kod osoba koje pate od migrene. Jedna velika studija pokazala je da je 1.550 adolescenata sa niskim nivoom koenzima Q10 imalo ređe i manje teške oblike migrene nakon primene koenzima Q10 (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/17355497/). Dakle, koenzim Q10 ne samo što pomaže u lečenju migrene, već može i da je spreči.
Primena suplemenata koenzima Q10 pomaže u prevenciji i lečenju migrene, jer povećava mitohondrijalnu funkciju i smanjuje upalu.


5. Koenzim Q 10 povećava fizičku izdržljivost
Oksidativni stres može uticati na funkciju mišića, a samim tim i na performanse vežbanja. Slično tome, poremećena funkcija mitohondrija može smanjiti količinu energije u mišićima, smanjujući mišićnu snagu i izdržljivost tokom vežbanja.Koenzim Q10 smanjenjem oksidativnog stresa i poboljšanjem mitohondrijske enetgetske funkcije poboljšava fizičke performanse tokom vežbanja i fizičke aktivnosti (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/21681167/).
Dodatan unos koenzima Q10 može pomoći u povećanju snage tokom vežbanja i smanjenju umora, što poboljšava performanse vežbanja i smanjuje osećaj umora (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/19644406/).

 

6. Koenzim Q10 u tretmanu dijabetesa
Oksidativni stres može izazvati oštećenje ćelija. To može rezultirati metaboličkim bolestima poput dijabetesa. Poremećaj funkcije mitohondrija je povezana sa rezistencijom na insulin (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/28811612/). Pokazano je da koenzim Q10 poboljšava osetljivost ćelija na insulin, smanjuje insulinsku rezistenciju i reguliše nivo šećera u krvi (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/24586567/). Primena suplemenata koenzima Q10 tokom 12 nedelja kod osoba sa dijabetesom tipa 2 je značajno smanjila nivo šećera (glukoze) u krvi natašte i hemoglobin A1C, parametra koji ukazuje na prosečan nivo šećera u krvi u poslednja dva do tri meseca, i smanjila nvo triglicerida u krvi (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/26413493/). I na kraju, koenzim Q10 može pomoći u prevenciji dijabetesa stimulišući razgradnju masti i smanjujući nakupljanje masnih ćelija koje mogu dovesti do gojaznosti ili dijabetesa tipa 2 (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/29663894/).
Primena suplemenata koenzima Q10 može pomoći u povećanju osetljivosti ćelija na insulin i poboljšanju nivoa šećera u krv kod osoba sa dijabetesom, smanjiti gojaznost i nivo triglicerida i poboljšati parametre metaboličkog sindroma.

 

7. Koenzim Q10 i funkcija mozga
Mitohondrije su glavni generatori energije moždanih ćelija. Mitohondrijska funkcija opada sa godinama. Ukupna mitohondrijalna disfunkcija može dovesti do smrti moždanih ćelija i bolesti poput Alchajmerove i Parkinsonove. Nažalost, mozak je veoma podložan oksidativnom oštećenju zbog visokog sadržaja masnih kiselina i velike potrebe za kiseonikom. Ovo oksidativno oštećenje pojačava proizvodnju štetnih jedinjenja koja mogu uticati na pamćenje, kogniciju i fizičke funkcije.
Primena koenzima Q10 ima neuroprotektivne efekte. Koenzim Q10 može usporiti napredovanje Alchajmerove bolesti (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/18560133/) i Parkinsonove bolesti (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/12374491/).
Dokazano je da koenzim Q10 štiti nervne ćelije od oksidativnog oštećenja i smanjuje dejstvo štetnih jedinjenja koja mogu dovesti do neuroloških oboljenja kao što su Alchamerova i Parkinsonova bolest.


8. Koenzim Q10 može zaštititi pluća

Od svih organa, pluća imaju najveći kontakt sa kiseonikom i zagađenjima iz vazduha. Zbog toga su veoma podložna oksidativnom oštećenju. Povećana oksidativna oštećenja u plućima i slaba antioksidativna zaštita, uključujući nizak nivo koenzima Q10, mogu se nalaziti u osnovi razvoja plućnih bolesti poput astme i hronične opstruktivne bolesti pluća (HOBP) (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/16289557/). Takođe je dokazano da osobe koji pate od ovih stanja imaju niži nivo CoK10 (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/12169177/). Studija na pacijentima sa astmom je pokazala da primena suplemenata koenzima Q10 smanjuje upalu kod osoba sa astmom, kao i smanjuje potrebu za primenom kortikosteroidne terapije (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/16873952/). Druga studija pokazala je poboljšanje performansi vežbanja kod onih koji pate od HOBP. Ovo je primećeno boljom oksigenacijom tkiva i pulsom nakon primene suplemenata sa koenzimom Q10.

Primena koenzima Q10 smanjuje upalu disajnih puteva kod osoba sa astmom i hroničnom opstruktivnom bolešću pluća (HOBP) i pomaže bolju oksigenaciju tkiva.


Doziranje i neželjeni efekti
Koenzim QK10 se javlja u dva različita oblika - ubihinol i ubihinon.
Ubihinol čini 90% Koenzima Q10 u krvi i predstavlja oblik koji se najviše apsorbuje. Koenzim Q10 ima dobru podnošljivost, bezbednost i nisku toksičnost. Standardna doza koenzima QK10 kreće se u opsegu od 90 mg do 200 mg dnevno, mada se i doze do 1200 mg dobro podnose bez ikakvih ozbiljnih neželjenih efekata (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/19096117/). Uzimanje suplemenata koenzima Q10 sa hranom može pomoći vašem telu da ga apsorbuje do tri puta brže nego uzimanje bez hrane. Pored toga, neki proizvodi nude solubilizovani oblik koenzima Q10 ili kombinaciju sa lipidima kako bi se poboljšala njegovu apsorpciju. Ukoliko se pojave simptomi kao što su glavobolja, mučnina, gubitak apetita ili dijareja, potrebno je dnevnu dozu koenzima Q10 podeliti u 3 doze. Bezbednost primene koenzima Q10 kod trudnica i dojilja nije utvrđena. Ukoliko u tim stanjima želite da koristite koenzim Q10 u vidu suplemenata konsultujte se sa vašim izabranim lekarom.
Organizam ne čuva (ne deponuje) koenzim Q10, a unos suplemenata koenzima Q10 ne smanjuje njegovo stvaranje u organizmu. Stoga se preporučuje kontinuirana upotreba koenzima Q10 kako bi se ispoljili njegovi zdravstveni benefiti (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/19096118/).
Budući da se proizvodnja CoK10 smanjuje s godinama, odrasli svih uzrasta mogu imati brojne koristi upotrebom suplemenata koenzima Q10.

 

U bogatom asortimanu eapoteka.rs nalaze se preparati koenzima Q10:

-u vidu suplemenata: M.E.V. Feller CoQ10, Supradyn Q10, Galenika (Oligovit Q10), Biofar Cardio Q10 Direct, Betavit Q10, Maxmedica Coenzyme Q10, Cellenergy Q10, Alkakaps Coenzyme Q10 forte... u vidu kapsula

- u vidu anti age krema sa koenzimom Q10: Eucerin Q10 Active dnevna krema, Eucerin Q10 Active noćna krema, Eucerin Q10 Active krema za područje oko očiju, Eucerin, Sebamed Q10 losion, Sebamed Q10 krema za lice, Sebamed Q10 krema za predeo oko očiju, Nivea Q10 Power dnevna krema protiv bora, Nivea Q10 Power noćna krema protiv bora, Nivea Q10 Power krema protiv bora oko očiju...

 

 

Koenzim Q10 je jedinjenje koje proizvodi energiju u organizmu. Naziva se još i ubikinon što u prevodu znači sveprisutan. Nalazi se u malim količinama u svim ćelijama i tkivama u ljudskom telu. Deluje kao prenosnik informacija u mitohondrijama koje su pogonske ćelije gde oksidacijom unete hrane nastaje energija.

Koenzim Q10 je sastavni deo transporta elektrona i učestvuje u aerobnoj ćelijskoj respiraciji, proizvodi energiju u obliku ATP-a koji predstavlja osnovnu jedinicu energije u organizmu. Učestvujući u ovom procesu koenzim Q10 osigurava da mišići i druga kritična tkiva dobiju dovoljno kiseonika i hranljivih materija preko krvi.

Dokazano je da poboljšava pamćenje i fizičku izdržljivost zato se savetuje kod svih sportskih disciplina. Njegov deficit se kasno primećuje i uglavnom se manifestuje kroz umor, pad imuniteta, glavobolje, paradentozu, gojaznost, aritmiju, srčana oboljenja, slabu memoriju...

Najveća koncentracija koenzima Q10 se nalazi u srčanom mišiću, bubrezima i jetri, pa je ovim organima najviše potrebno za pravilno funkcionisanje. Naše telo ga prirodno proizvodi, ali sa godinama njegova proizvodnja se smanjuje zato je neophodno da ga unosimo kroz suplemente. Ljudi koji koriste lekove za snižavanje holesterola ili pate od srčanih oboljenja, kancera, dijabetesa imaju smanjenu koncentraciju ove važne supstance.

Koenzim Q10 je snažan antioksidant koji pomaže u borbi protiv slobodnih radikala. Svaka ćelija u organizmu je sastavljena od molekula koji se sastoje od atoma koji su povezani hemijskim vezama koje nastaju povezivanjem elektrona, kada dodje do pucanja hemijskih veza nastaju nespareni elektoroni, kada molekul ostane sa nesparenim elektronom on postaje slobodan radikal. Slobodni radikali su glavni uzročnici mnogih bolesti oni oštećuju sva tkiva, ćelije, DNK, ceo organizam. Slobodni radikali teže da preotmu elektron drugim molekulima, dok antioksidanti neutrališu njihovo dejstvo, jer mogu da im daju elektron koji im fali i tako ih stabilizuju. Antioksidanti kao što je Q10 deluju kao hvatač slobodnih radikala i sprečava njihovu reaktivnost. Koenzim Q10 učestvuje u regeneraciji vitamina E koji je jedan od glavnih antioksidanata u našem telu. Učestvuje u porizvodnji kolagena i vrlo je prisutan u borbi protiv starenja.

 

Zbog svog snažnog antioksidativnog dejstva poboljšava celokupan imunitet, pomaže kod alergija, glavobolje, u procesima mršavljenja, poboljšava pokrentnost spermatozioda. Povećava elastičnost vena i sprečava oksidaciju holesterola, pa je glavni u lečenju srčanih oboljenja i holesterola bez ikakvih sporednih efekata. Kao suplement ne ometa nivo Q10 u krvi, već ga dopunjuje.

novo
 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

Super Collagen Ultra AntiAge 14x25 mL

4.449,00 RSD

Super Collagen Ultra kolagen shots je najjači i najmoćniji prirodni efekat filera - specijalno formulisan za žene i muškarce 40+ 


Super Collagen Ultra je za zrelu kožu koja dokazano ponovo postaje gipka sjajna i sveža.

Super Collagen Ultra se sastoji od 4 klinički dokazana sastojka za ANTI AGE - najčistiji kolagen u dozi od 5000 mg, hijaluronska kiselina, koenzim Q10 i ekstrakt nara!

 • 3x brže popunjava neravnine na koži tela i lica
 • Pruža efekat svilenkaste kože (kao nakon najluksuznijih kozmetičkih tretmana)
 • Regeneriše i otklanja posledice povreda u zglobovima i ligamentima
 • Povećava nivo energije i pomaže pokretljivosti tela i elastičnosti kože
 • Najbolji kombo sastojaka za vaš organizam


Hidrolizivani KOLAGEN tipa 1 i 3 po 5000mg u svakom shotu
Q10 koenzim za podmlađivanje
Hijaluronska kiselina podmlađuje i hidrira kožu i daje maksimalnu hidrataciju
Ekstrakt nara pospešuje apsorpciju kolagena

 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

ALKAKAPS Coenzyme Q10 Forte 30 mg 30 Kapsula

715,00 RSD

Dejstvo Koenzim Q10 je esencijаlni koenzim, neophodаn zа prаvilno funkcionisаnje svаke žive ćelije. Povećаvа stvаrаnje energije u mitohondrijama ćelijа orgаnizmа, posebno u srčаnoj i skeletnoj muskulаturi. Koenzim Q10 je snаžаn аntioksidаns, koji privlаči slobodne rаdikаle i štiti ćelije od njihovog štetnog dejstvа.

 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

Betavitevit® Q10 30 mg 30 Tableta

899,10 RSD

Betavitevit® koenzim Q10 je dodatak ishrani koji u svom sastavu sadrži pivski kvasac i koenzim Q10

 

Koenzim Q10 prisutan u ovom preparatu je proizvod renomiranog japanskog proizvođača dobijen procesom fermentacije kvasca i potpuno je biološki identičan koenzimu Q10 koji se stvara u ljudskom organizmu i koji je neophodan u procesu nastanka energije potrebne za normalno funkcionisanje ćelije. Smanjenje nivoa koenzima Q10 u organizma nakon 35. godine života naročito pogađa organe kojima je potrebno najviše energije za funkcionisanje, a to su srce, pluća, jetra i bubrezi. Koenzim Q10 deluje i kao snažan antioksidans koji štiti ćelije od štetnog dejstva slobodnih radikala.

 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

CardiofortIN 30 Kapsula

2.901,00 RSD

CardiofortIN sadrži 5 najačih antioksidanasa iz prirode na jednom mestu kao što su: rezveratrol, likopen, koenzim Q10, Vitamin D3 i folna kiselina.

 

Poseduje izražen vaskuloprotektivan efekat – pozitivan efekat na endotel krvnih sudova – doprinosi vazorelaksaciji i popravljanju endotelne disfunkcije i prevenciji nastanka ateroskeroze i njenih komplikacija 

 

 • snižava nivo homocisteina koji je prediktor KV događaja – “doprinosi normalnom metabolizmu homocisteina”
 • izražen kardioprotektivni efekat – pozitivan efekat na endokard i miokardiocite
 • usporenje procesa starenja – mesto u anti-aging medicini
 • pozitivan efekat kod sportista i “sindroma hroničnog umora” - povećava proizvodnju energije – povećava se izdržljivost a smanjuje zamaranje mišića
 • pozitivan efekat na metaboličke procese – mesto kod gojaznih pacijenata, dijabetičara i osoba sa insulinskom rezistencijom
 • doprinosi normalnom funkcionisanju nervnog sistema – mesto kod neuroloških pacijenata
 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

Cellenergy Q10 50 mg 30 Kapsula

1.296,00 RSD

Koenzim Q10, poznat kao ubidekarenon je supstanca slična vitaminima koja se sintetiše u jetri, ali se isto tako unosi u organizam preko hrane. Neophodan je za normalno funkcionisanje ćelija organizma.

 

CellEnergy Q10 sadrži vitamin E i selen, koji doprinose zaštiti ćelija od oksidativnog stresa. Ekstrakt crnog bibera povećava resorpciju koenzima Q10.

 

Štiti ćelije od oksidativnog stresa, poboljšava energetski metabolizam, preporučuje se za očuvanje pravilne funkcije kardiovaskularnog sistema.

glutenfree
 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

Coenzyme Q10 200 mg 30 Kapsula

4.162,00 RSD

Coenzyme Q10 je specijalna formulacija koja sadrži visoku dozu koenzima Q10, rastvorenu u ulju, u želatinoznoj kapsuli, kako bi obezbedila najbržu apsorpciju i maksimalni efekat. Co Q10 pomaže u prevenciji ateroskleroze, doprinosi jačanju snage srčane kontrakcije, pomaže kod aritmija i hipertenzije. Ima pozitivan efekat kod migrene. Kao snažan antioksidans, Co Q10 može značajno unaprediti zdravlje osoba koje pate od depresije. 

 

Coenzyme Q10 preporučuje se:

 • Osobama koje žele više vitalnosti i energije
 • Osobama koje su na terapiji lekovima za kontrolu nivoa holesterola
 • Osobama koje žele da doprinesu zdravlju srca i krvnih sudova
 • Osobama koje su izložene intenzivnom fizičkom naporu
 • Osobama starijim od 35 godina
 • Aktivnim sportistima.
srpski proizvod
 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

Coenzyme Q10 30 mg 30 Kapsula

855,00 RSD

Coenzyme Q10 deluje kao antioksidans, pomaže rad ćelija u organizmu, kao i srčanih mišića i krvnih sudova, a povećava i opštu vitalnost organizma. Proizvod Coenzyme Q10 sadrži 100% prirodni koenzim Q10 vrhunskog kvaliteta. Glavna prednost je u tome što dolazi u želatinoznom stanju, čime je efekat jači i dugotrajniji. Namenjen je osobama koje žele da održe vitalnost, sa predispozicijama ka srčanim problemima i kancerogenim promenama, kao i svima preko 40 godina starosti.

 

Preporučuje se:

 • Kod hipertenzije
 • Za pravilan rad srčanog mišića
 • Kod hroničnog umora
 • U cilju boljeg iskorišćavanja energije
 • Za muškarce koji planiraju porodicu
 • Kod osoba koje su na terapiji statinima
 • Starijim osobama
 • Za zaštitu organizma od štetnog delovanja slobodnih radikala

 

Unos koenzima Q10 takodje pozitivno utiče na plodnost, povećava proizvodnju i pokretljivost spermatozoida pa se preporučuje svim muškarcima koji planiraju porodicu.

glutenfree
 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

HeartMax® 60 Kapsula

3.757,00 RSD

HeartMax® je specijalna formula koja objedinjuje pozitivne efekte Omega-3 EPA/DHA kiselina, belog luka, aminokiselina i moćne antioksidanse i pomaže u očuvanju zdravog srca, krvnih sudova i povoljnih vrednosti holesterola.

 

HeartMax® je namenjen:

 • Onima koji žele da očuvaju zdravlje svog srca
 • Osobama koje žele da održe holesterol u granicama normale
 • Osobama koje imaju problema sa cirkulacijom
 • Osobama koje imaju istorijat srčanih oboljenja u porodici.
glutenfree vegan
 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

Kaltex ULTRA ENERGY 30 Kapsula

1.188,00 RSD

Kaltex ULTRA ENERGY je dodatak ishrani koji sadrži kompleks Vitamina B, Vitamin C kao i Koenzim Q10 i Magnezijum. Ultra Energy predstavlja inovativnu, pojačanu formulu za efikasno podizanje energije i psihofizičkog fokusa. Aktivne komponente od značaja za organizam doprinose poboljšanju kardiovaskularnog i nervnog sistema, smanjenju umora i iscrpljenosti, doprinose odžravanju normalnog energetskog metabolizma i normalnom metabilizmu makronutrijenata.

 


EFIKASNO PODIZANJE ENERGIJE I PSIHOFIZIČKOG FOKUSA

 • Regeneriše organizam
 • Smanjuje umor, iscrpljenost i razdražljivost
 • Poboljšava kardiovaskularno zdravlje, cirkulaciju i radnu sposobnost celog organizma
 • Pomaže u očuvanju funkcije nervnog sistema, poboljšava koncentraciju i pamćenje
organic glutenfree vegan
 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

KOENZIM Q10 100 mg 50 Kapsula

4.416,00 RSD

TerraNova KOENZIM Q10 predstavlja spoj aktivnog sastojka koenzima zajedno sa liofiliziranim biljem i hranom u Magnifoodu (Arabinogalaktan iz drveta ariša, stabilizovane pirinčane mekinje u prahu, Asai bobice, plod i list pasjeg trna, plod borovnice, list artičoke). 

Ljudski organizam ima sposobnost sinteze koenzima Q10, ali se ona smanjuje posle 30. godine. Kao posledica smanjene produkcije ovog koenzima dolazi do smanjenja energetskih procesa u organizmu, što se najpre primeti na srčanom radu.

 

KOENZIM Q10 preporučuje se:

 • Kod bolesti srca (oslabljeno srce, aritmije, angina pektoris, infarkt)
 • U terapiji statinima (lekovi za smanjenje holesterola, jer oni dovode do deficita CoQ10)
 • Kod hipertenzije - povećan krvni pritisak
 • Kod zamora, stresnih stanja i težih fizičkih napora
 • Protiv starenja svih ćelija i tkiva u organizmu.
organic glutenfree vegan
 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

KOENZIM Q10 30 mg 50 Kapsula

2.485,00 RSD

TerraNova KOENZIM Q10 predstavlja spoj aktivnog sastojka koenzima zajedno sa liofiliziranim biljem i hranom u Magnifoodu (Arabinogalaktan iz drveta ariša, stabilizovane pirinčane mekinje u prahu, Asai bobice, plod i list pasjeg trna, plod borovnice, list artičoke). 

Ljudski organizam ima sposobnost sinteze koenzima Q10, ali se ona smanjuje posle 30. godine. Kao posledica smanjene produkcije ovog koenzima dolazi do smanjenja energetskih procesa u organizmu, što se najpre primeti na srčanom radu.

 

TerraNova KOENZIM Q10 preporučuje se:

 • Kod bolesti srca (oslabljeno srce, aritmije, angina pektoris, infarkt)
 • U terapiji statinima (lekovi za smanjenje holesterola, jer oni dovode do deficita CoQ10)
 • Kod hipertenzije - povećan krvni pritisak
 • Kod zamora, stresnih stanja i težih fizičkih napora
 • Protiv starenja svih ćelija i tkiva u organizmu.

 

 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

Koenzim Q10 AKTIV 30 Kapsula

627,00 RSD

Koenzim Q10 (CoQ10, ubihinon) je esencijalan u energetskom metabolizmu čoveka.

 

Preporučuje se kod:

 • bolesti srca i krvnih sudova (slabost srčanog mišića, aritmije, angina pektoris, infarkt miokarda, hipertenzija)
 • kao dodatak ishrani kao pomoć u sprečavanju ateroskleroze
 • kao dodatak kod terapije statinima i beta-blokatorima (lekovi koji dovode do deficita koenzima Q10)
 • kod starih osoba - antiaging suplement
 • kod sportista - povećava proizvodnju energije
 • kod “sindroma hroničnog umora”

 

 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

KOENZIM Q10, MAGNEZIJUM I GLOG 50 Kapsula

2.638,00 RSD

TerraNova KOENZIM Q10, MAGNEZIJUM I GLOG kompleks deluje povoljno na kardiovaskularni sistem, smanjuje nivo holesterola i povećava nivo energije u organizmu. Koenzim Q10 značajno smanjuje rizik od ateroskleroze i jača srčani mišić. Glog takođe ostvaruje pozitivan efekat na nivou kardiovaskularnog sistema. Magnezijum u obliku bisglicinata (helirani oblik, nema laksativni neželjeni efekat) deluje povoljno na nervni i mišićni sistem. 

glutenfree vegan
 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

LIVING MULTIVITAMIN SPORT 50 Kapsula

2.600,00 RSD

TerraNova LIVING MULTIVITAMIN SPORT je formulacija koja namenjena sportistima i osobama koje se bave fizičkim aktivnostima. Iako su esencijalni nutrijenti isti kod osoba koji redovno vežbaju i kod onih koji ne vežbaju, količina pojedinačnih nutrijenata koji su potrebni za optimalno zdravlje se ipak razlikuje između ovih kategorija. Određeni hranljivi sastojci iz hrane i biljaka su posebno pogodni kada su u pitanju performance i odmor sportista. LIVING MULTIVITAMIN SPORT obezbeđuje širok spektar hranljivih sastojaka u dozama koje zadovoljavaju jedinstvene potrebe osoba koje vežbaju I bave se sportom. Dejstvo ovih hranljivih satsojaka je unapređeno dodatkom sinergističkog Magnifood kompleksa koji dodatno doprinosi izdržljivosti I sportskim performansama.

 

 • Za bolje fizičke performanse.
 • Za brži oporavak nakon treninga.
 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

M.E.V. FELLER Co Q10 100 mg 30 Kapsula

1.661,00 RSD

M.E.V. FELLER Koenzim Q10 (CoQ10) preko je potrebna molekula rasprostranjena u raznim tkivima i organima u našem telu, a najviše je koncentrovana u srčanom mišiću. Sa godinama, te se koncentracije smanjuju, a uzrok su i stanja oksidativnog stresa koji deluje na promenu strukture i funkcie ćelija. Coenzyme Q10, poznat i pod nazivom ubihinon, je jedna od glavnih supstanci koja je neophodna za dobijanje energije u skoro svakoj ćeliji u organizmu. Velike količine ove supstance se nalaze upravo u organima kao što su srce, bubrezi, jetra i mišići tj. metabolički aktivnim ćelijama. Sa starenjem opada i kapacitet čuvanja ovog koenzima pa je zato jako bitan adekvatan unos ove supstance.

 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

M.E.V. FELLER Co Q10 100 mg 60 Kapsula

2.833,00 RSD

M.E.V. FELLER Koenzim Q10 (CoQ10) preko je potrebna molekula rasprostranjena u raznim tkivima i organima u našem telu, a najviše je koncentrovana u srčanom mišiću. Sa godinama, te se koncentracije smanjuju, a uzrok su i stanja oksidativnog stresa koji deluje na promenu strukture i funkcie ćelija. Coenzyme Q10, poznat i pod nazivom ubihinon, je jedna od glavnih supstanci koja je neophodna za dobijanje energije u skoro svakoj ćeliji u organizmu. Velike količine ove supstance se nalaze upravo u organima kao što su srce, bubrezi, jetra i mišići tj. metabolički aktivnim ćelijama. Sa starenjem opada i kapacitet čuvanja ovog koenzima pa je zato jako bitan adekvatan unos ove supstance.

srpski proizvod
 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

MIGRALIN 60 Kapsula

2.220,00 RSD

MIGRALIN kapsule su  formulisane na bazi standardizovanih ekstrakata biljaka kao što su majčinski vratić (Tanacetum parthenium - Feverfew) i crnog bibera (Piper nigrum), magnezijuma, koenzima Q10 i vitamina B2.

 

Zahvaljujući svom kompleksnom sastavu, koristi se u profilaktičkoj terapiji migrenskih glavobolja, kao i za ublažavanje simptoma migrene.

glutenfree vegan
 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

MultiComplex Senior 30 Tableta

699,00 RSD

Anti-aging formula sa 13 vitamina, 12 minerala i koenzim Q10 u optimalnim koncentracijama koje se preporučuju ženama i muškarcima nakon pedesete godine života. Sadrži 13 vitamina, 12 minerala i koenzim Q10. Antioksidansi i oligominerali, koji se u njemu nalaze, štite kardiovaskularni sistem i usporavaju starenje ćelija.

 

Osim toga optimalne koncentracije ovih sastojaka doprinose zdravlju i ostalih vitalnih organa i podržavaju njihovo pravilno funkcionisanje. Koenzim Q10 je prirodni antioksidans. Sa godinama njegova sinteza u organizmu drastično opada što dovodi do starenja ćelija čiji se prvi znakovi vidljivi na koži i u slabljenju funkcije kardiovaskularnog sistema. Koenzim Q10 povoljno utiče na nivo holesterola i triglicerida u krvi, usporava starenje ćelija i neutrališe štetno dejstvo slobodnih radikala. Svakodnevni unos dovoljne količine Vitamina A i B2 doprinose održavanju normalnog vida. Vitamini C i E su univerzalni antioksidansi koji doprinose zaštiti ćelija od oksidativnog stresa i usporavaju njihovo starenje. Vitamini grupe B (B1, B2, B3, B5, B6, B12 i biotin) doprinose pravilnom energetskom metabolizmu u našem organizmu, povoljno utiču na zdravlje nervnog sistema i popravljaju stanje kože, kose i noktiju. Dovoljne količine Vitamina C, D, B6, B12 i folne kiseline obezbeđuju pravilno funkcionisanje imunog sistema i pojačavaju otpornost organizma prema patogenim mikroorganizmima kao i sposobnost organizma da se suprotstavi pojavi malignih, neurodegenerativnih i autoimunih bolesti. Kalcijum, fosfor i vitamin D3 povećavaju gustinu kostiju, sprečavaju gubitak koštane mase i pojavu osteopenije i osteoporoze. Gvožđe i folna kiselina sprečavaju razvoj anemije jer stimulišu sintezu hemoglobina i crvenih krvnih zrnaca. Anemija dovodi do pojave vrtoglavice, zujanja u ušima, dekoncentracije, suvoće kože, brzog umaranja i kratkog daha pri blagim fizičkim naporima, do hroničnog umora i iscrpljenosti. Magnezijum i kalcijum doprinose održavanju normalne funkcije mišića, sprečavaju pojavu grčeva u nogama, povoljno utiču na rad srca.

 

Proizvod ne sadrži: gluten, derivate mleka, laktozu, veštačke arome, konzervanse i GMO. Proizvod je pogodan za vegetarijanski način ishrane.

glutenfree vegan
 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

Normolip 5 Forte 30 Kapsula

828,00 RSD

Normolip 5 forte sadrži 5 aktivnih sastojaka koji omogućavaju smanjenje apsorpcije holesterola unetog hranom, kao i smanjenje stvaranja holesterola koji proizvodi sam organizam. Klinička studija je pokazala uticaj proizvoda Normolip 5 forte na smanjenje nivoa holesterola: 30 osoba je nakon 2 meseca uzimanja 1 tablete dnevno imalo prosečno smanjenje nivoa holesterola od oko 20% za ukupni holesterol, 27% za LDL holesterol i 17% za trigliceride. Korišćenje ovog preparata ne oštećuje jetru ni nakon višegodišnje upotrebe. 5 prirodnih aktivnih komponenti koje, uz kontrolisanu ishranu, utiču na smanjenje nivoa holesterola i triglicerida. 

 

Proizvod ne sadrži: gluten, derivate mleka, laktozu i GMO. Proizvod je pogodan za veganski način ishrane.

srpski proizvod
 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

Oligovit® Q10 30 Kapsula

963,00 RSD

Oligovit® Q10 je dijetetski proizvod koji sadrži koenzim Q10 u kombinaciji sa vitaminom C i E. Koenzim Q10 (ubihinon) ima važnu ulogu u metabolizmu, budući da učestvuje u proizvodnji energije u ćelijama. Koenzim Q10 je snažan antioksidans koji štiti ćelijske membrane od oštećenja izazvanog slobodnim radikalima i bitan je za normalno funkcionisanje sečanog mišića i pozitivno deluje na imuni sistem.

 

Preporučuje se za pravilan rad srca i funkciju krvnih sudova, srčanim bolesnicima, osobama koje su na terapiji statinima (lekovima protiv masnoće u krvi), za jačanje imuniteta kao i sportistima i svima kojima je potrebno više energije, u stanjima stresa i povećanih fizičkih i psihičkih napora i svima iznad 40. godine života.

 

Za više informacija pogledajte PDF na ovoj stranici.

 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

Orthomol Beauty Kolagen+Hijaluronska Kiselina 30 Bočica

10.100,00 RSD

Inovativni napitak za lepotu sa jedinstvenim kompleksom, Orthomol Beauty kombinuje kolagen i hijaluronsku kiselinu sa inovativnim kompleksom fitamina Q₁₀. Takođe kombinuje fito-ekstrakt ploda masline sa koenzimom Q₁₀ i dragocenim vitaminima. Dodatno sadrži biotin, cink i selen koji pomažu u održavanju lepe kože, kose i noktiju. 

 • Sve što vam treba za lepotu u zgodnoj bočici spremnoj za konzumaciju
 • Sa ukusom pomorandže
 • BEZ GMO i bez laktoze
 • 30 bočica od 20 mL  (UKUPNO 600 mL)

Da Vaša koža bude prirodno lepa, da sija iznutra, da se jednostavno oseća dobro. To su želje koje svi znamo. Vaša sopstvena lepota znači da se osećate dobro u svojoj koži i da to pokažete spoljnom svetu. Suprotno popularnom verovanju, lepota nije površna stvar. Za nas je naša koža više od najvećeg organa. Ali tokom godina gubi svoju elastičnost i otpornost. Zbog toga je toliko važno pravilno brinuti o njima.

 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

Orthomol Beauty Kolagen+Hijaluronska Kiselina 7 Bočica

3.299,00 RSD

Inovativni napitak za lepotu sa jedinstvenim kompleksom, Orthomol Beauty kombinuje kolagen i hijaluronsku kiselinu sa inovativnim kompleksom fitamina Q₁₀. Takođe kombinuje fito-ekstrakt ploda masline sa koenzimom Q₁₀ i dragocenim vitaminima. Dodatno sadrži biotin, cink i selen koji pomažu u održavanju lepe kože, kose i noktiju. 

 • Sve što vam treba za lepotu u zgodnoj bočici spremnoj za konzumaciju
 • Sa ukusom pomorandže
 • BEZ GMO i bez laktoze
 • 30 bočica od 20 mL  (UKUPNO 600 mL)

Da Vaša koža bude prirodno lepa, da sija iznutra, da se jednostavno oseća dobro. To su želje koje svi znamo. Vaša sopstvena lepota znači da se osećate dobro u svojoj koži i da to pokažete spoljnom svetu. Suprotno popularnom verovanju, lepota nije površna stvar. Za nas je naša koža više od najvećeg organa. Ali tokom godina gubi svoju elastičnost i otpornost. Zbog toga je toliko važno pravilno brinuti o njima.

 

glutenfree
 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

Orthomol Cardio Tablete, Kapsule i Granule 30 Doza

6.977,00 RSD

Orthomol CARDIO je namenjen za potrebe ishrane osoba sa srčanim i kardiovaskularnim oboljenjima.  Sadrži mikronutrijente, omega-3 masne kiseline EPA i DHA, L-karnitin, koenzim Q10, rasveratrolol i polifenole iz kakaa. Pogodan je za primenu uz standardnu kardiološku terapiju, i značajan je za prevenciju infekcija kod kardioloških pacijenata.

 

Za osobe sa srčanim oboljenjima kao dodatna terapija ( posebno kod pacijenata sa aritmijama, povišenim vrednostima holesterola i srčanom slabosti), dodatni efekat: jačanje imunog sistema.

glutenfree
 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

Orthomol Sport 30 Doza

5.999,00 RSD

Orthomol Sport je dodatak ishrani ZA SPORTISTE sa važnim mikronutrijentima

 

Sadrži magnezijum koji doprinosi normalnom energetskom metabolizmu i normalnoj mišićnoj funkciji, L-karnitin, koenzim Q10 i omega-3 masne kiseline. Primenjuje se za poboljšanje sportskih performansi kao što je povećanje energije i jačanje imunog sistema sportista. 

 

 

 

 • Preporučuje se redovna upotreba u dužem vremenskom periodu.

Više o preparatu pročitajte u odeljku Dejstvo.