Prethodno pogledano:

Koenzim Q10

Šta je koenzim q10?

 

Koenzim Q10 (ubikinon) je jedinjenje koje pomaže u stvaranju energije u ćelijama. Organizam čoveka proizvodi ga prirodno, ali njegova proizvodnja u ćelijama ima tendenciju smanjenja s godinama. Srećom, koenzim Q10 se unosi u organizam i putem suplemenata ili namirnica. Zdravstvena stanja poput bolesti srca, poremećaja nervnog sistema, dijabetesa i razvoj maligniteta povezani su sa niskim nivoom koenzima u telu (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/24389208/).


Još uvek nije poznato da li niski nivoi Q10 uzrokuju ove bolesti ili su rezultat njih. Jedno je sigurno: mnoštvo istraživanja otkrilo je široku lepezu zdravstvenih blagodati.

 

Nedostatak koenzima Q10 – simptomi i uzrok


Proizvodnja Q10 opada sa starenjem, već nakon 30-te godine života. Stoga, kod starijih osoba nivo Q10 u organizmu je veoma nizak.


Neki drugi uzroci nedostatka koenzima Q10 u organizmu obuhvataju:

 

 • nedostatke u ishrani,
 • genetske poremećaje u sintezi ili metabolizmu Q10,
 • povećane zahteve tkiva,
 • mitohondrijske bolesti,
 • oksidativni stres usled starenja, oboljenja ili stila života (pušenje, ishrana, UV zračenje, upotreba nekih lekova)

 

 

Evo nekoliko simptoma i stanja koja mogu ukazivati na nedostatak koenzima Q10:

 

 • Umor i slabost
 • Glavobolje i migrene
 • Povećani krvni pritisak
 • Bol u mišićima i mišićna slabost
 • Kardiovaskularni problemi
 • Problemi s kožom


Važno je napomenuti da se simptomi nedostatka koenzima Q10 mogu preklapati s simptomima drugih zdravstvenih stanja, stoga je za postavljanje dijagnoze i odabir odgovarajućeg tretmana potrebno konzultirati se sa zdravstvenim stručnjakom.

 

Koenzim Q10 - iskustva


Istraživanja su pokazala da Q10 ima nekoliko ključnih uloga u organizmu.


Jedna od njegovih primarnih funkcija je da pomogne stvaranje energije u ćelijama. Uključen je u nastanak adenozin trifosfata (ATP), koji prenosi energiju unutar ćelija.


Q10 je takođe jak antioksidans i štiti ćelije od oksidativnog oštećenja (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/25126052/). Prekomerne količine slobodnih radikala dovode do oksidativnog oštećenja, što može ometati redovno funkcionisanje ćelija.


S obzirom na to da se ATP koristi za izvršavanje svih telesnih funkcija, a oksidativni stres može da ošteti ćelije, nije iznenađujuće što su neke hronične bolesti povezane sa niskim nivoom Q10 (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/8241707/).


Koenzim Q10 je prisutan u svakoj ćeliji u telu, ali najviše koncentracije nalaze se u organima sa najvećim energetskim zahtevima, poput jetre, bu brega, srca i pluća (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/21966175/).

 

Koenzim Q10 - za šta je dobar?


Ovo su neki od pozitivnih zdravstvenih efekata :

 

1. Koenzim Q10 za srce


Česta posledica srčanih poremećaja, kao što su oboljenja koronarnih arterija i povišeni krvni pritisak, jeste srčana insuficijencija. Ovo stanje se razvija kada navedeni problemi negativno utiču na sposobnost srca da se adekvatno kontrahuje, relaksira ili efikasno cirkuliše krv kroz organizam. Istraživanje sprovedeno na uzorku od 420 pacijenata sa srčanom insuficijencijom pokazalo je da dvogodišnja suplementacija koenzimom Q10 dovodi do poboljšanja simptoma i smanjenja rizika od smrti usled srčanih problema.(https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/25282031/).

 

U sličnoj studiji, koja je obuhvatila 641 učesnika koji su primali ili suplemente koenzima Q10 ili placebo tokom godinu dana, uočeno je da su članovi grupe koja je koristila Q10 ređe završavali u bolnici zbog pogoršanja srčane insuficijencije i imali manji broj teških komplikacija (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/8241697/).

 

Suplementacija koenzimom Q10 doprinosi regeneraciji optimalnih energetskih nivoa, umanjuje oksidativna oštećenja i unapređuje funkciju srca, čime indirektno pruža podršku u tretmanu srčane insuficijencije. Osim toga, koenzim Q10 može imati korisni uticaj u tretiranju srčanih bolesti tako što poboljšava rad srca, podstiče produkciju ATP-a neophodnog za rad srčanog mišića, te ograničava oksidativna oštećenja i pridonosi smanjenju hipertenzije.

 

2. Koenzim Q10 i plodnost


S godinama, reproduktivna sposobnost žena opada usled smanjenja broja i kvaliteta njihovih jajnih ćelija. U ovom procesu koenzim Q10 igra značajnu ulogu. Kako osobe stare, proizvodnja koenzima Q10 prirodno se smanjuje, što umanjuje sposobnost organizma da zaštiti jajne ćelije i folikule od štetnog uticaja oksidacije (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/26111777/). Međutim, dodavanje koenzima Q10 kao suplementa može pomoći u ublažavanju ovih efekata starenja na jajne ćelije, potencijalno poboljšavajući njihov kvalitet i brojnost.


U muškaraca, slično se dešava sa spermatozoidima, koji su takođe podložni oksidativnom oštećenju. Ovo može dovesti do smanjenja broja spermatozoida, njihove pokretljivosti, kvaliteta i na kraju do neplodnosti (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/23912751/). Istraživanja pokazuju da suplementacija koenzima Q10 može značajno poboljšati ove parametre sperme, pojačavajući njihovu antioksidativnu zaštitu i time povećavajući šanse za uspešnu oplodnju (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/28066832/).


Dakle, koenzim Q10 ima važnu ulogu u podršci reproduktivnog zdravlja kako muškaraca, tako i žena, pomažući u očuvanju kvaliteta jajnih ćelija kod žena i poboljšanju kvaliteta sperme kod muškaraca.
 

3. Koenzim Q10 za kožu

 

Koža predstavlja najveći organ ljudskog tela i kontinuirano je izložena faktorima koji mogu ubrzati njeno starenje, kako iz našeg unutrašnjeg, tako i iz spoljašnjeg okruženja. Unutrašnje štetne pojave obuhvataju oštećenja na nivou ćelija i disbalans hormona, dok se među spoljašnje ubrajaju elementi poput ultravioletnih (UV) zraka i zagađivača iz vazduha.

Ovakvi štetni efekti mogu dovesti do umanjenja hidratacije kože i smanjene sposobnosti odbrane od eksternih napadača, rezultirajući u tanjim slojevima kože (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/25906193/). Upotreba koenzima Q10, bilo kroz direktnu aplikaciju na kožu u obliku kozmetičkih proizvoda ili kroz suplementaciju, pokazala se efikasnom u ublažavanju štete nastale ovim faktorima. To se dešava kroz povećanje proizvodnje energije u ćelijama kože i pojačavanje antioksidativne zaštite.

 

Osim toga, koenzim Q10 doprinosi smanjenju oksidativnih oštećenja izazvanih UV zracima i smanjuje vidljivost bora, pružajući anti-aging efekte na koži(https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/10416055/). Takođe, uočeno je da osobe sa nižim nivoima koenzima Q10 imaju veći rizik od razvoja melanoma (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/16443053/).

Stoga, primena koenzima Q10, kako spoljašnjom upotrebom tako i unutrašnjom suplementacijom, može umanjiti sunčeva oštećenja kože, pojačati njenu antioksidativnu odbranu, doprineti smanjenju bora i delovati preventivno protiv starenja i smanjiti verovatnoću za nastanak melanoma.

 

4. Koenzim Q10 i migrena

 

Poremećaj u radu mitohondrija može izazvati preveliki priliv kalcijuma u ćelije, intenziviranje proizvodnje slobodnih radikala i oslabljenu antioksidativnu odbranu. Ovo stanje može dovesti do smanjene energetske dostupnosti u ćelijama mozga, što može uzrokovati migrene (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/21586650/). Budući da se koenzim Q10 primarno nalazi u mitohondrijama, utvrđeno je da doprinosi poboljšanju funkcionalnosti mitohondrija i pomaže u ublažavanju upalnih procesa koji mogu nastati prilikom migrenskih napada.

 

Istraživanje je otkrilo da dodatak prehrani sa CoQ10 značajno smanjuje učestalost migrena u poređenju s placebo efektom kod 42 učesnika, te se preporučuje kao sredstvo za prevenciju migrenskih napada (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/15728298/).Takođe, zabeležen je nizak nivo koenzima Q10 kod osoba sklonih migrenama.

 

Obimna studija sa 1550 tinejdžera pokazala je smanjenje učestalosti i intenziteta migrenskih napada nakon uzimanja koenzima Q10 (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/17355497/). Stoga, Q10 ne samo da služi kao tretman za migrene, već može i sprečiti njihovo pojavljivanje.

 

5. Koenzim Q 10 i fizička izdržljivost

 

Oksidativni stres može negativno uticati na sposobnost mišića. Na sličan način, ako mitohondrije ne funkcionišu pravilno, to može dovesti do smanjene proizvodnje energije unutar mišića, što rezultira manjom snagom i izdržljivošću tokom fizičkog napora. Koenzim Q10 igra ključnu ulogu u smanjenju oksidativnog stresa i poboljšanju funkcije mitohondrija za proizvodnju energije, čime se povećava efikasnost telesnih performansi prilikom vežbanja i drugih aktivnosti (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/21681167/).


Uzimanje dodataka koenzima Q10 može dodatno podstaknuti mišićnu snagu tokom vjvežbanja i pomoći u smanjenju osećaja zamora, što dovodi do boljih sportskih rezultata i manje izraženog zamora (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/19644406/).

 

6. Koenzim Q10 i dijabetes


Oksidativni stres može dovesti do oštećenja ćelija, što može imati za posledicu pojavu metaboličkih bolesti, uključujući dijabetes. Problemi sa funkcijom mitohondrija mogu biti povezani sa povećanom rezistencijom na insulin (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/28811612/). Istraživanja su otkrila da koenzim Q10 ima ulogu u poboljšanju osetljivosti na insulin, smanjenju rezistencije na insulin i u regulaciji nivoa šećera u krvi (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/24586567/).

 

Korišćenje dodataka ishrani sa koenzimom Q10 tokom perioda od 12 nedelja kod ljudi sa tipom 2 dijabetesa pokazalo je značajno smanjenje nivoa glukoze u krvi natašte i vrednosti hemoglobina A1C, koji odražava prosečan nivo šećera u krvi u protekla dva do tri meseca, kao i smanjenje nivoa triglicerida u krvi. (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/26413493/).

 

Pored toga, koenzim Q10 može doprineti prevenciji dijabetesa podsticanjem razgradnje masti i smanjenjem akumulacije masnih ćelija koje mogu dovesti do gojaznosti ili dijabetesa tipa 2 (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/29663894/). Upotreba dodataka sa koenzimom Q10 može pomoći u poboljšanju osetljivosti na insulin i regulaciji nivoa šećera u krvi kod osoba sa dijabetesom, kao i u smanjenju gojaznosti, nivoa triglicerida i poboljšanju parametara povezanih sa metaboličkim sindromom.
 

7. Koenzim Q10 i mozak


Mitohondrije predstavljaju ključne proizvođače energije unutar moždanih ćelija. Funkcionalnost mitohondrija se smanjuje s godinama, a opšti pad u njihovoj funkciji može rezultirati umiranjem moždanih ćelija, te razvojem neuroloških oboljenja poput Alchajmerove i Parkinsonove bolesti. Mozak je posebno osetljiv na oksidativno oštećenje zahvaljujući visokoj koncentraciji masti i ogromnoj potrebi za kiseonikom. Takvo oksidativno oštećenje pojačava stvaranje štetnih spojeva koji negativno utiču na pamćenje, kognitivne sposobnosti i telesne funkcije.

Primena koenzima Q10 pokazuje neuroprotektivna svojstva, s mogućnošću usporavanja razvoja Alchajmerove (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/18560133/) i Parkinsonove bolesti (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/12374491/). Pokazalo se da koenzim Q10 štiti neuronske ćelije od oksidativnog stresa te umanjuje efekte štetnih spojeva koji mogu dovesti do neurodegenerativnih stanja poput Alchajmerove i Parkinsonove bolesti.

 

8. Koenzim Q10 – dejstvo na pluća


Među svim organima, pluća su najizloženija uticaju kiseonika i atmosferskih zagađivača, što ih čini posebno ranjivima na oksidativna oštećenja. Ova oštećenja, zajedno s nedostatkom antioksidativne obrane, uključujući smanjene nivoa koenzima Q10, mogu biti temelj za nastanak respiratornih oboljenja kao što su astma i hronična opstruktivna plućna bolest (HOBP) (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/16289557/). Istraživanja su utvrdila da osobe obolele od ovih stanja često imaju smanjene količine CoQ10 (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/12169177/).

 

Jedna studija o pacijentima s astmom otkrila je da dopuna koenzimom Q10 umanjuje upalne procese kod astmatičara i smanjuje potrebu za kortikosteroidima (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/16873952/). Još jedno istraživanje pokazalo je da suplementacija koenzimom Q10 poboljšava sposobnost vežbanja kod pacijenata s HOBP, zahvaljujući poboljšanoj oksigenaciji tkiva i pulsu. Dakle, korišćenje dodataka prehrani sa koenzimom Q10 može ublažiti upalne reakcije u disajnim putevima kod pacijenata s astmom i HOBP i pospešiti oksigenaciju tkiva.
 

Koenzim Q10 – dnevna doza i nus pojave


Koenzim QK10 se javlja u dva različita oblika - ubihinol i ubihinon.Ubihinol čini 90% koenzima Q10 u krvi i predstavlja oblik koji se najviše apsorbuje. Koenzim Q10 ima dobru podnošljivost, bezbednost i nisku toksičnost.


Standardna doza koenzima Q10 kreće se u opsegu od 90 mg do 200 mg dnevno, mada se i doze do 1200 mg dobro podnose bez ikakvih ozbiljnih neželjenih efekata (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/19096117/). Uzimanje suplemenata koenzima Q10 sa hranom može pomoći vašem telu da ga apsorbuje do tri puta brže nego uzimanje bez hrane. Pored toga, neki proizvodi nude solubilizovani oblik koenzima Q10 ili kombinaciju sa lipidima kako bi se poboljšala njegovu apsorpciju.

Ukoliko se pojave simptomi kao što su glavobolja, mučnina, gubitak apetita ili dijareja, potrebno je dnevnu dozu koenzima Q10 podeliti u 3 doze. Bezbednost primene koenzima Q10 kod trudnica i dojilja nije utvrđena. Ukoliko u tim stanjima želite da koristite koenzim Q10 u vidu suplemenata konsultujte se sa vašim izabranim lekarom.


Organizam ne čuva (ne deponuje) koenzim Q10, a unos suplemenata koenzima Q10 ne smanjuje njegovo stvaranje u organizmu. Stoga se preporučuje kontinuirana upotreba koenzima Q10 kako bi se ispoljili njegovi zdravstveni benefiti (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/19096118/).
Budući da se proizvodnja koenzima smanjuje s godinama, odrasli svih uzrasta mogu imati brojne koristi upotrebom suplemenata.

 

Koenzim Q10 preparati u eApoteci


U bogatom asortimanu eapoteka.rs nalaze se preparati koenzima Q10:

 

 • u vidu suplemenata: M.E.V. Feller CoQ10, Supradyn Q10, Galenika (Oligovit Q10), Biofar Cardio Q10 Direct, Betavit Q10, Maxmedica Coenzyme Q10, Cellenergy Q10, Alkakaps Coenzyme Q10 forte u vidu kapsula…
 • u vidu anti age krema sa koenzimom Q10: Eucerin Q10 Active dnevna krema, Eucerin Q10 Active noćna krema, Eucerin Q10 Active krema za područje oko očiju, Sebamed Q10 losion, Sebamed Q10 krema za lice, Sebamed Q10 krema za predeo oko očiju, Nivea Q10 Power dnevna krema protiv bora, Nivea Q10 Power noćna krema protiv bora, Nivea Q10 Power krema protiv bora oko očiju...

 

novo srpski proizvod
 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

ONE TWO THREE VITALITY Q10 30 Kapsula

2.333,00 RSD

Hemofarm ONE TWO THREE VITALITY je dodatak ishrani sa BMT® koenzimom Q10, dobijenim patentiranim postupkom mikroinkapsulacije na niskim temperaturama, selenom i vitaminima A, C i E.

novo
 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

Super Collagen Ultra AntiAge 14x25 mL

4.449,00 RSD

Super Collagen Ultra kolagen shots je najjači i najmoćniji prirodni efekat filera - specijalno formulisan za žene i muškarce 40+ 


Super Collagen Ultra je za zrelu kožu koja dokazano ponovo postaje gipka sjajna i sveža.

Super Collagen Ultra se sastoji od 4 klinički dokazana sastojka za ANTI AGE - najčistiji kolagen u dozi od 5000 mg, hijaluronska kiselina, koenzim Q10 i ekstrakt nara!

 • 3x brže popunjava neravnine na koži tela i lica
 • Pruža efekat svilenkaste kože (kao nakon najluksuznijih kozmetičkih tretmana)
 • Regeneriše i otklanja posledice povreda u zglobovima i ligamentima
 • Povećava nivo energije i pomaže pokretljivosti tela i elastičnosti kože
 • Najbolji kombo sastojaka za vaš organizam


Hidrolizivani KOLAGEN tipa 1 i 3 po 5000mg u svakom shotu
Q10 koenzim za podmlađivanje
Hijaluronska kiselina podmlađuje i hidrira kožu i daje maksimalnu hidrataciju
Ekstrakt nara pospešuje apsorpciju kolagena

 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

ALKAKAPS Coenzyme Q10 Forte 30 mg 30 Kapsula

758,00 RSD

ALKAKAPS Koenzim Q10 je esencijаlni koenzim, neophodаn zа prаvilno funkcionisаnje svаke žive ćelije. Povećаvа stvаrаnje energije u mitohondrijama ćelijа orgаnizmа, posebno u srčаnoj i skeletnoj muskulаturi. Koenzim Q10 je snаžаn аntioksidаns, koji privlаči slobodne rаdikаle i štiti ćelije od njihovog štetnog dejstvа.

 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

Betavitevit® Q10 30 mg 30 Tableta

899,10 RSD

Betavitevit® koenzim Q10 je dodatak ishrani koji u svom sastavu sadrži pivski kvasac i koenzim Q10

 

Koenzim Q10 prisutan u ovom preparatu je proizvod renomiranog japanskog proizvođača dobijen procesom fermentacije kvasca i potpuno je biološki identičan koenzimu Q10 koji se stvara u ljudskom organizmu i koji je neophodan u procesu nastanka energije potrebne za normalno funkcionisanje ćelije. Smanjenje nivoa koenzima Q10 u organizma nakon 35. godine života naročito pogađa organe kojima je potrebno najviše energije za funkcionisanje, a to su srce, pluća, jetra i bubrezi. Koenzim Q10 deluje i kao snažan antioksidans koji štiti ćelije od štetnog dejstva slobodnih radikala.

 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

CardiofortIN 30 Kapsula

2.800,00 RSD

CardiofortIN sadrži 5 najačih antioksidanasa iz prirode na jednom mestu kao što su: rezveratrol, likopen, koenzim Q10, Vitamin D3 i folna kiselina.

 

Poseduje izražen vaskuloprotektivan efekat – pozitivan efekat na endotel krvnih sudova – doprinosi vazorelaksaciji i popravljanju endotelne disfunkcije i prevenciji nastanka ateroskeroze i njenih komplikacija 

 

 • snižava nivo homocisteina koji je prediktor KV događaja – “doprinosi normalnom metabolizmu homocisteina”
 • izražen kardioprotektivni efekat – pozitivan efekat na endokard i miokardiocite
 • usporenje procesa starenja – mesto u anti-aging medicini
 • pozitivan efekat kod sportista i “sindroma hroničnog umora” - povećava proizvodnju energije – povećava se izdržljivost a smanjuje zamaranje mišića
 • pozitivan efekat na metaboličke procese – mesto kod gojaznih pacijenata, dijabetičara i osoba sa insulinskom rezistencijom
 • doprinosi normalnom funkcionisanju nervnog sistema – mesto kod neuroloških pacijenata
 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

Cellenergy Q10 50 mg 30 Kapsula

1.293,00 RSD

Cellenergy Q10 koenzim, poznat kao ubidekarenon je supstanca slična vitaminima koja se sintetiše u jetri, ali se isto tako unosi u organizam preko hrane. Neophodan je za normalno funkcionisanje ćelija organizma.

 

CellEnergy Q10 sadrži vitamin E i selen, koji doprinose zaštiti ćelija od oksidativnog stresa. Ekstrakt crnog bibera povećava resorpciju koenzima Q10.

 

Štiti ćelije od oksidativnog stresa, poboljšava energetski metabolizam, preporučuje se za očuvanje pravilne funkcije kardiovaskularnog sistema.

glutenfree
 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

CHEWY VITES ADULT Beauty Collagen 30 Komada

1.305,00 RSD

CHEWY VITES ADULT Beauty Collagen gumene bombone su na bazi hidrolizata kolagena sa dodatkom koenzima Q10, biotina i vitamina A, C i E. Kolagen doprinosi normalnoj izgradnji i održavanju zglobova i pruža odličnu podršku koži, kosi i noktima i zaštitu od znakova starenja. Vitamin C doprinosi normalnom stvaranju kolagena, što pomaže u održavanju elastičnosti i tonusa kože.

Gumene bombone Beauty Collagen-a su izuzetno ukusne sa ukusom jagode i napravljene su od 100% pravog voća. 

glutenfree
 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

Coenzyme Q10 200 mg 30 Kapsula

4.162,00 RSD

Coenzyme Q10 je specijalna formulacija koja sadrži visoku dozu koenzima Q10, rastvorenu u ulju, u želatinoznoj kapsuli, kako bi obezbedila najbržu apsorpciju i maksimalni efekat. Co Q10 pomaže u prevenciji ateroskleroze, doprinosi jačanju snage srčane kontrakcije, pomaže kod aritmija i hipertenzije. Ima pozitivan efekat kod migrene. Kao snažan antioksidans, Co Q10 može značajno unaprediti zdravlje osoba koje pate od depresije. 

 

Coenzyme Q10 preporučuje se:

 • Osobama koje žele više vitalnosti i energije
 • Osobama koje su na terapiji lekovima za kontrolu nivoa holesterola
 • Osobama koje žele da doprinesu zdravlju srca i krvnih sudova
 • Osobama koje su izložene intenzivnom fizičkom naporu
 • Osobama starijim od 35 godina
 • Aktivnim sportistima.
srpski proizvod
 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

Coenzyme Q10 30 mg 30 Kapsula

960,00 RSD

Coenzyme Q10 deluje kao antioksidans, pomaže rad ćelija u organizmu, kao i srčanih mišića i krvnih sudova, a povećava i opštu vitalnost organizma. Proizvod Coenzyme Q10 sadrži 100% prirodni koenzim Q10 vrhunskog kvaliteta. Glavna prednost je u tome što dolazi u želatinoznom stanju, čime je efekat jači i dugotrajniji. Namenjen je osobama koje žele da održe vitalnost, sa predispozicijama ka srčanim problemima i kancerogenim promenama, kao i svima preko 40 godina starosti.

 

Preporučuje se:

 • Kod hipertenzije
 • Za pravilan rad srčanog mišića
 • Kod hroničnog umora
 • U cilju boljeg iskorišćavanja energije
 • Za muškarce koji planiraju porodicu
 • Kod osoba koje su na terapiji statinima
 • Starijim osobama
 • Za zaštitu organizma od štetnog delovanja slobodnih radikala

 

Unos koenzima Q10 takodje pozitivno utiče na plodnost, povećava proizvodnju i pokretljivost spermatozoida pa se preporučuje svim muškarcima koji planiraju porodicu.

glutenfree
 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

HeartMax® 60 Kapsula

4.430,00 RSD

HeartMax® je specijalna formula koja objedinjuje pozitivne efekte Omega-3 EPA/DHA kiselina, belog luka, aminokiselina i moćne antioksidanse i pomaže u očuvanju zdravog srca, krvnih sudova i povoljnih vrednosti holesterola.

 

HeartMax® je namenjen:

 • Onima koji žele da očuvaju zdravlje svog srca
 • Osobama koje žele da održe holesterol u granicama normale
 • Osobama koje imaju problema sa cirkulacijom
 • Osobama koje imaju istorijat srčanih oboljenja u porodici.
glutenfree vegan srpski proizvod
 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

Kaltex ULTRA ENERGY 30 Kapsula

1.277,00 RSD

Kaltex ULTRA ENERGY je dodatak ishrani koji sadrži kompleks Vitamina B, Vitamin C kao i Koenzim Q10 i Magnezijum. Ultra Energy predstavlja inovativnu, pojačanu formulu za efikasno podizanje energije i psihofizičkog fokusa. Aktivne komponente od značaja za organizam doprinose poboljšanju kardiovaskularnog i nervnog sistema, smanjenju umora i iscrpljenosti, doprinose odžravanju normalnog energetskog metabolizma i normalnom metabilizmu makronutrijenata.

 


EFIKASNO PODIZANJE ENERGIJE I PSIHOFIZIČKOG FOKUSA

 • Regeneriše organizam
 • Smanjuje umor, iscrpljenost i razdražljivost
 • Poboljšava kardiovaskularno zdravlje, cirkulaciju i radnu sposobnost celog organizma
 • Pomaže u očuvanju funkcije nervnog sistema, poboljšava koncentraciju i pamćenje
1+1 GRATIS
 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

KOENZIM Q10 100 mg 2x30 Kapsula

1.812,00 RSD

STRONG NATURE KOENZIM Q10 100 mg sadrži optimalne koncentracije koenzima Q10 u jednoj dozi i preporučuje se za zdravlje srca i krvnih sudova i za održavanje vitalnosti. Štiti organizam od oksidativnih oštećenja, usporava proces starenja i povećava nivo energije u organizmu.

 

Preporučuje se:

 • kod bolesti srca i krvnih sudova
 • za očuvanje optimalnog nivoa krvnog pritiska
 • kao dodatak terapiji statinima i beta-blokatorima
 • kao dodatak ishrani u sprečavanju ateroskleroze
 • kod sindroma hroničnog umora
 • starijim osobama
 • sportistima
organic glutenfree vegan
 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

KOENZIM Q10 100 mg 50 Kapsula

4.416,00 RSD

TerraNova KOENZIM Q10 predstavlja spoj aktivnog sastojka koenzima zajedno sa liofiliziranim biljem i hranom u Magnifoodu (Arabinogalaktan iz drveta ariša, stabilizovane pirinčane mekinje u prahu, Asai bobice, plod i list pasjeg trna, plod borovnice, list artičoke). 

Ljudski organizam ima sposobnost sinteze koenzima Q10, ali se ona smanjuje posle 30. godine. Kao posledica smanjene produkcije ovog koenzima dolazi do smanjenja energetskih procesa u organizmu, što se najpre primeti na srčanom radu.

 

KOENZIM Q10 preporučuje se:

 • Kod bolesti srca (oslabljeno srce, aritmije, angina pektoris, infarkt)
 • U terapiji statinima (lekovi za smanjenje holesterola, jer oni dovode do deficita CoQ10)
 • Kod hipertenzije - povećan krvni pritisak
 • Kod zamora, stresnih stanja i težih fizičkih napora
 • Protiv starenja svih ćelija i tkiva u organizmu.
1+1 GRATIS
 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

KOENZIM Q10 30 mg 2x30 Kapsula

924,00 RSD

STRONG NATURE KOENZIM Q10 30 mg sadrži optimalne koncentracije koenzima Q10 u jednoj dozi i deluje kao antioksidans, pomaže rad ćelija u organizmu, kao i rad srčanog mišića i krvnih sudova. Povećava nivo energije u organizmu i doprinosi usporavanju procesa starenja i boljem izgledu i zdravlju kože. 

organic glutenfree vegan
 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

KOENZIM Q10 30 mg 50 Kapsula

2.485,00 RSD

TerraNova KOENZIM Q10 predstavlja spoj aktivnog sastojka koenzima zajedno sa liofiliziranim biljem i hranom u Magnifoodu (Arabinogalaktan iz drveta ariša, stabilizovane pirinčane mekinje u prahu, Asai bobice, plod i list pasjeg trna, plod borovnice, list artičoke). 

Ljudski organizam ima sposobnost sinteze koenzima Q10, ali se ona smanjuje posle 30. godine. Kao posledica smanjene produkcije ovog koenzima dolazi do smanjenja energetskih procesa u organizmu, što se najpre primeti na srčanom radu.

 

TerraNova KOENZIM Q10 preporučuje se:

 • Kod bolesti srca (oslabljeno srce, aritmije, angina pektoris, infarkt)
 • U terapiji statinima (lekovi za smanjenje holesterola, jer oni dovode do deficita CoQ10)
 • Kod hipertenzije - povećan krvni pritisak
 • Kod zamora, stresnih stanja i težih fizičkih napora
 • Protiv starenja svih ćelija i tkiva u organizmu.

 

glutenfree
 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

Koenzim Q10 50 mg i B Vitamini 30 Kapsula

998,00 RSD

Doppelherz® Koenzim Q10 aktiv kapsule kombinuju koenzim Q10 sa vitaminima B1, B6 i B12, koji su važni za normalno funkcionisanje energetskog metabolizma. Doppelherz® Koenzim Q10 obezbjeđuje esencijalne hranljive materije za podršku energetskom metabolizmu, ćelijskoj odbrani od oksidativnog stresa i održavanju zdrave kože.

 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

Koenzim Q10 AKTIV 30 Kapsula

627,00 RSD

Koenzim Q10 (CoQ10, ubihinon) je esencijalan u energetskom metabolizmu čoveka.

 

Preporučuje se kod:

 • bolesti srca i krvnih sudova (slabost srčanog mišića, aritmije, angina pektoris, infarkt miokarda, hipertenzija)
 • kao dodatak ishrani kao pomoć u sprečavanju ateroskleroze
 • kao dodatak kod terapije statinima i beta-blokatorima (lekovi koji dovode do deficita koenzima Q10)
 • kod starih osoba - antiaging suplement
 • kod sportista - povećava proizvodnju energije
 • kod “sindroma hroničnog umora”

 

 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

KOENZIM Q10, MAGNEZIJUM I GLOG 50 Kapsula

2.638,00 RSD

TerraNova KOENZIM Q10, MAGNEZIJUM I GLOG kompleks deluje povoljno na kardiovaskularni sistem, smanjuje nivo holesterola i povećava nivo energije u organizmu. Koenzim Q10 značajno smanjuje rizik od ateroskleroze i jača srčani mišić. Glog takođe ostvaruje pozitivan efekat na nivou kardiovaskularnog sistema. Magnezijum u obliku bisglicinata (helirani oblik, nema laksativni neželjeni efekat) deluje povoljno na nervni i mišićni sistem. 

glutenfree vegan
 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

LIVING MULTIVITAMIN SPORT 50 Kapsula

2.600,00 RSD

TerraNova LIVING MULTIVITAMIN SPORT je formulacija koja namenjena sportistima i osobama koje se bave fizičkim aktivnostima. Iako su esencijalni nutrijenti isti kod osoba koji redovno vežbaju i kod onih koji ne vežbaju, količina pojedinačnih nutrijenata koji su potrebni za optimalno zdravlje se ipak razlikuje između ovih kategorija. Određeni hranljivi sastojci iz hrane i biljaka su posebno pogodni kada su u pitanju performance i odmor sportista. LIVING MULTIVITAMIN SPORT obezbeđuje širok spektar hranljivih sastojaka u dozama koje zadovoljavaju jedinstvene potrebe osoba koje vežbaju I bave se sportom. Dejstvo ovih hranljivih satsojaka je unapređeno dodatkom sinergističkog Magnifood kompleksa koji dodatno doprinosi izdržljivosti I sportskim performansama.

 

 • Za bolje fizičke performanse.
 • Za brži oporavak nakon treninga.
 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

M.E.V. FELLER Co Q10 100 mg 30 Kapsula

1.661,00 RSD

M.E.V. FELLER Koenzim Q10 (CoQ10) preko je potrebna molekula rasprostranjena u raznim tkivima i organima u našem telu, a najviše je koncentrovana u srčanom mišiću. Sa godinama, te se koncentracije smanjuju, a uzrok su i stanja oksidativnog stresa koji deluje na promenu strukture i funkcie ćelija. Coenzyme Q10, poznat i pod nazivom ubihinon, je jedna od glavnih supstanci koja je neophodna za dobijanje energije u skoro svakoj ćeliji u organizmu. Velike količine ove supstance se nalaze upravo u organima kao što su srce, bubrezi, jetra i mišići tj. metabolički aktivnim ćelijama. Sa starenjem opada i kapacitet čuvanja ovog koenzima pa je zato jako bitan adekvatan unos ove supstance.

 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

M.E.V. FELLER Co Q10 100 mg 60 Kapsula

2.833,00 RSD

M.E.V. FELLER Koenzim Q10 (CoQ10) preko je potrebna molekula rasprostranjena u raznim tkivima i organima u našem telu, a najviše je koncentrovana u srčanom mišiću. Sa godinama, te se koncentracije smanjuju, a uzrok su i stanja oksidativnog stresa koji deluje na promenu strukture i funkcie ćelija. Coenzyme Q10, poznat i pod nazivom ubihinon, je jedna od glavnih supstanci koja je neophodna za dobijanje energije u skoro svakoj ćeliji u organizmu. Velike količine ove supstance se nalaze upravo u organima kao što su srce, bubrezi, jetra i mišići tj. metabolički aktivnim ćelijama. Sa starenjem opada i kapacitet čuvanja ovog koenzima pa je zato jako bitan adekvatan unos ove supstance.

srpski proizvod
 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

MIGRALIN 60 Kapsula

2.350,00 RSD

MIGRALIN kapsule su  formulisane na bazi standardizovanih ekstrakata biljaka kao što su majčinski vratić (Tanacetum parthenium - Feverfew) i crnog bibera (Piper nigrum), magnezijuma, koenzima Q10 i vitamina B2.

 

Zahvaljujući svom kompleksnom sastavu, koristi se u profilaktičkoj terapiji migrenskih glavobolja, kao i za ublažavanje simptoma migrene.

glutenfree
 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

MultiComplex Senior 30 Tableta

825,00 RSD

MultiComplex Senior je Anti-aging formula sa 13 vitamina, 12 minerala i koenzim Q10 u optimalnim koncentracijama koje se preporučuju ženama i muškarcima nakon pedesete godine života. Sadrži 13 vitamina, 12 minerala i koenzim Q10. Antioksidansi i oligominerali, koji se u njemu nalaze, štite kardiovaskularni sistem i usporavaju starenje ćelija.

 

Ne sadrži: gluten, derivate mleka, laktozu, veštačke arome, konzervanse i GMO. Proizvod je pogodan za vegetarijanski način ishrane.

glutenfree vegan
 • korpa Dodaj u korpu Dodaj u korpu
 • Dodaj u listu želja

NORMOLIP 5 Forte 30 Kapsula

940,00 RSD

NORMOLIP 5 forte sadrži 5 aktivnih sastojaka koji omogućavaju smanjenje apsorpcije holesterola unetog hranom, kao i smanjenje stvaranja holesterola koji proizvodi sam organizam. Klinička studija je pokazala uticaj proizvoda Normolip 5 forte na smanjenje nivoa holesterola: 30 osoba je nakon 2 meseca uzimanja 1 tablete dnevno imalo prosečno smanjenje nivoa holesterola od oko 20% za ukupni holesterol, 27% za LDL holesterol i 17% za trigliceride. Korišćenje ovog preparata ne oštećuje jetru ni nakon višegodišnje upotrebe. 5 prirodnih aktivnih komponenti koje, uz kontrolisanu ishranu, utiču na smanjenje nivoa holesterola i triglicerida. 

 

Ne sadrži: gluten, derivate mleka, laktozu i GMO. Proizvod je pogodan za veganski način ishrane.