Detoksikacija u vreme slava

Zimski period je poznat po slavama. Od decembra do februara uživamo u velikom broju istih, časteći se uglavnom različitom hranom koja se nađe na stolu domaćina. Uglavnom se dešava da tokom ovih dana pojedemo i popijemo više nego uobičajeno, a to sa sobom ima određene posledice po organizam.

Detoksikacija u vreme slava

Pored nekoliko kilograma koje možemo dobiti, istovremeno se javlja gomilanje toksina u telu, zbog čega veliki broj nas posegne da svoj organizam očisti od istih i odluči se da u narednom periodu konzumira namirnice za detoksikaciju.

 

Šta je detoksikacija?


Telo, koje je danima bilo sklono naglom gojenju i prejedanju, treba vratiti normalnom funkcionisanju, tako što ćemo izbaciti toksine iz organizma. Pretpostavljamo da znate šta mislimo pod ovim: hranu bogatu zasićenim masnim kiselinama, solju, prezasićenim šećerima treba isključiti iz ishrane i opredeliti se za namirnice za detoksikaciju, odnosno, one koje će vaše telo potpuno očistiti. To znači konzumiranje belog luka, limuna, cvekle, i drugih namirnica koje su poznate kao prirodni antioksidansi. Nadamo se da smo vam praktičnim primerom uspeli objasniti sta je detoksikacija.


Ako ste u prethodnom periodu preterali s hranom i pićem, tu je i napitak za detoksikaciju. Uvek ga možete napraviti sami kod kuće sledeći recept drugarice ili onaj koji ste pronašli na internetu, ili ga jednostavno naručiti na našem sajtu.


Namirnice za detoksikaciju

 

Iako je period slava u toku, nove i zdravije namirnice su ipak došle na red. U nastavku vam navodimo one koje će vam pomoći da se rešite nagomilanih toksina u telu, organizam ponovo učinite zdravim, a možda se i rešite kojeg kilograma.


• Zeleni čaj

 

Verovatno ste mnogo puta mogli pročitati ili čuti da se zeleni čaj koristi u toku dijeta ili za prečišćavanje organizma. To je zaista tačno, jer je bogat antioksidansima i neutrališe slobodne radikale u našem organizmu, pre nego što izazovu određeni problem. Ako redovno konzumirate zeleni čaj, onda ste se verovatno uverili u njegove blagodeti.

 

zena-pije-zeleni-sok


• Beli luk


Iako nije idealno rešenje konzumirati ga pre susreta sa nekim, zbog stvaranja zadaha, beli luk je svakako namirnica koju treba uzimati, ako odlučite da nekoliko dana provedete u svom domu. Bogat je antibiotskim svojstvima i od davnina je poznat kao dobar saveznik imunitetu. Najbolji način za detoksikaciju jeste kada se konzumira ujutru, na prazan stomak, uz čašu vode.


• Špargla


Dobro poznata po tome da podstiče libido i čisti telo od toksina, špargla bi svakako trebalo da se nađe na vašem dnevnom meniju. Bogata je važnim nutrijentima, mineralima i vitaminima, koji čuvaju srce i čiste organizam.


• Maslinovo ulje


Ako ga već nemate u svojoj kuhinji, preporuka je da obično ulje zamenite maslinovim. A razlozi za to su više nego dobri. Naime, maslinovo ulje, koje se servira isključivo hladno, pomaže jetri da se očisti od svih kamenčića i tako doprinese njenom, ali i boljem radu celog organizma. Takođe ga treba koristiti u hrani ukoliko imate problem sa varenjem, jer podstiče normalan rad creva.


Suplementi za detoksikaciju


Međutim, da biste efikasno i brzo svoj organizam vratili u normalnu, nekada nisu dovoljne samo namirnice, već vam u tome mogu pomoći suplementi. Iz naše ponude vam predstavljamo GUAM® Britannia Dren Plus - Napitak za Detoksikaciju Organizma, 30x12 mL, sa ukusom zelenog čaja. On eliminiše suvišnu tečnost, kao i toksine iz organizma (koji se nakupljaju nakon obilnih obroka, što je tipično za zimske dane) tako što uspostavlja normalne fiziološke funkcije. Ovaj napitak za detoksikaciju, zahvaljujući prirodnim aktivnim komponentama, pomaže telu da održi dobru fizičku kondiciju i pronađe novi izvor energije.


Deo naše ponude čini i MAXMEDICA Jabukovo Sirće + C, 30 kapsula. Ovaj preparat namenjen je za detoksikaciju organizma i smanjenje apetita. Njegova primena se takođe preporučuje u sledećim situacijama: kod osoba na redukcionoj dijeti, za ubrzanje metabolizma, za regulaciju nivoa masti u krvi, za smanjenje umora i iscrpljenosti i normalno funkcionisanje imunološkog sistema.


Ako smo vas ovim člankom upoznali sa tim sta je detoksikacija, budite slobodni da nas kontaktirate za više informacija o našim proizvodima na mejl: info@eapoteka.rs da biste efikasno oslobodili svoje telo od toksina i vratili ga u normalno funkcionisanje.